Hur du uppdaterar ditt ThemeForest WordPress-tema

Envato Market Plugin WordPress Auto-updates Guide

Att hålla dina WordPress-teman och plugins uppdaterade är lika viktigt som att uppdatera din centrala WordPress-installation. Om du använder ett gratis tema eller plugin via WordPress.org är du förmodligen bekant med auto-uppdateringarna via din instrumentpanel.


Normalt när du ser ett meddelande i din administratörsnavla att du har en uppdatering kan du gå till Dashboard> Uppdateringar och allt du behöver göra är att bekräfta uppdateringen till ett WordPress.org-tema eller plugin, eller till din kärna WordPress-installation. Lätt rätt? Tja, tyvärr kan premiumtema utanför WordPress.org direkt inte uppdateras på samma sätt. Varje premiumtema måste ha sitt eget API på plats för att tillhandahålla automatiska uppdateringar för deras produkt som serveras av utvecklaren och medan många av ThemeForest-teman har inbyggda system finns det några som inte gör det och det är där “Envato Market Plugin” kommer på plats.

De Envato Market-plugin låter dig ansluta till ditt ThemeForest-konto för att tillhandahålla installation och uppdateringar för alla premiumtema och plugins som du har köpt från Themeforest och Codecanyon) och det är superlätt att installera och använda!

I den här guiden kommer vi igenom alla stegen för att ladda ner gratis plugin, såväl som installation och installation. Innan du börjar är det viktigt att notera att du måste använda ett administratörskonto på din WordPress-webbplats för att installera plugin och aktivera auto-uppdateringar. Och kom ihåg – pluginet Envato Market ger bara autouppdateringar för Themeforest WordPress-teman och Codecanyon WordPress-plugins (det kommer inte att ge uppdateringsmeddelanden för teman som du har köpt eller laddat ner från andra marknadsplatser). Okej, nu ska vi komma igång!

Envato Market Plugin Installation

Ladda ner Envato Market Plugin

Det allra första steget är att ladda ner Envato Market-insticksprogrammet. Detta är tillgängligt på Envato (såväl som via Github) och är helt gratis. Allt du behöver göra är att klicka på knappen nedan för att gå till Envato Market-plugin-sidan och klicka på Ladda ner knapp.

Ladda ner Envato Market Plugin

Detta kommer att ladda ner zip-filen med plugin i den. Du behöver inte packa upp den – vi installerar den som den är. Nu när du har plugin-programmet går du vidare och loggar in i din WordPress-installation som du vill lägga till autouppdateringar till.

Lägg till nytt plugin

För att installera plugin navigerar du till Plugins> Lägg till nytt och klicka på Ladda upp plugin -knappen högst upp på sidan.

Ladda upp zip-posten från Envato Market

Nästa bläddra efter envato-market.zip fil som du laddade ner från Github.

Installera Envato Market Plugin

Klicka sedan på knappen till Installera nu och när du uppmanas att klicka på Aktivera plugin länk.

Aktivera Envato Market Plugin

Nu när plugin är installerat och aktivt bör du se en ny Envato Market menyalternativ i din WordPress-instrumentpanel.

Envato Market Plugin Setup

Nästa steg är att synkronisera Envato Market-insticksprogrammet med ditt Envato-konto för att få tillgång till alla dina marknadsplatsköp samt objektuppdateringar.

Huvudinställningar för Envato Market Plugin

För att komma igång klicka på Envato Market länk i din instrumentpanelmeny. Du bör se en skärm som liknar den ovan. Det allra första steget är att skapa en Envato API-token. För att göra detta, klicka på generera ett personligt symbol länk (markerad med rött ovan).

Generera en Envato API-token

Om du redan är inloggad på ditt Envato-konto kommer du till skärmen ovan (annars blir du ombedd att logga in först innan du omdirigeras till den här sidan). På den här skärmen kan du se vad Envato Market-insticksprogrammet begär tillåtelse för åtkomst via ditt Envato-konto (Envato-webbplatser, möjligheten att ladda ner dina objekt, en lista över dina inköp och verifiering av dina inköp).

Om du vill fortsätta ge ditt token ett namn markerar du rutan du har läst och godkänner villkoren och klickar sedan på den gröna knappen för att skapa ditt token.

Kopiera din Envato API-kod

När din token har skapats ser du en grön framgångsskärm. Kopiera din tokenkod (detta är mycket viktigt eftersom Envato inte lagrar en kopia av tokenet för dig), kontrollera att du har kopierat det och klicka på den vita knappen som du jag fattar.

Klistra in din Envato API-symbol

Gå tillbaka till din WordPress-installation och klistra in din Envato API-token och klicka sedan på spara.

Möjligt fel på Envato Market

Det är möjligt att du kan se felet ovan när du först anger ditt token. Oroa dig inte, bara gå tillbaka till föregående sida och försök igen. Det borde fungera på andra håll.

Envato Market Inköp

När ditt token har sparats och validerats kommer din sida att uppdateras för att visa din Envato Market målsida med tillagda flikar för dina objekt. Den eller de tillagda flikarna visar alla dina tema- och plugin-köp samt deras versionnummer och snabblänkar till temasidan och författarsidorna.

En anmärkning för webbdesigners och designbyråer

Om du är en frilansare för webbdesign eller en designbyrå som köper teman för klienter kan du använda plugin Envato Market för att hålla dina kunders webbplatser uppdaterade också. Du bör inte ge dina kunder tillgång till alla dina köp, så istället bör du använda Enkla objektpengar sektion.

Envato-tokentillstånd för engångsbruk

Du måste först installera Envato Market-insticksprogrammet på din klients webbplats och sedan skapa ett token genom att klicka på generera ett personligt symbol länk. Gör en kopia av ditt token precis som du skulle göra om du skapade ditt eget token.

Envato-klientens artikel-ID

Nästa måste du också hitta Artikelnummer för din klients tema och / eller plugin (er). För att hitta ID-kortet går du bara till Themeforest- eller Codecanyon-artikelsidan och kopierar det numeriska ID-numret i slutet av webbadressen.

Auktorisera Envato-objekt med symbol

Navigera nu tillbaka till Envato Market-sidan på din klients webbplats istället för att klistra in ditt token i det tillgängliga globala fältet klicka på Lägg till vara knapp. Detta öppnar en popup för att ange din Envato-token och artikel-ID.

Bekräfta godkännande av objekt

När du har sparat objektet kan du upprepa processen för att lägga till alla dina andra inköp för den specifika klienten.

Auktoriserade Envato-artiklar

Nu kommer WordPress-installationen som du har arbetat med bara visa de objekt (och relaterade uppdateringar) som du har lagt till. Icke-utvecklare kanske också vill överväga detta plugin om du har gjort många Envato-inköp under åren och bara vill se uppdateringar för de artiklar du använder för närvarande.

Envato Market Auto-Updates för teman & plugins

Nu när du har Envato Market-plugin installerat och synkroniserat med ditt konto kommer du att ha alla dina köp och objektuppdateringar till hands.

Envato Market Item Updates

Om en uppdatering är tillgänglig för ett objekt du har köpt ser du ett orange meddelande som bilden ovan.

Uppdateringssida för WordPress

Om ett tema- eller plugin-uppdatering är tillgängligt kommer du dessutom att kunna se det på kärnan för WordPress-uppdateringar genom att klicka på uppdateringssymbolen i din adminnavla eller genom att klicka på Dashboard> Uppdateringar. Härifrån kan du behandla din uppdatering per vanligt genom att välja och uppdatera din artikel.

Notera: Du KAN INTE uppdatera plugins med ett tema med hjälp av pluginet Envato Market. Du kan bara uppdatera plugins som du har köpt din egen, individuella licens för. När en utvecklare samlar plugins med ett tema ska de tillhandahålla plugin-uppdateringar inom temat, eller ge uppdateringsinformation i temadokumentationen.

För att uppdatera ditt objekt via Envato Market-plugin klickar du bara på Uppdatering tillgänglig länk i det orange meddelandet för att börja installera uppdateringen.

Uppdatera dina Envato-artiklar

Om din artikel visar Uppdaterande… meddelande i längre tid än några minuter, uppdatera sidan och försök igen.

Uppdaterade Envato-artiklar

När uppdateringen är klar ser du ett snabbt grönt meddelande om att din artikel har varit Uppdaterad! Och det är allt. Eftersom uppdateringar är tillgängliga kommer du att kunna se dem direkt från din instrumentpanel (mycket bekvämare än att ladda ner uppdateringar själv när du får e-postmeddelanden från Envato).

Installera nya köp med plugin Envato Market

Att installera nya temat eller plugin-köp är lättare också när du använder Envato Market-plugin. När du gör ett nytt köp ser du det på fliken Envato Market (under “teman” respektive “plugins”).

Installera nytt tema med Envato Market

Klicka bara på det blå Installera för att installera ditt nya tema eller plugin (du behöver inte ladda ner zip-filens artikel).

Bekräftelse på installation av Envato-tema

Vänta bara några ögonblick så ser du en bekräftelseskärm som ovan. Nästa du kan Förhandsvisning (om det är ett tema) eller helt enkelt Aktivera för att komma igång med att designa din webbplats (Obs! Om du ändrar temat på din nuvarande livewebbplats rekommenderar vi starkt att du förhandsgranskar först och använder den här guiden för att säkert ändra ditt WordPress-tema).

Avslutar

Förhoppningsvis har den här guiden kunnat hjälpa dig att göra det lättare att uppdatera dina Themeforest- och Codecanyon-artiklar. Om du har några frågor om Envato Market-plugin eller andra tips att lägga till i vår guide lämnar du bara en kommentar nedan. Tack för att du läser!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map