Hur du växer din online community med WordPress

Hur du utvidgar din online-community med WordPress

Som ett flexibelt innehållshanteringssystem som är här för att stanna, är WordPress ett utmärkt ställe att skapa din online-community. Men du kanske bara är vana vid att använda plattformen för bloggning och inte vara säker på hur du bäst anpassar den till en communitywebbplats.


Lyckligtvis kan du skapa nästan alla typer av online-community som du kan föreställa dig, tack vare de många relevanta plugins som sömlöst integreras med WordPress. Det finns verktyg som hjälper dig att bygga fanwebbplatser, supportnätverk, intressebaserade grupper och mer.

I det här inlägget kommer vi att prata om varför du kanske vill skapa en online-community i första hand. Då kommer vi att markera några av de bästa pluginsna för att göra det och presentera deras nyckelfunktioner. Låt oss börja!

Varför man skapar en online-community

Envato Forum

Ett forum är ett bra exempel på en community-webbplats som gör det möjligt för användare att träffas och diskutera ett nischämne.

En online-community – till exempel ett forum, sociala medienätverk, webbsida eller medlemskapssida – är en plattform där likasinnade individer kan gå samman. Dessa samhällen kan vara avsedda för stöd, för nätverk eller ens för skojs skull.

Att skapa din egen gemenskap ger ett antal fördelar, oavsett om du är företagare, bloggare eller bara någon som letar efter en plats att umgås online. Till exempel:

 • Om du är företagare kan det hjälpa dig att sticka ut bland dina konkurrenter och engagera din målgrupp djupare.
 • Om du är en bloggare eller influencer, kan du nå ut till en specifik nischpublik och bygga en dedikerad läsare.
 • Oavsett vad din communitywebbplats syfte är, kan du kontrollera dess innehåll och design, till skillnad från på en restriktiv plattform som Facebook.

Naturligtvis har varje community-webbplats sitt unika syfte och mål. Lyckligtvis gör WordPress det möjligt att designa dina för att tillgodose ditt samhälls behov med ett antal användbara plugins.

Vi har valt de fem verktygen nedan noggrant med fokus på betyg, recensioner och viktiga funktioner. Även om det inte är en allomfattande lista, tror vi att det här är de bästa valen för att komma igång på höger fot eller hjälpa dig att utöka din befintliga webbplats. Låt oss hoppa in!

1. BuddyPress

Buddypress

Med BuddyPress kan du skapa ett socialt medienätverk för dina kollegor, specialintresse-grupp, familj eller någon annan. Det erbjuder en enkel men anpassningsbar plattform för att bygga och engagera sig i ditt samhälle.

Med BuddyPress kan medlemmarna i ditt nätverk bygga personliga profiler, ansluta till andra användare och till och med skapa och interagera i sina egna grupper. Du får alla fördelarna med din egen, exklusiva sociala medieplattform utan någon kodning som krävs.

Det bästa med BuddyPress är att det är gratis, och precis som WordPress finns det gott om BuddyPress-tillägg som du kan ladda ner gratis eller köpa för att utöka dess kärnfunktioner.

2. Inlämnade inlägg från användaren

Användarinlämnade inlägg plugin

Användarinlämnade inlägg gör att du kan förvandla din WordPress-webbplats till en blogg med flera författare. Detta liknar den BuddyPress-kompatibla plugin-användarbloggen, men med mer funktionalitet.

Som fristående plugin är användarinlämnade inlägg ett bra alternativ för webbplatser med innehållsfokus. Oavsett om du driver en hobbygrupp, branschgemenskap eller webbplats med specialintresse kan dina användare bli en del av samhället genom att erbjuda sin egen insikt och erfarenhet. Naturligtvis gör detta plugin dig full kontroll över inlägg som är godkända. För att aktivera dessa inlägg behöver du helt enkelt kopiera och klistra in en kortkod på en sida, inlägg eller widget.

Plugin är gratis och innehåller ett grundläggande inlämningsformulär och begränsat stöd. Du kan dock uppgradera till premiumversionen och få en livstid med uppdateringar, full support och ytterligare anpassningsalternativ för inlämningsformulär.

3. Mongoose Page Plugin

Mongoose Page Plugin

Mongoose Page Plugin är ett lätt feed-plugin som gör att du kan föra ditt aktiva Facebook-community – och alla dess följare – till din WordPress-webbplats.

Med en kortkod på en sida, inlägg eller widget kan du lägga till ditt Facebook-flöde direkt till din WordPress community-webbplats. Ännu bättre kan användare interagera med ditt flöde – gilla, dela och kommentera – allt utan att lämna din webbplats!

Denna plugins enkelhet och rena design gör det till ett bra tillägg till alla webbplatser. Dessutom är dess lättanvända instrumentbräda enkel anpassning. Liksom med de andra plugins som nämns på vår lista är Facebook Page Plugin helt gratis att använda.

4. Enkelt medlemskap

Enkelt medlemskap plugin

Simple Membership är ett plugin för medlemskap på webbplatsen som är lätt, användarvänligt och anpassningsbart. Med detta plugin installerat kan du enkelt skapa en medlemskapssida för din online-community.

Oavsett om du vill bygga en mer privat webbplats – bara tillåta godkända medlemmar att delta – eller erbjuda olika behörigheter till olika medlemsnivåer kommer detta plugin att göra jobbet. Med enkelt medlemskap kan du skapa obegränsade prenumerationsnivåer, både gratis och betald. Med betalda prenumerationer har du den extra fördelen att acceptera säkra betalningar via PayPal.

Detta plugin är gratis och eftersom det fokuserar på enkelhet erbjuds inga ytterligare plugins eller tillägg. Den är helt funktionell på egen hand och kommer att komma igång på nolltid.

5. bbPress

bbPress-plugin

Med bbPress forum-plugin kan du skapa ett fullständigt forum på din WordPress-webbplats, och det är ett utmärkt sätt att komma igång konversationen på din blogg. Eftersom forum är ett enkelt sätt att ansluta till likasinnade individer är detta ett bra plugin-val om du vill komma igång med din online-community snabbt.

Dessutom är detta plugin väl utformat för både nybörjare och erfarna forummoderatorer. Med bbPress kan du enkelt konfigurera och moderera dina forum. Dessutom kan du dela upp din webbplats i avsnitt och tillåta användarskapat innehåll.

Som open source-programvara är bbPress gratis att ladda ner och använda. Det finns också många bbPress-kompatibla plugins – som Meddela (inget skräppost) – som utökar verktygets funktionalitet och förbättrar dess användarupplevelse.


Oavsett om du vill erbjuda support, bygga en fanbase eller tillhandahålla en plats för likasinnade personer att umgås, är WordPress en utmärkt plattform för att skapa ditt online-community. Det finns faktiskt dussintals plugins tillgängliga för just detta ändamål.

I det här inlägget har vi introducerat dig för fem av våra rekommenderade plugins för community-building. Vilka av dessa plugins för community-building intresserar dig mest, och varför? Eller har du en som bör läggas till i listan Låt oss veta i kommentaravsnittet nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map