Hur fungerar WordPress Caching?

 1. 1. Nybörjarguide för att förstå interna funktioner i WordPress
 2. 2. Vad är WordPress Caching och varför är det viktigt?
 3. 3. Läser för tillfället: Hur fungerar WordPress Caching?
 4. 4. Hur man installerar och installerar WordPress Caching med WP Super Cache
 5. 5. Så här ställer du in WordPress Caching med W3 Total Cache (W3TC)
 6. 6. MaxCDN Review: Det bästa CDN för WordPress?

Välkommen till ett nytt kapitel i vår WordPress Caching-serie där vi kommer att lära oss hur WordPress-caching fungerar. Innan vi kommer till botten av detta ämne, se till att du har följt vart och ett av de tidigare ämnena (från den här serien) noggrant, eftersom detta kapitel använder kunskapen från dem. Till att börja med, låt oss prata om de två primära typerna av cacheprotokoll som finns tillgängliga, baserat på klient-servern-modellen:


 • Caching av klientsidan och
 • Caching på serversidan

Caching av klientsidan

Klient-servermodellen

Klient-servermodellen

En webbplats innehåller många icke-textuella, statiska data, till exempel bilder, CSS och Javascript-filer. När de har laddats ner är din webbläsare smart nog att inte ladda ner dem varje gång du trycker på F5-knappen. Det tjänar helt enkelt den informationen från den lokala cachen – det vill säga cachardata som sparats på din dators hårddisk. Det är därför det rekommenderas att rengöra din webbläsares cache en gång i taget – det sparar mycket utrymme och förbättrar prestanda.

Den här processen för att återanvända cachad data från klientens dator (eller klientens slut) kallas cachcachen på klientsidan och nästan varje modern webbplats använder den och varje webbläsare stöder den. Cachning av klientsidan hjälper till att förhindra dataredundans (dvs. att ladda ner samma data om och om igen) och sparar därmed mycket serverresurser och viktigast av allt – tid!

Caching på serversidan

server

Cachning på serversidan inkluderar alla olika cacheprotokoll som används under WordPress-caching. De inkluderar följande:

 • Sidcache
 • Caching i databasfråga
 • Objektbaserad cachning
 • Cache-kod för opcode

WordPress använder dessa fyra stora cacheprotokoll på serversidan. Vi kommer att titta på var och en av dem och se hur caching av var och en av dem kan spara mycket värdefull beräkningstid och därmed påskynda din webbplats.

Sidcache

1381630448_HTML-2Sidcaching är det enklaste av alla cacheprotokoll och jag slår vad om att du redan vet om detta. Det hänvisar helt enkelt till processen att spara de dynamiskt genererade HTML-filerna på serverns hårddisk eller minne (RAM) (vanligtvis känt som “cache”) och betjäna dem från cachen (dvs. återanvända tidigare genererade data) när en begäran görs . Detta sparar omkostnaderna för att köra PHP-kod och MySQL-databasfrågor.

Cache-databas

DatabasDet första man vet om databaser är att de är enorma och resurshungande. De är helt bokstavligen, hjärtat i varje företag – vare sig det är online eller på annat sätt. Samma sak gäller WordPress. Syftet med en databas är att lagra, uppdatera och leverera data effektivt. Eftersom de vanligtvis är enorma tar varje fråga tid (vanligtvis i storleksordningen några hundra mikrosekunder). Bättre hårdvara, snabbare generering av sökresultat. Tänk på det här. Eftersom WordPress är starkt beroende av sin databas gör det en fråga då och då. Och när data inte ändras i databasen, gör frågor om att hämta samma data ungefär som att ladda ner samma bilder om och om igen – vilket diskuteras under Client Side Caching. Därför är det meningsfullt att spara resultaten av en fråga i den lokala lagringen? Det här sparandet av databasfrågornas resultat i den lokala lagringen kallas databascachen och är en av de grundläggande faktorerna i WordPress caching.

När databasen uppdateras (till exempel när ett inlägg uppdateras eller publiceras eller en kommentar har skickats) är det emellertid mycket viktigt att den tidigare sparade databascachen raderas och cachar databasfråtresultaten igen. Detta är inte överflödigt eftersom det hjälper till att eliminera irrelevanta eller felaktiga resultat i databasfrågan.

Objektcache

opcodeWordPress har ett internt cachningssystem som innehåller flera delsystem (dvs. Caching API, Object Cache och Transient API). WordPress-kärnan tillåter plugins att styra detta cachingsystem för att minska antalet databassamtal. Detta är ett ganska avancerat ämne och är inte riktigt relevant för den dagliga användaren.

Cache-kod för opcode

PHP-kodUngefär som databascaching där idén är att minska antalet databasfrågor, hänvisar till opkodcachning sparar den sammanställda PHP-koden mellan varje begäran. Om du tittar på någon PHP-fil ser du att koden faktiskt är en lista med instruktioner för kompilatorn att använda. PHP är ett objektorienterat programmeringsspråk och har sina förmåner från sitt ursprung! För att en PHP-kod ska kunna köras måste PHP-kompilatorn först kompilera koden och generera den körbara koden för webbservern att köra. Caching av utgången från PHP-kompilatorn till för flera exekveringar är vad opcode-caching handlar om. Återigen, det här är interna saker – saker du inte borde vara mycket orolig för!

Lokal lagring – Primär kontra sekundär

Lokalt utrymme

För att implementera cachelagring av servrar i vilken form som helst, förstås det att uppgifterna måste lagras i den lokala lagringen. Termen “lokal lagring” kan betyda endera av två saker. Den ena är serverns hårddisk och den andra är serverns primära minne – dvs. RAM-minnet.

RAM, som står för Random Access Memory, är en form av flyktigt minne och är ordningsstorlek snabbare än hårddiskar, vilket är en form som inte är flyktig, sekundär lagring. Det är dyrare också. Naturligtvis vet ni alla detta.

Där du sparar cache-data gör en stor skillnad. Om den finns på en hårddisk är den definitivt långsammare än när den lagras i ett RAM-minne. Återigen är hårddiskens hastighet viktig. Serverhårddiskar sträcker sig från 7 200 rpm till 15 000 rpm och kan ha olika RAID-nivåer – RAID 0 är den snabbaste och mest osäkra, RAID 4 är en korrekt balans. Du har också SSD: er. Därför har den cachade dataläget en allvarlig inverkan på hastigheten.

För personer på delade värdservrar har du inget annat val än att spara det på hårddisken. För personer som kör sin egen dedikerade server eller VPS har du det extra alternativet att spara cachen i ditt primära minne, vilket igen måste göras med mycket försiktighet – felaktig konfiguration kan leda till instabilitet (slut på RAM, etc.) och ofta server kraschar.

Slutsats

Nu när du har en god förståelse för de olika WordPress-cachingprotokollen, låt oss komma till mittpunkten i vår postserie – Hur implementera WordPress caching.

Om du har några frågor eller förslag för att förbättra det här kapitlet, känn dig fri att fråga eller dela dem – vi vill gärna höra dina tankar!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map