Hur man bäddar in PDF-filer i WordPress

Hur man bäddar in PDF-filer i WordPress

Det kan finnas tillfällen då du gärna bädda in en PDF-fil i ditt inlägg eller sida:


 • En bokförfattare kanske vill ge läsarna en gratis kopia.
 • Lägga till produktkataloger på din webbplats.
 • För att dela dina mönster i PDF-format med kunder.
 • Du kanske driver ett resebyrå och vill visa resplanen för resepaketen.

Men det är ett problem!

Även om WordPress låter dig bädda in ljud, videor och naturligtvis bilder, är det inte möjligt att bädda in PDF-filer i dina inlägg och sidor. Den här funktionen är inte tillgänglig hittills, kanske kommer den att läggas till i framtiden.

Om du vill lägga till en PDF-fil kan du ladda upp filen med Lägg till media alternativet, sätt in den och länken till den filen läggs till på din sida. Och dina besökare kan antingen ladda ner den eller visa filen i webbläsaren genom att lämna din webbplats.

Men tänk om du vill bädda in PDF-filer i dina inlägg och låta dina besökare se det utan att lämna din webbplats? Finns det någon lösning för det? Det korta svaret är JA.

Så i det här inlägget kommer jag att visa hur du kan bädda in en PDF-fil i ditt WordPress-inlägg eller -sida. Innan du börjar vill du förmodligen skapa ett välformaterat, snyggt PDF-dokument med ett PDF Editor. Då är du redo att lägga till den i dina inlägg med eller utan att använda ett plugin. Låt oss börja.

Hur man bäddar in en PDF-fil med ett plugin

Det finns många plugins som du kan använda för att lägga till en PDF-fil till ditt WordPress-inlägg.

Vi kommer dock att använda ett plugin som heter PDF-inbäddare. Det är ett gratis plugin som finns i WordPress Plugin-katalogen. Det bästa med detta plugin är att det använder javascript för att göra sitt jobb och inte någon tredje parts tjänst eller iframes.

Steg 1: Installera Plugin för PDF-inbäddare

Logga in på din WordPress Dashboard och gå till Plugins> Lägg till nytt. Sök nu PDF-inbäddare i sökrutan. När du hittat plugin-programmet installerar du och aktiverar det. Enkelt, är det inte?

Installera PDF Embedder Plugin

Steg 2: Ställ in pluginet

Även om du kan börja bädda in dina PDF-filer när du har installerat det här insticksprogrammet kan du först ändra inställningarna så att de inbäddade filerna ser bättre ut. Gå till om du vill öppna inställningssidan för det här insticksprogrammet Inställningar> PDF-inbäddare från den vänstra sidofältet på din WordPress Dashboard.

PDF-inbäddarinställningar

Den kostnadsfria versionen av detta plugin låter dig ändra följande:

 • Bredd och höjd – Du kan ändra bredden och höjden på PDF-visaren. Den accepterar heltal (i pixlar) eller max (100% bredd).
 • Plats för verktygsfältet – Verktygsfältet i denna PDF-visning gör att din publik kan zooma in eller ut och gå till nästa eller föregående sida. Du kan ha verktygsfältet längst upp, längst ner eller båda.
 • Sväva på verktygsfältet – Du kan välja om du vill att verktygsfältet bara ska visas på muspekaren över dokumentet eller inte.

Det här är universella inställningar. Men vad händer om du vill ändra inställningarna för en specifik fil? Du kan göra det med hjälp av kortkoder. Här är ett exempel:

[pdf-inbäddar url = ”http://yoursite.com/wp-content/uploads/2019/01/April.pdf” width = ”500 ″ toolbar =” top ”toolbar fixad =” on ”]

I exemplet ovan är bredden inställd på 500px, verktygsfältets plats är inställd på toppen och verktygsfältet fixas. Du kan också ställa in verktygsfältet till botten och verktygsfältet fixat till av.

Denna plugin har också en premiumversion som erbjuder funktioner som nedladdningsknapp, spårvyer & nedladdning, kontinuerlig sidrullning och öppna länkar i ett nytt fönster.

Steg 3: Bädda in PDF-fil i ditt inlägg eller sida

När du är klar med inställningarna kan du börja göra det smutsiga arbetet. Oavsett om du använder Classic Editor eller Gutenberg Editor kan du enkelt använda detta plugin för att få önskat resultat.

Om du använder Klassisk redaktör, inbäddning av en PDF-fil liknar det du skulle göra för en bild eller video.

Skapa först ett nytt inlägg eller öppna ett befintligt och klicka sedan på Lägg till media knapp. Ladda upp din PDF-fil nu, klicka på Sätt i posten och en kortkod läggs till i ditt inlägg.

Bädda in PDF-fil Classic Editor

Det är det – nu kan du förhandsgranska ditt inlägg för att kontrollera om det fungerar korrekt eller inte.

Vad sägs om Gutenberg Editor? Nåväl, PDF Embedder-plugin kommer med ett specifikt block. Så skapa ett nytt inlägg och klicka på ikonen Lägg till block. Sök sedan efter PDF-inbäddare blockera och välj det.

Bädda in PDF-fil Gutenberg Editor

Slutligen, klicka på blocket för att välja (eller ladda upp) din PDF-fil och ditt jobb är gjort.

Här är det slutliga resultatet, oavsett vilken redaktör du använder:

Inbyggd PDF-fil slutlig

Populära inställningar för PDF-visare

Även om PDF Embedder-plugin gör ett bra jobb är det alltid bra att ha några alternativ. Så låt mig nu dela några gratis och premium PDF-visningsplugins, i ingen särskild ordning:

PDF-visare för WordPress

PDF-visare för WordPress Plugin

Info & nedladdning

Med mer än 3900 försäljningar är PDF-visaren för WordPress den säljande PDF-visningsplugin på CodeCanyon. Det är ett fullt responsivt och cross-browser kompatibelt plugin. Detta plugin låter dig aktivera eller inaktivera alternativ som utskrift, nedladdning, zoom, sidnavigering och social delning. Du kan också använda Google Analytics med WordPress för att spåra antalet besökare som läser dina PDF-filer.

Google Drive-inbäddare

Google Drive Embedder Plugin

Google Drive Embedder är ett gratis plugin som gör att du kan komma åt din Google Drive från din WordPress-instrumentbräda och bädda in PDF-filer, Word-dokument eller kalkylblad till ditt inlägg eller sida. Men för att använda detta plugin måste du installera Google Apps-inloggning också – syftet med detta plugin är att ansluta din Google Drive till din WordPress-webbplats.

Algori PDF Viewer

Algori PDF Viewer Plugin

Letar du efter ett Gutenberg block-plugin för att bädda in PDF-filer? Du kan prova Algori PDF Viewer-plugin. Detta gratis plugin är kompatibelt med alla webbläsare som Google Chrome, Firefox, Safari, Opera och Internet Explorer 11. Det låter dig ladda flera filer på en enda sida och stöder presentationsläge.

Real3D FlipBook WordPress Plugin

Real3D FlipBook WordPress Plugin

Info & nedladdning

Som namnet antyder är Real3D FlipBook en lyhörd och beröringsvänlig 3D-flipbok-plugin för att visa PDF-filer och bilder. Det har utvecklats med HTML5 och kräver inte användning av Flash. Du kan anpassa inställningar som vändhastighet, vippljud, zoomnivå och kameravinkel. Denna plugin stöder också lightbox och fullskärmsläge.

Bädda in alla dokument Plus

Bädda in alla dokument Plus

Info & nedladdning

Bädda in något av dokumentet Plus är ett unikt plugin som enkelt låter dig ladda upp och bädda in dokumentfiler (PDF, Word, PPT, Excel, etc.) enkelt på WordPress-webbplatser. Plugin lägger till en “Lägg till dokument” -knapp ovanför den visuella redigeraren. Detta öppnar popup-EAD Plus där du kan välja källa till ditt dokument. Det är också tätt integrerat med molntjänsterna Google Drive, Dropbox och Box.com. Du kan stanna på din WordPress-webbplats och ladda upp filer till molntjänsterna och bädda in direkt därifrån.

När du har laddat upp eller valt dokumentet, vill du bädda in får du också ett alternativ att välja vilken dokumenttjänst du vill välja att bädda in din fil. Plugin kommer att känna igen filformatet automatiskt och föreslår dig tittaren. Tittarna kan hantera en fil med en storlek på högst 5 till 8 MB. För större filer rekommenderar utvecklare att ladda upp dem till Google Drive och bädda in därifrån.

Hur man bäddar in en PDF-fil utan ett plugin

Tja, om du är en av dem som alltid letar efter lösningar utan ett plugin, så är detta avsnitt åt dig. Vi kan säkert bädda in en PDF-fil i WordPress-inlägg och sidor utan att installera ytterligare ett plugin.

Idén är enkel – du måste ladda upp din PDF-fil till ditt Google Drive-konto och sedan använda iframe-koden för att bädda in den filen på din webbplats. Även om denna metod är säker, är det enda problemet att den använder iframes.

Steg 1: Gå till Google Drive och logga in på ditt konto.

Steg 2: Ladda upp PDF-filen som du vill bädda in i ditt WordPress-inlägg här. För att göra det, klicka på Ny från vänster sida av ditt Google Drive-konto väljer du Filuppladdning, och ladda upp filen från din lokala dator.

Google Drive-filuppladdning

Steg 3: När filen har laddats upp till din enhet, dubbelklicka på den för att förhandsgranska filen. Klicka nu på de tre vertikala prickarna (Fler åtgärder) som finns i det övre högra hörnet och välj Öppna i nytt fönster.

Steg 4: I det nya fönstret klickar du på Fler åtgärder (de tre vertikala punkterna i det övre högra hörnet) och väljer Dela.

Google Drive PDF-delning

Steg 5: En pop-up som heter “Dela med andra” öppnas. Klicka här Få delbar länk – Vad detta gör är att det ser till att alla med PDF-fillänken kan se den. Om du inte gör det förblir filen privat och kommer inte att vara synlig för din webbplatspublik.

Få delbar länk

Steg 6: Om du inte vill att dina besökare ska ladda ner eller skriva ut filen och även inaktivera funktionen för kopieringstext klickar du på Avancerad i samma popup-fönster. Kontrollera alternativet som säger – “Inaktivera alternativ för att ladda ner, skriva ut och kopiera för kommentarer och tittare” och klicka på Gjort.

Inaktivera nedladdningskopia i Google Drive PDF

Steg 7: Nu är det dags att få den inbyggda koden som vi kommer att använda i vårt inlägg. För att få till det, klicka igen på Fler åtgärder, välj Bädda in objekt, och kopiera iframe-koden.

Google Drive kopiera inbäddningskod

Steg 8: Gå över till din WordPress Dashboard och skapa eller redigera inlägget eller sidan där du vill bädda in PDF-filen. Nu, om du använder Klassisk redaktör, bara gå till fliken Text och klistra in koden:

Fliken Classic Editor Text

För Gutenberg Editor, måste du lägga till ett nytt block, söka efter anpassad HTML och slutligen lägga till iframe-koden i det anpassade HTML-blocket:

Anpassad HTML-block

Steg 9: Det är det – förhandsgranska nu ditt inlägg eller din sida för att kontrollera din inbäddade PDF-fil.

Slutnot om hur man bäddar in PDF-filer i WordPress

Med WordPress kan du länka till dina PDF-filer – men inte bädda in dem. Men denna lärdom löser problemet. Det visar hur du kan bädda in dina PDF-filer i dina inlägg eller sidor, precis som dina bilder och videor, med eller utan att använda ett plugin.

Har du någonsin inbäddat en PDF-fil på din webbplats med någon av de två metoderna? Har du ett alternativt plugin i åtanke och tror att det är bättre än de som nämns i den här artikeln? Låt mig veta dina tankar i kommentaravsnittet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map