Hur man bygger en fantastisk reseblogg med WordPress

Starta en reseblogg med WordPress

Vem älskar inte att prata om vart de har åkt till? Om du är en vanlig resenär, eller bara älskar att resa, kanske du har tänkt på att skriva en reseblogg men inte vet var du ska börja.


WordPress är det perfekta CMS för resebloggare eftersom det är enkelt att installera och det finns massor av resurser att hjälpa till. Du kan skapa din egen reseblogg redo för dig att dela de hisnande resor och äventyr på nolltid.

Den här artikeln tar dig igenom vad du behöver göra för att skapa din egen reseblogg och dela några teman och plugins som tar din reseblogg till nästa nivå och får dina berättelser att leva upp för dina läsare. Låt oss spricka!

1. Bli inspirerad av andra resebloggar

En skärmdump av hemsidan Stuck In Customs.

Låt dig inspirera och lära av resefotografering av Stuck in Customs

Det finns ingen brist på resebloggar, så det är svårt att välja bara ett par att lyfta fram. De bästa resebloggarna är vackra att titta på och dela ett unikt perspektiv på resor.

Vad du behöver för din reseblogg

Nu när vi har visat dig hur en reseblogg på WordPress kan se ut, låt oss ta en titt på vad du behöver för att komma igång:

 • WordPress: Ganska uppenbart, eller hur? Du behöver den installerad antingen lokalt eller på din webbserver, och vi förklarar hur du kan få den inställningen nedan.
 • Ett tema: Nästa kommer vi att berätta vad du bör leta efter i ett resebloggstema och ge dig några gratis och premiumförslag. Välj bara en som passar din smak.
 • plugins: Vi ska berätta vilka plugins du bör överväga att lägga till din webbplats.
 • Vacker fotografering: Hälften av det roliga med resan är bilderna, så du vill ha massor av fotografier på din webbplats, och vi visar dig hur du ser till att de inte bromsar ner det.

Inget för komplicerat, eller hur? Nu går vi!

2. Få en bra värdplan och installera WordPress

Det första steget för att skapa din blogg är att få en instans av WordPress som körs antingen lokalt eller online. För WordPress-värd rekommenderar vi starkt:

 • WP-motor: Hanterad hosting som börjar på $ 29 per månad, och de hanterar installationer, säkerhetskopior och uppdateringar.
 • Svänghjul: En annan hanterad WordPress-värd, men till 15 $ per månad är det bra om du har en budget.
 • Bluehost: Mycket budgetvänligt, från $ 3,49 per månad, och de har ett snabbt installationsalternativ för WordPress.

Nu har du installerat WordPress, vad är nästa? Låt oss titta på teman.

3. Välj ett reseblogg WordPress-tema

Även om det är lätt att ändra teman i WordPress bör du titta på några olika teman innan du börjar – välj inte bara det första du ser. Om du funderar på att köpa ett tema (som vi rekommenderar), kolla in våra tips för att köpa det perfekta WordPress-temat.

När du letar efter ett resebloggtema vill du vara uppmärksam på layout och hur den använder bilder, eftersom detta kommer att vara avgörande för din berättande. Titta också på om det har inbyggt stöd för Kartor, eftersom detta kan lägga till en annan dimension i dina reseberättelser. Här några WordPress-teman som du definitivt bör överväga.

Totalt WordPress-tema (Travel Blog Demo)

Totalt WordPress-tema (Travel Blog Demo)

Info & nedladdningVisa demonstrationen

Totalt är överlägset ett av de mest flexibla och funktionsrika WordPress-teman på marknaden, så det är meningsfullt att det också är ett bra val för resebloggar också. Använd de medföljande animerade skjutreglagen, dra & släpp sidan byggare, bildgallerier, portföljalternativ, inbyggd postgalleri formatering, anpassade bildinställningar och mer för att designa en pixel perfekt webbplats exakt hur du vill ha det. Med intuitiva alternativ i temat Customizer plus snabbimportexempelwebbplatser (som resedemot sett ovan) gör Total det enkelt att komma igång även om du är ny inom WordPress.

Mesa Gratis fotoblogg WordPress Theme

Mesa Free WordPress Theme

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Mesa Free WordPress-tema från WPExplorer är det perfekta sättet att bygga din reseblogg idag. Med stöd för många typer av media (bild, galleri, ljud, video och offert) och en ren murrutnätlayout är Mesa perfekt för att visa upp dina äventyr.

WPVoyager Reseblogg WordPress Theme

WPVoyager WordPress Theme

Info & nedladdning Visa demonstrationen

WPVoyager Theme är ett djärvt, modernt, premiumtema som använder eleganta fotonät och Google Maps-integration för att locka dina läsare. Dessutom stöder det KML-spår så att du kan dokumentera dina resor runt om i världen.

Expedition Travel Blog Theme

Expedition Travel Blog Theme

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Expedition är ett lyhört WordPress-tema för resebloggar som utvecklats av WPZoom. Detta välbesökta tema är perfekt för att dela dina favoritplatser, hotell, aktiviteter, restauranger och mer.

Det som gör Expedition bra börjar i sin kärna. Temat byggdes på det kraftfulla ZOOM-ramverket för att ge dig gott om färg- och teckensnittalternativ, kortkoder, SEO-inställningar, mallar för sida och inlägg och mer. Temat är helt lokaliserat och helt redo att översättas till ditt modersmål så att dina läsare faktiskt kan läsa din blogg. Expedition svarar också fullt ut, så om dina läsare fångar resefelet kan de kolla in din blogg från vilken dator, surfplatta, telefon eller annan enhet de har tillgång till.

4. Lägg till användbara plugins för SEO, kartor och mer

Exempel på Maps Market Pro

Ett exempel på Maps Marker Pro och avancerad mappning av WordPress-plugin.

En stor fördel med att använda WordPress för att bygga din webbplats är tillgängligheten av plugins för att göra vad som helst. Vi rekommenderar några grundläggande plugins som du bör överväga att installera och aktivera först på din webbplats, till exempel Yoast SEO för sökmotoroptimering och Akismet för skräppostskydd. Vi täcker några andra alternativ i vår artikel om hur du börjar blogga.

När du bygger din reseblogg kanske du vill göra lite mer än bara skriva om de platser du har varit. Kartor är ett bra sätt att hjälpa dina läsare att ta med dig, och många resebloggsteman inkluderar kartstöd. Lägga till i Googles tjänster som analys eller captchas. Och du kanske vill överväga en social plugin också.

5. Lägg till och optimera dina bilder

Lägg till foton till din blogg

Ingen reseblogg skulle vara komplett utan bilder av destinationerna, och vi vet att du har bilder på dina resor. Om du verkligen vill fördjupa dina läsare i dina resor, måste du ha vackra bilder av de platser du skriver om.

Det stora problemet med att ha bilder på din webbplats är att de kan ta mycket plats, vilket tyvärr kan bromsa din webbplats. Din webbplats måste vara snabb, särskilt om dina läsare vill surfa på din webbplats på sin mobila enhet.

Bildoptimering hjälper bilder att ta så lite utrymme på din webbplats som möjligt, vilket börjar med att använda rätt storlek och bildformat. Vi har skrivit en ganska omfattande guide för att optimera bilder för att hjälpa dig, så känner inte att du inte kan göra det. Det finns också flera bildoptimeringsprogram som du kan använda för att hjälpa till.

Slutsats

Det är enkelt att skapa en reseblogg med WordPress och kan göras ganska snabbt med ett vackert tema och några plugins. Lägg till dina bilder för att stödja dina berättelser så transporterar du dina läsare över hela världen under helgen!

Allt du behöver göra är att följa de enkla stegen som vi beskrev för att komma igång:

 1. Gert inspirerad
 2. Ställ in WordPress
 3. Välj ett tema
 4. Installera rätt plugins
 5. Använd vackra (och optimerade) bilder

Har du tagit våra råd, följ stegen och äntligen startat din reseblogg? Vi skulle gärna se hur du delar ditt nästa äventyr, så del länken nedan. Eller om du har några frågor eller förslag, vänligen meddela oss i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map