Hur man bygger en kyrkans webbplats med WordPress

Hur man bygger en kyrkans webbplats med WordPress

Alla kyrkor behöver en användbar webbplats men få har en stor budget. Vad ska en kyrka göra? Min favoritlösning är en som jag har sett tusentals kyrkor byta till under de senaste åren – WordPress. Det är en lågkostnadslösning (ofta under $ 100 att bygga och $ 10 / månad för att vara värd) som är enkel att använda men tillräckligt flexibel för de flesta kyrkors behov. En anställd eller volontär kan bygga och hantera sajten utan kodning eller designfärdighet. Du kan till och med anställa en professionell och fortfarande spara pengar eftersom WordPress själv är gratis. Det finns många skäl till att jag rekommenderar WordPress till kyrkor, titta nedan!


Varför använda WordPress för din kyrkas webbplats?

 • WordPress är gratis tack vare många webbutvecklare som volontär- deras tid och skicklighet
 • Det finns ett bra urval av teman som görs för kyrkor för att ge din webbplats det utseende du vill ha
 • En anställd eller volontär kan bygga den eller så kan du anställa någon för att göra det åt dig
 • WordPress gör det enkelt för flera användare att hantera webbplatsens innehåll
 • Ingen kodning eller designfärdighet krävs för att bygga eller uppdatera en WordPress-webbplats
 • Det finns tusentals plugins för att lägga till extra funktioner på din webbplats
 • Din kyrka äger webbplatsen eftersom den är själv värd (mer om det senare)
 • Din kyrka kan göra vad som helst med webbplatsen eftersom WordPress är open source

Vad är vad: Hosting, WordPress, Teman och plugins

choose-bäst-wordpress-hosting

Här är en snabb ordlista som förklarar vad som ska göras tydligare när vi går framåt.

värd

Hosting är där din kyrkas webbplats bor på Internet. yourname.com pekar på din värd för att servera din webbplats för besökare. Du kan välja vilken webbhotell du vill använda. Ett typiskt pris för värd är $ 10 per månad. WPExplorer har några värdsrekommendationer. Tänk också på DreamHost’s gratis ideell värd och Flock Hosting vilket är gratis för kyrkor.

WordPress

WordPress är ett Content Management System (CMS). Du installerar det på din webbhotell (liknande att installera ett program på din dator) och loggar sedan in i dess administrationsområde för att bygga din webbplats och hantera ditt innehåll. Var medveten om att teman inte kan installeras på WordPress.com-tjänsten utom med deras dyrbara affärsplan. Jag rekommenderar att du installerar WordPress på ett mer typiskt värdkonto. Läs WordPress.com kontra WordPress.org för mer information.

teman

Teman styr utformningen av WordPress-webbplatser. Du kanske föredrar ett tema med ett trendigt utseende som Jubileum eller en med en minimalistisk stil som Maranatha. Vissa teman låter dig justera saker som färger och teckensnitt så att de matchar din kyrka. Jag rekommenderar betalda teman (från cirka $ 30 till $ 130) eftersom de vanligtvis har bättre design, fler funktioner och inkluderar support från tillverkaren. Du får i allmänhet det du betalar för.

plugins

Plugins är valfria och lägger till funktioner i WordPress. WordPress själv låter dig göra grundläggande saker som att hantera dina sidor och menyer och samtidigt lämna mer specialiserad funktionalitet till plugins. En plugin kan lägga till funktioner som predikaner, händelser, nyhetsbrev, kontaktformulär och så vidare. Det finns 50 000+ plugins och några specifikt för kyrkans webbplatser.

Bygg det själv eller anställ en professionell?

make-pengar rådgivning

Vi ser två typer av kunder på ChurchThemes.com: kyrkor som använder våra WordPress-teman att bygga sina egna webbplatser och proffs med våra teman för att bygga webbplatser för sina kyrkliga klienter.

Jag rekommenderar att du bygger din egen webbplats eftersom det är något de flesta kan göra och sparar dina kyrkor pengar. Du kommer också att vara mer bekväm med att hantera webbplatsen och lära andra att göra det efter att ha upplevt att bygga den. Det finns många teman där ute speciellt för kyrkor, även om du inte är begränsad till kyrkespecifika teman. En bra temaföretag har grundlig dokumentation och erbjuder support för deras produkt.

Du kan spara tid genom att anställa en professionell för att bygga din kyrkas webbplats istället för att göra det själv. Detta kräver en större budget men är fortfarande vanligt överkomligt när man använder premade tema (kontra ett helt anpassat tema som skulle vara mycket dyrt).

Låt oss gå in på mer detaljer om dessa alternativ.

Alternativ 1: Bygg din egen webbplats med ett kyrkligt tema (rekommenderas)

Jag kommer att ge dig en bättre uppfattning om hur min rekommenderade strategi ser ut genom att gå igenom det.

Steg 1: Välj ett kyrktema

Tänk på dessa saker när du väljer ett kyrkans WordPress-tema.


Design
Du vill ha något som matchar din kyrkas personlighet. Vissa teman har alternativ för anpassning av färg, teckensnitt och bakgrund. Prova tematets demo på din telefon för att se till att det är mobilvänligt och laddas ganska snabbt. Mobil webbläsning är extremt vanligt idag.


Funktioner
Med WordPress kan du skapa anpassade sidor (dvs. ministerier, uttalande om tro osv.), Driva en blogg och publicera foton. Välj ett tema som integreras med plugins för kyrkligt innehåll som predikaner, evenemang, platser och teamprofiler.


Ingen inlåsningseffekt
Undvik teman som registrerar sina egna inläggstyper för innehåll som predikaner och händelser (du måste ange innehåll igen när du byter teman). Vissa innehållsfunktioner hör till i ett plugin istället, varför jag utvecklade gratis Kyrkans innehåll plugin (stöds av teman från olika utvecklare).


Support och dokumentation
WordPress är en gör det själv-lösning men det betyder inte att du måste vara ensam. Välj en temaföretag som har grundlig dokumentation och som ger stöd för temat de säljer.


Återbetalningspolicy
Vissa temasäljare ger dig dina pengar tillbaka om saker inte fungerar, så kontrollera deras återbetalningspolicy. Jag tycker att alla temasäljare borde ge återbetalningar utan några frågor.

Följande teman och leverantörer undviker lock-in-effekten genom att använda plugin för kyrkans innehåll. De uppfyller de flesta eller alla mina rekommendationer.

 • ChurchThemes.com är min temabutik. Vi har varit med sedan 2012.
 • OneChurch från UpThemes använder plugin för kyrkans innehåll.
 • Förlåt tema av Justin Scheetz använder också kyrkans innehållsplugin.
 • Wise Church är ett fullständigt tema med funktioner för direktuppspelning.
 • Rogivande är ett gratis, välkodat tema tillgängligt på WordPress.org.

Steg 2: Registrera dig för webbhotell

Billigt Linux-baserat delat värd är tillräckligt för nästan alla kyrkans webbplatser. Detta är den vanligaste typen av webbhotell och ger dig cirka $ 10 per månad. Se WPExplorer-värdsrekommendationer (dessa inkluderar en WordPress-installationsfunktion med ett klick). Kom också ihåg att DreamHost har gratis värd för icke-vinstdrivande. Din kyrka kan kvalificera sig om den är registrerad som en 501 (c) (3) ideell organisation i USA.

När du registrerar dig som värd kommer du att bli ombedd att välja ditt domännamn (dvs.. yourname.com) och ge faktureringsinformation. De hjälper dig att använda din befintliga domän eller registrera en ny till dig (vanligtvis cirka $ 15 / år). Du kommer att få åtkomst till din värdkontrollpanel när du har slutfört online-registreringsprocessen.

Komma igång med värdregistreringsprocessen

Steg 3: Installera WordPress

Logga in på din värdkontrollpanel för att använda installationsfunktionen med ett klick på WordPress. Din värd kommer gärna att rikta dig till platsen för denna funktion om det behövs. Många värdar har bekvämligheten med installation med ett klick, men om din inte gör det, kan du fortfarande göra en standardinstallation av WordPress.

Om du redan har värd kanske du vill göra en ny installation av WordPress i en katalog som t.ex. yourname.com/new för att bygga din nya webbplats medan du lämnar din befintliga webbplats online. När det är klart kan du flytta till det yourname.com med hjälp av ett antal metoder.

Installera WordPress på BlueHost

Steg 4: Installera ditt tema

Nästa steg är att installera ditt kyrktema på din nya WordPress-webbplats. Din temaföretag ska ha instruktioner som går så här:

 1. Logga in i ditt WordPress adminområde kl yourname.com/wp-admin
 2. Gå till Utseende > teman > Lägg till ny > Ladda upp tema
 3. Välj den zip-fil som du laddade ner och klicka sedan på Installera nu
 4. Efter installationen klickar du på Aktivera

Ladda upp din WordPress Theme Zip-fil

Temat eller dokumentation kan då uppmana dig att installera ett plugin eller två (t.ex. för predikningar och händelser) på liknande sätt. Många teman innehåller också startinnehåll som du kan importera för att använda som en solid utgångspunkt.

Steg 5: Anpassa ditt temas utseende

WordPress har en fantastisk funktion som kallas Customizer som många teman stöder. Du kan gå till Utseende > Anpassa välj sedan alternativ för färger, teckensnitt, bakgrundsbild och så vidare (beroende på vad temat ger). En direktförhandsvisning visas när du gör dina anpassningar. Det som är bra med teman som stöder detta är att du inte behöver grafisk design eller kodningskompetens för att din webbplats ska matcha din kyrkas varumärke. Och du behöver inte betala de stora pengarna till en webbdesigner.

Här är en skärmdump av sparade temas anpassning för att ge dig en uppfattning om vad som är möjligt.

Sparat Theme Live Customizer

Titta nedan för att se hur Jubileum tema kan anpassas för att se annorlunda ut. Detta illustrerar varför jag rekommenderar att du använder ett tema som utnyttjar WordPress’s Customizer-funktion. Ett flexibelt, lättanpassat WordPress-tema gör det enklare att bygga en kyrkans webbplats.

Jubileumstemananpassningar

Steg 6: Publicera ditt innehåll

Du kommer att märka efter att du har loggat in i ditt WordPress admin-område att det finns en meny till vänster för att hantera innehåll och inställningar. WordPress tillhandahåller innehållshanteringsfunktionerna Sidor och inlägg (blogg) ur rutan. Om ditt tema använder ett plugin för andra typer av innehåll, kan du se menyalternativ som predikningar, händelser, personer och platser.

Skärmdumpen nedan visar hur en predikans innehåll hanteras med ett tema som stöder Kyrkans innehåll plugin. Lägg märke till att menyn inte bara innehåller sidor och inlägg, utan också inläggstyper för kyrkligt orienterat innehåll. Länken “Kontakt” kommer från plugin-kontaktformuläret. Dessa är alla exempel på saker som borde komma från plugins snarare än själva temat för att undvika lock-in-effekten som nämnts tidigare.

Church Sermon Editor

Steg 7: Förbered dig på att starta

Det är några saker du vill se till att du har tagit hand om innan du överväger din webbplats gjort. Läsa Nio saker du bör göra efter att ha byggt din WordPress-webbplats för snabba tips om säkerhet, säkerhetskopiering, uppdateringar, inställningar, förebyggande av skräppost och sökmotorer.

Efter det kan du tillkännage lanseringen av din nya WordPress-driven kyrkawebbplats!

Alternativ 2: Anställ en professionell för att bygga din webbplats med ett kyrkligt tema

Pastorer, personal och volontärer bygger framgångsrikt sina egna kyrkans webbplatser med WordPress-teman. Vi har inga frågor som ställs tillbaka pengar tillbaka-garanti på ChurchThemes.com som bara en liten procentandel har använt. Jag är övertygad utifrån vår låga återbetalningsgrad och på vad jag har varit hörsel att WordPress och ett solidt kundanpassande tema med grundlig dokumentation och support är en lösning som många kyrkor kan hantera.

Med det sagt är det ett alternativ att hyra en professionell för att hjälpa dig. Det finns olika typer av WordPress-lösningar för olika behov. Du kan välja vad som bäst passar dina behov (spara pengar och få erfarenhet eller spara tid och få bekvämlighet). Att anställa en professionell för att använda ett pre-made WordPress-tema för kyrkor kan kosta flera hundra eller flera tusen dollar. Att ha ett helt anpassat tema utvecklat just för din webbplats kommer att kosta mer och rekommenderas inte eftersom det bara inte är kostnadseffektivt.

Nedan finns proffs som jag litar på för att hjälpa till att bygga din webbplats med ett kyrkligt WordPress-tema.

Slutsats

Jag hoppas att detta har gett dig en uppfattning om vad som är involverat i att bygga en kyrkans webbplats med WordPress. Sammanfattningsvis rekommenderar jag att du bygger din egen webbplats men att hyra ut kan vara ett bra alternativ också. Oavsett vilket alternativ du väljer kommer du nästan säkert att spara pengar jämfört med andra lösningar eftersom WordPress är gratis open source-programvara. Överväg att välja ett tema som är skapat för kyrkor, undviker lock-in-effekten, stöder Customizer och inkluderar grundlig dokumentation med support från utvecklaren.

Över till dig och dina tankar. Har du byggt en kyrkans webbplats med WordPress? Dela med dig av dina erfarenheter och tips.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map