Hur man bygger en online-portfölj med WordPress (och det totala temat)

En portföljwebbplats är en perfekt plattform för att visa upp allt du vill. Det kan vara produkter du säljer, projekten du har slutfört, utmärkelser som du har fått, fotografier som inspirerar eller konstverk som du är stolt över. En portföljsida kommer att marknadsföra dina produkter, tjänster och färdigheter till din målgrupp. Dessutom kan det vara till hjälp vid generering av leads. Om du är en kreativ professionell (webbdesigner, konstnär, målare, författare, grafisk illustratör), är en väldesignad webbplats speciellt viktig för att locka kunder och växa ditt företag.


I det här inlägget kommer vi att gå igenom stegen att bygga en portföljwebbplats med WordPress med temat Total. I början bör du veta att Total-temat innehåller en inbyggd anpassad inläggstyp för portföljen. Så det är lättare att skapa din portfölj och lägga till dina portföljobjekt. Och om du vet hur du arbetar med vanliga inlägg kommer det att bli enklare att skapa en portfölj.

Låt oss börja!

Steg 1: Välj en webbhotell

När det gäller värd finns det ett stort antal värdalternativ som passar alla fickor. Men om du har fastnat för att välja en, ta en titt på WordPress-värdlösningarna som WPExplorer rekommenderar.

Bästa WordPress Hosting

Bluehost är ett utmärkt alternativ om du bara kommer igång eftersom den erbjuder massor av resurser till ett lågt pris – vilket är ännu lägre när du använder vår länk. Du kan få Bluehost för bara $ 2,95 det första året!

Men om du vill att det ska vara värd att använda är svänghjulet och WP Engine två av de bäst hanterade WordPress-värdföretagen. Båda erbjuder fantastiska funktioner till ett rimligt pris, och bäst av allt behöver du aldrig tänka på din server eftersom de tar hand om allt för dig.

Steg 2: Välj ett domännamn

När du registrerar dig med en värd för serverutrymme måste du ha ditt domännamn till hands. Ditt domännamn är unikt för din webbplats och du kan få dessa namn från registratorer som NameCheap och GoDaddy. Välj ett namn noggrant, eftersom det kan bli ganska rörigt att ändra det senare.

Steg 3: Installera WordPress

Att installera WordPress är enkelt! Med hanterade värdar är din WordPress-installation redan inställd för dig. Om du väljer Bluehost följer du bara installationsprocessen med ett klick och du bör ha WordPress klart om några minuter.

När du når inloggningsskärmen anger du användarnamn och lösenord du skapade när du installerade WordPress och ange din webbplats. När du är där kan du göra om att skapa din faktiska portföljwebbplats.

Steg 4: Välj och aktivera ett tema

Det här steget kommer att bli enkelt för oss, eftersom vi väljer Total. Enligt vår åsikt är det ett av de bästa teman du kan välja för alla projekt eftersom temat kommer med massor av funktioner och alternativ du kan använda för företag, välgörenhetsorganisationer, portföljer och mer. Och med den enkla demoimporten kan du skapa vackra portföljwebbplatser med Total på bara ett par klick, som den här nedan:

När du har installerat Totaltema aktiverar du det från din instrumentpanel genom att klicka på Utseende> Teman> Lägg till nytt.

På det här stadiet har du ett val att göra – du kan helt enkelt importera alla demosidor från Total med hjälp av Demoimportör.  Totalt har 40+ förbyggda webbplatser, inklusive demonstrationer för portfölj. Du kan välja vilken demo som helst, importera den och lägga till ditt eget innehåll till det.

Välj bara den demo du gillar och följ instruktionerna på skärmen för att installera, aktivera sedan alla nödvändiga plugins och importera provinnehållet (inlägg, inläggstyper, widgetar, menyer osv.).

Steg 5: Skapa och redigera portföljobjekt och skapa en lista med portföljobjekt

Naturligtvis behöver du inte importera en demo för att komma igång, du kan alltid bygga din egen webbplats från grunden. När du använder Total-teman är det enkelt att skapa din egen portfölj.

Men innan vi kan skapa vår portföljsida måste vi skapa de portföljobjekt som kommer att gå in på den. Med Total har du två alternativ för att skapa dina portföljobjekt.

Alternativ 1: Använda Total’s Portfolio Custom Post Type As-Is

Ditt första alternativ är att använda portföljposttypen som för att skapa din portfölj. Klicka på WordPress Dashboard Portfölj> Lägg till nytt.

Totalt antal portföljer Postartyp

Lägg till din portföljobjekttitel, taggar, kategorier och allt textinnehåll. Total stöder olika innehållstyper – lägg till a Utvald bild om du vill visa en enda bild lägger du till flera bilder till Bildgalleri för att skapa ett skjutreglage, eller lägga till en länk för en ljud- eller videofil i Portföljobjekt sektion. Men i alla dessa fall vill du antagligen också välja en sidlayout under huvudinställningarna (vänster, höger eller ingen sidofält) och ställa in en bild för ditt inlägg som ska användas i portföljrutor, karuseller och relaterade inlägg. När du är klar sparar du inlägget.

Totalt antal portföljinställningar

Nästa steg är att gå till Utseende> Anpassa> Portfölj att anpassa dina portföljarkivsidor (huvud, taggar och kategorier) samt dina sidor med en enda portfölj. Härifrån kan du välja en sidofältlayout, relaterade inlägg räknas och aktivera olika sidelement och dra och släppa dem i den ordning du vill.

Det är allt! Lägg bara till fler objekt för att fylla i din portfölj.

Alternativ 2: Bygg din egen portföljmall med Visual Composer

Om du vill ha mer hand om kan du vara din egen designer med Totals funktioner och sidan för byggare av Visual Composer. Visual Composer är en visuell sidbyggare som hjälper dig att skapa vackra layouter med hjälp av dra och släpp-metoden. Som användare betyder det att du inte behöver känna till någon kodning och faktiskt kan njuta av webbbyggnadsprocessen. Den levereras gratis med Total, och du bör se en uppmaning att installera plugin på din webbplats när du aktiverar temat. Kom bara ihåg att också aktivera det.

Besök inställningarna för Visual Composer från instrumentpanelen för att ställa in plugin. Klicka på Visual Composer> Role Manager och justera inställningarna. Viktigast av allt, aktivera kompositören för de inläggstyper du vill använda den på. Som standard är Visual Composer endast aktiverat på sidor. Aktivera den för Portfolio-posttyper också så att du kan bygga portföljobjekt med hjälp av Visual Composer.

Precis som det sista alternativet måste du skapa ett nytt inlägg genom att klicka på Portfölj> Lägg till nytt. Ge ditt inlägg ett namn, välj kategorier eller taggar, välj en sidofältlayout under huvudinställningsavsnittet och ställ in en bild. Spara ditt inlägg. Nu kan du börja bygga!

Du har möjlighet att använda frontend (visual) eller backend (block) redigeraren för Visual Composer start för att redigera portföljobjektet. Vi föredrar frontendredigeraren eftersom du kan se dina sidelement, anpassade färger, paddningar / marginaler och mer. Men oavsett vilken du väljer att använda, välj bara Visual Composer Lägg till element för att komma igång.

Totalportföljsidebyggare

Du ser alla tillgängliga element i elementbiblioteket. Total har ett antal specialdesignade element i biblioteket, förutom standard Visual Composer-elementen. Du kan se att stillbilden ovan använder Bildreglage och a Textruta för att skapa portföljobjektet. Du kan dock använda nästan alla andra element från biblioteket.

När du är klar med redigering sparar du portföljposten och klickar Publicera. Om du kommer att skapa många liknande objekt kan du till och med spara mallen för upprepad användning. För att spara din layout som en mall återgår du till backend-redigeraren.

Total Portfolio Sidmall Skapare

Klicka på Templatera-knappen (som ser ut som en liten grå layoutikon).

Totalt portfölj sidmall

Ge sedan din mall ett namn och spara den. För att använda din mall på ett nytt inlägg klickar du bara på Templatera-ikonen för att infoga den layout du sparat. Alternativt kan du ställa in mallen som standard för alla nya inlägg i en viss inläggstyp.

Totalt antal portföljsidor för mallar

För att göra detta, navigera till Visual Composer> Allmänna inställningar och ange önskad mall för varje inläggstyp. Om du planerar att lägga till många objekt i din portfölj, personal etc. kommer detta verkligen att spara dig lite tid eftersom alla dina vanliga sidelement automatiskt infogas och formateras för dig.

Steg 6: Skapa portföljsidan

Nu när vi har en lista över portföljobjekt som vi vill visa i vår portfölj är det dags att skapa den sida som kommer att innehålla dessa portföljobjekt. Skapa en sida på det sätt du vanligtvis gör med WordPress. Gå till Sidor> Lägg till nytt. Titel på den nya sidan och spara den.

Klicka sedan på Visual Visual Composer-alternativet du vill arbeta med – återigen har du möjlighet att använda frontend-redigeraren eller backend-redigeraren. Detta öppnar redigeraren för live drag and drop. Klicka på det blå Lägg till element knapp. Vi använder elementet Portfolio Grid för att bygga vår portföljsida. Välj Portfolio Grid. Om det är en karusell du vill ha på din portföljsida väljer du portföljkarusellen.

Du kan justera inställningarna i Portfolio Grid-elementet för att finjustera hur Portfolio-sidan visas. Du kan välja storleken på bilderna, lägga till gränser, titta dem, sange kategorier, välj ordning, kolumner och inlägg per sida, aktivera sidväxling, välj rutnätstilar, lägg till utdrag och mycket mer. Spara Portföljsidan efter att du har fyllt i inställningsalternativen under textredigeraren.

Det är möjligt att se ändringarna även när du gör dem. Så här ser min portföljsida ut i frontend när jag har sparat ändringarna i Portfolio Grid-elementet.

Steg 7: Anpassa din portfölj

Du kan använda inställningarna i live WordPress Customizer för att ställa in alternativ för brödsmulor, arkivlayout, enstaka inläggstil, beskärning av bilder och mer.

Om du vill göra ändringar i adminikonen, använd namnet på posttyp, snegel och taxonomi Portfolio Post Type Editor.

Steg 8: Lägga till din portfölj på menyn

På en portföljwebbplats är det vettigt att portföljsidan visas i huvudmenyn så att besökare kan få tillgång till ‘Portfölj’ direkt och visa portföljsidorna. För att lägga till din nya portföljsida gå till Utseende> Meny, välj portföljsidan och klicka på Lägg till i menyn.

Nu visas portföljen som ett lättillgängligt menyalternativ på hemsidan (och varje annan sida med huvudmenyn aktiverad).

Om du vill att din portföljsida ska vara din hemsida, navigerar du bara till Inställningar> Läsning, ställ in din Framsidesvisning på en statisk sida och välj sedan din Portfölj. Lätt som en plätt!

Slutför

När portföljavsnittet på din webbplats är på plats kanske du vill gå vidare och lägga till fler sidor på din webbplats. Tänk på en kontaktsida, om eller tjänster som är oerhört användbara och är en nödvändig del av en portföljwebbplats. Skapa så många sidor du vill eller behöver, kom ihåg att inkludera de viktiga sidorna i menyn för att ha en fullständig portföljwebbplats.

När du har gjort portföljen kan du gå till att generera trafik till din portfölj, optimera dina bilder eller till och med tjäna pengar på din webbplats. Vilka andra tips har du för att bygga din portfölj online?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map