Hur man bygger en onlinebutik med WooCommerce & WordPress

Hwo bygger en framgångsrik onlinebutik med WordPress

Så du vill starta din egen butik – vi tycker det är fantastiskt! Att vara din egen chef är utmanande och givande eftersom du kan se att ditt hårda arbete direkt påverkar dina intäkter. Vi vill hjälpa till att göra ditt företag framgångsrikt så vi har satt ihop en lätt att följa guide för att skapa din onlinebutik och några användbara tips för att marknadsföra det.


E-handel

Att sälja varor från en fysisk butik är inte alltid genomförbart eller praktiskt. Speciellt i denna dag och ålder där online shopping har blivit mer och mer utbredd. Enligt 2016 Retail Retail Survey 2016 av PwC (ett stort-fyra globala revisionsföretag) mer än hälften av alla kunder handlar online varje månad och mer än en tredjedel av alla online-inköp görs med en mobiltelefon.

Total detaljundersökning 2016: PwC

Dessutom rapporterade samma undersökning att mer än två tredjedelar av online-shoppare är starkt påverkade av sociala medier såväl som kommentarer och recension för en produkt. Det betyder att det är viktigare än någonsin att få en positiv press för nya produkter.

Blir inte överväldigad ännu, vi har en plan för att bygga din onlinebutik och marknadsföra den för att hjälpa dig att göra ditt företag till en framgång! Tid är pengar, så låt oss komma rätt till det!

Det enkla sättet att skapa en webbplats

Innan du kan bygga en onlinebutik och börja lägga till produkter behöver du först en webbplats. Vi rekommenderar helhjärtat själv värd WordPress. WordPress är inte bara tillräckligt kraftfullt för att hantera en fullt fungerande onlinebutik, utan det är ett enkelt och prisvärt alternativ som kan anpassas för att passa alla dina e-handelsbehov.

Hitta rätt värd

WordPress Hosting

Först behöver du ett domännamn och webbhotell. Bra värd kostar pengar. Du kan säkert bygga en e-handelswebbplats med hjälp av Bluehost som erbjuder en kampanj $ 2,95 / månad delad värdplan. Bluehost erbjuder delad hosting till ett överkomligt pris som är bra för nya webbplatser. Dessutom ingår domännamnet så att du inte behöver bry dig om att köpa det separat. Plusinställningen är enkel. Erbjudandet 1-klick på WordPress-installation, så välj bara WordPress när du går igenom installationen, ange ditt domännamn och du är klar!

Men om du är villig att investera lite extra rekommenderar vi starkt WPEngine. Planerna börjar på $ 29 / månad för hanterade WordPress-värd från WPEngine (alla helt avdragsgilla som företagskostnad) som inkluderar helt hanterade servrar, automatiska WordPress-kärnuppdateringar, 24/7 biljettstöd, dagliga säkerhetskopior av din webbplats, evercache-teknik, inkluderad iscensättning och mer. Dessutom eftersom det hanteras WordPress som värd är du redo att gå från början (ingen WP-installation krävs). Du måste dock köpa ett domännamn från en registrator som GoDaddy och sedan rikta domänen till dina servrar på WPEngine. Om du följer med GoDaddy-guide du borde inte ha några problem.

Lägg till SSL för en säker shoppingupplevelse

Eftersom du skapar en onlinebutik är det mycket viktigt att köpa ett SSL-certifikat. Ett “säkert sockets-lager” -certifikat är det som din webbplats använder för att upprätta en säker länk mellan din server och kundens webbläsare, vilket återspeglas i din URL som “https: //” (och ofta visar också en grön låssymbol). Lyckligtvis är SSL ganska lätt att installera med antingen Bluehost eller WPEngine eftersom båda värdarna erbjuder det som ett premiumtillägg under kassan när du loggar in för värd.

Välj en butiksdesign

Nu när du har din domän och kärn WordPress-installation klar kan du ändra din webbplats. En vacker aspekt av WordPress är den enorma mängden webbplats designalternativ tillgängliga genom användning av teman. Det finns tusentals gratis teman tillgängliga på WordPress.org, med några av dem som erbjuder e-handelsstöd, men för fler alternativ och mer kontroll över utseendet på din webbplats rekommenderar vi att du väljer ett premiumtema.

Inte bara innehåller premiumtema fler designalternativ utan de flesta har också premiumstöd och uppdateringar från författaren. Men oavsett din budget, här är några av våra favoritbaserade WordPress-teman för e-handel.

Total Glitz & Glam E-handel WordPress Demo

Totalt: En komplett webbplats & e-handelslösning (Glitz & Glam-demo)

Om du vill ha fullständig kontroll över sid-, post- och produktlayouter är Total Multipurpose WordPress Theme ett bra alternativ. Det finns inte bara ett antal professionella blogg- och butiksdemos som du kan importera för att komma igång, utan temat kommer med en enkel att använda dra & släppsidebyggare, en mallbyggare och två premiumreglage så att du kan skapa en layout som du kan föreställa. Anpassade färgväljare, teckensnittalternativ, postlayouter och massor av mer kan hittas i live-anpassaren med ännu mer alternativen finns i temapanelen.

Chic modern blogg och butik WordPress Theme

Chic modernt blogg & butikstema

Chic är en härlig blogg och butik WordPress-tema som skräddarsys för bloggare som vill starta sitt eget företag. Inbyggda alternativ för kolumner, sidofält, färger, teckensnitt och mer är okej i WordPress-anpassaren. Dessutom har temat alternativ för social delning, anpassad inloggningssida, annonsområden, anpassad nyhetsbrevwidget och mer för att hjälpa dig växa ditt företag.

Butiksinnehavare WordPress Theme

Butiksinnehavare lyhörd WordPress-tema

Butiksinnehavare är ett kraftfullt e-handelstema som kommer med massor av inbyggda sidmallar, anpassade färger och teckensnitt plus andra designalternativ för att göra det enklare för din webbutik. Temat kommer också med en header-anpassare, en fullständig blogg och en premium-skjutreglage.

Storefront Gratis WordPress Theme

Storefront Ett Basic & Free Store-tema

Skyltfönster skapades för att vara ett enkelt tema med en enkel butiklayout och kompatibilitet med WooCommerce-plugin. Temat kommer med en handfull layouter och inbyggda färgalternativ och är ett solid alternativ för ett gratis tema.

Hur man bygger en onlinebutik

Nu när du har en webbplats igång kan du börja bygga din onlinebutik och lägga till dina produkter till salu. Det finns premiumalternativ för alternativ, men vi rekommenderar starkt det gratis, populära och kraftfulla WooCommerce e-handelsplugin (som nu råkar upprätthållas av samma personer som startade WordPress). WooCommerce är lätt att använda, snabbt att installera och det finns ett brett utbud av extra tillägg till premium som du kan köpa för att lägga till mer funktionalitet i din onlinebutik.

1. Installera WooCommerce & Quick Setup

För att börja måste du först installera WooCommerce. Detta är tillräckligt enkelt eftersom det är lätt tillgängligt från WordPress.org gratis plugin-arkiv som du kan komma åt direkt från din WordPress-instrumentbräda..

Installera WooCommerce

Logga bara in i din WordPress-installation och klicka på plugins objektet i instrumentpanelen och klicka sedan på Lägg till ny alternativ. Sök efter “woocommerce” och WooCommerce-plugin-programmet bör visas som det första resultatet (det är den med 1+ miljoner aktiva installationer och den söta delfinsymbolen). Klicka på Installera nu knapp. Detta kommer automatiskt att ladda ner och installera plugin-filerna och bör bara ta en minut.

Aktivera WooCommerce

När plugin är installerat måste du klicka på länken för Aktivera plugin till stat med WooCommerce.

WooCommerce snabbstart

Nästa bör du uppmanas att börja installationen. Det är mycket lätt att följa med så klicka på Nu går vi för att komma igång.

WooCommerce Setup: Sidor

Setup frågar först om du vill att WooCommerce automatiskt ska skapa din nyckelsidor till dig. Dessa sidor inkluderar din huvudsakliga butik, kundvagn, kassa och en standardkundsida. Du vill definitivt ha alla dessa sidor, så klicka Fortsätta.

WooCommerce-inställning: språk

Nästa steg är att installera din butik plats, valuta format och enheter av mått. Detta är viktigt så att dina kunder vet hur mycket du debiterar och vad de får för sina pengar. Så gör dina val och klicka sedan på Fortsätta.

WooCommerce Setup: Frakt

Beroende på vad du säljer kan du också behöva aktivera alternativ för grundläggande frakt och moms. Om du säljer fysiska varor måste du aktivera frakt (men om du planerar att sälja digitala varor hoppar du bara över den här delen). De grundläggande frakt alternativet på den här inställningssidan låter dig ange schablonpriser för inhemsk och internationell frakt (i du är i USA och planerar att använda USPS: s räntesatser anger du bara dessa priser här baserat på de rutor du troligtvis använder ).

Om du säljer något du kan behöva aktivera försäljningstaxa. Vissa stater kräver att moms tas ut vid varje försäljning (jag tittar på dig Hawaii) medan andra stater undantar rent digitala varor (som bra ol Nevada). Taxjar har en stor interaktiv momsskatt om du bor i USA, men oavsett var du är belägen bör du kontakta dina lokala skattemyndigheter för att se vilka regler som gäller för dig eller eventuellt överväga att anställa en revisor som är skicklig med statliga och lokala skatter (SALT för kort). När du är klar med den här sidan klickar du på Fortsätta.

WooCommerce Setup: Betalningar

Den sista delen av WooCommerce snabbinstallation är att ställa in din betalningsalternativ. Ett av de enklaste sätten att samla in betalning för varor är med PayPal så om du vill acceptera betalningar på det sättet kom ihåg att ange din PayPal-adress på den här sidan. WooCommerce innehåller också inbyggda alternativ för betalningar via kontrollera, banköverföring eller postförskott. Dessutom kan du alltid använda en premiumförlängning för ytterligare betalningsportar som Authorize.net eller Stripe (är du inte säker på vilken du ska använda? Kolla in vår artikel om PayPal vs Stripe för online-företag).

När du är klar med att aktivera din betalningsmetod klickar du på Fortsätt för att avsluta installationen. WooCommerce kommer att be tillåtelse att samla in data (detta är upp till dig, även om vi lutar oss mot att vänligen minska).

2. Ytterligare (viktiga) WooCommerce-inställningar

Nästa kan du fortsätta att skapa produkter, men vi rekommenderar att du klickar på Återgå till instrumentpanelen länk så att du kan avsluta upprätta alla dina viktiga WooCommerce-inställningar.

WooCommerce-inställningar

När du är tillbaka i din WordPress-instrumentpanel navigerar du till WooCommerce klicka sedan på inställningar. Den här första sidan har dina allmänna WooCommerce-inställningar. Vi rekommenderar att din ändra standard kundadress. Har Lokalisera aktiverad kan potentiellt bromsa din webbplats betydligt eftersom du litar på data från en tredje part.

WooCommerce gratis frakt

Under Frakt fliken hittar du ytterligare alternativ för, ja, frakt. Men den vi vill påpeka är alternativet att aktivera gratis frakt. Detta är något du kanske vill erbjuda med en giltig kupongkod eller för alla beställningar över ett visst belopp. Markera bara rutan och ange dina krav.

WooCommerce-e-postmeddelanden

Flytta längs, under E-post fliken du kan gå in och ändra mottagarmail för olika standardmeddelanden för beställningar. Kanske har du flera personer som hanterar din onlinebutik, så du kanske vill att nya ordermeddelanden ska gå till leveransavdelningen medan avbrutna order antagligen borde gå till finansiering.

WooCommerce-kuponger

Det sista WooCommerce-alternativet du kanske vill utnyttja innan du börjar lägga till produkter är kuponger. För att skapa en ny kupong, klicka på kuponger under WooCommerce då Lägg till ny. Härifrån kan du skapa kuponger för ett fastställt belopp eller procentsats för dollar plus lägga till begränsningar för användning (som beställningar över $ 100, eller skapa en engångskod för användning).

Det finns många andra inställningar och alternativ inom WooCommerce som du kanske vill ändra. De som vi nämnde är några som vi trodde skulle gälla för de flesta onlinebutiker som skulle installeras för första gången.

3. Lägga till produkter

Nu med alla inställningar kan vi börja lägga till dina produkter! Men först bör du lägga till några produktkategorier så att du kan organisera dina erbjudanden.

WooCommerce produktkategorier

Till lägg till dina kategorier gå över till Produkter sedan kategorier i din instrumentbräda. Ge din kategori ett namn, en snigel för din URL (eller om du lämnar denna tomma WooCommerce kommer att använda ditt kategorinamn som slug), en föräldrakategori (du skulle använda detta för kapslade objekt, t.ex. skor skulle vara förälder för klackar eller sandaler ), en kategoribeskrivning, visningstyp (standard är att visa alla objekt i kategorin på arkivsidan, men du kan också välja att visa underkategorier eller båda) och en bild (den här bilden används när du sätter in ett kategoriraster på sidor).

När du har lagt till dina kategorier kan du gå vidare till lägga till taggar. Detta är en liknande process och är inte nödvändig men kan vara till stor hjälp för kunderna. Taggar är utmärkta för att gruppera som objekt som inte ingår i samma kategori. Du kan skapa taggar för mer specifika artikelbeskrivningar som hipster eller modern, eller eventuellt för varumärken om du säljer produkter från ett antal skapare. Var bara säker på att du duplicera inte dina kategorier med dina taggar (att ha en “fancy” -kategori och en “fancy” -tagg är dåligt för SEO och förvirrande för kunder). När du är klar med taggar är det dags att lägga till dina produkter!

WooCommerce-produkt allmänt

Klicka på Produkter och då Lägg till ny. WooCommerce kommer med allt du behöver för att lägga till dina produkter med gott om utrymme för information och bilder för att hålla kunderna (och sökmotorerna) nöjda.

Ge dina produkter först ett namn, tilldela eventuella kategorier eller taggar och lägg till din presenterade produktbild plus valfri galleribilder. Sedan kan du lägga till en lång beskrivning i den första textrutan. Detta kommer att visas under fliken “Beskrivning” bredvid “Recensioner” på själva produktsidan. I den andra textrutan lägg till en kort produktbeskrivning som ska visas längs dina produktbilder (några meningar och punktpunkter fungerar bra här).

För den faktiska produktdata är du att välja Enkel produkt inställning ser du grundläggande alternativ för att lägga till en SKU (som vanligtvis är för dina egna poster) och ett pris.

WooCommerce nedladdningsbar produkt

Om du också kontrollerar Nedladdningsbara alternativ WooCommerce visar tillagda alternativ för den nedladdningsbara filen. Och om du väljer att kontrollera Virtuell och fliken Frakt kommer att tas bort från produktsektionen eftersom du inte behöver skicka ett virtuellt objekt.

WooCommerce Affiliate-produkt

Om du istället för en enkel produkt väljer du Extern / kopplad produkt alternativet WooCommerce kommer att visa inställningar för att länka till andra webbplatser med din partnerlänk. Det här är bra om du vill lägga till produkter från butiker med affiliate-program (du kan skapa en Amazon-affiliate-webbplats med WordPress) till din egen butik för att göra en remissprovision.

WooCommerce-variabla produktattribut

Det sista alternativet du kan välja för dina produktdata är en Variabel produkt. Detta bör användas när du har olika stilar av samma produkt, som en skjorta i flera storlekar och färger. Först bör du lägga till attribut för din produkt.

WooCommerce-variabel produkt

Generera sedan dina varianter med attributen du har lagt till. På så sätt kan kunderna välja exakt vad de vill ha från ditt val.

WooCommerce produktinventar

Under produktdata hittar du också alternativ för att hantera dina lager. Det är meningsfullt om du förvarar en lager av dina produkter redo att skickas ut. Om dina varor tillverkas som de beställs, eller om du säljer digitala varor, har du förmodligen inte mycket användning för den här fliken.

Du hittar också ytterligare frakt alternativ där du kan ange produktens vikt och mått, samt Avancerad inställningar för att lägga till en köpnotis och aktivera / inaktivera produktrecensionerna. När du är klar kan du publicera din produkt.

Total Glitz & Glam WooCommerce Store

Det blir lättare när du blir bekant med alternativen inom WooCommerce (vi lovar). Och när du har lagt till alla dina produkter kan du använda dina WordPress-temalternativ för att skapa eleganta butiksidor för att imponera på din kundkrets.

Hur man marknadsför dina produkter

Nu när din butik är klar och klar att gå, måste du få ordet att du är öppen för företag. Det finns många sätt att dela din nya onlinebutik med online-köpare, men här är några för att komma igång.

Dra fördel av sociala medier

Sociala media

Du borde ha en Twitter och Facebook är vanliga sociala konton som du förmodligen vill ha för småföretag, men andra nätverk som Instagram, Pinterest och Google+ kan också vara mycket viktiga beroende på vad du säljer. Till exempel kanske inte e-böcker kräver någon Instagram, men om du gör smycken eller heminredning vill du få bilder av dina produkter trender.

Försöka post varje dag och i början experiment med olika tider på dagen. Du vill optimera din sociala delning så att den matchar schemat för din målgrupp. Du kanske också vill överväga att automatisera din sociala delning. Det här fungerar särskilt bra om du lägger till innehåll till en blogg på din webbplats

Du kanske också vill överväga marknadsföra dina inlägg, tweets, stift osv. Att skapa en kampanj kräver lite forskning eftersom du vill rikta in rätt åldersintervall, landskap och intressen för din publik. Till och med att spendera bara några dollar per dag kan hjälpa till att få nya potentiella kunder.

Kör en kampanj

Värd en Giveaway

Det finns många olika sätt att köra en kampanj för din onlinebutik. Det enklaste är att erbjuda rabatt eller gratis frakt med hjälp av kupong funktion inbyggd i WooCommerce.

Ett annat alternativ är att köra en ge bort. Det finns massor av gratis tävlingsplugins som du kan använda för att vara värd för en kampanj på din webbplats, eller du kan använda en tjänst som rafflecopter för att hantera din egen giveaway. Se bara till att läsa om lagarna som reglerar tävlingar och giveaways i ditt land (till exempel i USA måste du vara medveten om lagar som reglerar prisvärdet, minderåriga, skattekonsekvenser och mer – så gör dina läxor!).

Erbjuda kundförmåner

Online shopping lojal kund

Om du anpassar din WooCommerce-butik kan du snabbt bygga upp en stark kundbas. Och lojala kunder är de perfekta människorna som hjälper dig att marknadsföra din butik.

Ett bra sätt att låta kunder komma tillbaka till din webbplats (och få dem att dela den med vänner) är genom att erbjuda dina bästa kunder specialförmåner. Det här kan vara en anpassad födelsedag-freebie med köp (som den gåvan du får varje år på Sephora), rabatterad frakt för stora inköp (till exempel erbjuder Old Navy gratis frakt på beställningar över $ 50), eller specialrabatter för att hänvisa vänner (liknande Ubers koder – $ 15 rabatt för dig och en vän).

Starta ett nyhetsbrev

Nyhetsbrev Widget

Du vill definitivt skapa ett nyhetsbrev för dina kunder att hålla sig uppdaterade med nya produktreleaser, specialerbjudanden och mer. Du kan börja gratis med MailChimp och om du använder ett tema som Total eller Chic kan det finnas en nyhetsbrevwidget eller sidelement ingår (klistra bara in din MailChimp-api-kod). Om inte finns det gott om gratis plugins du kan använda för att integrera MailChimp med din webbplats.

Få Networking

nätverk

Ibland är mer bättre, och detta gäller särskilt när det gäller att sprida ord om ditt företag. Ju bredare ditt nätverk desto fler människor kommer du att kunna nå. Detta gäller för onlinerelationer med kollega bloggare och små affärer (som ofta deltar i artikeldelning), liksom lokala tegel- och murbrukaffärer om du säljer en fysisk vara (att vara vänlig med lokala boutiquehotellägare kan betyda att du får dina varor i deras presentbutik).

Du kan också gå med i en professionell förening som hjälper till att marknadsföra din butik. Du kanske vill överväga att interagera med din lokala Handelskammare vars enda syfte är att hjälpa lokala företagare att lyckas. Eller gå med Business Networking International (BNI), en professionell organisation skapad för att hjälpa företag nätverk runt om i världen. Och om du har en lokal Rotaryklubb det är en fantastisk plats att ge tillbaka till samhället och samtidigt stärka affärsrelationer. Ta dig bara ut där, träffa människor och hjälpa ditt företag att växa!

Andra resurser för att driva en framgångsrik onlinebutik

Som onlineföretagare finns det massor av andra saker som du behöver hålla dig uppe för att få ditt företag att fungera smidigt, inklusive hantering av din egen webbplats. Så här är några fler tips och tricks som hjälper dig att optimera din webbplats:

 • Nybörjarguide till WordPress SEO
 • Vanliga WordPress-fel att undvika
 • Guide till WordPress Caching
 • Förenkla din närvaro online med WordPress
 • Tips för att öka förtroendet och trovärdigheten

Förhoppningsvis var denna guide hjälpsam! Vi försökte ta med så många tips som vi kunde tänka på för att hjälpa dig att starta ett framgångsrikt onlineföretag, men om du har några ytterligare tips, dela dem i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map