Hur man håller SEO-juice när man flyttar WordPress-innehåll till en ny domän

Hur man håller SEO-juice när man flyttar WordPress-innehåll till en ny domän

Du håller med om att flytta WordPress-innehåll till en ny domän är en skrämmande uppgift för många WordPress-användare. Vad ska man göra? Var ska jag börja? Vilka tjänster kan du räkna med? Och hur behåller du dina SEO-rankningar efter flytten? Det här är bara några av de frågor du kommer att möta när du flyttar ditt WordPress-innehåll från en domän till en annan.


Migrera till en ny domän är precis som att flytta en webbplats mellan värdar men med ett undantag; Du måste skapa permanent 301 omdirigeringar efteråt. Det är möjligt även om du behöver vara försiktig. Kom ihåg att vi talar om ditt företag här, vilket innebär att du inte borde rusa in i någonting. Antar inte att du hamnar med en gigantisk migrän för dina problem.

Bara för att få saker att rulla, här är en fågelvy av dagens inlägg:

 • Innan något, skapa en fullständig säkerhetskopia av din WordPress-webbplats
 • Rensa upp din nya domän
 • Använd Duplicator WordPress-plugin för att flytta WordPress-innehåll
 • Ladda upp ditt WordPress-innehåll till den nya domänen
 • Inställningar 301 omdirigeringar
 • Meddela Google och användare
 • Gör din lyckliga dans

Och eftersom du vill behålla SEO-juice efter att ha flyttat, är det i ditt bästa intresse att lära dig upp lite SEO. Här är ett par inlägg för att peka dig i rätt riktning:

 • Bästa WordPress SEO-verktyg för 2017 för att förbättra ranking av sökmotorer
 • Nybörjarhandbok för WordPress SEO [Post Series]
 • WordPress SEO: Ranking högre i sökmotorer
 • 10 viktigaste funktionerna för WordPress SEO av Yoast
 • WordPress SEO bästa metoder för 2015 och utöver

Med den ingressen, hur är det med att vi dyker rätt in och får det här och gjort med? Här är juicen:

Flytta WordPress-innehåll: Förutsättningar

Att flytta ditt WordPress-innehåll till en ny domän är inte för alla. Du måste luta dig tillbaka och utvärdera om flytten är nödvändig. Kan ditt företag fortfarande blomstra utan flytten? Om så är fallet behöver du inte flytta till en ny domän.

Flyttar du till en ny domän eftersom Google träffade din gamla domän med flera påföljder på grund av tunt WordPress-innehåll? Att flytta samma innehåll till en ny domän kommer fortfarande att resultera i påföljder. Om tunt innehåll plågar dina rangordningar måste du ordna ditt hus. Du behöver inte flytta till en ny domän.

Förbered i förväg

Det finns många anledningar till att du vill flytta ditt WordPress-innehåll till en ny domän. Kanske din gamla domän suger livet ur dig. Du hatar domänen och vad den representerar. Kanske du ommarkerar och en ny domän är mycket mer meningsfull än din gamla domän.

Kanske samlar du flera webbplatser och vill hålla alla under en enda domän. Kanske har en mer användarvänlig domän blivit tillgänglig och du vill göra hoppet. Allt detta och mer är giltiga skäl som kan kräva ett drag.

Enkelt uttryckt måste du förbereda dig i förväg. Eftersom ditt företag och SEO-rangordningar hänger på balans måste du se till att flytten är till det bättre.

OBS: När du har flyttat ditt WordPress-innehåll till en ny domän kommer du att uppleva lägre trafikvolymer en stund när Google och användare anpassar sig till förändringen. Men svett inte om detta; du kommer att återhämta dig på ett par veckor.

När du talar om förberedelser måste du börja med det viktigaste steget, som introducerar oss till vårt nästa avsnitt.

Innan du flyttar WordPress-innehåll: Skapa en fullständig säkerhetskopia av din webbplats

Att fela är mänskligt. Allt går bra en minut och nästa, s * det träffar fläkten. Det är oundvikligt, varför du måste vara redo. Innan du börjar tänka på någonting är det viktigt att skapa en fullständig säkerhetskopia av din WordPress-webbplats.

Jag talar om att säkerhetskopiera statiska filer och din databas (er). Jag kommer att avstå från att gå in i detaljerna eftersom – inlägg:

 • Säkerhetskopiera din WordPress-webbplats (plus användbara plugins)
 • Bästa säkerhetskopieringstjänster och plugins för WordPress-webbplatser

Med en säkerhetskopia på plats är det dags att bli smutsig.

Rensa upp din nya domän

Om din nya domän har registrerats tidigare är det viktigt att se till att det inte kommer med tidigare påföljder. Oroa dig dock inte, att rensa upp någon domän är lika enkelt som A, B, C. Allt du behöver är att göra anspråk på den nya domänen Google Webmaster Tools och navigera till Söktrafik -> Manuella åtgärder.

Om det inte finns några problem är du gyllene och kan fortsätta med flytten. Om det finns problem, fixa dem och skicka in en begäran om omprövning. Gå bara vidare om och när begäran är godkänd.

Flytta ditt WordPress-innehåll

Även om det tar mycket tid beroende på storleken på din webbplats, är att flytta WordPress-innehåll till en ny domän den näst lättaste delen av processen. Du kan flytta din webbplats manuellt med FTP eller med Duplicator-plugin. Vi ska avstänga det förra för det senare, för vem har tid att ladda ner en hel webbplats manuellt.

Flytta ditt WordPress-innehåll med Duplicator-plugin

duplikator-plugin

Vilken livräddare detta plugin är. Duplicator-pluginet låter dig flytta en WordPress-webbplats mellan domäner eller värdar, dra ner en webbplats till localhost för utveckling, säkerhetskopiera en webbplats, duplicera en live-webbplats till ett sceneringsområde och buntra en hel WordPress-webbplats för enkel distribution.

Med över 800 000 aktiva installationer och ett utmärkt betyg på 4.9 / 5.0 kan du aldrig gå fel med Duplicator. Allt du behöver göra är att installera och aktivera plugin-programmet på din gamla domän, vilket lägger till en “Duplicator” -meny till din admin-meny..

Klicka sedan på menyalternativet Duplicator för att starta den här skärmen:

flytta wordpress innehåll behåll seo juice

Klicka sedan på “Skapa nytt” för att skapa ett nytt paket. På nästa skärm, ge ditt paket ett namn (detta är bara för identifieringsändamål) och klicka på “Nästa”:

flytta WordPress innehåll behålla SEO juice

Duplicator skannar din webbplats och ger dig en statusrapport. Om allt ser bra ut, fortsätt med byggandet. Vid denna punkt bör du se:

duplikator-building-paketet

Var tålamod om du har en enorm webbplats, eftersom hela processen beror på storleken på din webbplats. Min testwebbplats som är ungefär 100 MB (teman, plugins, bilder osv.) Tog cirka 2 minuter. I slutet av en framgångsrik byggnad bör du se den här skärmen:

duplicering-success-screen

Ladda ner filen installer.php och det arkiverade paketet till din dator och gör dig redo för nästa del.

Flytta ditt WordPress-innehåll till den nya domänen

Om du inte redan har gjort det kan du konfigurera din nya domän hos din värd. Den nya domänen bör peka på en helt tom katalog där din nya webbplats kommer att bo. Anslut till den här katalogen antingen via File Manager eller FTP. Ladda upp både paketet och installationsfilerna till din nya webbplats. Starta installationsprogrammet genom att navigera till http://newdomain.com/installer.php:

uppladdning-wordpress-innehåll till ny domän

På skärmen ovan måste du ange databasinformation för den nya webbplatsen. Observera att Duplicator-plugin fungerar med tomma databaser, så se till att din inte innehåller någon information. Därefter markerar du rutan som säger “Jag har läst alla varningar och meddelanden” och klicka sedan på “Kör distribution”. Det här leder till:

installation-wordpress-content-on-new-domain

Duplicator-installationsprogrammet ställer in ditt WordPress-innehåll, teman, plugins och databas och omdirigerar dig sedan till skärmen för uppdatering av URL:

update-url-inställningar

Här kan du uppdatera dina webbadresser i enlighet därmed. Därefter tar installationsprogrammet dig till den sista skärmen, postinstallationsskärmen, som visar dig vad du ska göra nästa. Det första du behöver göra är att uppdatera dina permalänk. Logga in på din nya WordPress-installation med hjälp av de gamla inloggningsinformationen, navigera till Inställningar -> Permalänk och klicka på Spara ändringar.

När du loggar in på din nya webbplats kommer du att se ett meddelande i WordPress Dashboard som leder dig att ta bort de reserverade Duplicator-filerna:

instrumentbräda-duplikator-meddelande

Följ anvisningarna för att eliminera nämnda filer.

Kontrollera sedan din nya webbplats för trasiga länkar, saknade bilder och se till att allt fungerar som det ska (vi gillar Bruten länkkontroll för WordPress, såväl som Integritet för Mac). Just nu finns ditt WordPress-innehåll på den nya domänen, men det räcker inte. Vi måste implementera permanent 301 omdirigeringar för att behålla all SEO-juice som du har arbetat så hårt för att få.

Ställa in Permanent 301 omdirigeringar

301 omdirigeringar är användbara eftersom de skickar sökmotorer och användare från din gamla domän till din nya domän. Alla användare som landar på dina gamla inlägg omdirigeras till din nya webbplats, vilket är exakt vad vi bjuder på. Just därför är det viktigt att behålla ägandet till den gamla domänen så länge du kan.

Men hur omdirigerar du trafik till din nya domän? Det är enkelt. Om du fortfarande är värd för din gamla domän kan du ansluta till din gamla webbadress via File Manager eller SFTP / FTP. Lägg till följande kod i .htaccess-filen:

#Valg + FöljSymLinks
RewriteEngine on
RewriteRule ^ (. *) $ Http://www.newdomain.com/$1 [R = 301, L]

Byt bara ut newdomain.com med din nya domän-url. Besök din gamla domän för att testa om omdirigeringen fungerar. Och det är allt! Du har precis flyttat WordPress-innehåll till en ny domän medan du behöll SEO-juice. Detta är den bästa lösningen eftersom det omdirigerar dina gamla sidor till samma sida på den nya domänen som är bättre för SEO.

Ett annat alternativ skulle vara att logga in i din domänregistrator (t.ex. Kör pappa) för att ställa in vidarebefordran av domäner men detta kommer att omdirigera alla gamla sidor till din nya hemsida snarare än motsvarande innehåll.

Tidigare nämnde vi att du kommer att drabbas av tillfällig trafikbortfall när användare justerar och när Google indexerar din nya domän. Om du kan spara en minut börjar du med att meddela dina användare via blogginlägg. Det är viktigt att du sänder flytten, för det är vad fantastiska människor gör. Meddela också Google om adressändringen. Logga bara in på ditt Google Webmaster-konto och navigera till Konfiguration -> Adressändring.

Så småningom måste du testa din webbplats som om du skulle göra en helt ny webbplats. Stryk ut alla buggar som kan ha skurits upp medan du flyttade och få feedback från användare. Se varför du måste skapa blogginlägg som meddelar flytten?

Sista ord

Att flytta WordPress-innehåll till en ny domän och upprätthålla SEO-ranking är lätt förutsatt att du följer vart och ett av dessa steg noggrant. Att rusa in i saker kommer bara att lämna dig med fel som är svåra att övervinna, vilket kostar dig tid och pengar. Återigen, om du inte är säker på någonting, gissa det inte.

Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att flytta WordPress-innehåll till en ny domän framgångsrikt. Om du stötte på ett problem, har en fråga eller ett förslag, tveka inte att släppa oss en rad i kommentarerna nedan. Vi ser alltid fram emot din feedback.

Vad sägs om den lyckliga dansen? Skål och lycklig rörelse!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map