Hur man installerar och installerar WordPress Caching med WP Super Cache

 1. 1. Nybörjarguide för att förstå interna funktioner i WordPress
 2. 2. Vad är WordPress Caching och varför är det viktigt?
 3. 3. Hur fungerar WordPress Caching?
 4. 4. Läser för tillfället: Hur man installerar och installerar WordPress Caching med WP Super Cache
 5. 5. Så här ställer du in WordPress Caching med W3 Total Cache (W3TC)
 6. 6. MaxCDN Review: Det bästa CDN för WordPress?

Hej allihopa. Välkommen till ett nytt kapitel i WordPress Caching-serien, där vi äntligen kommer att lära oss att implementera WordPress-caching. Jag hoppas att du har läst om de tidigare ämnena där jag har förklarat hur WordPress fungerar (internt), vad som cachar och hur WordPress caching fungerar. Idag kommer du äntligen kunna förvandla den teoretiska kunskapen till praktisk användning! Så låt oss komma igång.


Förberedelserna

Cachning av din befintliga WordPress-installation är en variabel faktor och det beror på din nuvarande WordPress-miljö. Denna handledning beskriver ett av de enklaste sätten att implementera WordPress caching. Om du har en delad värd, VPS eller till och med en dedikerad server, borde denna handledning passa dina behov. Om du vill stänga av det, ta en titt på Pro WordPress Caching med W3 Total Cache + APC (kommer snart).

Observera att personer som använder hanterade WordPress-värdtjänster som WPEngine, denna tutorial kommer inte att vara till stor nytta för dig eftersom WPEngine använder sin egen superkomplexa och (super) effektiva cachalgoritmer – kallad Evercache-teknik! Jag skulle gå ut på en lem här och säga att WPEngine förmodligen är den bäst hanterade WordPress-webbhotell som du kommer att hitta. Så spänn upp fellas, det är tid.

Upplägget

Vi kommer att använda ett av de mest populära gratis WordPress-cache-plugins som finns tillgängliga – WP Super Cache. Det är en av de äldsta plugins som finns där och jag kommer tydligt ihåg att jag använde det här i mitt allra första WordPress cachingförsök. Det här är vad jag använder för självstudien.

 • WordPress Revision: 3.8.2
 • Värdmiljö: Delad värdserver med LiteSpeed ​​webbserver (alternativ till Apache)
 • Super Cache-version: 1.4

Installation

Som med alla plugin-program finns det två sätt att installera dem.

DEUA-sättet – Ladda ner, extrahera, ladda upp och aktivera

DEUA-sättet är det långsammaste sättet att extrahera WordPress-plugin. För er som är nya – det går så här:

 • Du laddar ner WP Super Cache-plugin från WordPress-pluginlagret
 • Extrahera arkivet i din dator
 • Ladda upp det extraherade till din wp_content / plugins / mapp via FTP med en FTP-klient som FileZilla
 • Gå sedan till Plugins-sidan i din WordPress-instrumentpanel och aktivera plugin-programmet

Jag rekommenderar inte den här metoden. ��

Det enkla sättet – Sök & installera

installera wp super cache

Installera WP Super Cache

Det mycket enklare sättet är att bara söka och installera plugin så:

 1. Navigera till Plugins> Lägg till ny sida i WP-instrumentpanelen
 2. Sök efter “wp super cache”
 3. Hit Install
 4. Tryck på Aktivera
 5. Gjort!

Nu var det enkelt, var det inte?

Inledande plugin-konfiguration

Okej, så låt oss ta det steg för steg från och med nu. Vi täcker varje sida i plugin-programmet en och en med relevanta skärmdumpar. Så snart vi aktiverar plugin får vi ett meddelande som detta:

Skicka installationsmeddelande

Skicka installationsmeddelande

Klicka på hyperlänken för att besöka inställningssidan för WP Super Cache. Om du får ett meddelande som ber dig att ändra din permalänkstruktur, gå vidare till Inställningar> Permalänk i din WP-instrumentpanel och välj någon annan än den första. För min demosida har jag valt alternativet Numerisk permalänk.

permalänkstrukturfel

För webbplatser som använder alternativet Standard permalänk

permalänkstruktur

Lista med tillgängliga permalänkalternativ i WordPress

Nu när vi har sorterat det, låt oss öppna WP Super Caches inställningspanel. Du hittar den under Inställningar> WP Super Cache. Så det första du kommer att märka är den gula rutan med ett meddelande som lyder:

wp supercache konstant läggs till

.htaccess-fil ändrad avisering

Det här är okej. Den gula meddelanderutan borde dock inte dyka upp varje gång du öppnar WP Super Cache-inställningarna – det är ett engångsmeddelande. Om det visas popup varje gång, följ FAQ-länken. Du kommer också att märka att Caching är inaktiverad. Låt oss hålla det så och täck varje flik en och en.

WP Super Cache med cache-inaktiverad

WP Super Cache med cache-inaktiverad

WP Super Cache: fliken Avancerade inställningar

Den första fliken som vi vill täcka är fliken Avancerade inställningar. Den innehåller tre inställningsgrupper:

 1. caching
 2. Diverse
 3. Avancerad

Alternativen är ganska mycket självförklarande – jag har kontrollerat de optimala inställningarna för varje grupp i de tre skärmdumparna som anges nedan. Dessa fungerar i de flesta värdmiljöer – delade eller dedikerade.

wpsc avancerade-tab-1-caching

wpsc avancerade-tab-2-misc

wpsc avancerade-tab-3-avancerad

När du har kontrollerat dessa alternativ, tryck på knappen Uppdatera status för att spara ändringarna. Du bör omedelbart se en ganska lång gul ruta som innehåller mycket text.

wpsc-gul-box

Tja, dessa inställningar är för din server .htaccess-fil. Bläddra bara ner så hittar du knappen “Uppdatera Mod_Rewrite Rules >>”.

uppdatera mod reqrite regler

Om din .htaccess-fil är skrivbar bör du se en grön ruta som indikerar att modifieringen var framgångsrik:

wpsc-green-box

Okej, nu är fliken Avancerad tas om hand. Vi går vidare för att konfigurera förinställningsfliken.

WP Super Cache: fliken Förinställningar för inställningar

Inställningarna för förbelastning gör att plugin-programmet cachar alla webbplatsens inlägg och sidor regelbundet. Du kan ställa in tidsintervallet mellan varje cacheuppdatering. Detta tidsintervall är en mycket avgörande miljö.

I delade hosingmiljöer bör du ställa in den till en gång om dagen – det är var 1440 minuter. Om du uppdaterar din webbplats två gånger om dagen kan du ställa in tidsintervallet mellan varje cacheuppdatering till 720 minuter. I den senare inställningen kommer förbelastningscachen att uppdateras två gånger om dagen. Detta skulle medföra ytterligare serverbelastning. Jag rekommenderar att du inte använder ett lägre värde i delade värdmiljöer – eftersom det kan (och förmodligen kommer) räknas som överanvändning av serverresurser.

Men om du är på en VPS eller en dedikerad server kan du ställa in uppdateringsfrekvensen så lågt som 60 minuter. Det är värt att veta att antalet inlägg och sidor du har på din webbplats påverkar de resurser som krävs för varje uppdaterad cacheuppdateringsoperation. En optimal uppdateringstid för en dedikerad server på en högtrafikplats skulle vara 2 timmar.

Jag har markerat de relevanta kryssrutorna och har ställt in cache-uppdateringsintervallet till 1440 minuter. Du kan välja valfritt värde!

WP Super Cache Preload Tab

Klicka på “Update Settings”. Om du vill att cacheprocessen ska starta omedelbart klickar du på knappen “Förbelasta cache nu” när du har uppdaterat de ovannämnda inställningarna. Att bygga förladdningscachen är en resurskrävande och tidskrävande uppgift och beror på antalet inlägg och sidor du har – så vänta någon gång – säg 10 minuter och besök sedan fliken Innehåll

WP Super Cache: fliken Inställning av innehåll

Fliken Innehåll i WP Super Cache visar antalet cachade sidor på din WordPress-webbplats. Kom ihåg att vi lärde oss att WordPress i slutändan genererar HTML-sidor. Tja, den här fliken visar vilka av dessa sidor som är cachade och deras ålder – mätt i sekunder. Dessa data borde korrelera med det förinstallerade cache-uppdateringsintervallet du har ställt in på fliken Förbelastning. Vi har valt 1440 minuter – det är 86 400 sekunder. Detta är den maximala åldern för varje cachelagrad sida. Tekniskt sett bör ingen av cache-ålderns ålder överskrida detta värde.

Ibland kanske du inte hittar aktuell / korrekt cachestatistik. För att se den senaste / mest exakta statistiken för cachelagrade sidor, tryck på knappen “Regenerera cachestatistik”.

regenerera cachestatistik efter förbelastning

När du har uppdaterat bör du se att cachestatistiken uppdateras. Kom ihåg att jag använder demodata från Free Blogger Theme av WPExplorer. Så här ser cache-statistiken ut:

efter förbelastning efter regenererad cachestatistik

För en ännu bättre sniktopp och en bättre förståelse av WordPress-caching – bevis på att HTML-filer faktiskt är cachade, klicka på alternativet ”Lista alla cachade filer”. Så här ser min ut:

Lista över alla cachade filer

Lista över alla cachade filer

En välsignelse i förklädnad

Det här alternativet är mycket användbart om du vill ta bort en enda cachelagrad sida. Anta att du har uppdaterat en gammal sida och du behöver cachen för att återspegla förändringen. I stället för att återskapa cachen som kan vara både serverintensiv och tidskrävande kan du snabbt radera den cache-versionen av filen från den här menyn. När en besökare besöker den ursprungliga länken regenereras sidan från början och sparas som cache för framtida förfrågningar. Snabbt och effektivt – precis som Agent 47.

Fungerar allt? jag tror det!

Nu när WP Super Cache är korrekt konfigurerad, låt oss testa cachen. Gå över till standardfliken, dvs fliken Enkel inställning i WP Super Cache och klicka på “Test Cache” -knappen. Om allt är korrekt konfigurerat bör du se något liknande:

Testa cachen

Testa cachen

Bingo! Det fungerar! Grattis, du har implementerat cachning på din WordPress-webbplats. Din webbplats bör vara betydligt snabbare nu! Tror du inte på mig? Inga problem. Titta på dessa referensresultat från demosidan före och efter implementering av WordPress-cache.

Före

innan cache

Och The After

efter caching

Slutsats

Nu när du har sett hur cache fungerar och hur verkliga dess fördelar är är jag säker på att du är mer än övertygad om att prova det – det vill säga om du inte redan har gjort det. I nästa inlägg i serien förklarar jag hur du integrerar MaxCDN med din befintliga WordPress-webbplats. MaxCDN med cache-kombination kommer att ha en djupgående effekt på din webbplats prestanda. Håll dig uppdaterad!

Som alltid hoppas jag att du har kunnat lära dig något nytt idag. Om du har några frågor eller förslag ser vi fram emot att höra från dig!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me