Hur man installerar WordPress i Microsoft Azure

 1. 1. Läser för tillfället: Hur man installerar WordPress i Microsoft Azure
 2. 2. Hur man installerar WordPress på Google Cloud
 3. 3. Installera WordPress i AWS – Amazon Web Services
 4. 4. Introduktion till Cloud Computing med WordPress
 5. 5. Hur man installerar WordPress i DigitalOcean

Microsoft Azure är en av de ledande leverantörerna av molntjänster inom Google och Amazon. Tidigare hade vi täckt vad cloud computing handlar om och hur man installerar WordPress i en DigitalOcean-dropp. Idag ska vi ta en titt på hur man distribuerar WordPress till molnet med hjälp av Microsoft Azure cloud computing-tjänster.


Introduktion

Cloud computing är mycket större än vad vi har spekulerat i vårt inledande inlägg. När du registrerar dig för Microsoft Azure får du en titt på otaliga möjligheter cloud computing har att erbjuda. Här är en titt på Microsoft Azure-instrumentpanelen:

azure-instrumentpanel-peek

Här är händelseförloppet:

 1. Registrera dig för ett gratis Microsoft Azure-konto
 2. Distribuera en ny WordPress-webbapp
 3. Konfigurera WordPress-installation

Fas 1 – Registrera ett Microsoft Azure-konto

Microsoft Azure erbjuder ett 30-dagars provkonto, med $ 200 för molnberäkningsresurser. Detta är ett gratis konto och kräver ett giltigt kredit- eller betalkort för att fungera. Kortet används endast för verifiering. Förbetalda kreditkort och virtuella kreditkort stöds inte.

Azure-install-wordpress-konto skapat

NOTERA: Jag har registrerat mig för Microsoft Azures tjänst med ett kreditkort. En dollar debiterades och beloppet återbetalades inom de kommande två arbetsdagarna.

En av de grundläggande funktionerna i molnberäkning är pay-as-you-go-modell. Det betyder att du bara måste betala för det du använder. Vissa av oss vill vara mycket försiktiga med avgifterna på våra kort. När allt kommer omkring kreditkort do medföra viss risk. Med det sagt finns det en möjlighet att om det finns stor trafikbelastning på vår WordPress-webbplats, skulle Azure automatiskt skala de tilldelade resurserna till vår app (WordPress) för att balansera den extra belastningen. Detta skulle resultera i en ökning av den månatliga fakturan, därmed variabla räkningar.

Azure Spending Limit and Peace of Mind

Microsoft Azure har en smart lösning för det – de kallade det Utgiftsgräns. Som namnet antyder, med utgiftsgränsen aktiv kommer Azure inte att låta dig spendera mer än det fasta beloppet. Du kan ställa in denna gräns till vilket belopp du vill – från och med noll dollar.

Låt oss till exempel säga att du har satt en utgiftsgräns på $ 20 / månad. När du konsumerar cloud computing-resurser värda 20 dollar kommer dina resurser att stängas av resten av månaden, eller tills du uppgraderar utgiftsgränsen.

De Goda nyheter: När du registrerar dig för ett gratis trail-konto, a en utgiftsgräns på noll dollar skapas automatiskt. Detta ger dig full sinnesfrid – ditt kreditkort debiteras inte om du specifikt höjer gränsen.

Fas # 2 – Installera WordPress Web-App

När du har registrerat ett Microsoft Azure-konto fortsätter du till Azure Management Dashboard. Det ser ut så här:

Azure-install-wordpress-Azure-management-portal

Ganska cool va? Det blir ännu svalare. Tack vare WordPress popularitet trodde molnleverantörer att det skulle vara bäst om de gav färdiga mallar för WordPress. Detta steg skulle befria kunderna från att behöva gå igenom besväret med att installera WordPress i en molnberäkningsmiljö. Vi såg samma sak i DigitalOceans 1-klick WordPress-installationsprogram.

Låt oss räkna antalet steg som det tar för att installera WordPress. Redo? Nu går vi.

Steg 1
Logga in på din Azure Management Dashboard.

Steg 2
Navigera till menyraden längst ner på skärmen och tryck på Ny.

Steg 3
Välj Beräkna > Webb-app > Från Galleri. Ett nytt fönster öppnas.

azure-install-wordpress-azure-steg-1

Steg 4
Galleriet visar alla tillgängliga appar för installation med 1 klick. De har testats för att sömlöst fungera med Azures molnberäkningsmiljö. Välj från menyn till vänster CMS. Till höger bläddrar du ner för att hitta WordPress. Välj WordPress och klicka på nästa pil.

Azure-install-wordpress-Azure-steg-2-1-select-wp

Steg 5
Under Webbplatsinställningar, bara ange namnet på din webbplats. Lämna resten av inställningarna tillsammans med Distributionsinställningar i befintligt skick. Du kan välja en annan Område baserat på din målgrupp. Fortsätt till nästa steg genom att klicka på nästa pil.

azure-install-wordpress-azure-steg-2-2-config-regionen

Steg 6
Nu som vi vet, WordPress behöver en databas för att lagra webbplatsens innehåll. I det här steget kommer vi att ge ett namn till databasen som används av vår WordPress-webbplats Klicka på fästknappen och Azure börjar skapa webb-appen för dig.

Azure-install-wordpress-Azure-steg-2-3-add-db

Steg 7
När den har skapats hittar du en ny post under webbappar med det namn du valde i steg # 4. Det är det WordPress skapas och körs. Klicka på URL: n för att starta din molndrivna WordPress-webbplats. Azure ger dig en gratis underdomän för Allt dina värdappar.

Azure-install-wordpress-Azure-steg-2-3-success-app skapade

Steg 8
Från och med nu är det den berömda 5-minutersinstallationen. Välj önskat språk och klicka på Fortsätta.

Azure-install-wordpress-Azure-steg-3-1

Steg # 9
Fyll i nödvändig information och kom ihåg nej att använda Administration som användarnamn. Jag har inaktiverat Integritet inställning eftersom det här är en testplats. Klicka på Installera WordPress att fortsätta.

Azure-install-wordpress-Azure-steg-3-2

Steg # 10
Japp, WordPress har installerats. Nu kan du fortsätta att logga in på WordPress-instrumentpanelen.

Azure-install-wordpress-Azure-steg-3-3

Steg 11
Ange inloggningsinformationen som du ställde i steg # 9 och klicka på Logga in.

Azure-install-wordpress-Azure-steg-3-4

Boom – din WordPress-instrumentpanel är klar. Nu kan du installera ditt favoritövergripande WordPress-tema, lägga till några plugins (kanske Symple Shortcodes 2.0.0?) Och lägga till ditt innehåll.

Azure-install-wordpress-Azure-steg-3-5-framgång

Och här är din front-end. Fungerar utmärkt!

azure-install-wordpress-azure-steg-3-6-frontend-2

Avancerade inställningar i Microsoft Azure

Jag ska vara ärlig med dig – det finns så många funktioner som är täckta under Azure Management-instrumentpanelen, jag känner knappt 30% av dem. Av de få som jag förstår tyckte jag att de var ganska intressanta och jag delar dem med dig.

För att komma åt dessa inställningar måste du klicka på posten för din WordPress-webbapp. Detta kommer att lansera instrumentbräda. Under Konfiguration fliken, hittar du en mängd programvara – .NET, PHP, Java, Python, etc. – allt du kan aktivera / inaktivera med en switch! Nu är det bekvämt! Du behöver inte oroa dig för att installera Java (de som har gjort det tidigare vet det). Slå på omkopplaren och Java är redo för arbete.

azure-wordpress-avancerad-3-config-1

Tyvärr är mappning av domännamn inte tillåten i det fria spåret. Jag föreslår att du uppgraderar till Betala som du går medlemskap för att aktivera anpassade domännamn.

azure-wordpress-avancerad-3-config-2

Du kan få en fågelperspektiv över de resurser som WordPress förbrukar i förhållande till en fast tidsenhet. Standardvärdet är en timme och du kan ändra det enligt dina krav.

Azure-wordpress-avancerad en resursövervakning

Översikt över användningen visar hur mycket resurser som förbrukas av WordPress. Var och en av dessa resurser har en återställningstid. Exempelvis är CPU-tiden begränsad till 1 timme var 24 timmar. Data ut (eller utgående trafik) är begränsad till 165 MB per dag och RAM är begränsat till 1 GB per timme.

Azure-wordpress-avancerad 2-resursanvändning-översikt

Slutsats

Att installera WordPress i Microsoft Azure cloud computing-plattform ger oss en glimt av de fantastiska saker cloud computing har för oss. Inte bara WordPress, du kan experimentera med flera instanser av alla webbappar i galleriet. Om du gillar det du ser, prova Microsoft Azure – och låt oss veta vad du tycker!

Läs mer om Microsoft Azure

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map