Hur man installerar WordPress på Google Cloud

 1. 1. Hur man installerar WordPress i Microsoft Azure
 2. 2. Läser för tillfället: Hur man installerar WordPress på Google Cloud
 3. 3. Installera WordPress i AWS – Amazon Web Services
 4. 4. Introduktion till Cloud Computing med WordPress
 5. 5. Hur man installerar WordPress i DigitalOcean

Idag ska vi ta en titt på hur du installerar WordPress som en bild med ett klick i Google Cloud – Googles helt egen molninfrastruktur. Bland de största molnleverantörerna på marknaden har Google en av de mest konkurrenskraftiga prissättningspolicyn jämfört med Amazon Web Services och Microsoft Azure. Det är molnätverket drivs av Googles egen infrastruktur som hanterar över 40 000 sökfrågor per sekund.


En av de saker jag älskar med WordPress är att det är utbredd popularitet. Tack vare just denna anledning tillhandahåller nästan varje molnberäkningsföretag sina användare en “klickinstallation” av WordPress. Vissa kallar det en “app”, medan andra kallar det “mall” eller “bild”. Kalla det vad du kommer – men det viktigaste faktum är att installationen av WordPress i molnet tar bara några få klick.

NOTERA: En viktig punkt innan vi börjar. Om detta är din första gången installera WordPress i molnet – d.v.s. från en verklig molnleverantör, vänligen inte värd din live webbplats direkt. Jag föreslår att du testar allt i minst 2-4 veckor innan du flyttar din WordPress-blogg eller webbplats till molnet.

VARFÖR? Molnleverantörer som Google Cloud, AWS och Microsoft Azure har endast begränsat stöd för din WordPress-webbplats. Om du stöter på en plugin-konflikt eller några problem med webbhotell eller skadlig kod måste du göra det lösa det själv.

Lyckligtvis finns det en lösning för dig. Du kan antingen:

 • Sök efter en tredjepartshanterad molnleverantör som Cloudways (kolla in vår recension) eller
 • Gå för hanterad WordPress-värd som WPEngine (vi på WPExplorer använder WPEngine och älskar det!)

Lite tekniskt te

Det finns några grundläggande termer som vi behöver lära oss innan vi får handledning. Tanken bakom detta är att informera dig om alla de olika produkter som Google Cloud har att erbjuda. När du utvecklar och intresserar dig för något du ser kan du börja bygga dina egna appar i dem!

projekt

google-cloud-wordpress-002-projekt-screenProject Dashboard

Allt och allt du vill göra i Google Cloud är bifogat (eller inkapslad) inom ett projekt. Inuti ett projekt kan du använda eller distribuera de olika biprodukter Google Cloud har att erbjuda. De inkluderar App Engine, Compute Engine, Google API: er, Google Cloud Storage, BigQuery eller direkt installerar en förbyggd lösning. (Mer om detta lite senare)

Faktureringskonton

Varje projekt som du skapar måste kopplas till ett faktureringskonto. Google Cloud ger dig flexibiliteten att ha flera faktureringskonton – som alla kan använda ett annat kredit- / betalkort. Tanken bakom detta är att implementera pay-as-you-go policy för molnberäkningsmiljön.

ANTECKNING 1: Du kan inte använda ett förbetalt kredit- / kontantkort i ditt faktureringskonto. Jag har provat det här och mitt konto tillsammans med alla projekt kopplade till det var tillfälligt blockerad. Jag tog omedelbart bort det förbetalda kortet och ändrade det till ett giltigt kreditkort. Kontot aktiverades igen efter några arbetsdagar.

google-cloud-wordpress-003-moln trial-300SERP för “Google Cloud Trial” från Google.com

ANTECKNING 2: Google erbjuder för närvarande en försök på $ 300 USD till någon som registrerar sig för Google Cloud. Nu har du ingen ursäkt för att inte prova Google Cloud haha!

Google Cloud-produkter

Vi pratade om de olika biprodukter Google Cloud har att erbjuda. Låt oss nu titta på var och en av dem.

Google App Engine

google-moln-wordpress-001-app-motorGoogle App Engine

De flesta programvaror är byggda med hjälp av en viss språk och (valfritt) baserat på en ramverk. Ett klassiskt exempel skulle vara en att göra-lista-app, som är byggt på JavaScript och baserat på jQuery-ramverket. jQuery är, som du kan gissa, ett ramverk för JavaScript, som är språket.

På liknande sätt skrivs massor av appar på populära språk som Pytonorm, Java och PHP. Var och en av dessa språk kräver en första inställning på värdsystemet för att köra de appar som är skrivna på det specifika språket. Exempelvis kräver appar skrivna i Java att Java Virtual Machine (JVM) installeras i målsystemet.

Google App Engine tar hand om just denna uppgift. Den installerar och konfigurerar dessa språk i sin molninfrastruktur, så att du helt enkelt kan ladda upp din kod och fortsätta med utvecklingsprocessen. Du behöver inte oroa dig för att ställa in språket eller skala värdsystemet för din app. Google Cloud: s lastbalanseringsalgoritmer tar automatiskt hand om det. Med Google App Engine behöver du helt enkelt välja vilket språk du behöver och distribuera din app i den.

Google Compute Engine

google-moln-wordpress-003-compute-motorGoogle Compute Engine (GCE)

Google Compute Engine (GCE) är ett annat namn på virtuella maskiner i molnet. Varje VM behandlas som ett exempel på en GCE. VM-apparater kan köra nästan all programvara du vill ha den. Det erbjuder mer flexibilitet än App Engine och är avsett för personliga miljöer.

Googles API: er

google-cloud-wordpress-003-google-apiGoogles API: er

Google har över 100 API: er för sina många produkter. Den här molnfunktionen ger dig tillgång till dessa API: er.

Molnlagring

google-moln-wordpress-003-google-moln-lagringGoogle Cloud Storage

Som namnet antyder låter Cloud Storage dig spara stora volymer ostrukturerad och semistrukturerad data, kallad datauppsättningar, med hög tillgänglighet (i princip geeky villkor för Big Data-applikationer).

BigQuery

google-cloud-wordpress-003-google-big-queryGoogle BigQuery

BigQuery är Googles egen implementering av ett språk som lämpar sig för att lämna big data. Även om detta inte ens är fjärranslutet med vår handledning, är det en fascinerande sak att experimentera med!

Förbyggda programvarupaket

google-cloud-wordpress-008-google-färdiga-appsLista över installationsbilder med ett klick

Det är här kulan börjar! Glöm alla de komplicerade termerna. Google har följt en lista med de mest populära programvaror, ramar och språk och erbjudit dem som förbyggda programvarupaket. Gissa vad?

WordPress är en av dem!

Kom ihåg att vi diskuterade att vart och ett av dessa språk är installerade i en virtuell maskin (eller en instans av Compute Engine)? Det samma gäller också här. När du skapar eller ett WordPress-programvarupaket måste du först välja en virtuell maskin, dess storlek och region för att fortsätta med installationen. Programvarupaketet är i huvudsak en uppsättning instruktioner som installerar respektive programvara i en nyligen skapad virtuell maskin.

Installera WordPress i Google Cloud

Fas 1: Hitta din väg

google-cloud-wordpress-009-skapa ett nytt projektSkapa ett nytt projekt

Steg 1: Först måste du göra det skapa ett nytt projekt. Du kan besöka Google Cloud Console för att starta.

google-cloud-wordpress-010-add faktureringskontoLägg till ett faktureringskonto

Steg 2: Lägg till ett faktureringskonto till projektet. Du kan också välja önskat datacenter. För närvarande har Google Cloud två stora datacenter för Google App Engine – USA och EU. I den här självstudien har jag valt USA: s datacenter. Välj Skapa för att fortsätta.

google-cloud-wordpress-011-nytt projekt skapat aviseringNytt projekt skapat slutfört (indikerat med grön bock)

Steg 3: Nu skapas ett projekt. När du är klar får du ett meddelande som visas på skärmdumpen ovan.

google-cloud-wordpress-012-välj förbyggda projektpanelHitta distributionshanteraren

Steg 4: Nu måste vi hitta sidan som visar listan över förbyggda programvarupaket, även kallad Deployment Manager. Du kan göra detta på tre sätt:

 • 4.1 – Från menyn till vänster, välj Distribuera & Hantera> Klicka för att distribuera
 • 4.2 – Välj banners bredvid nr 2, som visas på skärmdumpen ovan
 • 4,3 – Klicka här för WordPress för Google Cloud

google-cloud-wordpress-013-select wordpressWordPress som en klick distribuerad bild

Steg 5: När du väl är på sidan ser du en enorm lista med programvara. Bläddra ner och välj WordPress (tills vidare). Du kan spela med resten så mycket du vill senare! ��

Fas 2 – Installera och konfigurera WordPress

google-cloud-wordpress-013-select wordpress 2

Steg 6: Okej, så nu har du äntligen hittat WordPress installationsalternativ. Dags att spricka. Välj Deploy för att starta processen.

google-cloud-wordpress-013-wordpress-installationsparametrarWordPress installationsparametrar på Google Cloud

Steg 7: Detta är ett avgörande steg. Låt oss gräva. Se skärmdumpen i varje steg.

 • De Distributionsnamn kan endast innehålla alfanumeriska tecken.
 • I Zon, Det finns tre stora zoner – USA, EU och Asien. I den här självstudien har jag valt us-central1-f. Du kan välja vilken zon du vill.
 • De Maskintyp är direkt proportionell mot mängden kraft du behöver. För experimentella ändamål, a n1-standard-en maskininstans skulle göra. Det har 1 virtuell CPU (vCPU) och 3,7 GB RAM, vilket är mer än tillräckligt för att prova WordPress.
 • Jag har valt Disktyp som SSD Persistent Disk. Detta beror på att SSD: er är 5 till 10 gånger snabbare än traditionella hårddiskar.
 • Det minsta Diskstorlek är 10 GB, vilket är tillräckligt.
 • De Administratörs-e-post ska anges korrekt.
 • Kolla Installera phpMyAdmin och Aktivera Google Cloud Monitoring alternativ.
 • Lämna resten av inställningarna som de är.
 • Klicka på Distribuera WordPress för att börja installera WordPress.

google-cloud-wordpress-013-wordpress inställningDeployment Manager som konfigurerar WordPress

Steg 8: Google Cloud’s Deployment Manager skapar nu den valda instansen och installerar WordPress på den.

google-cloud-wordpress-013-wordpress installationen är klarAccess-referenser visar postinstallation

Steg 9: WordPress in nu installerat. Men det är bara 70% av processen. Nu har vi följande uppgifter framför oss:

 1. Notera WordPress-administratörslösenordet
 2. Notera lösenordet MySQL och phpMyAdmin

google-cloud-wordpress-013-wordpress tillåter https-trafikTillåter HTTP- och HTTP-trafik

Fas 3: Hemmaplan!

Steg 10: Nu måste vi låta extern HTTP- och HTTPS-trafik passera vår WordPress-serverns IP-adress. (Google Cloud inaktiverar detta som standard för säkerhetsändamål). Med andra ord måste vi lägga till en brandväggsregel för vår tilldelade IP-adress.

För att göra detta, klicka på serverns IP-adress som finns under Extern IP. En dialogruta bör öppnas. Välj både Låt HTTP och HTTPS-trafik passera din server. Klicka på Tillämpa att begå ändringarna.

google-cloud-wordpress-013-wordpress uppdaterar brandväggsreglerBrandväggsregler har uppdaterats

När brandväggsreglerna har uppdaterats, bör du kunna komma åt WordPress från den angivna IP-adressen.

google-cloud-wordpress-013-wordpress gjortWordPress serveras

Slutsats

Om du har lagt märke till har vi inte sett några skärmdumpar för den berömda fem minuters WordPress-installationen – du känner till konfigurationsfasen där du ställer in webbplatsens namn, användarnamn, lösenord osv..?

Tja, Google Cloud’s ett klick WordPress-distributionsskriptet eliminerar dessa steg och konfigurerar dem med standardvärden. Du bör gå till WordPress-inställningarna och ändra dem till dina önskade värden.

Prova WordPress på Google Cloud ($ 300 gratis spår)

Jag hoppas att du gillade den här lektionen, så mycket som jag har haft att skriva den. Om du har några frågor eller förslag, vänligen lämna dem i kommentarerna nedan eller twittra mig på @souravify – Tack för att du läser! Lyckliga spår.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map