Hur man kör flera WordPress-webbplatser från en enda instrumentbräda

Hantera WordPress-webbplatser

Hur många WordPress-webbplatser hanterar du? De flesta nybörjare börjar med bara en för att försöka sälja en produkt eller presentera sina berättelser, men om du snubblar på en lysande ny idé och därför kräver en annan WordPress-webbplats?


Eller vad händer om du vill bygga ett företag kring att utforma webbplatser för andra småföretag? Du behöver verkligen en pålitlig och effektiv metod för att hantera alla dessa webbplatser på ett ställe. Bra sak som är helt möjligt då, eller hur? Fortsätt läsa för att lära dig att köra flera WordPress-webbplatser från en enda instrumentbräda.

Vilka verktyg behöver du?

Tack vare flera företag där ute behöver du inte fikla med någon kod eller skapa ditt eget system för att hantera flera webbplatser i en enda instrumentbräda. Några företag erbjuder allt-i-ett-lösningar så att du helt enkelt kan installera och flytta dina webbplatser till en instrumentbräda. Idag ska jag täcka en alternativ lösning: CMS Commander.

CMS Commander är en av de ledande i branschen, men några få andra företag erbjuder också goda lösningar. Känn dig fri att leka med dessa om du inte hittar det du behöver med CMS Commander. De har alla liknande funktioner.

Hantera flera WordPress-webbplatser på en instrumentbräda med CMS Commander

CMS Commander fungerar med ett enkelt gränssnitt, och installationsprocessen är ganska lätt för nybörjare. Jag gillar CMS Commander eftersom den primära instrumentpanelen du arbetar med ser något liknande ut som standard WordPress-instrumentpanelen.

Det skiljer sig lite från de andra alternativen ovan, eftersom du inte kan se den verkliga WordPress-instrumentpanelen. Snarare ger det dess egen unika layout.

Steg 1: Registrera dig för CMS Commander

Gå till webbplatsen för CMS Commander.

CMS Commander-webbplats

Klicka på Bli Medlem i menyn eller välj Prova gratis alternativet om du vill testa det innan du gör en betalningsplan. Prissättning beror på hur många webbplatser du hanterar (från $ 8, upp till $ 125 för 400 webbplatser). När den 14-dagars försöket löper ut behåller du fortfarande åtkomst för upp till fem webbplatser med de grundläggande funktionerna.

Gå igenom processen för att ladda ner genom att skriva in din e-postadress för att få ett e-postmeddelande med ditt lösenord och användarnamninformation. Välj Gå till konto för att gå framåt och visa din instrumentbräda.

gå till konto

Du behöver verkligen bara hålla dig fast på den primära sidan för att konfigurera detta. Efteråt kommer vi att prata om att publicera artiklar och hantera ditt innehåll från instrumentpanelen.

instrumentbräda

Steg 2: Ladda ner och aktivera plugin

Hitta länken som anger CMS Commander Client Plugin. Klicka på den här länken och ladda upp (och aktivera) plugin till varje enskild webbplats du vill hantera på CMS Commander-instrumentpanelen.

plugin

Det är allt du behöver göra med plugin-programmet. När plugin är aktiverat på alla dina webbplatser bör du hoppa tillbaka till CMS Commander.

CMS Commander Client

Steg 3: Placera alla webbplatser på CMS Commander Dashboard

Hitta Lägg till din första webbplats rubrik och klistra in platsadress, administratörens användarnamn, administratörslösenord och ett valfritt gruppnamn för att lägga till var och en av webbplatserna som har plugin installerat. Klicka på Lägg till webbplats -knappen för varje enskild webbplats.

Lägg till webbplats

Fältet Gruppnamn fungerar bra för personer som hanterar flera olika klientgrupper. Du kanske skapar webbplatser för både restauranger och fastighetsmäklare. Separera dem med fältet Gruppnamn som tillval.

Det finns också en länk för att lägga till dina webbplatser i bulk, vilket gör det lättare om du inte vill slå in dussintals webbplatser.

Bulk webbplatser

När du har slutfört denna process för alla dina webbplatser kan du bläddra ner och se hela webbplatslistan. Det här området är ganska kraftfullt eftersom du kan bläddra över knapparna för att se saker som statistik, bakåtlänkar, sidhastighet, kommentarer och mer.

Jag gillar verkligen det område som låter dig uppdatera alla dina webbplatser på en gång. Lek med knapparna i den här modulen för att få en känsla för hur den fungerar. Jag skulle också rekommendera att använda Bulkrensning för att rensa det oönskade utrymmet på alla dina WordPress-webbplatser. Eftersom detta är mer ett statusområde kan du inte publicera innehåll här.

Det är här verktygsfältet på vänster sida av webbplatsen spelar in.

Webbplatslista

Steg 4: Skapa ett inlägg på en av dina webbplatser

Låt oss säga att du har ett evenemang för ditt företag och att du måste skapa ett blogginlägg för att låta alla dina läsare veta om det. Klicka på Post Editor för att gå mot sidan som låter dig skapa dina inlägg och publicera dem.

Inläggsredaktör

Denna sida ser ganska lik standard ut Posta sida i WordPress, så att du kan skapa en titel och en artikel för det blogginlägg du vill dela. Allt är fortfarande där från Länk knappar till Text Redaktör.

Post Editor

Om du bläddrar nedanför redaktören hittar du ett område som heter WordPress-inställningar. Den här modulen låter dig ändra saker som kategorier, användarnamn, Inläggstyper, och mer.

WordPress-inställningar

Du kan till och med placera en bild i ditt inlägg för att skicka till den faktiska webbplatsen du har länkt. Tänk på att Inläggstyp rullgardinsmenyn ingår så att du kan ange om du skapar ett inlägg eller en sida eller inte. Beroende på din webbplats kan du också ha andra alternativ som Produkter, kuponger, eller a Anpassad inläggstyp.

När du har slutfört inlägget, ladda upp alla dina bilder och gå igenom din korrekturläsningsprocess. Flytta till det övre högra hörnet av CMS Commander-fönstret. Detta ger en lista över alla webbplatser som du har anslutit till CMS Commander. Du har möjlighet att publicera detta inlägg i en grupp som du angav tidigare eller bara en enda webbplats.

Publicera

Kolla in webbplatsen du vill publicera inlägget på och slå på Post artikel till utvalda webbplatser knapp. Detta skjuter artikeln till de webbplatser där du kan navigera till senare och kontrollera hur den ser ut.

Vad annat kan du hantera med CMS Commander?

Eftersom verktyget är så expansivt finns det alltför många funktioner för att täcka i bara ett blogginlägg. Jag har dock sammanställt några av de vanligare uppgifterna du kan utföra med CMS Commander-instrumentpanelen.

 • Ladda upp bulkinnehåll som SEO-inställningar eller en fil fylld med artiklar på din dator
 • Visa alla tidigare inlägg och kommentarer så att du kan ändra dem och svara på användare
 • Visa och skapa användare
 • Installera plugins till alla eller några av webbplatserna på din CMS Commander-instrumentbräda
 • Installera teman på alla eller några av de webbplatser du har aktiverat
 • Utför manuella och automatiserade säkerhetskopior
 • Klona en av dina webbplatser
 • Skapa en helt ny webbplats istället för att gå igenom den vanliga WordPress-installationsprocessen

Att köra WordPress-webbplatser från flera instrumentpaneler är tidskrävande och frustrerande. Inte bara måste du jonglera med alla dessa lösenord, utan tanken på att hoppa från en flik till en annan i din webbläsare får mig att krypa; särskilt om du driver ett företag. Hur mycket tid slösar du på genom att växla växlar?

Låt oss veta i kommentarsavsnittet om du kör dina WordPress-webbplatser från en enda instrumentpanel eller om du lyckas få det att fungera med flera instrumentpaneler. Vi skulle älska dina inlägg!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map