Hur man lägger till ett kontaktformulär till WordPress

Hur man lägger till ett kontaktformulär till WordPress med kontaktformulär 7 och totalt

En av fördelarna med att ha en webbplats är att du alltid kan nås till den publik du försöker få kontakt med. Och ingenting gör verkligen tricket som att lägga till ett kontaktformulär eller en kontaktsida på din webbplats. Ett kontaktformulär är ett av de mest effektiva Call To Action-alternativen på en webbplats och ett bra sätt att få besökare att nå ut till dig. För att uttrycka det helt enkelt är det ett idealiskt kommunikationsverktyg som ger effektivitet till din webbplats.


Ofta visas ett kontaktformulär på många webbplatser på kontaktsidan i generiskt format. Men det kan också anpassas för att hålla stil med din webbplats. Du kan också placera det under ett blogginlägg, eller längst ner på speciella målsidor för att övertyga besökare att vidta en specifik åtgärd.

Kontaktformulär har alltid varit enorma online. Låter ta reda på varför:

 • Kontaktformulär erbjuder 24 × 7 åtkomst: Ett kontaktformulär erbjuder snabb, bekväm och 24/7 åtkomst till alla besökare.
 • Kontaktformulär ger bättre användarupplevelse: Övergripande kundupplevelse förbättras med ett kontaktformulär. Du kan göra det möjligt för en kund att nå dig var som helst på webbplatsen. Dessutom kan ett kontaktformulär synkroniseras med besökarens webbläsare. Autofyllningsalternativ kan då ta bort tristessan att fylla i formuläret. Om du emellertid använder en e-postlänk istället för ett kontaktformulär, kommer kundens uppmärksamhet helt enkelt att flytta till ett annat fönster för att ställa in ett standardmeddelande.
 • Kontaktformuläret håller register över alla poster och underlättar hantering av data: Kontaktformuläret är en värdefull källa till viktig information. Genom att ange den specifika information du vill ha i fälten i kontaktformuläret kan du samla in den exakta information du behöver. All information tas emot av dig på exakt samma sätt. Detta gör det enkelt för dig att organisera svaren på ett sätt som är vettigt.
 • Kontaktformulär hjälper dig att växa din abonnentlista: Uppgifterna i ett kontaktformulär kan samlas in, samlas och analyseras för att förbättra marknadsföringen och generera leads. Formerna kan utformas för att samla in data automatiskt och integreras med Google Analytics att ge mening av det. En enkel kryssruta som bjuder in läsaren till “Prenumerera på vårt nyhetsbrev” kan växa din e-postlista utan att vara påträngande.
 • Kontaktformulär kan skicka autosvar och förbättra arbetsflödet: Ställ in formulärerna så att automatiserade svar skickas ut till teammedlemmar eller till kunder. Designa kalkylark och exportera de data som samlas in till dessa blad för vidare användning. Du kommer att se en förbättring av det övergripande arbetsflödet på baksidan av din WordPress. Dessutom kan du integrera formuläret med tjänster som Trello, Salesforce för att förbättra arbetsflödet.
 • Kontaktformulär kan användas för att stimulera användare att svara: Du kan erbjuda incitament för besökare att använda kontaktformuläret. Detta är ett sätt att öka användarnas engagemang och förbättra datainsamlingen.
 • Kontaktformulär kan hjälpa till med att märka din webbplats: Kontaktformer behöver inte alltid verka generiska och tråkiga. Det är också möjligt att utforma formuläret så att de stämmer överens med ditt märke eller stilen på din webbplats. Det kan tjäna till att öka medvetenheten om ditt varumärke och öka synligheten för din webbplats online.
 • Kontaktformerna är i allmänhet säkrare: Kontaktformulär är ett säkrare och pålitligare sätt att samla in information om dina kunder.
 • Kontaktformulär skyddar din e-post från överbelastning och skräppost: Ett kontaktformulär på din webbplats skär automatiskt ned antalet e-postmeddelanden som träffar din inkorg. Samtidigt kan du använda skräppostfilter på formulärerna för att minska skräpprogram i formulärerna. Inte bara det, kontaktformulär hanteras vid serverens slut, där din e-postadress inte är lätt tillgänglig.
 • Kontaktformulär hjälper till att filtrera oönskade kontakter: Genom att begära information (telefonnummer eller adress) om personen på kontaktformuläret, kan du hålla oönskade kontakter och se till att bara verkligt intresserade läsare kan kontakta dig. Men detta kan också hålla ut äkta användare, så använd detta alternativ försiktigt.
 • Kontaktformulär är också användbara för andra ändamål: Du kan få ett kontaktformulär för att göra dubbeltull som att acceptera donationer, göra bokningar och mer. Du kan också använda kontaktformulär för att samla in feedback från besökare eller uppmuntra dem att be om information eller göra förfrågningar om dina produkter.

Så här lägger du till ett kontaktformulär till din webbplats

Av många skäl kommer teman vanligtvis inte med inbyggda kontaktformulär. De samlar vanligtvis ett plugin som hanterar denna funktion. I det här inlägget kommer vi att gå igenom stegen för att installera kontaktformulär 7 på en WordPress-webbplats med Total-temat.

Total rekommenderar två plugins för att lägga till ett kontaktformulär.  Kontaktformulär 7, vilket är gratis och Gravity Forms, om du föredrar en premium plugin. Du kan välja något av de två alternativen och lägga till formulär var som helst på din webbplats.

Lägga till en kontaktsida med kontaktformulär 7 och totaltema

När du installerar Total-temat rekommenderas kontaktformulär 7 också att installeras. Om du inte installerar och aktiverar kontaktformulär 7 när du importerar en provdemo måste du komma ihåg att aktivera det separat för att använda det på din webbplats.

När du aktiverar plugin-kontaktformuläret 7 ser du ett nytt menyalternativ “Kontakt”På din instrumentbräda. Det bör finnas ett kontaktformulär för att hjälpa dig komma igång. Klicka för att öppna kontaktformuläret och redigera formulärinnehållet så att det passar dina krav. När du är klar med redigering sparar du formuläret och kopierar sedan kortkoden för att använda senare.

Se alternativet Ytterligare inställningar i redaktören? Med det här alternativet kan du inkludera ytterligare inställningar till varje kontaktformulär. Du måste lägga till kodavsnitt i det specifika formatet i lämpliga fält i kontaktformulärets redigeringsskärm.

Därefter öppnar du en Ny sida. Titel på sidan som du vill, jag har betitlat min sida “Kontaktsida”. Spara din sida som ett utkast och klicka sedan på Visual Composer-alternativet som du är mer bekväm med. Vi kommer att använda Frontend Editor men du kan använda samma steg i backend om du föredrar.

Skapa en ny sida

Detta öppnar den live front-end dra och släpp-redigeraren Total baseras på. Klicka på den blå knappen för att infoga ditt kontaktformulär + Lägg till element.

Totalt tema: Lägg till element

Välj sedan Form kortkod modul.

Totalt tema: Formkortkodmodul

Klistra sedan in formulärskoden som du kopierade tidigare i den första rutan. Spara för att infoga ditt formulär på sidan.

Totalt tema: Infoga formulär

Nu kan du använda de inbyggda formalternativen som Total har inkluderat för att anpassa din för animering, stil, bredd och fontstorlek. När du är klar dave din formulärmodul och klicka sedan på den blå knappen längst upp till höger på skärmen för att Publicera din sida.

Totalt tema: Formalternativ

Det finns ytterligare alternativ i det levande temat Customizer som du kan komma åt via din WordPress-instrumentpanel. Navigera till Utseende> Anpassa> Alternativ för allmän teman> Länkar & knappar för att redigera din temaknappstyling som används i ditt kontaktformulär.

Totalt tema: Formknappfärg

Med andra teman som inte innehåller en formulärmodul kan du helt enkelt klistra in kortkoden i WordPress-textredigeraren eller i en textruta-modul,

Lägga till ett kontaktformulär till widgetar i sidofältet

I stället för en fullständig kontaktsida (eller kanske förutom den) kan du också lägga till en kontaktformuleringswidget i sidofältet för alla eller några av sidorna eller inläggen. Du kan också lägga till den i sidfot eller vilket område som helst på webbplatsen som kan ha en widget. Detta hjälper användare att nå dig var du än är på webbplatsen.

Totalt använder ursprungliga WordPress-funktioner. Så att känna till hur Customizer ser ut och fungerar ger dig en fördel. Customizer Manager är aktiverat som standard. Det lägger till en ny admin sida på Teman> Customizer Manager, där du kan aktivera / inaktivera avsnitt från WordPress Customizer. Du kan lära dig mer om den här funktionen här.

Men för att gå vidare med vår uppgift att lägga till en kontaktwidget måste du navigera till Utseende> Anpassa.

En uppsättning alternativ visas, klicka på Widgets> Huvudsidefält.

Temanalternativet Widgetområden är aktiverat som standard. Detta ger dig möjligheten att skapa anpassade widgetområden på din webbplats. Om du bara ska använda de inbyggda sidofält / widgetområdena kan du inaktivera den här funktionen. Du kan lära dig mer om hur du lägger till anpassade widgetade områden här.

En annan panel öppnas på Customizer som innehåller alla widgetalternativ. Välj Text widget, och det kommer automatiskt att läggas till befintliga huvudsidebarwidgets. Klicka bara på och dra och släpp för att ordna widgets och ändra deras position i sidofältet.

Öppna Text-widgeten, lägg till en titel i widgeten och klistra sedan in den kortkod som du kopierade när du skapade din kontaktsida.

Nu kan du klicka på Klar> Spara & publicera.

Och du kommer nu att ha ett grundläggande och funktionellt kontaktformulär i din sidofält (Total har också en snygg affärsinformation-widget som du kan lägga till för din adress, kontaktnummer och e-post). Så här visas mitt kontaktformulär i sidofältet för mina läsare vid frontend.

Ändra stil / format på ditt kontaktformulär

Total stöder alla kontaktformulär 7-fält inklusive kryssrutor, radioknappar, rullgardinsmeningar, reCaptcha, dolda fält, platshållare text och mer. Det betyder att det är möjligt för dig att justera inställningarna för dina formulär, skicka ut automatiserade svar, lägga till en ämnesrubrik och mycket mer. Titta på Kontaktformulär 7 dokument för att lära dig mer om plugin och de fantastiska funktioner som den inkluderar.

Att sluta

Att lägga till ett kontaktformulär till din webbplats är enkelt, kostar inte mycket och förbättrar effektiviteten och arbetsflödet. Det finns verkligen ingen anledning till att du inte ska använda den här enkla metoden för att öka användarupplevelsen, samtidigt som du får viktiga leads på samma gång.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me