Hur man lägger till Google-teckensnitt till WordPress

Hur man lägger till Google-teckensnitt till WordPress

Ett sätt att dramatiskt förbättra designen och professionalismen på din webbplats är att använda fantastiska teckensnitt.


De flesta människor funderar aldrig på det teckensnitt som de använder på sin webbplats. Men om du utvecklar ditt eget tema eller redigerar ett tema du för närvarande har installerat, bör bra typsnittval vara en stor del av processen.

Att välja ett teckensnitt eller teckensnittskombination för din webbplats brukade vara en enkel och uppriktigt sagt ganska tråkig uppgift. Det fanns mycket få webbsäkra typsnitt att använda för dig, men nu med det stora antalet webboptimerade teckensnitt som kontinuerligt skapas kan det vara svårt att ta reda på vilka du ska använda.

Med skapandet av Google-teckensnitt och de 900+ teckensnittsfamiljer som nu är tillgängliga för dig är processen att välja ett bra teckensnitt ännu mer komplex. Under de senaste åren har utvecklingen kring Google-teckensnitt emellertid gjort implementeringen av alla val du gör mycket lättare än någonsin.

Varför ska jag använda Google-teckensnitt??

Google-teckensnitt har blivit en av de största teckensnittresurserna tillgängliga för dig på nätet idag.

Det finns inte bara mer än 900 typsnittsfamiljer du kan använda, alla är öppna källsnitt som kan skapas och förbättras av vem som helst.

Formgivare som skapar teckensnitt måste genomgå en övervägningsprocess för att få sitt teckensnitt inkluderat i Googles katalog. Det betyder att förutom att ha tillgång till tusentals designers runt om i världen, kan inte teckensnitt läggas till i katalogen utan att först se till att de är kompletta och webboptimerade.

Att använda olika teckensnitt tidigare har inneburit att människor måste ha font installerat på sin egen dator för att webbläsaren skulle kunna visa dem ordentligt. Med Google-teckensnitt har du tillgång till alla teckensnitt direkt från Google-katalogen så att de fungerar på praktiskt taget alla maskiner med vilken webbläsare som helst. Detta öppnar upp för en enastående mängd designfrihet för att utveckla webbplatser.

Hur använder jag Google-teckensnitt på min webbplats?

Vissa WordPress-teman som Total WordPress Theme innehåller alternativ inbyggda i temat för att enkelt ändra dina Google-teckensnitt. Navigera bara till Customizer och klicka på Typografi för att redigera huvudteckensnitt, teckensnittstorlek, teckensvikt och jämnt linjeavstånd för element i hela temat.

Totalt alternativ för temateckensnitt

Men om du använder ett annat tema kan du lägga till Google-teckensnitt manuellt eller använda ett plugin.

WordPress-plugins för att lägga till Google-teckensnitt

Ett av de bästa gratis plugin-programmen för att lägga till Google-teckensnitt till din webbplats är att använda det kostnadsfria Easy Google-teckensnitt-plugin som du kan ladda ner från WordPress-förvaret. Det lättaste att ladda ner är dock direkt från din WordPress-instrumentpanel. Logga bara in på din WordPress-webbplats och gå till Plugins> Lägg till nytt. Sök sedan bara efter “Enkla Google-teckensnitt” för snabb och enkel installation.

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Ett annat bra plugin för att anpassa dina teckensnitt på sajten är Yellow Pencil Live CSS editor plugin (som ingår gratis i vårt New York WordPress Theme). Fördelen med detta plugin är att det inte bara gör att du kan ändra typsnitt på din webbplats via en enkel klick-och-redigeringsmetod. Du kan också anpassa alla dina WordPress-temas färger, teckenstorlekar, teckensvikt, paddningar, marginaler … etc..

Vilka typsnitt ska jag använda?

Den största styrkan i Google Fonts Directory kan också göra livet svårt för dig. Det finns ett så stort antal teckensnitt att använda att det kan vara en utmaning att hitta och välja en anständig teckensnittskombination.

De teckensnitt du väljer beror helt på vad du försöker förmedla med din design. Teckensnitt används för att fånga intresset för webbplatsens läsare. De används för att uppmärksamma olika aspekter på webbplatsen, och en stor designer kan göra underverk med mycket subtila skillnader i teckensnitt de använder.

En sak du behöver förstå är skillnaden mellan ett teckensnitt och ett typsnitt. Dessa två termer används ofta och felaktigt omväxlande. Ett teckensnitt är den kompletta samlingen av bokstäver, nummersymboler, etc. När du hänvisar till designen för den samlingen skulle du kalla det ett typsnitt.

Teckensnitt Klassificeringar

Det finns olika klassificeringar som kan tillämpas på typsnitt. De är: Serif, Sans Serif, Display, Handwriting (eller manus) och Monospace. Det finns andra som används på tryck, men vi behöver inte bry oss om dem just nu.

Så vad är skillnaderna mellan dem?

serif typsnitt har en svans som hänger i kanten på varje tecken.

Serif typsnitt

Sans serif typsnitt har inga svansar.

Sans Serif typsnitt

Visa typsnitt är ovanliga och dekorativa.

Visa typsnitt

Handstil typsnitt ser ut som handskrivna kursiv eller blockskrivning.

Handskrift Typsnitt

Slutligen, monospace teckensnitt består av tecken som var och en tar exakt samma mängd utrymme.

Monospace typsnitt

Typsnitt för bästa design för webbdesign

Det finns några riktlinjer för bästa praxis att följa när du väljer vilka typsnitt att använda.

Det är en bra idé att undvik att använda mer än två olika teckensnitt i din webbplatsdesign. Det kan vara svårt att balansera mer än två teckensnitt. Och att blanda mer än två typsnitt på en webbplats kan orsaka allvarliga visuella problem.

Om du använder två olika teckensnitt, till exempel ett för titlar och ett för innehåll, se till att du inte väljer dem från samma typsnittklassificering. Dess bäst att kombinera typsnitt. Med andra ord, undvik att använda två olika Serif-teckensnitt eller två olika Sans Serif-teckensnitt.

Det finns teckensnitt som fungerar riktigt bra för titlar, men är inte idealiska för kroppsinnehåll och vice versa. Det finns webbplatser som använder teckensnitt för sitt innehåll som kan vara svåra att läsa. Innehållsteckensnitt ska vara rena och lätta att läsa medan titelsteckensnitt bör användas för maximal effekt och att uppmärksamma specifika områden på din webbplats.

Inpackning av Google-teckensnitt för WordPress

Som du kanske börjar uppskatta kan du välja en typsnitt för din webbplatsdesign att vara en knepig och involverad process. Det finns mycket mer i beslutet än att bara välja två typsnitt.

Det är flera saker du bör försöka säkerställa i dina val. Se till att din hierarki för rubrikklass är balanserad och att rubriktaggar minskar i relativ storlek.

Halva striden för bra webbplatsdesign och typografi är att vara förenlig med dina fontval. Det inkluderar teckenstorlekar, vikter och avstånd. Att använda Google-teckensnitt och plugin-programmet Google Typography gör hela processen mycket enklare än någonsin. Även om dessa resurser har professionell och balanserad typografi är det fortfarande en utmaning.

Om du fortfarande är osäker på vilka val du gör och går vilse när du försöker ta reda på skillnaderna mellan alla dina alternativ. Det kan vara dags att få en professionell designer att titta på din webbplats.

Har du implementerat Google-teckensnitt på din webbplats? Har du byggt ett tema från början som innehåller Google-teckensnitt? Vi vill gärna höra dina tankar om typografi och dina favoritstilsorter i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map