Hur man lägger till inbyggda innehållsannonser till WordPress

Hur man lägger till inbyggda innehållsannonser till WordPress

Nybörjebloggare och marknadsförare på nätet gör ofta misstaget att placera annonser i rubriker och sidofält. Även om dessa platser kan ge några anständiga resultat, rekommenderar reklamplattformar vanligtvis att lära sig lägga till inlineinnehållsannonser till WordPress. En inlineannons visas i ditt inlägg eller sidinnehåll, så kanske precis under första eller andra stycket eller spridda över ett blogginlägg för att förbättra omvandlingar.


Inlineannonser kan ses som något distraherande för användare, så det är därför det är viktigt att använda dem sparsamt och någonstans mot toppen och botten av ditt inlägg eller sida för att se till att du får tillräckligt med klick.

Hur lägger du till inlineinnehållsannonser till WordPress?

Detta låter som en komplicerad uppgift, eftersom det kommer att ta evighet att gå till Google AdSense och kopiera koden manuellt till varje enskilt inlägg. Du kan komma undan med detta för en nyare, mindre blogg, men så småningom behöver du ett sätt att placera en annons i varje inlägg (på en specifik plats) utan att behöva kopiera och klistra in koden manuellt.

Lyckligtvis tillåter flera insticksprogram den här funktionen, varav de flesta skär ut de flesta kodningar som du annars skulle behöva fylla i. Det finns fortfarande lite kodkopiering, från platser som AdSense, men det är inte mer än en fem minuters uppgift. För den här handledning om hur du lägger till inlineinnehållsannonser till WordPress kommer vi att göra demonstrationen med hjälp av Google AdSense-nätverket. Detta beror främst på att det är ett av de mest populära sätten att få dynamiska annonser på din webbplats, och det är känt för att leverera relevanta annonser.

1. Skapa ett AdSense-konto (eller något annat Lägg till nätverkskonto)

Google Adsense för att lägga till inbyggda innehållsannonser till WordPress

Gå till AdSense-webbplatsen och skapa antingen ett konto eller logga in med ett av dina tidigare skapade Google-konton. Vi kommer inte gå igenom hela Google AdSense-processen här, men vi har en bra artikel för att konfigurera AdSense korrekt för din blogg. Som sagt innebär processen främst att ditt konto aktiveras och verifieras, samtidigt som det genererar enskilda annonsenheter eller går till avsnittet Autoannonser för den mest effektiva metoden.

Google Adsense-format

När du skapar dina automatiska annonser tillhandahåller den den kod som behövs för dynamiska annonser baserat på vad dina användare har sökt efter tidigare.

2. Installera och aktivera Ad Inserter WordPress Plugin

Ad Inserter - WordPress Ads Management Plugin

Ganska många plugins är tillgängliga för att lägga till inlineinnehållsannonser till WordPress, men en av de mest funktionella och enkla att använda kallas Ad Inserter. Installera därför Ad Inserter-plugin, gå sedan vidare och aktivera den. De flesta av standardinställningarna är bra ut ur rutan, men du måste gå in och ange hur och var du vill att annonserna ska visas.

3. Ställ in en annons som ska visas under det första stycket på varje blogginlägg

För att hitta inställningarna för Ad Inserter-plugin, gå till WordPress-instrumentpanelen och klicka på Inställningar> Ad Inserter.

Placering av inlineinnehållsannonser i WordPress

Den här modulen ser lite förvirrande till en början, men den är faktiskt ganska enkel när du har tagit tag i den. Inte bara det, men du får veta att det är den absolut bästa plugin när det gäller flexibilitet eller dina annonsplaceringar.

Skapa annonsblocker

Siffrorna högst upp i modulen representerar olika block du kan skapa för att lägga till inlineinnehållsannonser till WordPress. Så om jag hade en annons som dyker upp efter det första stycket i ett inlägg och en annan annons som dyker upp före sista stycket, skulle dessa vara två separata annonsblock. För det här exemplet gör vi bara ett.

Generera och anpassa annonser för inlägg av annonser

Ta Auto Ad-koden eller Ad Unit-koden från din Google AdSense-sida och kopiera den till din urklipp. Det här är vanligtvis koden som du manuellt klistrar in på sidan på din sida, men med Ad Inserter-plugin behöver du bara göra det en gång – i Annonsblock 1, eller vad du än vill använda.

Områden för annonsinfo

Som standard är området Automatisk infogning inställt på inaktiverat, men du vill justera det för att placera annonsen efter ett visst stycke, mellan kommentarer eller var du än hittar den lämplig. För denna handledning väljer vi Efter avsnitt alternativ.

När du väljer fältet Efter stycke har du möjlighet att skriva in hur många stycken. Så om jag vill att den här annonsen ska visas efter första stycket, skriver jag in nummer 1.

Inställningar för annonsinfo

Om du vill aktivera eller inaktivera annonser individuellt för varje inlägg har du den funktionen i rullgardinsmenyn nedan. Vi tror dock att de flesta vill att annonserna automatiskt ska visas på varje inlägg. I så fall väljer du det tomma alternativet för att ta bort eventuella undantag från inlägg.

Inställningar för annonsinfo

Du kan bli riktigt specifik med placeringen när du lägger till inlineinnehållsannonser till WordPress med detta plugin. Det finns verktyg för justering, stil och post undantag. Spela gärna med detta för att tillgodose dina egna behov. Men just nu är detta det enklaste sättet att placera en inline-annons i ditt WordPress-inlägg.

Här är mina slutliga inställningar för att avslöja en Google AdSense-annons under varje första avsnitt i mina WordPress-inlägg:

Färdig annonsblock för annonsinlägg

Se till att du klickar på Spara alla inställningar innan du flyttar bort från sidan.

4. Kopiera AdSense-kod till huvudområdet på din webbplats

Det finns också en bit AdSense-kod som måste placeras i område på din webbplats. Detta område finns i header.php fil. Sök efter tagga och placera den nödvändiga koden i rätt nedanför den, även om du redan har några andra kodbitar under taggen. Detta skjuter ner allt annat och bör inte påverka din webbplats funktionalitet.

Kopiera Adsense-kod

5. Testa koden på framsidan av din webbplats

Jag antar att du redan har publicerat några blogginlägg på din webbplats, men om inte, gå vidare och testa ett inlägg. Då är det enda du behöver göra att se till att det finns tillräckligt med stycken i artikeln för att annonsen ska visas. För denna handledning är allt jag behöver två stycken, eftersom plugin känner igen det första klicket på Enter-knappen som slutet på det första stycket.

Förbered blogginlägg

Som ni kan se kommer backend för ditt inlägg inte att visa några av annonserna vi implementerade. Men du kan sedan klicka på Förhandsvisning eller Publicera för att se hur de dyker upp på frontend. Frontend-displayen behöver lite formatering för att göra dem mer synliga och tilltalande, men det kan allt göras genom Inställningar för annonsinfo sida.

Visa annonsinfo-annonser

Dessutom finns det en modul i varje inlägg som ger dig manuell makt över inline-annonser. Så om du har lagt till några undantag från Ad Inserter-insticksprogrammet kan du ha en kryssruta för att ta bort eller inkludera en annons i just detta inlägg.

Inställningar för annonsinfo: Undantag

Är du redo att lägga till inbyggda innehållsannonser till WordPress?

Målet med dina inline-annonser är att få annonserna att se så naturliga ut som möjligt. På detta sätt är det mer benägna att människor klickar på dem och inte irriteras av störningen.

Om du har några frågor om hur du lägger till inlineinnehållsannonser till WordPress, låt oss veta det i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map