Hur man migrerar till WordPress från valfri webbplats eller CMS

Hur man migrerar till WordPress

Om du någonsin ville migrera din nuvarande webbplats till WordPress, så gratulerar du – du har gjort ett klokt val. Plattformen du har valt är betrodd av miljoner människor och företag från hela världen, allt från unga bloggare, strävande författare till jättar som The New York Times.


Syftet med denna självstudie är att ge dig en omfattande översikt över hur du går till processen att migrera från valfri webbplats till WordPress. Vi lär oss följande:

 • Planera migreringsprocessen
 • Lista över saker att göra innan webbplatsmigreringen
 • Själva migrationsprocessen

Markkontroll

trafikljus-876055_1280

Låt oss börja från början. Vi har vår källwebbplats och vi har destinationswebbplats (eller mål) som kommer att drivas av WordPress. Källwebbplatsen är den som för närvarande är online. I samband med vår guide definierar vi två typer av källwebbplatser:

 1. Kör på ett CMS
 2. Icke-CMS-driven webbplats

Vi gör denna skillnad för att förstå det arbete som ligger framför oss.

Migrerar från ett annat CMS

Om källwebbplatsen drivs av en CMS-plattform, kan vi ha förmånen att använda ett WordPress-plugin för att hjälpa migreringsprocessen. Från mars 2016, WordPress-kodkodslistan över 53 migreringsstudier för att importera innehåll från olika innehållshanteringslösningar, bloggplattformar, etc. Kontrollera om ditt CMS finns i listan (det finns en stor chans att det är) och följ de nödvändiga stegen för migration. Om ditt CMS inte finns med i WordPress codex, kanske du vill kontrollera WordPress Plugin Repository, eller leta efter några självstudier online. Värsta fallet måste du migrera webbplatsen manuellt.

Migrera från en statisk webbplats

Uppgiften att manuellt migrera din webbplats till WordPress kan vara svår, men ändå är det oerhört viktigt. Följande är ett par framsteg till det:

 • Du har större kontroll över webbplatsens innehåll – du är medveten om varje inlägg, sida, kategori och tagg som skapats, främst för att du skapar dem manuellt.
 • Det är en solid inlärningsupplevelse – Migrering av din webbplats manuellt till WordPress ger dig en solid förståelse för WordPress funktioner och funktioner. Du får en praktisk hands-on-session av hela processen.

Bygga en solid migrationsplan

write-593333_1280

Så jag ser det finns det två sätt att planera migrationsprocessen.

 • Tänker utifrån den nuvarande / källwebbplatsens perspektiv.
 • Planering ur WordPress synvinkel.

Jag är inte fan av metod (a) eftersom det lägger till mycket onödiga omkostnader i migreringsprocessen. För att hålla saker och ting flytande planerar vi vår migreringsprocess med mål CMS i mål – dvs. WordPress.

WordPress lagrar i grunden innehåll i form av inlägg och sidor (och som anpassade inläggstyper för avancerade användare), och organiserar dem med hjälp av kategorier och taggar. Således skulle målet med vår innehållsorganisationsplan vara att strukturera det i termer av inlägg och sidor och kategorisera dem med hjälp av taggar och kategorier.

Till exempel, om ditt nuvarande CMS var Tumblr, är det bäst att planera hur du ska omorganisera din innehåll för att möta WordPresss webbplatsstruktur, snarare än att installera plugins som skulle replikera Tumblrs beteende i WordPress.

Vi planerar vår nya WordPress-webbplats under följande rubriker:

1. Omorganisera befintligt innehåll

kontors leveranser-1149055_1280

 • Identifiera tydligt inlägg och sidor på din nuvarande webbplats. Om du är osäker på vad ett inlägg och en sida är, kanske du vill förstöra det. Statiska webbplatser har inte det typiska “inlägget”.
 • Tänk till exempel på en källsajt som visar en restaurangs meny. Hemmet, om oss och menysidor skulle klassificeras som en WordPress sida. I andra sidan skulle tillkännagivanden som nya evenemang, kampanjer och nyhetsuppdateringar betraktas som en WordPress posta.

2. Välj rätt webbhotell

webbhotell

 • Om du vill köra en WordPress-webbplats i en delad värdmiljö måste två grundkomponenter vara tillgängliga – PHP och MySQL. Nästan Allt delade värdföretag som HostGator och BlueHost har dessa komponenter (och mycket mer) installerade i sina startpaket. Vissa delade värdföretag som SiteGround erbjuder specialiserade WordPress-värdar till delade värdpriser.
 • Alternativt kan du också vara värd för din webbplats i WordPress.com, som återigen har sin egen uppsättning begränsningar och fördelar.
 • Om du kommer från en trafik tung webbplats, är det bästa sättet att välja en Managed WordPress-värdstjänst som WPEngine, som vanligtvis fakturerar dig baserat på antalet unika sidvisningar. De viktigaste fördelarna med Managed WordPress-värd inkluderar högsta säkerhet, snabba laddningstider och en garanti för att din webbplats inte går ner under trafikspikar.

3. Planera ny webbplatsstruktur

hierarki

 • Domän: Helst bör du installera den nya WordPress-webbplatsen i samma domän. Detta skulle inte skada din befintliga SEO-poäng.
 • Installationskatalog: Om du planerar att använda WordPress som bloggplattform, separat från din huvudwebbplats, kanske du vill installera det i en annan mapp eller underdomän. När du installerar WordPress måste du vara försiktig när du väljer installationskatalogen.
 • Underdomäner: När det gäller domäner eller underdomäner, vill du installera WordPress i din bas- eller “root” -katalog, och inte i en mapp. Standardinstallatören skapar alltid en ny mapp som heter ‘wp’ – det vill du förmodligen inte.
 • Meny: Att planera en meny är avgörande för en bra användarupplevelse och SEO .. Planera strukturkomponenterna i din meny, så att den är lätt att följa.

4. Håll koll på SEO-förändringar

seo

 • Meta-beskrivningar: När det gäller WordPress SEO kan du aldrig vara det för försiktig. Det bästa stället att lära sig WordPress SEO är att följa guiderna av Moz eller Yoast. Om tiden tillåter, läs och implementera guiden ända till ände.
 • Omdirigering: Om du har anpassade webbadresser inbyggda på din tidigare webbplats, se till att de fortfarande fungerar efter migrering med Omdirigeringsplugin. Plugin hanterar i huvudsak 301 omdirigeringar och håller reda på 404-fel utan att kräva kunskap om Apache .htaccess-filer.

5. Kontaktformulär och skräppost

brev-1

 • Kontaktformulär: Även om du precis börjar och det verkar inte finnas någon anledning för någon att kontakta dig, skulle jag rekommendera att hålla en kontakt från. Det säger till dina läsare att du är öppen för förslag, feedback, nya affärsmöjligheter osv. Jag skulle rekommendera Kontaktformulär 7, eftersom det är riktigt enkelt att installera och min favorit. Du kan också kolla in de bästa kontaktformulärens plugins för WordPress.
 • spam: Skräppost är alltid en smärta för alla webbplatser. I bloggar är det ett större problem eftersom varje inlägg har en kommentarformulär. Därför rekommenderas det starkt att installera ett anti-spam-plugin som Akismet.

6. Välj ett tema

wpexplorer

 • Gratis eller premiumtema? Välj ett tema som passar dina nuvarande och framtida krav. Om det är ett gratis tema, se till att det kommer från en känd källa som WordPress-temförvaret. Premiumtema som Total-temat från WPExplorer är vanligtvis designade bättre och erbjuder mer funktionalitet, som passar ett antal portföljer.
 • Temahastighet: Många teman är inte optimerade för sidhastighet. Detta skulle oavsiktligt påverka din SEO och döda användarupplevelsen. Innan du väljer ett tema, utvärdera det med hjälp av Googles mobilvänliga test och den Pingdom-sidbelastningstest.
 • Temaramverk: Men om du vill att din nya WordPress-webbplats ska se exakt ut som din tidigare webbplats bör du överväga anpassad temautveckling. Men det är vanligtvis mycket dyrare än att köpa ett premium WordPress-tema. Se i så fall till att välja ett WordPress-temaramverk som avhandling, Headway-teman eller Genesis Framework. De kommer i huvudsak att framtidssäkra ditt tema när det gäller struktur och säkerhet.

7. Säkerhetskopior

Säkerhetskopieringsnyckel i blå för arkivering och lagring

Jag kan inte betona vikten av säkerhetskopior – de var, är och kommer alltid att vara en livräddare för nästan alla som är värd för sin egen webbplats. Kolla in Vishnus lista över säkerhetskopian för WordPress för att hitta en lösning som passar dig.

8. Säkerhet

säkerhet

WordPress-säkerhet är en av de mest underminerade sakerna av nybörjare i WordPress community. Jag rekommenderar starkt att du läser dessa tips och installerar ett av dessa säkerhetsplugins för WordPress.

9. E-handel

e-handel-1

Om du planerar att starta en e-handelsbutik med WordPress, skulle jag rekommendera WooCommerce utanför mitt huvud. WooThemes, företaget bakom denna fantastiska gratis plugin förvärvades nyligen av Automattic (företaget som skapade WordPress) vilket gör det till ett av de bästa e-handelsplugins på marknaden.

10. Andra faktorer

påsk-1247634_1280

Med tanke på det stora omfånget för vårt ämne är det fullt möjligt att inte ha täckt ett objekt som du kanske letar efter i den här listan. De kan variera från skript för spårningsändamål, plugins för delning av sociala medier, inbäddade videospelare som Wistia, etc..

Här är de goda nyheterna. Med tanke på den enorma populariteten hos WordPress är det mycket möjligt att utvecklarna av den specifika webbprogramvaran / tjänsten du använde har en dedikerad WordPress-förlängning. Google sökorden “ för wordpress ”eller“ hur man använder i wordpress ”- du kanske blir förvånad över vad du hittar.

Hur man kör WordPress-migreringsprocessen

pit-crew-554352_1280

Här är en steg-för-steg process av migrationsplanen för WordPress.

 1. Säkerhetskopiering: Först ut, säkerhetskopiera din nuvarande webbplats.
 2. Om du installerar WordPress i samma webbhotell skapar du en underhållssida, byter namn på den till index.html.
 3. Installera WordPress: Därefter installerar du en ny kopia WordPress.
 4. Om du hade skapat en index.html-fil i föregående steg, ta bort den.
 5. Inaktivera sökmotorns synlighet: Logga in på din WordPress-instrumentpanel och inaktivera sökmotorns synlighet. Detta steg är avgörande eftersom det håller på att visa innehåll till sökmotorerna tills du organiserar din webbplats.
 6. Importera innehåll: Nu börjar vi importera innehållet från ditt tidigare CMS. Kolla in officiell WordPress codex för att lära dig hur du migrerar från ditt CMS till WordPress.
 7. Om du har använt en statisk webbplats är det dags att smutsiga händerna. Du måste kopiera och klistra in varje sida på din gamla webbplats. Kom ihåg skillnaden mellan inlägg och sidor medan du är på det. Det hjälper till att organisera ditt innehåll bättre.
 8. Organisera innehåll: Nu när innehållet importeras är det dags att strukturera det. Först ska du skapa nödvändiga kategorier, underkategorier, taggar, widgets och menyer. När du är klar, ordna ditt innehåll i enlighet därmed. Detta markerar slutet på innehållsimportfasen.
 9. Installera Essentials: Därefter installerar du WordPress-temat och viktiga plugins. Kom ihåg att installera ett kontaktformulär, anti-spam, backup och säkerhet plugin. Du kanske har lagt märke till att jag inte nämnde ett SEO-plugin. Det beror på att WordPress ‘inbyggda SEO är ganska kraftfull.
 10. Kvalitetssäkringstest: Kör din webbplats genom Googles mobilvänliga test och den Pingdom-sidbelastningstest – bara den här gången kommer det att vara med ditt innehåll. Om resultaten ser bra ut har du valt ett bra WordPress-tema.
 11. Bygg en webbplatskarta: Sitemaps är en avgörande komponent för varje webbplats. När du är klar med att strukturera ditt innehåll kan du använda Google XML-webbplatskartor plugin för att snabbt skapa en webbplatskarta för din WordPress-webbplats.
 12. Fixa trasiga länkar: Brutna länkar är en surr. Det är bara naturligt att när din webbplats växer kan den samla många länkar som inte längre är relevanta – vilket resulterar i trasiga länkar. I sådana fall kan du helt enkelt omdirigera dem till din webbplats hemsida eller till och med en dedikerad sida som förklarar länkets utgång..
 13. Gå och lev: Aktivera sökmotorns synlighet, uppdatera din webbplats i Googles verktyg för webbansvariga och din nya webbplats är live.

Avslutar

Att migrera till WordPress är verkligen ett av de smartaste besluten för en bloggare. Med tanke på dess mångsidighet kan WordPress hantera de flesta vanliga krav för en webbägare.

Jag har försökt att integrera det väsentliga i migrationsprocessen. Om jag har missat något – ber jag om ursäkt! Om du har några frågor vet du var du hittar mig. Jag ser fram emot dina kommentarer och förslag! Lycklig migration!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map