Hur man påskyndar WordPress: En omfattande guide

Välkommen till den enda guide du behöver för att påskynda WordPress. Vi har utformat denna steg-för-steg-guide för att beskriva det bästa verktyget och de metoder du kan använda för att påskynda WordPress på din webbplats.


En guide till den här guiden

Vi har delat upp den här guiden i ett par avsnitt så att det är lättare för dig att följa eller fånga upp, om du läser halvvägs.

 • Först och främst pratar vi om varför det är viktigt att vara en snabb webbplats. Vi är ganska säkra på att du har läst om detta massor av gånger, men ändå kan det finnas någon som inte har det – och det är precis för den någon!
 • Vi täcker också underliggande teknik. Vi på WPExplorer tror att förstå orsaken bakom ett problem är det bästa sättet att lösa det. Det är därför vi tidigare har skrivit guider som nybörjarhandbok för WordPress interna funktioner som försöker ge en grundläggande förståelse för hur några tusen rader kod kan driva nästan 46% av webbplatserna på Internet. Det här avsnittet behandlar de främsta faktorerna som påverkar din hastighet och allmänna prestanda. Läs den här biten noggrant, eftersom vi med varje faktor kommer att diskutera bästa praxis.
 • Vi kommer då att prata om prestandafixer och optimering som gäller WordPress-teman och plugins.
 • För resten av guiden har vi grupperat fixar efter kategori som bildoptimering, databasoptimering och säkerhetsfixar. Vi tror att den här kategoriseringen skulle hjälpa dig att förstå och förstå hur viktiga korrigeringarna är snabbare – så att du kan komma igång på nolltid.

Okej, låt oss ta en andetag! Vi har avslutat prologen. Låt oss komma igång med själva guiden för att påskynda WordPress.

Innehållsförteckning:

Här är en snabb innehållsförteckning för de faktiska tipsna för att påskynda din webbplats. På så sätt kan du hoppa över hela avsnittet om vikten av sidhastighet, snabbt bläddra ner till valfritt avsnitt i den här guiden eller till och med bokmärka ett specifikt avsnitt om du vill komma tillbaka senare:

 • Varför sidhastighetssaker
 • Understrykningsteknik
 • Enkla tips för att påskynda WordPress
  • Aktivera WordPress-cache
  • Aktivera Gzip-komprimering
  • Uppgradera din PHP-motor
  • Välj din hosting klokt
  • Välj en optimal serverplats
  • Använd ett innehållsleveransnätverk
 • Klientenheten
  • Optimera din mobilvy
 • WordPress-tillägg: Teman och plugins för att påskynda WordPress
  • Välj ditt tema noggrant
  • Använd rätt antal plugins
  • Bli av med fluff
 • Bildoptimering
  • Krymp alla bilder
  • Uppskjuta bilden laddas
  • Inaktivera hotlinking av bild
  • Definiera bildstorlekar
 • Databasoptimering
  • Optimera din WordPress-databas
  • Begränsa efter revisioner
  • Töm papperskorgen oftare
  • Se till effektiva databassamtal
 • Säkerhetsfixar
  • Förhindra brute-Force Attacks
  • Eliminera skräppost
 • Slutsats

Okej, låt oss ta en andetag! Vi har avslutat prologen. Låt oss komma igång med själva guiden för att påskynda WordPress.

Varför sidhastighetssaker

Varför sidhastighetssaker

Jag försöker hålla detta kort. Vi vet alla att alla gillar en snabb webbplats. Du har antagligen också hört att Google för närvarande föredrar en snabb webbplats framför en långsam – vilket innebär att en snabbare webbplats ger bättre SEO-poäng. Även om det inte finns någon klar förklaring över detta, tenderar de flesta videor och intervjuer att peka på denna troliga förklaring.

Människor söker efter saker de behöver omedelbara svar på. Så en topp hit måste laddas snabbt. Google kan helt enkelt inte sätta en långsam webbplats på förhand eftersom det skulle göra en dålig sökupplevelse.

Föreställ dig att den första sidan i en Google SERP tar 10+ sekunder att ladda – chansen är stor att du kommer att lämna webbplatsen innan 5 sekunder väntar.

Studier har visat att för varje extra sekund som läggs till på din webbplats laddningstid förlorar du 7% konverteringar, 11% sidvisningar och en total minskning av kundnöjdheten med 16%. Klubba allt detta i en mening får du detta –

Att minska din webbplats laddningstid med 1 sekund kan ge dig en enkel vinstökning på 7%.

Jag hoppas att vi kunde övertyga dig eftersom det är vad vi kommer att få. Låt oss komma igång med den faktiska guiden för att påskynda WordPress.

Underliggande teknik

Vad gör en webbplats långsam? Och varför skulle du behöva påskynda WordPress? Svaret på den frågan ligger i en mängd faktorer – den mest betydelsefulla som vi kommer att diskutera nedan.

Statiska vs dynamiska webbplatser

Denna jämförelse förklaras bäst med en målare / fotografanalogi. För att stödja vårt exempel, låt oss anta att båda av dem blir ombedda att visa ett foto av en katt. Målaren måste alltid rita bilden, medan fotografen helt enkelt kan visa dig fotografiet av en katt som han klickade på.

Vem tror du kommer att vinna i en “visa mig en bild av en katt ASAP” -tävling?

Det är samma sak med statiska och dynamiska webbplatser. På statiska webbplatser är resursen – eller fotografens bild av katten – alltid närvarande. Man behöver helt enkelt öppna den för att se den.

Men när det gäller en dynamisk webbplats måste webbplatsen genereras varje gång någon vill se den – liknande målaren, som behöver måla fotot av en katt varje gång! Detta säger att statiska webbplatser i sig är snabbare än dynamiska webbplatser.

Statiska webbplatser är i sig snabbare än dynamiska webbplatser.

Ett innehållshanteringssystem – som WordPress – faller under kategorin dynamiska webbplatsgeneratorer. Det är en mjukvara som är utformad för att skapa och underhålla en webbplats med en adminpanel för att hantera aktiviteter. Aktiviteter som att lägga till ett nytt inlägg, sida osv.

De flesta väljer WordPress över statiska webbplatser. Det är en bra avvägning.

All data sparas på en databasserver (ett exempel är den populära MySQL-servern) och mediefilerna (som bilder och dokument) sparas på själva webbservern..

På baksidan är dynamiska webbplatser en välsignelse för mänskligheten. Föreställ dig att du måste hantera 1000-tal inlägg, sidor, taggar, kategorier och mediefiler. Att hantera dem individuellt skulle göra en person galen.

Det är därför de flesta väljer WordPress över statiska webbplatser. Det är en bra avvägning.

Enkla tips för att påskynda WordPress

Nu för korrigeringarna. Du kan använda dessa enkla tips för att påskynda WordPress på olika värdar utan problem.

1. Aktivera WordPress-cache

W3 Total Cache-plugin

WordPress-caching är helt enkelt “att spara ett resultat för framtida användning”. WordPress genererar en webbsida dynamiskt, varje gång en besökare begär en sida. Tänk om det skulle spara en så dynamiskt genererad sida och servera den till nästa besökare utan att behöva generera den igen? Detta skulle resultera i en mycket snabbare sidbelastningstid.

Denna process kallas caching och WordPress använder denna teknik på flera platser för dess interna funktion. Du kan också förbättra nivån / mängden cache för andra WordPress-processer genom att använda ett cache-plugin som W3 Total Cache, WP Super Cache eller WP-raket.

2. Aktivera Gzip-komprimering

Detta är en enkel komprimeringsteknik som minskar storleken på data som ska överföras – och därmed öka hastigheten. Caching-plugins som nämnts tidigare gör att du kan aktivera Gzip-komprimering. Till exempel kan du aktivera Gzip-komprimering i W3 Total Cache under Prestanda> Bläddra i cache alternativ.

3. Uppgradera din PHP-motor

WordPress körs på PHP, vilket innebär att det litar på PHP att köra sin kod för att generera webbsidor. PHP är en öppen källkodsprogramvara som installeras tillsammans med webbserver. Versionen av PHP-motorn spelar en enorm roll när du bestämmer din WordPress-webbplatss prestanda.

Folket över på Kinsta Managed Hosting utförde ett riktmärke för PHP-motorerna på WordPress 4.3.1 och det här har de hittat:

Kinsta PHP WP Benchmark

PHP-riktmärken på WordPress 4.3.1. Källa: Kinsta.com

#PHP-motorTransaktioner / sekund
1HHVM Repo Autoritativ375,48
2HHVM357,69
3PHP 7306,24
4PHP 5.6.16106,45

Resultaten är häpnadsväckande. Om du jämför PHP 7 och 5 ser du en enorm skillnad – PHP 7 är 187% – nästan 2x – snabbare än PHP 5.

PHP 7 är 187% snabbare än PHP 5

HHVM är en PHP-motor utvecklad av Facebook. Endast en handfull webbhotell erbjuder denna motor sedan och den kommer vanligtvis med en styv prislapp. PHP 7 är emellertid relativt enkelt att implementera. De flesta delade värdar går inte igenom problem med att uppgradera till PHP 7.

Uppgraderingen har också en liten nackdel – några få gamla, mycket ineffektiva funktioner avskrivs – vilket betyder att de inte stöds längre. Om ditt WordPress-tema skulle använda sådana funktioner skulle PHP-motorn stöta på slumpmässiga fel.

Som sagt, de flesta bästa WordPress-teman har inga problem. Om du vill uppgradera din PHP-version för att påskynda WordPress, kommer du troligen att behöva manuellt göra en begäran. De bästa WordPress-värdarna gör det här för dig. Som leder oss till vårt nästa ämne.

4. Välj din hosting klokt

WP Engine: Premium Managed WordPress Hosting

Nästan alla som läser den här artikeln känner förmodligen skillnaden mellan en delad värd, en VPS och en dedikerad värd. Låt oss titta på de nya typerna av hosting.

WordPress Optimerad värd – dessa är som ombyggda delade värdplaner finjusterade för WordPress. Detta innebär att servermiljön är optimerad och perfekt för WordPress. Men resurserna delas fortfarande, vilket innebär att under tung trafik kan webbplatsen misslyckas. Detta är ett bra värdval för nya WordPress-bloggar / webbplatser.

Hanterad WordPress Hosting – Detta är det absolut bästa med WordPress-värd. Värdar som WP Engine och Flywheel tar hand om varje aspekt av din webbhotell – allt från serveroptimering till att skapa en lista med tillåtna plugins, och därför tycker vi att de är det bästa WordPress-värdalternativet. Använd den mest avancerade kombinationen av cacheteknologier, PHP-motor, webbservrar, CDN: er, säkerhetskopieringsprogram och en hel massa andra fantastiska saker för att leverera den absolut bästa värdupplevelsen – som förblir stabil även under trafikspikar. Det här är bra för webbplatser med medelhög trafik.

WordPress Cloud Hosting – Det finns en annan värdgenre som utnyttjar infrastrukturen för molnleverantörer som Amazon AWS, Google Cloud och Microsoft Azure för att vara värd för WordPress-webbplatser. Vad detta betyder är att din WordPress-webbplats kommer att vara värd på molnet och installations- / konfigurationsdelen kommer att göras av företaget. Detta är ett utmärkt val för personer med molnhotellupplevelse eller som vill ta upp det. CloudWays är ett sådant företag som är värd för WordPress i AWS och Google Cloud. Kolla in vår recension av CloudWays för mer information.

Naturligtvis är kostnaden för dessa värdplaner någonstans mellan 20 och 70% större än deras traditionella motsvarigheter, men avkastningen är lika givande eftersom de extra funktionerna och resurserna går långt mot ditt mål att påskynda WordPress.

5. Välj en optimal serverplats

En servers fysiska plats spelar en viktig roll i laddningstiden för en webbplats. Om de flesta av dina besökare kommer från New Jersey skulle det inte vara vettigt att välja din server i ett datacenter i Singapore, 9500 miles away. Även om detta inte skulle göra någon stor skillnad för en enda fil på 1 GB; det skulle ha en enorm inverkan på 100 filer på 10 MB vardera. Välj därför en serverplats närmast din målgrupp.

6. Använd ett innehållsleveransnätverk

CDN: Content Delivery Network

En CDN är en direkt förlängning av serverns placeringskoncept. Syftet är att kopiera data från din WordPress-webbplats (mediefiler, CSS- och JS-filer) över flera servrar över hela världen. Dessa replikeringsplatser kallas POP: s närvaropunkter. Ju större antal POP: er, desto bättre är CDN-nätverket. Vi rekommenderar att du börjar med ett kostnadseffektivt gratis CDN först och sedan uppgradera din plan om eller när du behöver mer resurser.

Klientenheten

I en värld där det finns fler Google-sökningar på mobilen än desktopen, är det ett rättvist antagande att en bra del av dina användare kommer från mobila enheter. Den växande betydelsen av klientenheter beror på att webbutvecklare skjuter upp en del av behandlingsbelastningen på klientens webbläsare.

Det betyder att när du arbetar för att påskynda WordPress bör din mobila användarupplevelse vara lika viktig som skrivbordet. Ditt tema kanske är lyhört – men fungerar det smidigt i mobilvy?

7. Optimera din mobilvy

Hur fungerar det i en äldre enhet? Även om Apple lanserar en ny iPhone varje september, använder många fortfarande en 4-årig iPad – fungerar din webbplats bra där?

Fördelning av iPad-användning

Fördelning av iPad-användning. Källa: david-smith.org

Du kanske har hört talas om en term “värdigt förfall”. Även om det kanske inte gäller WordPress är det bra att ha en idé. Det betyder i grund och botten att servera en avskalad version av din webbplats till enheter som inte kan hantera den tunga, funktionsrika versionen. Det gör det möjligt för användare med gamla / gamla enheter att se det viktigaste innehållet utan “toppings”.

Ett klassiskt exempel är BJ Lazy Load plugin som använder JavaScript-bibliotek för att visa bilder endast när det är synligt i visningsområdet. Om en webbläsare inte stöder JS eller har den inaktiverad, försämras plugin graciöst – dvs att den stoppar sin huvudfunktion och laddar bilderna normalt.

Kolla in dessa mobiloptimerings plugins för att få en flytande mobilwebbplats.

WordPress-tillägg: Teman och plugins för att påskynda WordPress

Begreppet teman och plugins har bidragit väsentligt till WordPress popularitet som CMS. Medan de flesta av de populära plugins och teman följer bästa utvecklingsmetoder, finns det några som inte gör det. Låt oss diskutera några exempel där utvecklingsmetoder påverkar WordPress-webbplatsens prestanda.

8. Välj ditt tema noggrant

Totalt responsivt WordPress-tema för flera ändamål

Det bästsäljande Total WordPress Theme

När det gäller högklassiga WordPress-teman måste du trampa noggrant.

Piratkopierade teman? Absolut inte. Det är ingen hemlighet att du kan få en piratkopierad kopia av den senaste versionen av ett bästsäljande Themeforest-tema – ganska enkelt kan jag lägga till. Men här är fången – det finns stora chanser att det piratkopierade temat har skadliga skript inbäddade i dem, vilket är osynligt även för en avancerad användare. Endast utbildade utvecklare med många års erfarenhet kan upptäcka sådana skript. Skadliga skript är utformade för att stjäla dina kunders data (kreditkort, e-post, adresser etc.), injicera skadliga filer till dina besökare och använda din server för att skicka ut skräppostmeddelanden, bland andra aktiviteter. Innan du vet om det är du förbjuden från Google och ditt rykte och trovärdighet har sjunkit.

Väl utformade teman? Ja. Hur definierar vi ett bra tema? Är det designen? Typografin? Eller är det lyhördheten? Listan fortsätter. Faktum är att design är en mycket subjektiv fråga. Det kommunicerar ditt varumärkes image till publiken. Vi överlåter det till din bedömning.

Vi vill ta itu med den tekniska aspekten av ett väl utformat tema. Det borde:

 • Var lätt – ju mindre tema, desto snabbare laddar det.
 • Har färre förfrågningar – mindre antalet begärare, snabbare laddas webbplatsen. Det minskar också effekten av avståndet mellan server och besökare.

Vi jämför Parallax Pro-temat från StudioPress och vårt helt eget Total-tema. Här är antalet förfrågningar i varje.

TemaAntal förfrågningarLaddningstidPerfekt. KvalitetPingdom-resultat
Parallax Pro191009 ms75Länk
Total21506 ms87Länk

Genesis Test

Referensresultat för Parallax Pro-temat från StudioPress

totalt tematest

Referensresultat för det totala temat från WPExplorer

Total-temat var värd i WPEngines superhanterade WordPress-värdmiljö som gav det en 50% mindre lastningstid och 12-punkter högre prestanda.

Handelsverktygen

Tema Kontrollera WordPress Plugin

 • Du kan använda Pingdom för att mäta antalet förfrågningar som ditt WordPress-tema använder.
 • De Temakontroll plugin kan verifiera om det aktiva temat följer bästa praxis.

9. Använd rätt antal plugins

Rätt plugin kan utvidga funktionen med WordPress till otroliga höjder. På baksidan kan för många plugins påverka prestandan. Tänk på det som att installera för många appar på din telefon. Det tömmer batteriet snabbare och saktar ner telefonen med tiden.

 • Plugins som Theme Check eller ett plugin för att återställa WordPress används en gång i taget – varför hålla dem aktiverade för alltid? Aktivera – använd – deaktivera. Det är plugin-filosofins prestationsentusiaster som ska följa.
 • P3 Performance Profiler-plugin som kom till vår viktiga WordPress-pluginlista, mäter prestandan påverkan av de aktiva plugins på din WordPress-webbplats. Fortsätt inaktivera dina plugins tills du når ett steg där inaktivering av till och med ett enda plugin kommer att bryta ner en del av din webbplats.

10. Bli av med fluff

Detta kan betyda ett antal olika saker för olika människor. Vi har sett att många av dessa webbplatser verkar alldeles förfulla av underbara designelement. Men människor som är regelbundna besökare bryr sig i allmänhet inte om det här – och ibland kan det vara obehagligt att se samma tidskrävande designeffekter äger rum om och om igen.

Från prestandasynpunkt lägger dessa designeffekter till antalet skript som ska laddas tillsammans med temat – vilket i sin tur ökar laddningstiden.

Bildoptimering

Du kanske har läst om att optimera bilder för webben – som att komprimera dem eller spara som progressiva JPG: er. Kraken.io och TinyPNG är utmärkta verktyg för det ändamålet. Men du kan göra mer.

11. Krymp alla bilder

Smush Image Compression

Men hur är det med massor av bilder som redan laddats upp? Det är där bildoptimerings-pluginsna är praktiska. De skannar och optimerar ditt bildbibliotek och tar hand om alla framtida bilduppladdningar – så du behöver inte göra dem manuellt. Exempel inkluderar Smush Image Compression eller den EWWW Image Optimizer.

12. Ladda upp bilden

BJ Lazy Load Plugin

Vi har nämnt BJ Lazy Load plugin tidigare i den här guiden. Du kan skjuta upp laddningen av bilder endast när de är synliga i tittarens visningsområde. Med andra ord, bilden börjar laddas bara när besökaren rullar ner för att se den. Detta har flera fördelar:

 • Först minskar det antalet initiala förfrågningar – skjut upp bildförfrågningarna när det behövs
 • Storleken på sidan minskar, vilket resulterar i snabbare laddningstid
 • Att skjuta upp bilderna sparar bandbredd för både besökaren och servern.

13. Inaktivera hotlinking av bild

Kommer du ihåg frilastare? Tja hotlinking är som frilastning. Personer som hotlinkar till din webbplats klistrar helt enkelt in webbadresserna på sin webbplats. Bilden visas i slutet, men bandbreddskostnaden bärs av dig.

Det är en dubbel förlust just där – du betalar för bandbredden och får inga besökare i gengäld. Så här kan du förhindra hotlinking av bilder för att hjälpa till att blockera tredje parter och i sin tur påskynda WordPress.

14. Definiera bildstorlekar

Ditt tema har en fördefinierad maximal bildbredd för varje skärmstorlek. Det är ganska ineffektivt att visa bilder större än den maximala upplösningen. Du kan ställa in flera storlekar på dina bilder manuellt med add_image_size () fungera. När en bild laddas upp kommer WordPress att göra flera kopior av den i olika storlekar – en för miniatyrbilder, postikoner osv.

Databasoptimering

Precis som dina bilder är det viktigt att optimera din webbplatsdatabas om du vill påskynda WordPress.

15. Optimera din WordPress-databas

WP Optimera WordPress Plugin

Med tiden blir din webbplats full av icke-nödvändiga saker. Liksom data från borttagna plugin-metadata, tidigare förändringar av teman och uppdateringar. Det kan leda till hundratals rader i databasen utan anslutning till något element. De WP-Optimera plugin gör ett ganska bra jobb med att rensa upp WordPress-databasen för sådana onödiga element (vilket i sin tur påskyndar WordPress på din webbplats).

16. Begränsa efter revisioner

Medan jag föredrar att använda Microsoft Word eller Google Docs för att skriva artiklar, föredrar många av oss den goda WordPress Visual Editor. WordPress sparar automatiskt flera revideringar av varje inlägg så att du inte tappar ditt arbete när Internet går sönder. Detta har emellertid en liten nackdel.

Varje långt inlägg kommer ofta att ha flera revideringar. Dessa fortsätter att ackumuleras och ökar i slutändan databasstorleken. Ironiskt nog kommer du inte att behöva dessa inläggsrevisioner i framtiden. Därför kan du begränsa inläggsversionerna till – låt oss säga 3 – och spara utrymme i databasen.

För att begränsa inläggsversioner klistrar du bara in följande kod i din wp-config.php fil.

definiera ('WP_POST_REVISIONS', 3);

17. Töm papperskorgen oftare

Medan WordPress tömmer papperskorgen var 30: e dag, kan du ställa in rengöringsgränsen till 7 dagar och hålla din databas fin och knepig. Återigen klistra in följande kod i din wp-config.php fil:

definiera ('EMPTY_TRASH_DAYS', 7);

18. Se till effektiva databassamtal

Fråga Monitor Monitor Gratis WordPress Plugin

Först av allt måste utvecklare undvika rå databasfrågor i WordPress. Det finns legioner av funktioner till ditt förfogande för att få allt från inlägg till kommentarer, anpassade taxonomier och metadata.

Men om en utvecklare måste frågar databasen, bör han göra det med WPDB-klassen för maximal effektivitet. Komplexa, resurskrävande funktioner som tabellkopplingar bör inte göras i databasen eftersom det skulle påverka prestandan negativt. I många fall är det bättre att använda två separata men mycket snabbare frågor.

Det finns massor av verktyg som Fråga Monitor för att ta reda på om dina frågor är välskrivna och att se alla frågor som körs under en begäran. VIKTIG: Det här pluginet är mycket resursintensivt och på egen hand kan och troligen bromsa din webbplats, så se till att ENDAST aktivera plugin-programmet under testning och avaktivera det när du inte specifikt gör tester. Du bör också titta på resultaten från plugin när du gör dina kontroller i motsats till att testa levande laddningstider eftersom plugin kommer att bromsa det övergripande på webbplatsen.

Säkerhetsfixar

De tre korrigeringarna som beskrivs i detta avsnitt har en säkerhet och en prestandapåverkan på din webbplats när du försöker påskynda WordPress.

19. Förhindra brute-Force Attacks

Attacker kan komma var som helst när som helst. Det är din skyldighet att hålla ett skydd mot dem.

 • Bra värdföretag begränsar redan antalet misslyckade inloggningsförsök från en användare. Till exempel kan WP Engine identifiera när en bot försöker logga in och kommer automatiskt att returnera ett tomt svar för att förhindra framtida attacker.
 • Allt-i-ett-WordPress-säkerhets- och brandväggsplugin är en omfattande säkerhetssvit för WordPress med olika säkerhetsfunktioner för nya och befintliga användare. Plugin behandlar flera sårbara aspekter på din webbplats och säkerställer strikt säkerhet bland dem.

20. Eliminera skräppost

Skräppost är ett stort problem för webbplatser. Skräppost överbelaster din WordPress-databas och minskar din trovärdighet som webbansvarig. Det måste elimineras för gott. Det finns massor av fantastiska plugins, men de som sticker ut är Akismet och Anti-Spam Bee, bland andra.

Slutsats

Även om det är viktigt att optimera din webbplats så att den når högsta prestanda – är det viktigt att komma ihåg att hastighet inte är allt. Det är verkligen värt att spendera pengar och minska laddningstiden från 5 sekunder till 2 sekunder – det vore inte optimalt att spendera dubbelt så mycket för att ytterligare minska tiden till 1,8 sekunder.

Hastighet är viktig … men det är inte allt!

Snarare skulle dessa pengar kunna utnyttjas bättre i en kampanj. Låt oss inte glömma – det ultimata målet med prestandaförbättring är att få fler konverteringar.

Detta avslutar vår guide för att påskynda WordPress – tack för att du läste och kudos för att nå fram till slutet! Som alltid, om du känner att en fix tillhör den här listan – låt oss veta så kommer vi att ha det uppe på nolltid. Men för tillfället hoppas vi att du kan använda de tips vi har listat för att påskynda WordPress på dina webbplatser!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map