Hur man säger om en webbplats drivs av WordPress

Hur man säger om en webbplats drivs av WordPress

Ser du ofta en snygg webbplats och frågar dig själv “använder den WordPress?” Ibland är svaret enkelt – sidfot säger allt, men oftare måste du göra lite detektivarbete. Med fler och fler webbansvariga som döljer det faktum att de använder WordPress kommer vi att lära dig olika sätt att bekräfta om en webbplats använder WordPress eller inte, diskutera varför vissa känner behov av att dölja det faktum att de använder WP och visar dig ett snyggt trick för att ta reda på vilket tema en webbplats använder.


Vad är med gömningen?

Vi är säkra på att du i ett eller annat sammanhang har hört talas om att människor döljer det faktum att deras webbplats använder WordPress och hur det är bra eller dåligt. Så låt oss förtydliga några saker.

Du ska aldrig skämmas över att använda WordPress! I själva verket ska du stolt berätta för alla att din webbplats drivs av en av de bästa delarna av öppen källkodsprogram som någonsin har skapats. Dölja den exakta versionen av WP du använder är ett helt annat spel. På grund av den ständigt växande risken för att bli hackad är det en klok sak att göra eftersom det att utsätta det exakta versionnumret kan utsätta dig för större risker för att bli hackad.

De flesta “hackare” är lata

Ung hacker

När dåliga människor försöker ta ner så många platser som möjligt under den kortaste perioden använder de en princip som kallas ”låghängande frukt.” Det är bara ett fint sätt att säga “hacka de mest sårbara webbplatserna först.” De hittar antingen en ny WP-sårbarhet eller väljer en äldre som redan har lagats i de nyare versionerna men finns på många webbplatser eftersom människor inte uppdaterar WP ofta. Genom att använda Google får de en lista med tusentals webbplatser som använder de specifika versionerna och utför sedan en automatiserad attack som tar bort alla dessa webbplatser med samma sårbarhet.

Din webbplats kanske fortfarande använder den specifika (problematiska) versionen av WordPress, men om du bara gör en liten ansträngning för att dölja den versionen den använder, kommer det att betyda att du inte kommer att bli träffad i den första vågen eftersom du inte är en ” lågt hängande frukt.” Det hjälper dig inte om någon riktar sig specifikt till din webbplats men det kommer att göra med dessa automatiska attacker.

Med det ur vägen låter vi titta på några av de metoder du kan använda för att ta reda på om en webbplats drivs av WordPress eller inte.

1. Det finns en tjänst för det

Det finns en tjänst för det

Som med de flesta saker på Internet om du behöver någon tjänst som automatiserar en enkel uppgift är chansen att det redan finns. Om det inte är din sak att röra med koden över till WP Loops Är det WordPress-verktyg ange webbadressen till webbplatserna och den berättar om den använder WordPress.

SoftwareFindr Theme Detector-tool

En annan stor resurs är SoftwareFindr Tema detektor verktyg. På samma sätt som tidigare klistra in länken till den webbplats du är nyfiken på och du får reda på om det är WordPress och om det är ett tema du kan få själv. SoftwareFindr erbjuder också rekommendationer och recensioner av topptema och plugins, så även om du inte kan använda exakt samma tema som en webbplats du älskar kan du definitivt hitta ett tema och några plugins för att skapa en liknande design.

Om du inte är nöjd med resultaten eller vill ha mer teknisk information BuiltWith kan hjälpa dig. Återigen skriver du bara in webbplatsens URL och klickar på sök. Du kan också använda specialiserade tjänster som Vilket WP-tema är det? för att hitta temat som driver en webbplats. Men kom ihåg att alla dessa webbplatser använder metoderna som beskrivs nedan. Det finns ingen magi för dem.

2. Börja enkelt – bara läs

Många webbplatser är, som vi redan har sagt, stolta över att använda WordPress så om du bara bläddrar ner till sidfoten ser du antagligen en “Powered by WordPress” -rad. Om du råkar vara på en bloggers webbplats är det troligt att du kan ta reda på mycket mer genom att besöka om, hur det gjordes, teknikstack eller någon liknande sida där en aktuell lista över alla plugins och verktyg som används för att skapa webbplatsen visas.

3. Gräva i källan – Den fruktade generatorns tagg

koda

För den här metoden och några följande kommer vi att behöva HTML-källan för webbplatsens hemsida. Egentligen kommer alla sidas källor att göra det, men låt oss hålla fast vid hemsidan. Högerklicka någonstans på sidan (det är inte en bild eller en länk) och välj “Visa sidkälla.” Om du är på Chrome kommer Ctrl + U också att göra susen.

Nu när du har HTML-hit Ctrl + F för att ta fram sökfältet och skriva in “generator”. Du letar efter en linje som ser ut så här:

Ingen sådan linje? Läs vidare; det finns många andra metoder för att bekräfta om en far är på WP eller inte.

Hittade du det, men det ser inte ut så? Det är också möjligt. En ofta sett variation är bara “WordPress” – det betyder att webbansvarig inte vill avslöja den exakta WP-versionen (vilket är, som vi redan har diskuterat en bra tänkande). En annan möjlighet är att webbplatsen inte drivs av WP så att generatorn kan vara något annat, som Joomla.

4. Fortfarande i källan – Vissa ofta använda sökvägar

Du bör fortfarande ha källan öppen tillsammans med sökfältet. Ändra bara söksträngen till ”wp-content”. Hittade du ett par linjer med den strängen? Bra – webbplatsen använder utan tvekan WordPress.

Vill du veta vilket tema de använder? Sök efter “wp-content / teman /” så får du antagligen några träffar. Leta nu efter raden som slutar i “style.css” eller “style.css? V = x.y” – det är huvudtemaets CSS-fil. Klicka på den länken för att öppna den eller kopiera / klistra in den i en ny flik. Hela URL: n ser ut som “http://domain.com/wp-content/themes/twentysixteen/style.css?ver=4.6.1”. De första tio ish-raderna i den filen ger dig tillräckligt med data för att hitta temat på webben.

Ingen tur med den här metoden? Det verkar som om någon inte vill att vi ska veta att de använder WP. Inga problem. Låt oss fortsätta med vårt detektivarbete.

5. WP-specifika webbadresser

Försök öppna readme.html fil i webbplatsens rot, dvs. “http://domain.com/readme.html.” Om det fungerade får du något liknande detta. Ingen tur? Prova sedan http://domain.com/license.txt som det ska se ut den här exempelfilen. Fortfarande ingen tur? Ge http://domain.com/wp-admin/ en gång och WP-inloggningsskärmen bör dyka upp.

Avslutar

Om ingen av metoderna ovan fungerade så investerade någon mycket arbete i att dölja det faktum att de använder WordPress eller, som sagt, de använder bara inte WordPress. Be dem byta ��

Har du provat någon av dessa metoder? Eller har du en annan att lägga till? Berätta i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map