Hur man skapar en festivalklar musik- och modeblogg med WordPress

Om du har bott under en sten började Coachella 2016 idag. Förbered dig för att musikälskare, trendsättare och naturligtvis kändisar ska ta över sociala medier i helgen och nästa gång. Vill vara med på det roliga?


Vilket bättre sätt att etablera din fantastiska smak inom musik, mode och popkultur än med en fantastisk blogg! Oroa dig inte – du behöver inte vara webbdesigner eller utvecklare för att bygga din egen blogg. Allt du behöver är några extra pengar, en timme eller mindre för att få installation och lite bra innehåll redo. Så kom igång och låt oss komma igång!

Steg 1: Skaffa ett domännamn och värd

Hosting är viktigt. Vi pratar om det hela tiden här på WPExplorer, och med goda skäl. Det finns massor av faktorer som kan gå till att välja rätt värd för din WordPress-webbplats som webbutrymme, drifttidsgaranti (procentandelen tid som din webbplats kommer att vara igång), säkerhetskopior, skalbarhet, inbyggda säkerhetsåtgärder och mer.

Men eftersom det förmodligen är din första gång du skapar en blogg kommer vi att anta att priset är en stor faktor. Det är inget fel med det! Du kan fortfarande hitta pålitlig värd för din nya blogg till ett rimligt och rimligt pris. För en ny blogg fungerar dessutom en delad värdplan helt fint – ingen mening med att betala för mega-superladdad-hosting när du inte behöver det ännu (plus att du alltid kan skala upp senare).

Många värdföretag erbjuder nya kunderbjudanden och med våra exklusiva kampanjlänkar kan du spara stort på din värd det första året eller mer. Här är två alternativ som är perfekta för festivalbloggaren som just börjar.

GoDaddy webbhotell

GoDaddy $ 1 webbhotell

Just nu finns det en galen GoDaddy-hosting special där du kan registrera dig för en ekonomi-värdplan för bara $ 1 / month (för det första året) plus att det kommer med en gratis domännamn (igen, för det första året – du måste förnya din domänregistrering varje år tillsammans med din webbhotell). Och vi kan personligen intyga att GoDaddy är ett mycket enkelt värdalternativ att installera (du kan följa med vår GoDaddy Quick Setup Guide). Normalt rekommenderar vi inte $ 1-värd (speciellt inte för webbplatser med hög trafik), men GoDaddy är ett pålitligt företag och vi har för närvarande två mindre webbplatser som är värd för dem just nu och har inte haft några problem.

Bluehost webbhotell

Bluehost $ 3,49 webbhotell

Det andra företaget vi skulle rekommendera är Bluehost, och vi är inte de enda – de rekommenderas till och med av WordPress själv. Med den speciella nya kundkampanjen kan du få delad hosting för så lite som $ 3.49 / month (med ett 36 månaders kontrakt) plus a gratis domännamn. WordPress-inställningen med Bluehost liknar GoDaddy – det är en installation med 1 klick. När du skapar ditt konto väljer du bara WordPress-alternativet och de installerar och konfigurerar alla dina WordPress-filer för dig så att du kan gå vidare till att välja ett tema, lägga till plugins och faktiskt blogga!

Steg 2: Att välja rätt WordPress-tema

Nu när du har ett domännamn redo att gå på din värdplan kan du logga in på din WordPress-instrumentpanel för första gången och börja göra din webbplats redo för bloggning. Detta inkluderar att välja ett tema för din webbplats! Den stora frågan här är om du vill gå med ta fri tema ($ 0 men begränsade funktioner) eller a premie en (kostar pengar, men har fler funktioner och du kan be temaförfattaren om hjälp om du behöver det)? Här är våra favoritfestivaler för varje budget!

Tjugo sexton WordPress Theme (gratis)

2016 Gratis WordPress Theme

Det är inget fel med det rena och enkla WordPress-temat. Det byggdes för bloggare och har inte massor av extrafunktioner, men alla grunderna finns där tack vare alternativ inbyggda i WordPress-kärnan. Om du går till din instrumentpanel under utseende> anpassa kan du göra några justeringar som en anpassad logotyp och bakgrund, men med hjälp av några gratis plugins (vi kommer till dem på en minut) kan du lägga till många fler funktioner till detta grundläggande tema.

Noir Premium WordPress Theme ($ 59)

Noir Simple WordPress Theme för infoprenuers

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Noir är ett premiumtema som kommer med en fantastisk blogg, alternativ för färganpassning, anpassade alternativ för Google-teckensnitt och till och med inbyggda annonsfläckar (lägg till Google Adsense eller lägg till affiliate-länkar där för att generera några extra dollar varje månad). Plus om du någonsin planerar att sälja någonting (anpassad festivalkläder, utskrifter av foton du tar vid evenemang, original MP3 eller något annat alls). Noir kommer med fullt stöd för WooCommerce e-handel plugin så att du kan sälja din egen digitala eller fysiska varor direkt från dina egna webbplatser (by-bye byts Etsy avgifter!).

Idag WordPress Theme (gratis)

Idag Blogg & Magasin Gratis WordPress Theme

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Ett annat bra gratisalternativ är vårt helt egna WordPress-tema idag. Detta nyhets- & bloggstiltema kommer med enkla anpassningsalternativ för att välja din kolumnlayout, sociala länkar, annonsutrymmen och mer. Dessutom stöder det flera inläggsformat – så att du enkelt kan dela fotonuppsättningar från händelser, vloggar från din vecka, ljudinspelningar eller intervjuer och naturligtvis vanliga textinlägg.

Festivt Premium WordPress Theme ($ 39)

Festligt premium WordPress-tema

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Låt inte “semester” -reklam för detta tema lura dig – det är perfekt för mode-framåt- och musikfokuserade bloggare. Stora, djärva bilder, anpassade färgalternativ, typsnittalternativ och anpassade widgets är bara några av de fantastiska funktionerna som ingår i detta tema. Dessutom finns det roliga anpassade widgets för sociala länkar, en “om mig” -del och mycket mer.

Steg 3: Lägga till användbara plugins

Plugins kan vara lite överväldigande. Det finns förmodligen hundratusentals av dem när du kombinerar alla tillgängliga gratis- och premiumalternativ. Men det finns bara några nyckelplugin som vi rekommenderar att alla använder plus några roliga som gör det lättare för dig att få kontakt med andra festivalgäster.

JetPack WordPress-plugin

Jetpack WordPress-plugin

Ryggraket är en allt-i-ett-plugin för alla dina WordPress-behov. Denna plugin innehåller alternativ för WordPress-säkerhet, bildoptimering, social delning, relaterade inlägg och mer.

Akismet Antispam WordPress Plugin

Akismet Antispam-plugin

Akismet är ett kommentarspamfilter också från Automattic-teamet. Det filtrerar bort allt skräp så allt du har kvar är riktiga kommentarer från riktiga läsare. Du behöver aktivera en API-nyckel, men det är helt gratis för personbloggar (woohoo!).

Yoast SEO WordPress Plugin

Yoast SEO-plugin

Varje blogg behöver en Goof SEO-plugin för att hjälpa till med alla komplicerade saker som påverkar din sökmotors ranking. Vi rekommenderar starkt Yoast SEO. Det är vad vi använder (tillsammans med över en miljon andra människor) eftersom det gör att du skapar din webbplatskarta, lägger till SEO-klara titlar och utdrag och mer så, så enkelt.

Instagram Feed Free Plugin

Medan du är ute och kommer du definitivt att snappa och dela bilder på Instagram. Vill du inte dela det här på din blogg också? Med det fria Instagram-flöde plugin kan du lägga till din insta till inlägg, sidor och till och med widgets med den praktiska kortkoden.

Instagram Feed Free Plugin

Dela bilder och citatbara tankar på Twitter också? Använd Enkel Twitter-feed-widget plugin för att lägga till dina senaste tweets i sidobjälken eller sidfotens widget-områden. På det här sättet kan alla dina läsare se vad du gör!

social-stream-wordpress-plugin

Men om du vill dela det du delar på alla dina sociala medier så letar du inte längre än Social Stream. Denna premium-plugin (endast $ 19) kan ansluta till din Twitter, Facebook, Google+, Instagram, RSS-flöde, Pinterest, Youtube, Vimeo, Tumblr, last.fm och mer! Genom att slå samman alla dina sociala konton skapas en superladdad mediaström så att dina läsare kan följa med på dina festivalaktiviteter och känna att de är där med dig.

Steg 4: Börja blogga ut ditt hjärta

Blogg ditt hjärta ut

Steg 1 till 3 handlade om att göra din WordPress-webbplats klar, men nu är det dags att faktiskt lägga till innehåll till din blogg. Det finns verkligen inga regler om vad du kan och inte kan göra (förutom att inte plagiera andra människors arbete och inte distribuera copyrighter-material okej?). Men här är några snabba tips att komma ihåg när du skriver:

 • Använd korrekt rubriker: En H1 är för din inläggstitel, om du vill lägga till fler rubriker i ditt innehåll använder du en H2-rubrik med H3-underrubriker under det osv..
 • Ge dina källor kredit: Om du vill dela någon annans foto eller video, se till att ge dem kredit för det! Ännu bättre, be om tillstånd först (den ursprungliga skaparen kommer att tacka dig!).
 • Länk till andra: Det är bra att länka till andra bloggar i dina inlägg så att dina läsare kan fortsätta läsa om det aktuella ämnet, att bygga kamratskap med andra bloggare och det ser bra ut för din SEO.
 • Stavekontroll & recension: Stavekontroll är bra på att fixa stavfel, men se till att läsa igenom ditt arbete en andra gång innan du skickar till skumma för några grammatiska fel (annars lovar vi att du får minst en “användbar” kommentar som påpekar det).

Avslutar

Vi hoppas att den här lilla guiden kan hjälpa dig att få upp din blogg precis i tid för festivalsäsongen! Har du några andra tips att dela? Eller använde du vår guide för att skapa din egen festivalblogg? Vi vill gärna höra dina tankar eller se vad du skapade – så dela med oss ​​i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map