Hur man skapar en onlinekurs med WordPress

Hur man skapar en onlinekurs med WordPress

Så du vill skapa en onlinekurs men inte vet var du ska börja? Det kan vara komplicerat att få något professionellt att ställa in när man bara vill lära människor online; kanske som ett tillägg till den verkliga utbildningen du erbjuder, eller som en förlängning av din ganska framgångsrika webbplats.


Lyckligtvis gör WordPress det enkelt att skapa en onlinekurs för att dela din kunskap och expertis med världen. Det finns en mängd olika teman och plugins som är utformade för att ge användare möjlighet att skapa och tillhandahålla kurser på deras WordPress-webbplats.

Den här artikeln leder dig igenom vad du behöver göra för att skapa en onlinekurs med WordPress, titta sedan på några tillgängliga plugin- och temalternativ.

Exempel på onlinekurser

Onlinekurser är allmänt tillgängliga och många byggs med WordPress. Många kurser är dolda bakom försäljningssidor, men vi hittade ett par som du kan förhandsgranska för att få en känsla för hur de är konfigurerade. Till exempel förblir WP101 trogen på deras uppdrag genom att använda WordPress för att erbjuda sina utbildningar inriktade på WordPress-nybörjare:

WP101

Deras introduktionskurs om alla WordPress-grunderna är gratis. Eller så kan du kolla in vår fullständiga lista med WordPress-kurser för att se fler exempel.

Ställa in din webbplats

Låt oss börja med en förkortad version av hur du ställer in din webbplats med WordPress. Först måste du få en instans av WordPress som körs, “lokalt” (dvs. på din PC) eller online. Om du är redo att få WordPress-värd rekommenderar vi hanterad värd som kommer att hantera installationer, säkerhetskopior och uppdateringar för dig. Ett par bra alternativ är:

 1. WP-motor: Börjar på $ 35 per månad.
 2. Svänghjul: Börjar på $ 23 per månad.
WP-motor

WP Engine är branschledande inom hanterad WordPress-värd.

Bluehosts regelbundna värd är ett billigare alternativ från $ 2,95 per månad. Även om kampanjpriset är för deras delade plan har Bluehost ett snabbt installationsalternativ för WordPress som hjälper dig att få WordPress redo på några minuter.

Om du istället vill börja med en lokal installation kan du konfigurera WordPress på din dator som kör OS X, Windows eller Ubuntu ganska enkelt. När du är nöjd med din webbplats kan du flytta din WordPress-webbplats från localhost till din live webbhotell. Vad är nästa gång med WordPress konfigurerat? Låt oss titta på planering av din kurs.

Planera din kurs

Nu när din webbplats är klar kommer spänningen att byggas, men du måste sakta ner och fundera noga över ditt nästa steg. Innan du väljer ett plugin eller ett tema som hjälper dig att ställa in din onlinekurs, måste du veta vilken typ av kurs du vill skapa.

Mycket går till att planera en online-kurs, men här är några av de grundläggande övervägandena för att bestämma den bästa metoden:

 • Översikt över kursen. Detta är kanske det enskilt viktigaste steget för att planera din kurs. Om du inte vet hur du vill strukturera materialet för din kurs (sektioner och lektioner, underutrymmen etc.) kommer det att vara svårt att få kursen korrekt utformad för att tillgodose dina behov, och du kan välja fel lösning.
 • Typ av innehåll. En kurs som bara kan behandlas mycket annorlunda än en multimediekurs. Du måste tänka igenom vilka typer av innehåll du vill att din kurs ska inkludera (t.ex. text, video eller frågesporter).
 • Kursbegränsningar. En gratis kurs kan vara betydligt lättare att skapa än en som kräver komplicerade medlemsregler. Du måste bestämma hur du vill att din kurs ska ställas in och vilket innehåll som kommer att finnas tillgängligt för vilka målgrupper.
 • Distributionsmetod. Att ha allt ditt kursinnehåll tillgängligt när en student registrerar sig kan vara mer bekvämt, men du kanske föredrar att göra material tillgängligt enligt ett schema (dvs. “droppat innehåll”).

Nu när du vet vad du skapar, låt oss ta en titt på några lösningar som kan hjälpa dig.

Online-kurs-plugins

Vi har valt några av de tillgängliga pluginsna för din bedömning nedan – några av de bästa pluginsna för online-kurshantering.

1. Sensei (Från $ 129)

Sensei-plugin
Sensei kommer från WooThemes (teamet bakom WooCommerce) (från $ 129 för en enda webbplats). Perfekt integration med WooCommerce och alla teman från WooThemes, plus ett brett utbud av förlängningar tillgängliga för att anpassa ditt kurserbjudande, gör detta till ett fast val.

2. WP Courseware (Från $ 99)

WP Courseware-plugin
Dra och släpp dig igenom att bygga en kurs med WP Courseware (börjar på $ 99 för en licens för två platser). Denna fullständiga webbkurslösning integreras med alla större e-handelsplugins.

3. LearnPress (gratis)

LearnPress-plugin
En omfattande WordPress Learning Management System (LMS) plugin, LearnPress är ett gratis alternativ för dina onlinekurser. Flera gratis tillägg finns tillgängliga för att utöka funktionaliteten, liksom vissa premiumfunktioner (från 19.99 $) för att gå ännu längre.

4. Zippy-kurser (199 $)

Zippy kurser plugin

Zippy Courses är en lättanvänd allt-i-ett-kursplattform.

Derek Halperns hjärnbarn, grundare av Social Triggers, Zippy-kurser är en premium allt-i-ett onlinekursplattform (tillgänglig för 199 $) som inkluderar inbyggd integration med e-postmarknadsföring, betalningsportaler och detaljerad analys.

5. LearnDash (Från $ 199)

LearnDash-plugin
LearnDash är ett premiumpaket, premium LMS (från $ 199 för en enda webbplats), som faktiskt har industristandard LMS-integrationer, till exempel Tin Can API. Om du behöver riktig LMS-integration är detta ett uppenbart val.

6. LifterLMS (gratis)

LifterLMS-plugin
LifterLMS är ett nytt tillägg till onlinekursutrymmet. Det är en gratis plugin, men premiumversionen ($ 99 per år) erbjuder extra support, extra grafik och premiumtema. Premiumförlängningar utökar funktionaliteten ytterligare.

Online-kursteman

Det finns många teman utformade för att tillhandahålla onlinekurser, så detta är bara ett urval av några av våra val för att visa vad som är möjligt. Du kan kolla in några andra i vår lista över bästa WordPress-teman för utbildning.

1. WPLMS

WPLMS-tema
WPLMS är ett socialt inlärningssystem som bygger på BuddyPress för kurs, instruktör och studenthantering. Det är en allt-i-ett-lösning för att skapa en online inlärningsplattform.

2. BuddyBoss

BuddyBoss & LearnDash

BuddyBoss för LearnDash är mer än bara ett enkelt tema – Det är mer som en plattform. Med inbyggda alternativ och funktioner för layouter, anpassningsbar sidhuvud och sidfot, varumärke, sidbyggnad och naturligtvis LearnDash (avancerade frågesporter, lektimer, användarrapporter osv.) BuddyBoss erbjuder allt du kan behöva. Dessutom med det nya LearnDash-Gutenberg-gränssnittet är det ännu snabbare och enklare att skapa anpassat innehåll.

3. Akademin

Akademiskt tema
Academy Learning Management-temat inkluderar inbyggd kurs- och användarhantering och WooCommerce-integration. Detta tema gör att du enkelt kan dela och sälja din kunskap.

4. Kurs med katter

Kursens katt tema
Kurs för katter är ett allt-i-ett WordPress-tema utformat för att hjälpa dig skapa en onlinekurs, integrera med nödvändiga plugins och bygga din webbplats för kursförsäljning.

5. LMS

LMS-tema
LMS-temat är ett kraftfullt lärningshanterings-tema utformat för att arbeta med Sensei. Det lägger till avancerad design och layoutmöjligheter till din onlinekurswebbplats.

6. Smart kurs

Smart kurs tema
Clever Course är ett premium-LMS WordPress-tema tillgängligt. Den är utformad för att hjälpa dig skapa och sälja både onlinekurser och kurser på plats och innehåller ett komplett utbud av funktioner i ett fristående paket.


Att skapa en online-kurs i WordPress är inte svårt och kan göras snabbt med ett tema eller plugin. Du måste göra det hårda arbetet med att planera kursen och skapa materialet, men med WordPress kan du få själva kursen online och tillgänglig för dina studenter på nolltid.

Vi har gett dig en översikt över hur du går igång med att ställa in en onlinekurs med WordPress, så att du kan få din webbplats inrättad, planera din kurs, välja ett tema eller plugin och komma igång idag.

Vi har precis skumnat ytan när vi skapade en onlinekurs, så om du har några frågor eller förslag, vänligen meddela oss i kommentarfältet nedan! Vi skulle gärna höra dina tips och tricks för att skapa onlinekurser med WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map