Hur man skapar återanvändbara innehållsblock med WordPress

Hur man skapar återanvändbara innehållsblock med WordPress

Om du regelbundet lägger till samma text eller sidbyggare-element till dina WordPress-inlägg, finns det ett mer effektivt sätt. Det kallas återanvändbara innehållsblock och den här lösningen gör det så mycket lättare att skapa dina inlägg eller sidor.


Beroende på din webbplats kan du ha lagerinnehåll som du ofta lägger till i dina inlägg och sidor. Detta kan inkludera textbitar som en introduktion eller ett meddelande om ansvarsfriskrivning. Kanske dess bilder, knappar, länkar eller viss formatering du ofta tillämpar på text. Det kan till och med vara ett registreringsformulär för ditt nyhetsbrev.

Oavsett innehåll är det att du upplever att du upprepar regelbundet, återanvändbara innehållsblock kan hjälpa dig. De kommer att spara dig mycket tid och ansträngning, samtidigt som de hjälper dig att bli mer produktiv.

I det här inlägget lär du dig 3 enkla sätt att skapa en del av innehållet en gång och sedan lägga till det i flera inlägg och sidor med en knapptryckning. Först täcker vi ett inbyggt alternativ i WordPress, sedan pratar vi om två populära alternativ för sidbyggare. Låt oss nu titta på hur du skapar återanvändbara innehållsblock för WordPress!

Notera: Den här guiden användes för att täcka gratis plugin för Global Content Blocks, men eftersom det har tagits bort och det finns mycket enklare metoder tillgängliga har vi valt de tre bästa alternativen (enligt vår åsikt) för att ersätta den.

1. Skapa återanvändbara innehållsblock med Gutenberg

Om du använder WordPress 5.0 eller högre har du redan Gutenberg redigerare inbyggd. Medan många är delade om den nya redaktören lägger Gutenberg till några användbara verktyg till WordPress-kärnan. Det är nämligen det intuitiva blockbaserade system för sidbyggare.

Medan det finns många inbyggda Gutenberg-block (för rubriker, gallerier, senaste inlägg, listor och mer) har du också möjlighet att spara dina egna återanvändbara block.

Gutenberg återanvändbara innehållsblock Steg 1

När du har skapat innehållet vill du återanvända klicka på 3-punktsikonen. Välj sedan alternativet “Lägg till återanvändbara block”.

Gutenberg återanvändbara innehållsblock Steg 2

Lägg bara till ditt innehållsblocknamn och spara.

Gutenberg återanvändbara innehållsblock Steg 3

Nu kan du välja ditt återanvändningsbara när du lägger till nya block (antingen söker efter ditt blocknamn eller hittar det i avsnittet “Återanvändbart”). Kom bara ihåg att oavsett element du vill vara i ditt innehållsblock måste ligga inom samma rad.

2. Lägg till återanvändbara innehållsblock i WP-bageriet med Templatera

En av de mest populära byggarna är WP Bakery Page Builder (tidigare Visual Composer). Det bör inte överraska att de erbjuder ett enkelt sätt att skapa återanvändbara innehållsblock och layouter.

Till skillnad från det sista alternativet som vi täckte är återanvändbara innehållsblock inte en del av WP Bakery som standard. Istället måste du köpa, installera och aktivera Templatera-tillägget.

FÅ TEMPLATERA

Notera: WP Bakery och Templatera ingår båda i vårt Total WordPress-tema! Så om du redan använder vårt tema (eller om du vill ta en kopia) behöver du inte köpa WP Bakery-sidbyggaren eller Templatera. Installera bara dem när du uppmanas att installera temat.

WPBakery återanvändbara innehållsblock Steg 1

När du har installerat WP Bakery och Templatera och är aktivt, gå över “Role Manager” för att se till att byggaren är aktiv i alla inläggstyper du planerar att använda den på.

WPBakery återanvändbara innehållsblock Steg 2

Då kan du komma till sidbyggnad. När du har skapat en layout som du kanske vill använda igen klickar du på Templatera-ikonen i det övre vänstra hörnet.

Notera: Totaltema använder Templatera-ikonen i huvudhuvudfältet, men om du använder andra teman kan du se WP Baker-hattlogotypen istället.

WPBakery återanvändbara innehållsblock Steg 3

Lägg till ett namn för din layoutmall och spara.

WPBakery återanvändbara innehållsblock Steg 4

För att använda din mall på nya inlägg eller sidor klickar du bara på alternativet “Lägg till element”.

WPBakery återanvändbara innehållsblock Steg 5

Rulla nedåt och klicka på “Templatera” -sidan för blockbyggare.

WPBakery återanvändbara innehållsblock Steg 6

Välj din mall och spara. Sedan kan du dra och släppa för att flytta ditt återanvändningsbara innehållsblock, eller lägga till annat innehåll runt det.

3. Designa återanvändbart innehåll med elementorblock

Och vi kan inte prata om återanvändbara innehållsblock utan att täcka Elementor. Elementor är en annan populär sidbyggare med massor av enkla alternativ för att bygga anpassade sidlayouter.

Till skillnad från den sista sidobyggaren ingår Elementors återanvändbara blockfunktion i core plugin. I själva verket är det till och med tillgängligt i den fria versionen av plugin (men det är verkligen värt det att uppgradera till Elementor Pro).

Elementor återanvändbara innehållsblock Steg 1

För att skapa ett återanvändbart innehållsblock med Elementor klickar du bara på pilen bredvid spara-knappen och väljer alternativet “Spara som mall”.

Elementor återanvändbara innehållsblock Steg 2

Detta öppnar en popup för att namnge din nya mall. Se till att klicka på spara.

Elementor återanvändbara innehållsblock Steg 3

För att använda ditt nya block klickar du på mappikonen när du skapar en ny sida. Detta öppnar Elementor Template Library (en av anledningarna till att vi rekommenderar att du uppgraderar till Pro är att det innehåller hundratals förinställda layouter för att påskynda skapandet av webbplatser – som du hittar här).

Elementor återanvändbara innehållsblock Steg 4

För att använda ditt block, gå till “Mina mallar” och sätt in ditt block. Det är allt!

Slutsats

Förhoppningsvis kan du se många situationer där återanvändbara innehållsblock kan spara dig mycket tid och ansträngning. Eftersom nästan allt innehåll kan läggas till i ett innehållsblock, och blocken kan läggas till nästan alla delar av din webbplats – inklusive widgets och temamallar – kan du bli riktigt kreativ med denna kraftfulla funktion i WordPress.

Vilket innehåll kommer du att göra till ett återanvändbart innehållsblock för att spara tid? Eller har du en annan metod som vi inte nämnde i den här listan? Gratis att dela dina tips (eller frågor) i kommentaravsnittet!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map