Hur man spårar sociala statistik för WordPress-webbplatser

Hur man spårar sociala statistik för WordPress-webbplatser

När var förra gången du undersökte hur användare delar dina inlägg och sidor till sina sociala mediekonton? Det kan inledningsvis tyckas konstigt att oroa sig för hur många som tweetade ditt senaste blogginlägg. Men sådana räkningar och trender ger dig inblick i hur populär din webbplats är och vilka sidor eller inlägg som fungerar. Lyckligtvis är det enkelt att lägga till och spåra sociala mätvärden för din WordPress-webbplats.


Eftersom sociala medier är en så stark mätning av trovärdighet och skicklighet i sökmotorer, låt oss ta en titt på hur du kan spåra dina sociala statistik för din WordPress-webbplats. Den första delen av att spåra dina sociala statistik är att sammanföra alla grafer och statistik som ansluter till dina sociala mediesidor.

Helst har du tillgång till viktiga sociala mätvärden för WordPress som:

 • : totala intryck, omnämnanden eller andra synlighetskällor som dina inlägg kan få (med eller utan engagemang)
 • Engagemang: likes, comments, retweets och alla andra interaktioner som din publik har med ditt innehåll
 • omvandlingar: hur många klick på dina sociala inlägg leder till att ett mål slutförs (butiksförsäljning, prenumerationer på nyhetsbrev osv)
 • Andel röst: detta ser på hur du jämför med din tävling och det inflytande du har

Men det är bara några stora – det finns massor av andra mätvärden att spåra som publikstillväxt, ROI, kanaler, svarstider, sökord och mer beroende på dina mål och vilken typ av data du letar efter. Lyckligtvis finns det ett antal pålitliga tjänster som du kan använda för att automatisera denna process för dig.

Notera: De angivna priserna är från 4 juni 2020, tidpunkten för uppdateringen av detta inlägg.

1. Sprout Social

Sprout Social

Spira Social Analytics

Sprout Social annonserar sig själv som ett sätt att nå och engagera din publik med allt-i-på-hantering och rapportering inbyggd. Och vi kan inte fel dem. Denna premiumtjänst erbjuder massor av fantastiska funktioner för att övervaka sociala mätvärden för din WordPress-webbplats med mycket liten ansträngning från din sida. Med Social Sprout kan du ansluta till dina sociala mediekonton för att planera ditt publiceringsschema, spåra och övervaka inläggsengagemang, följa upp med analyser och till och med aktivera en lyssningsfunktioner för att se detaljerad publikinformation (ålder, kön, enhet och mer).

Sprout Social Reporting Social Metrics

De inbyggda sociala medierapporterna gör det enkelt att samla in och tolka data, spåra dina mål och optimera din sociala mediestrategi. Sprout Social erbjuder också specialrapporter för grupperade sociala konton, taggade meddelanden, konkurrenter, betald reklam och team / uppgifter. Det finns till och med en anpassningsbar rapportbyggare, 150+ mätvärden, avancerad filtrering och en jämförelsealternativ för dig för att få ut mesta möjliga av dina sociala data.

Kompatibla plattformar: Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, LinkedIn
Pris: 99 dollar per användare per månad med upp till 5 sociala profiler

2. HootSuite

HootSuite

HootSuite Analytics

Nästa på vår lista är Hootsuites plattform för hantering av sociala medier. Med alternativ för schemaläggning av inlägg, sammanställning av innehåll, övervakning av prestanda, analys och till och med teamhantering är det ett annat bra verktyg att tänka på för er sociala statistik. Hootsuite erbjuder till och med en gratis 30-dagars provperiod som gör det till ett särskilt bra alternativ om du bara vill prova att övervaka dina mätvärden för första gången.

Hootsuite Rapportera sociala mätvärden

Så vad inkluderar Hootsuite? När du är ansluten till dina konton kan du se rapporter för dina inlägg, engagemang, prestanda, tidsramar och mer. Med över 200 mätvärden att välja mellan kan du anpassa dina rapporter för att anpassas till dina behov, vilket gör det ännu enklare att optimera din strategi. Hootsuite integreras också med andra sociala metriska verktyg som Brandwatch, Unmtric, Weibo och andra för ytterligare ROI-analys.

Kompatibla plattformar: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, Pinterest, LinkedIn
Pris: 29 USD per månad för en användare med upp till 10 sociala konton

3. SEMRush

SEMRush

SEMRush Social Media Toolkit

SEMrush innehåller massor av funktioner för att optimera din webbplats för SEO inklusive revision, positionsspårning, konkurrensinformation, bakåtlänkar, analyser och till och med en verktygssats för sociala medier. Medan SEO-sidan är mycket användbar, gör de tillagda sociala mätvärdena SEMrush ännu mer attraktiv om du letar efter en tjänst för att hantera båda aspekterna.

SEMrush Rapportera sociala statistik

Med verktygssatsen SEMrush för sociala medier kan du länka ditt konto till ditt Facebook, Instagram och Linkedin för att schemalägga dina inlägg, skapa annonser, öka inlägg och spåra dina konkurrenter. Dessutom kommer du att kunna se intuitiva rapporter som ger insikt i vilka inlägg som hittas, när, om de engagerar din publik, skapar konverteringar och mer. Dessutom erbjuder SEMrush, som nämnts, en hel lastbil med SEO-optimeringsfunktioner som du kan använda i samband med sociala mätvärden för att ytterligare göra dina marknadsföringsstrategier online perfekta.

Kompatibla plattformar: Insikter endast tillgängliga för Facebook, Instagram och LinkedIn (andra funktioner är också kompatibla med Twitter, YouTube, Pinterest)
Pris: 99,95 dollar per månad för en Pro-plan, som möjliggör övervakning av upp till 50 sociala profiler

Kolla in dina rapporter

Nu är det dags att se hur du presterar. Använd dina sociala statistik för att leta efter vilka inlägg som är de mest populära. Notera vilka sociala medieplattformar (Facebook, Twitter, Pinterest, etc.) som utgör huvuddelen av aktierna för det inlägget. Detta hjälper dig att dechiffrera innehåll är det mest populära. Du kan sedan formulera framtida inlägg baserat på vad din målgrupp troligtvis kommer att njuta och dela, och du har kunskap om vilken social plattform som är mest användbar för din webbplats.

Vad sägs om DIY?

Naturligtvis kan du göra allt själv. Det är helt möjligt att manuellt spåra dina inlägg, kommentarer, inlägg på sociala medier, liksom, dela om igen, följare och mer. Faktiskt, Examinator för sociala medier har en bra 10-stegs guide om hur du kan skapa ditt eget kalkylblad för att spåra alla viktiga mätvärden. Men detta är arbetsintensivt och tidskrävande. Därför rekommenderar vi att du använder ett av ovan nämnda verktyg om du ser allvarligt med att hålla koll på dina egna sociala mätvärden.


Metoder för sociala medier är inte så lika komplicerade som att hantera övergripande webbplatsstatistik i något som Google Analytics. Men eftersom sociala medier spelar en så stor roll i trovärdighet och rankning av sökmotorer är det klokt att hålla ett verktyg för sociala medier i ditt arsenal.

Var och en av de nämnda tjänsterna erbjuder sociala mätvärden som du kan använda för att förbättra din sociala medias strategi, men beroende på dina behov (eller budget) kanske du väljer en över den andra. Sprout Social erbjuder det mest när det gäller analys och rapportering (särskilt om du uppgraderar till deras Professional-plan $ 150 / mo). Men om din budget är begränsad kan Hootsuite med den prisvärda prissättningen och mängden funktioner vara att föredra. Eller istället, om du vill övervaka din SEO och sociala med tjänsten, kan SEMrush vara bättre passform.

Om du har några frågor om hur du spårar sociala mediemetik för din WordPress-webbplats, släpp en rad i kommentaravsnittet nedan. Har du använt andra verktyg för analys av sociala medier för att spåra hur bra du presterar på plattformar som Facebook och Twitter? Jag skulle gärna höra om dem!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map