Installera WordPress i AWS – Amazon Web Services

 1. 1. Hur man installerar WordPress i Microsoft Azure
 2. 2. Hur man installerar WordPress på Google Cloud
 3. 3. Läser för tillfället: Installera WordPress i AWS – Amazon Web Services
 4. 4. Introduktion till Cloud Computing med WordPress
 5. 5. Hur man installerar WordPress i DigitalOcean

Välkommen till en helt ny guide om Installera WordPress på molnet serier. Idag kommer vi att lära dig hur du installerar WordPress i Amazon Web Services (AWS). Precis som våra tidigare molninstallationsguider i Microsoft Azure och Google Cloud använder vi en förinstallerad bild av WordPress.


Nu innan vi börjar finns det några viktiga termer som jag vill diskutera för att få en preliminär förståelse av hur AWS fungerar.

Hur stor är AWS?

AmazonWebservices_Logo

Till att börja med, låt oss få detta – AWS är enormt. Jag menar vansinnigt enormt. Det är en av äldsta leverantörer av molnhotell på Internet. Det har massor av tjänster – från kodning av livevideo till att analysera snabbt strömmande data från satelliter och andra högpresterande sensorer spridda över hela världen.

Här är något som ger dig en uppfattning hur kraftfull AWS är – NASA – ja, NASA, använde AWS ‘ cloud computing infrastruktur för att bearbeta data från Mars Rover-uppdraget. Men vi installerar en liten instans av WordPress, eller hur? AWS har fått ryggen! Låt oss gräva i det väsentliga.

amazon ec2-hjälte

Amazon EC2: Känd som Elastic Cloud Compute, tänk på detta som en dator i molnet. Du behöver inte veta var den finns, vem som rengör och dammar hårdvaran eller vad som händer när strömmen tar slut. Det är för Amazon att hantera.

Det du behöver veta – det enda du behöver veta – är serverns tekniska specifikationer – fel, datorn. Det är allt. Det är molnets skönhet.

Amazon maskinbild: AMI – som utvecklare gillar att kalla det (låt oss kalla det att eftersom det låter riktigt coolt), är ingenting annat än en instans, eller en dator med ett operativsystem med en massa annan programvara förinstallerad.

Föreställ dig att du installerar Windows 10 på din nya PC och installerar sedan några applikationer som MediaMonkey, Microsoft Word och Google Chrome. Om du skulle exportera en bild av operativsystemet i det aktuella läget skulle du ha en maskinbild. När vi säger export menar vi till en fil som när den är ansluten till en annan liknande enhet skulle köras utan installation. Människor som arbetar med Linux gör detta (dvs. skapar maskinbilder eller stillbilder) hela tiden. Detta är också vagt idéen bakom Docker.

Varför pratar vi om Amazon EC2 och AMI: er?

Bra fråga. Nu eftersom vi har konstaterat att vi behöver EC2 är som en dator / server i molnet kommer vi att använda en enda instans av Amazon EC2 (kallas också en EC2-instans) för att vara värd för vår WordPress-webbplats.

Men vänta. Du har maskinen – ja! Men vad sägs om att installera operativsystemet? Väljer vi Linux eller Windows? Linux? Bra. Men vänta (igen) – vilken smak av Linux väljer vi? Ubuntu? Fedora? Debian? Låt oss säga att jag väljer Ubuntu. Bra. Vilken version väljer jag? Aarrghh! För många val för ett litet mål!

Om det inte är överväldigande, tänk på nästa process. Vi måste installera en mängd programvara som krävs för att köra WordPress – LAMP-stacken. När det har installerats och konfigurerats måste du installera och konfigurera WordPress. Saknar behörigheter, katalogåtkomst och hela partiet.

Jag vet inte om dig, men det är en LÅNG process. Lång i alla kepsar och djärva. Du har antagligen gissat var jag kommer nu – och du har rätt. Det är här Amazon Machine Image kommer in i spelet.

Föreställ dig att någon distribuerade en EC2-instans, installerade Ubuntu, uppdaterade den och installerade WordPress på den – tillsammans med all nödvändig programvara (som LAMP-stacken). Personen skapade sedan en bild av operativsystemet i dess nuvarande tillstånd – dvs – en orörd, väsentligen “klar att använda” -installation av WordPress. Det skulle vara exemplet på en perfekt AMI med WordPress installerad i den. Nu kan du sluta föreställa dig, för det finns en sådan AMI och den skapades av Bitnami. (Jippie!)

“Vad sägs om en marknadsplats för AMI: er?”

är marknadsplats med innehållshanteringsprogram

AWS Marketplace med AMI för Content Management

Du frågade. Amazon lyssnade. Amazon har en marknad som heter AWS Marketplace – en plats där vi kan köpa (ja, köpa) förkonfigurerade maskinbilder för olika programvara, som annars är svåra att installera. Tanken är att förenkla din värdprocess så att du kan distribuera din app till molnet så snabbt som möjligt. Detta liknar mycket vad Google Cloud och Microsoft Azure erbjuder som applikationsbilder eller mallar.

Lyckligtvis har den mest populära open source-programvaran gratis AMI: er – vilket är oerhört användbart för nybörjare som oss själva. En av de mest populära bidragarna till gratis AMI: er är Bitnami – ett företag som tillhandahåller aktuella AMI: er för den mest populära open source-programvaran – inklusive WordPress!

Så där går vi. EC2 för värd för vår WordPress-installation. En WordPress AMI från Bitnami för att rädda installationsprocessen. Nu behöver vi bara koppla dem ihop.

EC2 Instance + WordPress AMI = WP på AWS Cloud på 2 minuter!

Ställa in ditt gratis Amazon-konto

är gratis nivå

AWS-kostnadsfria användningsnivåbegränsningar

AWS gratis konto inkluderar en mycket förmåner och det är aktivt för ett helt år. Det är den högsta mängden ledig tid som vi har fått från någon molnleverantör. Men vi har vissa begränsningar.

För en komplett lista kan du kolla in AWS Free Tier hemsida, men för våra ändamål måste vi veta just detta:

 • En mikroinstans av Amazon EC2 är tillåten i det fria lagret, i 750 timmar varje månad – vilket är tillräckligt för att hålla WordPress igång i 24x7x365 timmar.
 • 5 GB Amazon S3-lagring, som vi kan använda som reservplats för våra andra webbplatser.

För att vara ärlig är den längsta delen av denna självstudie att skapa ett gratis Amazon Web Services-konto. Det är lätt som 1-2-3, men ändå är en lång process. Du måste:

 1. Registrera dig med en ny e-postadress
 2. Använd ett giltigt kreditkort eller betalkort för att verifiera ditt konto
 3. Använd ditt mobilnummer för att länka ditt konto (Amazon kommer att ringa dig och du måste ange verifieringskoden)

Observera att du inte bör använda ett förbetalt kreditkort eller en virtuell kreditkortservice (som Entropay) i ditt AWS-faktureringskonto. Även om det är det tekniskt okej, jag har försökt det och det kommer bara att förbjudas ditt konto. Så använd ett giltigt kort. Om du har följt alla stegen ordentligt aktiveras ditt konto på några minuter och du kan komma igång med WordPress-installationsproceduren.

Steg ett – Installera WordPress Image från AWS Marketplace

wp drivs av bitnami

Gå över till AWS Marketplace > Innehållshantering > WordPress drivs av Bitnami. Det är den bild vi vill installera. Om du undrar varför vi inte har skapat en EC2-instans hittills – först, klicka själv på baksidan för att ställa den lysande frågan.

Okej, så vi har inte gjort det hittills eftersom AWS låter oss konfigurera en EC2-instans direkt från AMI-sidan. Detta gör det enkelt eftersom vi inte riskerar att skriva över en tidigare konfigurerad EC2-instans med den nya AMI.

01-aws marknadsplats välj wordpress-bild

WordPress AMI by Bitnami-sidan – Klicka på Fortsätta för att starta!

1.1 – Skapa WordPress AMI

02-aws-wordpress-ami-config

 • Version: Välj den senaste versionen av Ubuntu.
 • Område: Välj vilken amerikansk region som helst.
 • EC2-instansstyp: Detta måste vara en t1.micro-instans. Något större och du debiteras.
 • VPC-inställningar: Lämna detta som det, det kommer att automatiskt konfigurera sig själv baserat på din region.
 • Säkerhetsgrupp: Även om det visar en varning väljer du Välj nytt baserat på användarinställningar. Här är användaren utvecklaren av AMI (dvs. Bitnami).
 • Nyckelpar: Att skapa nyckelparan är en 3-stegsprocess. Även om det är valfritt rekommenderar vi att du skapar en eftersom det gör att du kan logga in på din EC2-instans via SSH.

1.2 – Hur man skapar ett nyckelpar i EC2

Se till att regionerna du har valt för EC2-instansen och de som visas i din AWS-konsol är desamma. Annars skulle processen inte fungera.

03-00-create-nyckelpar instruktioner

1. Klicka på den första hyperlänken i den här skärmdumpen.

03-create-nyckel-par

2. Du kommer att omdirigeras till din EC2-konsol. Klicka på Skapa nyckelpar.

04-nyckel-par-namn

3. Skriv in ett tydligt nyckelparnamn och klicka på Skapa.

05-nyckel-par-fingeravtryck genererat

4. Ett nytt nyckelpar skapas.

1.3 – Starta WordPress AMI

06-AWS-wordpress-ami-config-complete

Gå tillbaka till föregående flik och uppdatera sidan. Du bör nu se alternativet att välja det nya nyckelpar du just skapade. Se till att du har valt t1.micro-instans återigen innan du väljer Acceptera villkor och starta med 1-klick.

07-AWS-wordpress-ami-config-complete

Sekunder senare hälsas du med det här meddelandet. Nu har du framgångsrikt distribuerat WordPress AMI. Dags att kolla in det.

Steg två – Konfigurera WordPress AMI

08-aws-ec2-console

AWS EC2-instrumentbrädan

Gå över till din AWS-konsol och välj EC2. Detta öppnar din EC2-instrumentbräda. Du borde se texten 1 Running Instance längst upp i mitten av sidan. Klicka på den texten.

09-aws-ec2-console-running-instanser

EC2 Dashboard som visar de aktiva instanserna

Detta visar listan över EC2-instanser i ditt AWS-konto. Vi har bara en, som är vår WordPress-installation. Därefter kopierar du underdomänen som nämns under Offentlig DNS. Det är din WordPress-installations URL. Klistra in den i en webbläsare för att visa din (nyinstallerade) WordPress-webbplats!

2.1 – Hämta det systemgenererade WordPress-administratörslösenordet

Kommer du ihåg den berömda 5-minuters WordPress-installationen? Bitnami tar också hand om det. Men Hej! Vad sägs om ditt WordPress-användarnamn och lösenord ?! Nåväl, standardnamnet är användare och lösenordet genereras av systemet – det vill säga genereras slumpmässigt när WordPress AMI installerades. Vi måste ta reda på det nu. För att göra det, följ dessa kommande skärmdumpar:

0x-få wp lösenord aws panel

Klicka på på din AWS EC2 Instances Dashboard (den andra skärmdumpen under steg 2) Åtgärder> Inställningsinställningar> Hämta systemlogg. Detta visar hela systemloggen direkt från WordPress AMI installerades.

10-system-console

En typisk systemlogg genererad av en EC2-instans

Bläddra till höger så hittar du det slumpmässigt genererade lösenordet för WordPress. Kopiera och klistra in det till din WordPress-inloggning från så är du bra att gå!

0x-bitnami färdigbild

WordPress på AWS med t1.micro EC2 och Bitnami WordPress AMI

Slutsats

Eftersom Amazon tillhandahåller ett helt år med gratis användning, skulle det vara ett bra sätt att testa din verkliga WordPress-webbplats eller blogg. Du sparar ett helt års värdkostnad och upplev molnens kraft och enkelhet. Peka bara din domäns A-post till Offentlig DNS av din EC2-instans och du kommer att ha en fullfjädrad WordPress-webbplats!

Vi hoppas att du lär dig något nytt från den här tutorialen och gillade att läsa den lika mycket som vi tyckte om att sammanställa den. Om du har några kommentarer, förslag eller frågor är jag alltid tillgänglig på @souravify. Gå nu och njut av molnens kraft – gratis i ett helt år, med tillstånd av AWS!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map