Installera WordPress på 5 minuter (eller mindre) med Bluehost

Installera WordPress på 5 minuter (eller mindre) med Bluehost

Att välja WordPress är det perfekta sättet att starta din webbplats på höger fot. Du får alla fördelarna med ett kraftfullt, flexibelt och högt ansett innehållshanteringssystem som fortfarande lyckas förbli nybörjarvänligt. Men du får inte ut det mesta av WordPress om du inte parar det med en utmärkt värdtjänst.


Din webbhotell kommer att göra mycket för att avgöra hur snabb och pålitlig din webbplats är, samt hur mycket driftstopp den upplever (förhoppningsvis nästan ingen). Solida värdtjänster ger också extra säkerhet för din webbplats, support dygnet runt och andra viktiga funktioner. Bluehost är till exempel en ansedd webbhotell som uppfyller alla dessa kriterier och erbjuder värdplaner som är optimerade specifikt för WordPress.

I den här artikeln börjar vi med att introducera Bluehost och diskutera dess viktiga funktioner och prissättning. Då visar vi dig hur du installerar WordPress med Bluehost på bara fem minuter. Låt oss ta en titt!

Varför du bör överväga Bluehost för din WordPress-webbplats

Din webbhotell kommer att ha en långsiktig inverkan på din webbplats, så det betyder verkligen att du väljer det bästa WordPress-värdet för dig från början. Eftersom varje webbplats är annorlunda finns det ingen runtomkring “bästa” värdleverantör. Men om du bara kommer igång med WordPress rekommenderar vi att du försöker Bluehost:

Bluehost-webbplatsen.

Bluehost är ett gammalt och pålitligt namn inom webbhotell och är rekommenderas av WordPress-utvecklarna sig själva. Att använda en så väl etablerad värd ger ro i sinnet, eftersom du vet exakt vad du kommer in på.

Det är också värt att notera att Bluehost är ett särskilt fast val för WordPress-användare, eftersom det erbjuder WordPress-specifikt värd. Du får också tillgång till installation med ett klick för din WordPress-webbplats och dedikerat support som är bekant med plattformen.

Andra viktiga funktioner som gör att Bluehost sticker ut inkluderar följande:

 • Det finns olika värdalternativ och planer, så att du kan hitta ett som passar just dina behov.
 • Du kan hantera allt som är involverat i din webbhotell genom ett centralt admingränssnitt.
 • Bluehost har ett rykte för utmärkt hastighet och drifttid för webbplatsen.
 • Det finns gott om säkerhetsfunktioner för att hålla din webbplats och dess information säker.
 • Varje plan tillhandahåller obegränsad bandbredd, och alla planer utom det grundläggande alternativet erbjuder obegränsad lagring, domänregistreringar och e-postkonton.

Lyckligtvis är Bluehost-värdplaner ganska överkomliga. De sträcker sig från $ 7,99 per månad för basplanen till $ 23,99 per månad för Pro-alternativet, även om det finns kampanjpriser som gör din första period ännu billigare (vår länk tar dig till planer som bara är $ 2,95 / mo).

Dessa standardplaner fungerar bra för de flesta användare, men Bluehost erbjuder också optimerad värd för WordPress som är dyrare, men ger tillgång till vissa avancerade funktioner. Bäst av allt, att få din WordPress-webbplats igång med Bluehost är en tårta. Låt oss gå igenom processen steg för steg.

Hur man installerar WordPress på fem minuter med Bluehost

Innan du kan komma igång måste du registrera dig för en värdplan. Om du inte är säker på vilken du ska välja, rekommenderar vi WordPress-värdalternativet eftersom det skapades specifikt för WordPress-drivna webbplatser och servern redan hade optimerats för wp-teman, plugins osv. Du kan dock alltid börja med Grundplanen om du har en mycket strikt budget, gå sedan upp till en högre nivå senare om du tycker att du behöver mer utrymme eller ytterligare funktioner.

Du måste också välja ett domännamn för din webbplats. Lyckligtvis inkluderar Bluehost en gratis domännamn med alla deras delade och WordPress-värdplaner. Du behöver bara göra anspråk på ditt domännamn under kassaprocessen eller när som helst när du ställer in ditt konto. Efter det är du redo att installera din WordPress-webbplats.

Steg 1: Installera WordPress via ditt Bluehost-konto

Börja med att logga in på ditt Bluehost-konto och klicka på värd i menyn högst upp på skärmen. Välj sedan cpanel från menyn till höger under. Nu ska du se ett avsnitt märkt hemsida – välj knappen Installera WordPress från det avsnittet:

Bluehost-konto cpanel.

Du kommer till en annan skärm som kommer att påbörja installationsprocessen. Klicka på Fortsätt installationen och välj det domännamn du registrerade hos Bluehost från Domän rullgardinsfält. Du kan lämna Directory fältet tomt. Välj sedan Nästa:

Att välja din domän i WordPress-installationsprogrammet.

Följande skärmbild kommer att be dig att ange webbplatsens namn – oroa dig inte, du kan alltid ändra den senare. Du måste också ange en e-postadress och komma med användarnamn och lösenord för ditt administratörskonto:

Välja dina administratörsuppgifter i WordPress-installationsprogrammet.

Klicka på Nästa ännu en gång och vänta några ögonblick medan Bluehost slutför installationen. När det är klart kommer sidan att visa ett meddelande som säger att installationen lyckades:

Framgångsrikt WordPress-installationsmeddelande.

Om du klickar på visa dina referenser, kommer du att kunna se webbadressen för din webbplats samt användarnamnet och lösenordet du skapade. Denna information kommer att skickas till din e-post, men för att vara säker kan du också spara eller skriva ut sidan.

Din webbplats är nu redo att gå! Innan vi kallar det för en dag, låt oss dock göra det möjligt att installera webbplatsen.

Steg 2: Besök din nya webbplats och slutför installationsguiden

För att komma till din webbplats klickar du på Installera plats-URL från din referenssida (eller kopiera den till din webbläsare). Ange sedan ditt användarnamn och lösenord:

WordPress admin-inloggningsskärmen.

Du kommer att tas till baksidan av din nya WordPress-webbplats, där du kan börja anpassa den och lägga till innehåll. Om du inte är säker på var du ska börja kan du klicka på Företag eller Personlig -knappen (vid behov) för att tas till Bluehosts installationsguide:

Bluehost-installationsguiden.

Klicka igenom anvisningarna för att bestämma några grundläggande alternativ för din webbplats. Du kan spika ner dess namn och beskrivning, bestämma vad din hemsida kommer att inkludera och skapa en standard kontaktsida. I slutet av guiden får du chansen att redigera det du skrev in på föregående skärmar:

Slutskärmen för installationsguiden för Bluehost.

Guiden frågar också om du vill ansluta din Ryggraket konto. Detta är ett användbart plugin som hjälper till att hålla din webbplats säker och kan hjälpa till att öka din trafik. Men om du inte har ett konto behöver du inte oroa dig för det här steget just nu (även om vi rekommenderar att du checkar ut Jetpack när du kommer runt för att installera plugins på din webbplats).

När du är klar med att konfigurera webbplatsens grunder kan du välja Anpassa din webbplats att börja anpassa sitt utseende. Alternativt kan du använda menyn till vänster på skärmen för att börja lära dig ins och outs på din webbplats. Vi kommer att diskutera mer om hur du börjar utforma din webbplats och lägga till innehåll i framtida inlägg. För tillfället kan du njuta av din nya WordPress-webbplats!

Slutsats

WordPress är en fantastisk plattform för att skapa nästan alla typer av webbplatser du kan föreställa dig. Men den fungerar inte som bäst om den inte stöds av en lika utmärkt värdtjänst. Lyckligtvis är Bluehost ett fullt utrustat och lättanvänt alternativ som erbjuder massor av WordPress-specifika funktioner.

Skaffa Bluehost

Plus att installera din WordPress-webbplats med Bluehost är enkelt. Du registrerar dig helt enkelt för ett konto, väljer ett domännamn och loggar sedan in på ditt Bluehost-konto för att installera WordPress och skapa dina administratörsuppgifter. Efter det när du besöker webbadressen till din nya webbplats är allt du har kvar att avsluta inställningen.

Har du några frågor om hur du installerar WordPress med Bluehost? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map