Introduktion till Google AMP för WordPress

 1. 1. Läser för tillfället: Introduktion till Google AMP för WordPress
 2. 2. Hur man ställer in AMP i WordPress

Google AMP (Accelerated Mobile Pages) är en störande ny teknik utformad för att göra webben mer mobilvänlig, betydligt snabbare och pålitlig. Den här postserien ägnar sig åt att utforska Google AMP och hur man installerar den i WordPress.


Här är en lista över saker som vi kommer att täcka över i den här inläggsserien:

 • Först tar vi en snabb uppdatering av aktuella mobila webbtrender – motiverar behovet av AMP
 • Vi tar också en liten översikt över hur sidhastigheten påverkar våra företag och ser hur AMP kan hjälpa
 • Därefter lär vi oss vad som är AMP, se några exempel i det verkliga livet på vad som kan göra.
 • Det skulle markera slutet på denna artikel. I nästa artikel kommer vi att lära dig hur du konfigurerar AMP för WordPress

Låt oss börja.

Google AMP

Innan du gräver i informationen om AMP kan du följa med WPCrafter videoguide som binder till vårt inlägg.

Enligt 2015 Trenderapport 2015 publicerad av konsultföretaget KPCB, tillbringade den genomsnittliga vuxna 5,6 timmar om dagen på Internet 2015. Av det totala antalet var 2,8 timmar på en mobil enhet. Detta är en betydande ökning från 2010, då i genomsnitt bara 0,4 timmar per dag tillbringades på Internet via mobilenhet.

genomsnittlig daglig Internetanvändning-by-enhet

Källa: Ezoic

Den genomsnittliga användningen av mobilt internet ökade med 600% mellan 2010 och 2015

e-post-öppnade-för-anordning

Källa: Ezoic

En studie publicerad i Amerikansk preferensrapport för konsumentenheter hittade det över två tredjedelar av e-postmeddelanden öppnades på en mobil enhet, där 52% öppnas på en smartphone och 16% öppnas på en surfplatta.

digital-media-användning-tid

Källa: Ezoic

EN 2015 amerikansk mobilapprapport publicerad av comScore hittades 90% ökning av den totala tiden som används på mobila enheter av amerikanska vuxna mellan 2015 och 2013. Samma rapport uppgav också att mobilappar svarar för 54% av den totala tiden som spenderas av digitala medier och att mobila webbläsare står för ytterligare 8% av den totala tiden.

Sammantaget spenderas 62% av användningen av digitala medier på en mobil enhet.

Så ja, en mobil-första strategi är det mycket Viktig. Låt oss prata lite om hastighet.

Laddningstider spelar roll – de spelar mycket. Det är den viktiga faktorn som kan påverka andra viktiga faktorer som intäkter, avvisningsfrekvens, tid på webbplatsen, sökrankning och prestanda i nästan alla andra digitala marknadsföringskanaler.

Eftersom intäkter är slutmålet för alla företag eller webbplatser, här är ett intressant faktum från en forskningsstudie från 2014 “Webbplatshastighet skadar allas inkomster”, bedrivs av det digitala marknadsföringsföretaget Protent. Studiens höjdpunkt var det snabbare sidor tjänar mycket mer pengar.

webbplats-hastighet

Källa: Protent

Dollarn per sidvy (låt oss kalla det DPPV) ökar med 20% när man minskar laddningstiden från 8 till 5 sekunder (37,5% reduktion).

Men den verkliga vinsten kommer när sidbelastningstiden är under en sekund eller mindre. Att gå från två till en sekunders laddningstid resulterar i 2x boost i dollar per sidvisningar.

Inte bara intäkter, webbplatshastighet påverkar också social delning prestanda. Killarna över på Protent genomförde ett inte så uttömmande experiment där de skickade 100 betalda klick (från Facebook-annonser) till två sidor.

Sida A laddas på 2 sekunder och sida B laddas på 4 sekunder. Gissa vad? Sida A fick 10 aktier medan sida B bara fick två aktier. Även om provstorleken var för liten för att validera hypotesen, men den berättar en betydande historia!

Att bevittna den mobila internetmarknadens explosiva tillväxt, efterfrågan på snabbare internetåtkomst, bättre webbteknologier när det gäller snabbhet, tillgänglighet och tillförlitlighet kom till största vikt. Pionjärer som Google insåg snabbt att mycket kunde göras för att mata den växande efterfrågan och därmed föddes Project AMP.

Vad är AMP?

amp-exempel

Källa: BusinessofApps.com

AMP eller Accelerated Mobile Pages är en öppen ram för att bygga en snabbare, standardiserad och mer lyhörd mobilwebb. Det fina med AMP är att det fungerar precis ovanför befintlig webbteknologi och förbättrar dramatiskt den mobila användarupplevelsen. Därför föredrar Google AMP-webbsidor och rangordnar dem högre i SERP: er.

Hur förbättrar AMP hastigheten?

webbplats-speed-vector

AMP: s öppna ramverk utformades för att dra fördel av den befintliga webbteknologin och bygga på den. Därför fungerar det direkt från innehållet i innehållshanteringssystem som WordPress.

AMP följer ett standardiserat ramverk för att bygga webbsidor och ser till att alla befintliga webbsidor kan anpassa sig till det ramverket. I lite mer tekniska termer, det tillåter endast asynkrona skript, tillåter inte renderingsblockerande externa mekanismer, tillåter endast inline CSS och mycket mer.

Sammanfattningsvis gör AMP först webbsidans layout (nästan omedelbart) och laddar innehåll prioriterat. Det tar bort all väntan på resurser och minimerar antalet förfrågningar kraftigt. När alla dessa faktorer fungerar i perfekt harmoni med varandra får du en snabb snabb webbplats som laddas nästan på ett ögonblick.

Kolla in följande hastighetstest sammanställt av PenguinWP, som visar “AMP-effekten”. Med hjälp av AMP kunde de:

 • Öka PageSpeed-poängen med 3 poäng
 • Minska laddningstiden med sidorna med 72% från 5 till 1,4 sekunder!
 • Minska sidstorleken med 80% och antalet förfrågningar med 82%

Här är en tabell som delar siffrorna:

PageSpeed ​​ScoreLaddningstidTotal sidstorlekBegäran
Original version9251024118
AMP-version951,420621
AMP-skillnaden3-3.6s-794KB-97
Procentuell förbättring3%-72%-80%-82%

Innehållskonservering

AMP designades för att göra webben vacker och mer lyhörd för mobila enheter. Det gjorde det genom att ta bort vissa icke-väsentliga funktioner i befintlig webbteknologi.

Det betyder inte att alla de coola funktionerna på den moderna webben tas bort. Nej. Det helt enkelt migrerar alla dessa rika innehållsfunktioner i ett standardiserat ramverk med minimal vridrum.

AMP stöder bildkaruseller, kartor, sociala plug-ins, datavisualiseringar och videor för att göra förlagens berättelser mer interaktiva och sticker ut.

Fallstudie: The Washington Post

wapo

Källa: AMP Project

Låt oss titta på en fallstudie av Washington Post med AMP. Efter implementeringen av AMP såg The Post en ökning i att återvända användare från mobilsökning med 23%. Detta behöver lite av en förklaring.

Nästan 55% av Postens trafik kommer från mobila enheter – vilket igen synkroniseras med statistiken som delades i början av denna artikel. Om uppgifterna inte laddas inom tre sekunder börjar människor lämna.

Traditionellt återvänder 51% av mobilsökanvändarna till The Washington Post inom sju dagar. För användare som läser berättelser publicerade i AMP hoppar detta nummer till 63%. Med AMP ökade således bevarandet av mobil sökningstrafik med 23%.

Inte bara detta, sidan laddningstider i genomsnitt till 400 ms, vilket är en 88% förbättring efter AMP. Idag driver de över 1000 artiklar via AMP.

Bra. Hur kommer jag åt AMP?

Du kan få åtkomst till AMP-versionen av valfri webbplats genom att lägga till “/ amp” till webbadressen på valfri webbsida. Om webbplatsen inte stöder AMP eller stöter på ett renderingsfel är den utformad för att nådigt förnedras till den ursprungliga mobila versionen av webbplatsen.

Distribution av innehåll

content-vector-grafik

“Även känd som gratis CDN för AMP-artiklar”

Denna gratis tjänst från Google är bättre känd som Google AMP-cache och gör det möjligt för utgivare att vara värd för sitt innehåll samtidigt som det möjliggör effektiv distribution via Googles globala cache-nätverk med hög prestanda. Med andra ord är det som ett gratis CDN för AMP-webbplatser.

Bra. Hur fungerar det?

Webbsidor som görs kompatibla med AMP uppmärksammas särskilt av Google. När du börjar indexera AMP-versionen av webbplatsens sidor lagrar Google dem i något som kallas en AMP-cache. Du äger fortfarande innehållet, Google ger helt enkelt en hand att betjäna det till avlägsna hörn av världen. När det gäller cache-uppdatering av innehåll, är det här som Google har att säga:

“Varje gång en användare öppnar AMP-innehåll från cachen uppdateras innehållet automatiskt och den uppdaterade versionen serveras till nästa användare när innehållet har cachats.”

Hur kommer vi åt det?

Vi får se. Om du har en webbadress till en webbsida måste du först kontrollera om AMP är aktiverat. Du gör det genom att helt enkelt lägga till “/ amp” i URL: n. Här är en snabb formel för hur du får Google AMP-cache-URL på en AMP-lified webbplats.

 1. Skaffa AMP-versionen av webbsidan genom att lägga till ‘/ amp’ till URL. Om det är giltigt fortsätter du till nästa steg. Annars stopp.
 2. Om en 404-sida visas – har webbplatsen inte implementerat AMP.
 3. Om du ser att innehåll laddas upp är AMP installerat.
 4. För att hämta innehållet från Google AMP-cache, lägg bara till https://cdn.ampproject.org/c/ till början av AMP URL, exklusive “www” -delen.
 5. Börja med huvuddomännamnet (exklusive “www”) och kopiera webbsidans AMP-URL.
 6. Bifoga https://cdn.ampproject.org/c/s/ till URL: en och det ska ge dig Google AMP Cache URL.

Låt oss ta ett exempel på en Forbes-artikel och testa ovanstående formel.

 • Detta är den ursprungliga URL-adressen till Forbes:
http://www.forbes.com/sites/allbusiness/2015/10/24/10-great-paid-wordpress-themes-of-2015/
 • För att få AMP-versionen lägger vi bara till / amp till den ursprungliga URL: en.
http://www.forbes.com/sites/allbusiness/2015/10/24/10-great-paid-wordpress-themes-of-2015/amp/
 • För att få Google AMP-cache-URL kopierar vi först AMP-URL: n från huvuddomännamnet, dvs exklusive ”www” -delen, helt till slutet. Det ger oss:
forbes.com/sites/allbusiness/2015/10/24/10-great-paid-wordpress-themes-of-2015/amp/
 • Nästa vi lägger till https://cdn.ampproject.org/c/s/ till den webbadressen för att få Google AMP-cache-URL på samma sida.
https://cdn.ampproject.org/c/s/forbes.com/sites/allbusiness/2015/10/24/10-great-paid-wordpress-themes-of-2015/amp

Kolla in det, det fungerar!

Smarta annonser

nätet-annonser

Skapa kvalitetsinnehåll kräver betydande resurser. Annonser hjälper till att finansiera gratis tjänster och innehåll på webben. AMP var utformad för att integrera denna idé och har samarbetat med över 75 av de främsta annonsnätverken.

AMP stöder ett omfattande utbud av annonsformat, annonsnätverk och teknik. Alla webbplatser som använder AMP behåller sitt val av annonsnätverk, liksom alla format som inte påverkar användarupplevelsen.

Analytics

seo

Utgivare måste också förstå användarnas beteende när de interagerar med sitt innehåll. Därför fungerar AMP också bra över 25 av de bästa leverantörerna av analyslösningar som comScore, Google Analytics, Krux och mer.

analytics-plattformar som stöds av-för-amp

Analytics-leverantörer som stöds av AMP som på 1st Nov 2016; Källa: AMP Project

Slutsats

Ledande innehållsgenerations-, aggregerings- och analysplattformar har börjat implementera AMP på sina webbplatser. Twitter, Pinterest, WordPress.com, Chartbeat, Parse.ly, Adobe Analytics och LinkedIn är bland den första gruppen teknikpartner som planerar att integrera AMP HTML-sidor. Google planerar också att göra Google News till en AMP-första plattform.

Det är intressant att se hur detta ambitiösa projekt skulle utvecklas förändra webben framtid.

Jag älskar personligen konceptet AMP-sidor. De är ett nöje att läsa, konsumera mycket mindre data än mobila redo för motsvarande webbplatser och visar annonser på ett helt diskret sätt.

Att läsa, konsumera och dela innehåll är så mycket enklare och roligare med AMP. I nästa artikel lär vi oss hur du integrerar AMP med WordPress.

Vad är dina tankar om AMP? Kommer det att plocka upp?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map