Introduktion till WordPress Theme Customizer

 1. 1. Läser för tillfället: Introduktion till WordPress Theme Customizer
 2. 2. Interagera med WordPress Theme Customizer
 3. 3. WordPress Theme Customizer Boilerplate
 4. 4. Utöka WordPress Theme Customizer Boilerplate
 5. 5. Theme Customizer Boilerplate – Villkorade alternativ, teman för barn och plugins

En sak som jag alltid ogillade med sidinställningssidor var hur mycket olika de skulle få. Föreställ dig att varje biltillverkare försöker lägga till sin egen touch genom att ha en unik placering av hjulet och du ser varför det är en dålig sak för WordPress-förläggare.


Lyckligtvis, sedan 3.4 och tack vare Theme Customizer API vi behöver inte inställningssidor alls.

Bloggen i fråga är Tema Alternativ Galleri, visa upp “de bästa (och värsta) temalternativskärmarna i stan”. Oftast det värsta, men jag antar att det är vad som gjorde det populärt. Enligt Konstantin är det Theme Customizer som gör det föråldrat.

I hela denna postserie tittar vi på fördelarna med att använda Theme Customizer på “gamla” inställningssidor, gå igenom hur Theme Customizer fungerar, se hur du kan utöka det och äntligen skapa Theme Customizer-pannplatta som kan användas med alla WordPress-teman.

Fördelar med temaanpassare

Nu säger jag inte att sidinställningssidorna är (var?) Alla dåliga – om de görs rätt känner de sig som en naturlig förlängning av WordPress-instrumentpanelen – bara att det finns något bättre nu. Vad Customizer gör, jämfört med en inställningssida, är att underlätta temainställningsprocessen genom att ta bort ögonbindeln från användarens huvud.

Om du aldrig såg den i aktion, den här videon av otto är ett måste se:

Så, vad är Theme Customizer exakt? Enligt Codex:

Skärmen Temaanpassning (dvs. “Temaanpassare”) tillåter webbplatsadministratörer att justera ett temas inställningar och se en förhandsvisning av dessa förändringar i realtid.

Temat anpassare i ett nötskal

Tema Customizer har tre huvudkomponenter – sektioner, inställningar och kontroller. Om Theme Customizer var ett hus, skulle ditt vardagsrum vara en av sektionerna, varje ljus i det skulle vara en inställning och varje ljusomkopplare en kontroll. Det är så enkelt.

För att interagera med Theme Customizer, måste du ansluta till action_register action. Genom att göra det kommer du att ladda $ wp_customize objekt, en instans av WP_Customize_Manager klass som gör alla tunga lyft. Mer om det i del 2 av denna serie.

Det är redan där

Om du inte vill interagera med Theme Customizer och bara behöver låta det göra det i ditt tema blir det ännu enklare. När du skapar ett tema från grunden kommer Theme Customizer redan att finnas där och visar dess inbyggda avsnitt. I själva verket är det så långt tom index.php och en style.css med ingenting annat än kommentarhuvudlinjer får dig:

Tema Customizer i ett tomt tema

Tema Customizer i ett tomt tema

Visst, det finns inget att förhandsgranska i den skärmdumpen, eftersom index.php inte gör något, men det är poängen – om du är en temautvecklare, skriker Theme Customizer bara “När du är redo!” så ingen anledning att inte använda det i ditt WordPress-tema.

Det finns fler standardsektioner, men de dyker bara upp om ditt tema stöder dem. Här är en fullständig lista över inbyggda avsnitt:

 • Webbplatsens titel & tagline
 • Färger*
 • Header Image *
 • Bakgrundsbild*
 • Navigering*
 • Statisk framsida

Markerade (*) avsnitt visas bara om ditt tema stöder deras respektive funktioner, om du vill att avsnittet Header Image ska visas, allt du behöver är add_theme_support (‘anpassad rubrik’) någonstans i din features.php-fil.

Befintliga kontroller

Med alla de inbyggda sektionerna måste det finnas några befintliga kontroller (ljusströmbrytare, minns du?) För att fylla dem. Här är vad WordPress ger dig, ur lådan:

 • Textfält
 • Kryssruta
 • Radio
 • Välj
 • Färgväljare
 • Filuppladdning
 • Bilduppladdning
 • Bakgrundsbild
 • Huvudbild

Förmodligen bra nog för de flesta teman, men om ditt tema är speciellt (låt mig gissa, det är, eller hur?) Och behöver några anpassade kontroller, kan du också göra det. Att skapa anpassade kontroller är en av de saker vi täcker i den här serien, så håll dig anpassad.

Det var allt tills vidare

WordPress har för närvarande sexton API: er (prova att namnge dem alla!) och om du bedömer dem utifrån hur användarvänliga de är och hur lätt det är att hoppa in och börja använda dem, kommer ingen i närheten av Theme Customization API.

Har du redan gjort dina användare en tjänst och bytt från inställningssidor till Theme Customizer? Om inte, skulle jag gärna höra varför och om du har det, vad tycker du om det hittills?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map