Komplett guide till RSS och hur man använder det med WordPress

Komplett guide till RSS och hur man använder det med WordPress

Vad händer om användare inte skulle behöva komma till din WordPress-webbplats för att läsa dina artiklar? Det skulle säkert göra det lättare för användare eftersom de inte skulle behöva navigera till tio av sina favoritbloggar och nyhetskällor för att få sin dagliga information. Det skulle också vara trevligt för webbplatsägare, eftersom det skulle göra det möjligt för dig att distribuera ditt innehåll på ett mer effektivt sätt och leverera innehållet där kunderna vill att det ska vara.


Det är hela idén bakom RSS.

RSS har funnits sedan 1999, och det fungerar som en distributör av innehåll över hela webben. Dessutom kombineras det med aggregatorer för enklare läsning, sammanställning och organisering.

Kort sagt, RSS håller dina läsare att läsa allt innehåll de vill ha, på en plats. På detta sätt behöver de inte bokmärka sina favoritnyhetswebbplatser eller söka på Google när de vill ha en bra läsning.

Hur RSS fungerar

RSS eller Really Simple Syndication, ger läsarna en chans att prenumerera på din blogg. Efter det måste läsaren använda en RSS-läsare eller aggregat för att konsumera innehållet.

För att prenumerera klickar läsaren på en Prenumerera-knapp. Det är allt. Ibland är det svårt att hitta en RSS-prenumerationsknapp på en webbplats eller blogg, men du kan ofta hitta dem nära sociala medieknappar, i sidfoten eller genom att söka på “Webbplatsnamn” + “RSS-flöde” i Google.

Ibland är det svårt att hitta en RSS-prenumerationsknapp på en webbplats eller blogg, men du kan ofta hitta dem nära sociala medieknappar, i sidfoten eller genom att söka på “Webbplatsnamn” + “RSS-flöde” i Google.

RSS-flöden kan också delas upp baserat på kategori eller ämne. Detta är mycket mer relevant för stora onlinetidningar (som Wall Street Journal eller USA Today). Varför är det så? Eftersom dessa publikationer har dussintals, om inte hundratals avsnitt.

Varför är det så? Eftersom dessa publikationer har dussintals, om inte hundratals avsnitt.

Därför kan en läsare bestämma sig för att prenumerera på hela artikeln eller bara sportsektionen.

Och det är en annan fördel med att ha ett RSS-flöde. Det är helt möjligt att vissa läsare bara tycker att några av dina artiklar är tilltalande. Därför kanske de bara vill prenumerera på något som resor eller affärssektioner.

Efter att ha prenumererat på RSS-flödet krävs det att användaren anger hur de ska konsumera informationen. Som nämnts kräver detta någon slags aggregator eller RSS-läsare.

Det mest populära alternativet för detta var Google Reader. Det var ett rent, extremt effektivt sätt att föra samman dussintals RSS-flöden.

Tyvärr slutade Google Reader att fungera 2013. Så det är inte ett alternativ längre. Det finns dock många andra RSS-läsare som används idag.

Vilka RSS-läsare som rekommenderas starkt?

Efter nedläggningen av Google Reader rekommenderade Google främst att alla kunder skulle överföras till Feedly. Det är definitivt det mest liknande Google Reader, men det beror på dina egna preferenser.

Det finns massor av RSS-läsare att välja mellan, men här är de mest populära:

Som nämnts har var och en sin egen charm. Till exempel efterliknar Feedly Google Reader med sin renhet och organisation, medan Panda är mer ett sätt att surfa på flera webbplatser i ett gränssnitt. Jag rekommenderar att du testar dem alla för att se vilken som är rätt om du tänker aggregera innehåll. När allt kommer omkring kommer det att vara ditt huvudnav för att läsa artiklar.

Hur man använder RSS med din WordPress-webbplats

Nu när du förstår hur läsarna drar nytta av RSS är det dags att gå igenom vad och hur för WordPress-webbplatsägare.

För att börja bör du veta att du kommer att interagera med en RSS på ett eller två sätt. Den första och viktigaste aspekten av RSS för webbplatsägare är att få RSS-prenumerationsknappen på din webbplats. Detta fungerar som ett distributionsnätverk för ditt innehåll, allt utan att du gör mycket arbete på ditt slut.

Lägg till en länk och ikon till ditt RSS-flöde

Du har några val att göra för den här processen. Tekniskt kan du ta en RSS-bild från Google Bilder, placera den i en widget och länka bilden i din sidofält. Det skulle spara behovet av att installera ett plugin, men det är ofta inte det renaste sättet att inkludera en RSS-knapp.

Kontrollera först om ditt WordPress-tema innehåller en anpassad widget för sociala ikoner. Om en widget är tillgänglig bör du kunna infoga den i valfritt widget-område (sidfält, sidfot eller till och med toppraden).

Total social widget

Ovan är ett exempel på det totala temat sociala widgeten (som också innehåller alternativ för knappstil, storlek, ordning och mer). Men om ditt tema inte innehåller den inbyggda funktionen, kan du upptäcka att använda ett plugin är det bästa alternativet.

Lägg till en enda RSS-knapp

Ursprungligen kan du försöka sätta in RSS-knappen av sig själv. Detta kan vara fallet om du vill hålla det skilt från sociala knappar eller kanske placera det längst ner på din webbplats.

Om så är fallet finns det några plugins som RSS-flödesikon eller RSS Ikon Widget. De fungerar båda bra, men du får inte ytterligare funktioner som knappar för att öka ditt sociala efterföljande.

Det är vanligare att se RSS-knappen bredvid dina Facebook-, Twitter- och Pinterest-länkar, förutsatt att du har sådana.

Lägg till RSS med länkar till sociala medier

Om du vill kombinera alla dessa knappar i rad kan du vanligtvis hitta sociala medieknappar som också tillåter antingen en anpassad ikon och länk eller en faktiskt RSS-ikon.

Ultimate Social Media Icons gör tricket för sociala knappar och RSS, eftersom det också innehåller en RSS-ikon och ett fält för att infoga din RSS-URL.

Vad är min RSS-URL?

WordPress genererar automatiskt ett RSS-flöde åt dig. Det här flödet är en sammanställning av dina artiklar, och det kan delas med RSS URL. Som du kan se på skärmdumpen ovan krävs en RSS-URL för att användare ska komma och klicka på knappen. Oftast klistrar du in denna URL i ett plugin-fält, men ibland kan du helt enkelt länka en bild.

Oavsett hur din RSS-URL ser ut så här: http://www.wpexplorer.com/feed/

Det enda du behöver göra är att ersätta texten “wpexplorer.com” med din faktiska webbplats. När du har fått denna URL är det ganska lätt att börja distribuera RSS-flödet på din webbplats.

Visa flera RSS-flöden på din WordPress-webbplats

Det andra skälet till att du kan dra nytta av RSS är om du vill visa tredjepartsfeeds på din egen WordPress-webbplats. Till exempel kanske du driver en finansblogg och vill leverera aktietrender från en mer uppdaterad, trovärdig källa. När allt kommer omkring kommer du inte att uppdatera aktiekursvariationer själv. Det är bättre för dig att ta tag i RSS-flödet från CNNMoney eller Reuters och sätta i det i sidofältet.

Detsamma gäller för de flesta nyhetsbloggar, eftersom det ofta är omöjligt att hålla jämna steg med varje hörn i nyhetscykeln. En filmblogg skulle inte vilja gå miste om att dela Rotten Tomato-poäng. Och det är där Rotten Tomatoes RSS-flödet spelar in.

Så denna RSS-taktik handlar mer om att förse dina användare med värdefull information, i motsats till att distribuera innehåll över internet.

RSS Feed Display Frontend

Den översta plugin för att skapa ett RSS-nyhetsflöde på din webbplats kallas WP RSS Aggregator.

Ladda ner WP RSS Aggregator-plugin och installera det på din webbplats. Gå till fliken RSS Aggregator i instrumentpanelen och fyll i allt från RSS-URL till namnet på matningskällan. Det kommer att be dig om några andra inställningar som om du vill länka till källan och om du vill ta bort duplicerade titlar.

Lägga till nytt flöde

Efter det kan du hantera alla dina flöden och visa dem i en konstant ström på din webbplats. Placera flödet i sidofältet eller på sin egen sida.

Varför du behöver RSS på din WordPress-webbplats

Vissa bloggare kan avvisa RSS som en gammal teknik. Denna uppfattning är långt ifrån sant, speciellt för tekniskt kunniga läsare. Vissa bloggare tror att det är mer för stora tidskrifter. Det är inte heller sant.

Vissa bloggare tror att det är mer för stora tidskrifter. Det är inte heller sant.

Även om du får fem eller tio RSS-läsare är det ganska bra för en liten eller medelstor blogg. Det är helt enkelt ett annat sätt för dina användare att få tillgång till innehåll, så det är som ett alternativ till din e-postlista eller när du publicerar på sociala medier.

Om du har några frågor om hur du använder RSS med WordPress, meddela oss i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map