Nybörjarguide för att förstå interna funktioner i WordPress

 1. 1. Läser för tillfället: Nybörjarguide för att förstå interna funktioner i WordPress
 2. 2. Vad är WordPress Caching och varför är det viktigt?
 3. 3. Hur fungerar WordPress Caching?
 4. 4. Hur man installerar och installerar WordPress Caching med WP Super Cache
 5. 5. Så här ställer du in WordPress Caching med W3 Total Cache (W3TC)
 6. 6. MaxCDN Review: Det bästa CDN för WordPress?

WordPress geekiness en förvärvad smak och det blir bättre med varje ny sak du lär dig. Vi har alla använt WordPress ganska länge nu – det är en av anledningarna till att du är här på WPExplorer och läser den här artikeln! Liksom dig snubblat jag också för detta fina hantverk och har blivit fascinerad av dess rena skönhet. WordPress ger oss inte bara möjligheten att publicera dynamiska, visuellt tilltalande webbplatser på några minuter, utan också använda det som multidimensionell innehållshanteringslösning (CMS).


Som sidoanteckning skulle jag vilja nämna att den här artikeln är avsedd för en WordPress-nybörjare. De flesta av er kanske vet vad jag pratar om. Så snälla känn dig fri att läsa den snabbt och dela dina åsikter i kommentaravsnittet. Tack!

Att komma tillbaka på rätt spår, låt oss titta på saker vi kan göra med WordPress:

 • Tidskriftswebbplats – TID, GigaOM, TechCrunch, alla använder WordPress.com VIP
 • Host flera webbplatser under ett tak – EduBlogs (WordPress MultiSite)
 • Bygg ett forum (BuddyPress)
 • Onlineportfölj
 • Värd en jobbportal
 • ECommerce-butik (Woocommerce, Exchange, EDD, Cart66, etc.)
 • Photoblog eller en fotografiportfölj
 • Webbplats för ett band, restaurang och så mycket mer

Listan fortsätter. Den här artikeln fungerar som föregångare till vår kommande postserie – The Definitive Guide to WordPress Caching. Innan vi förstår WordPress-caching måste vi förstå hur WordPress fungerar internt. Inte bara redigering och radering av inlägg och kommentarer – utan hur några tusen rader kod sammanflätas mellan varandra och producerar vackra dynamiska webbplatser.

Intern funktion av WordPress

Vi vet alla hur vi arbetar med WordPress. Allt börjar med att logga in på din WordPress-administratörsinstrumentpanel – direkt från din webbplats / wp-login.php följt av publicering, modifiering eller överföring av nytt innehåll, installation av plugins, teman, säkerhetskopiering osv..

Men har du tänkt på hur det hela fungerar? Webbplatser körs på HTML (som står för Hyper Text Markup Language). Kontrollera adressfältet – du hittar alltid http: //sitename.tld. Andra protokoll inkluderar https, ftp, ssh etc.

Så det är underförstått att det ultimata syftet med WordPress är att generera HTML-sidor – dynamiskt. Nyckelbegreppet att förstå här är ‘dynamiskt’. Termen “HTML-sida”, “webbsida” och “webbsida” är alla synonyma. På mycket grundläggande nivå använder WordPress PHP och en SQL-databas för att lagra alla dess data. Vi behöver inte oroa oss mycket för PHP och andra skriptspråk som WordPress använder, eftersom detta är en nybörjarguide och de är avancerade ämnen.

PHP MySQL

Således har vi två enheter. Den ena är “PHP-koden” som utgör WordPress Core och “Databasen” som utgör WordPress-minne. Varje WordPress-installation har en databas. Inte mer inte mindre. Varje bit av information som du har angett och kommer att göra i framtiden lagras i WordPress-databasen. Exempel inkluderar:

 • Användarinformation som lösenord (krypterat med MD5), e-postadress osv.
 • Alla inlägg, sidor, taggar, kategorier och förhållandet mellan dem
 • Anpassade inläggstyper
 • Lägg upp revisioner, utkast och papperskorgen
 • Kommentarer – både godkända och ej godkända och skräppost
 • Temalternativ och plugin-data

Vad sägs om bilder, dokument och andra filer som laddas upp? Lagras de också i WordPress-databasen? Nej. De lagras i en mapp som heter “wp_content”. Mer om detta följer.

WordPress-mappstrukturen

WordPress Root Directory

Från WordPress 3.6.1 finns det tre huvudmappar i varje WordPress-installation.

Basmappen

Detta är WordPress-installationskatalogen och allt (bortsett från WordPress-databasen finns här). Vi kallar det “rotkatalogen”. När det gäller personer som kör WordPress i delade värdservrar som drivs av cPanel är rotkatalogen troligen innehållet i katalogen “public_html”, om du kör WordPress i din basdomän (dvs. site.com och inte site.com/ mapp).

WordPress-rotkatalogen innehåller exakt tre mappar: wp_content, wp_includes och wp_admin tillsammans med ett gäng andra PHP-filer, varav den viktigaste är “wp_config.php”. Genom att ändra den här filen kan vi lägga till ett gäng kärnan anpassningsalternativ för WordPress som inte är lätt tillgängliga i WordPress-administratörsinstitut. Vi kan till exempel inaktivera inläggsändringar, ställa in det webbplatsnamn som används av WordPress (användbart för domänändringar), aktivera underhållsläge etc. Wp-config.php-filen är en mycket viktig fil och bör inte manipuleras med. Den innehåller avgörande information såsom åtkomstbevis till din WordPress-databas. Om någon kan komma till din databas har han / hon fullständig kontroll över din webbplats.

wp_includes

wp_includes

Den här mappen innehåller alla andra PHP-filer och klasser som krävs för WordPress kärnverksamhet. Återigen vill du inte redigera några filer i den här katalogen.

wp_admin

Den här mappen innehåller de olika filerna i WordPress-instrumentpanelen. Du vet att alla administrativa eller funktioner relaterade till WordPress, till exempel att skriva inlägg, moderera kommentarer, installera plugins och teman görs via WordPress-instrumentpanelen. Endast registrerade användare får åtkomst här och åtkomsten begränsas igen baserat på användarens roll. En administratör tillåter full åtkomst följt av redaktören, sedan bidragsgivaren och slutligen abonnenten. WordPress-instrumentpanelen är vanligtvis tillgänglig under http://wpexplorer.com/wp-admin.

wp_content

Mappen wp_content innehåller all data som laddats upp av användare och är åter uppdelad i tre undermappar:

 1. teman
 2. plugins
 3. uppladdningar

Katalogen “teman” innehåller alla teman som är installerade på din WordPress-webbplats. Varje WordPress.zip-fil som du laddar ner från WordPress.org har två teman installerade – för WordPress 3.6.1 är de Twenty Twelve och Twenty Thirteen. Du kan installera så många teman som du vill, men kan bara aktivera ett tema åt gången (även om det finns vissa plugins som låter dig aktivera mer). Dessutom kan katalogen “teman” aldrig vara tom, eftersom WordPress behöver minst ett tema att arbeta med!

På liknande sätt används “plugins” för att lagra alla plugins som är installerade på din WordPress-webbplats. Till skillnad från katalogen “teman” kan katalogen vara tom eftersom du perfekt kan köra en WordPress-webbplats utan att använda några plugins. Du är fri att aktivera så många plugins som du vill, men det är en bra praxis att bara installera de nödvändiga. Kolla in Kylas artikel om de olika WordPress-plugins som finns tillgängliga idag.

Alla bilder (och andra mediefiler) som du har laddat upp sedan du startade din webbplats, tillsammans med alla framtida uppladdningar, kommer att lagras i katalogen “uppladdningar”, kategoriserad efter år, månad och dag. Den här mappen kan ses som en databas för alla icke-textuella data – bilder, PDF-filer, videor, MP3-filer etc. Det är därför det är en bra säkerhetspraxis att begränsa allmänhetens åtkomst till dessa mappar. Detta kan uppnås genom att ändra .htaccess-filen, som finns i wp_content-katalogen. Därför medan du tar en säkerhetskopia; Att bara kopiera WordPress-installationsmappen gör inte problemet. Du måste kopiera både databasen och hela innehållet i din WordPress-installationskatalog!

Anatomy of a WordPress Request

Eller som jag gillar att kalla det,

Vad händer när någon tittar på din blogg?

När någon besöker din WordPress-drivna webbplats genererar WordPress dynamiskt en HTML-kod (kombineras med CSS och JS) och serverar den för besökaren. Du ser inte tillägget .html efter URL: n (som du kanske har sett på vissa gamla webbplatser) eftersom detta innehåll genereras dynamiskt. Följande punkter är en generalisering av de åtgärder som sker i händelse av en begäran om webbsida:

 1. Besökarens webbläsare begär en webbsida
 2. WordPress-kärnan (kan ses som WordPress-hjärnan) kallar de nödvändiga PHP-skript som börjar med index.php
 3. WP-kärnan kommunicerar sedan med sin databas och hämtar data (inlägg / sidor etc.)
 4. Därefter kombineras den hämtade informationen, data från de nuvarande aktiva pluginsna och det nuvarande aktiva temat och genererar HTML-koden “on-the-fly” eller “dynamiskt”
 5. Den serverar sedan denna dynamiskt genererade HTML-kod i besökarens webbläsare

På samma sätt, när ett inlägg publiceras eller sparas, eller en kommentar skickas, eller en sökning görs, utför WordPress-kärnan nödvändiga interna operationer och sparar dem i sin databas för framtida användning och den meddelar också WordPress-administratören. Du (administratören) ser dem som en ny kommentar som väntar på moderering, eller ‘x’ antal kommentarer i din spamkö, etc..

HTML-begäran

Att upprepa alla dessa steg varje gång någon begär en webbsida (inlägg, sida, arkivsida, vad som helst) är ett tid- och resurskrävande jobb. Det är bra när tio personer besöker din webbplats. Men öka det med 100, 1000 eller en miljon, då börjar de verkliga problemen. Endast superdatorer skulle kunna hantera så många samtidiga operationer. Och de flesta WordPress-webbplatser är värd på delade webbhotell-servrar, som kanske har 1/1000th av kraften hos superdatorer.

Så vad gör vi nu? Ange WordPress-cache. Vi kommer inte att täcka det här, så vänligen håll dig inriktad på nästa del av serien – en introduktion till WordPress caching.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map