Nybörjarguide till BuddyPress och bbPress – Två plugins för att hålla konversationen igång

En interaktiv blogg är mycket mer spännande än en blogg där bara bloggförfattaren talar. En konversation mellan två personer eller en diskussion bland många läsare kan intressera läsarna mycket fler. De får höra olika synpunkter på en plats, bekanta sig med andra som delar samma intressen och lär sig av diskussionerna.


WordPress gör det enkelt för bloggar att få feedback, starta diskussioner och konversationer. Två plugins – BuddyPress och bbPress kan ganska mycket få jobbet gjort för WordPress-bloggar och webbplatser. BuddyPress är ett plugin för att lägga till ett socialt nätverk och bbPress hjälper dig att lägga till forum. Båda plugins är byggda av WordPress-teamet, så de är tätt integrerade med WordPress.

Buddypress

Med Buddypress, du kan bygga ditt eget sociala nätverksgemenskap. Det är ett populärt plugin och har för närvarande över 200 000 aktiva installationer. Det är ett idealiskt verktyg som hjälper dig att bygga små lokala onlinemiljöer som ett idrottslag, en kyrkogrupp, en dramklubb eller en fanklubb för ett musikband. Det fungerar också för större samhällen.

Du kan installera plugin direkt från din WordPress-instrumentpanel. När du har installerat det måste du konfigurera komponenter, sidor och inställningar för att passa de speciella kraven i ditt eget community.

Komponenter

Ett socialt nätverk har många komponenter till det. Och de flesta av dessa komponenter – 10 i antal – finns i BuddyPress. Du kan använda dessa komponenter för att aktivera,

 • Varje användare som registrerar sig, skapar ett konto, ändrar det eller tar bort det – allt från sin profil.
 • Detaljerade profiler för användare att beskriva sig själva.
 • Användare för att få kontakt med andra inom gemenskapen och följa dem.
 • Användare att få nya vänner i gemenskapen.
 • Vilket antal användare som ska fortsätta en konversation privat.
 • För att skapa grupper som användare kan gå med och delta.
 • För att visa senaste utbyten i en aktivitetsström, med RSS-flöde och e-postmeddelandesupport.
 • För att skicka aviseringar om någon aktivitet, så att användare kan anpassa aviseringsinställningarna.

Buddy-komponent settiings

Många av komponenterna är aktiverade som standard. Komponenter för vänanslutningar, privata meddelanden, webbplatsspårning och användargrupper måste dock vara aktiverade om du behöver dem.

sidor

När du har valt de komponenter du behöver för din community, gå vidare till fliken Sidor för att konfigurera de sidor som BuddyPress kommer att använda. Tre är redan gjorda för dig – Sidan för medlems-, aktivitetssidan och användargrupper. Du måste skapa två till – för registrering och aktivitet. Använd sidinställningarna i din WordPress-instrumentpanel och välj sidor för varje funktion. Spara när du är klar.

Buddy-page-inställningar-1

alternativ

Den tredje och sista fliken är för Alternativ och du kan aktivera / inaktivera alternativen som du vill. Därefter kommer BuddyPress att använda de tilldelade sidorna för att visa relevant innehåll för din webbplats.

Buddy-alternativ-inställningar

Om du befinner dig på en flersida kan du välja att aktivera plugin-programmet i hela nätverket eller endast på utvalda webbplatser. Och genom att aktivera multiblogg-funktionen används sme-centraldata för att visa BuddyPress-innehåll på alla webbplatser.

En funktion som har lagts till nyligen är att tillåta aktivitetsbädda. Alla aktiviteter som delas av en gemenskapsmedlem kan visas i ett inlägg eller en sida genom att helt enkelt kopiera aktivitetens URL och klistra in den i inlägget eller sidan..

Teman och tillägg för BuddyPress

BuddyPress fungerar med de flesta WordPress-teman. Men om nätverkande mellan användare är betydelsefulla för din blogg, kanske du föredrar teman som kommer med mallar för varje BuddyPress-komponent inbyggd.

Buddy Multipurpose BuddyPress WordPress Theme

Ett tema vi rekommenderar är Buddy – det mångsidiga BuddyPress-temat för WordPress. Detta tema har en ren och anpassningsbar design med full BuddyPress-integration så att du enkelt kan skapa ditt eget sociala nätverk. Andra fantastiska temafunktioner inkluderar enkla att använda kortkoder, näthinnestöd, individuella eller globala postalternativ, obegränsade sidofält, barntema ingår och översättningsfiler.

Dessutom finns det hundratals tredjepartsförlängningar och tillägg som utvidgar funktionerna i BuddyPress. Nätverkskomponenterna kan förbättras med dessa tillägg. Vissa tillägg som kan hjälpa,

 • iFlyChat – Är en realtidschattplugin som stöder automatisk integration med BuddyPress. Medlemmar kan prata privat med varandra eller så kan många delta i en diskussion i ett chattrum samtidigt. Användarsamtal loggas.
 • WangGuard – För skydd från användare och skräppostregistrering av skräppost. Det är kompatibelt med flera webbplatser och bbPress och fungerar genom att anta en antivirusmetod.
 • rtMedia för WordPress, BuddyPress och bbPress – Tillåter att lägga till album, foton, ljud, video och frontend-uppladdningar. Med en mobil första tillvägagångssätt fungerar det bra på surfplattor och mobiler också.

Det är viktigt att välja webbhotellleverantör noggrant när du installerar BuddyPress. Ofta är gemenskapens mjukvara stor på databasresursen och BuddyPress är inget undantag.

För mer information och support om BuddyPress, besök BuddyPress webbplats.

bbPress

bbPress lägger till ett diskussionsforum till din blogg. Denna plugin är också en produkt från Automatic. Det är enkelt att installera och använda.

Du kan installera bbPress från din WordPress-instrumentpanel. När du har installerat och aktiverat bbPress besöker du ‘Forum’ på din instrumentbräda och skapar ett nytt forum.

skapa ny-forum

Som standard är alla forum aktiva på hela webbplatsen. Detta innebär att alla medlemmar i någon grupp har tillgång till forumet. (Läs vidare för att se hur åtkomst kan begränsas).

När du har skapat nya forum fortsätter du till Inställningar> Forum. Välj alternativ för att konfigurera forumen och tillåta eller avvisa behörigheter för användare. Låt eller avvisa anonym postning, och tilldel besökare olika forumroller som deltagare, moderator, keymaster eller blockera alla användare. Du kan också tillåta användare att markera ämnen som favoriter, prenumerera på forum och ämnen, att bädda in media i ämnen och svar, ändra svar och tagga ämnen eller genomföra en forumomfattande sökning.

bbPress-Forum-inställningar

Ett antal kortkoder finns också tillgängliga för att hjälpa till att ordna forumet på det sätt du vill.

Totalt bbPress Multipurpose WordPress Theme

Liksom BuddyPress finns det ett antal fantastiska teman som fungerar bra med bbPress, men vår favorit är Total WordPress-temat. Vi har skapat en hel Total bbPress-demosida så att du kan ta prov på formulärerna

bbPress kommer också med hundratals tillägg som kan utöka funktioner. Ett slumpmässigt fåtal listas här,

 • bbPress Moderering – Lägger till möjligheten att godkänna nya ämnen och svar i bbPress. Det hjälper till att minska skräppost genom att ändra ämnets status till väntande och sätter på det tills det godkänns av moderatoren.
 • GD bbPressbilagor – Hjälper läsarna att ladda upp bilagor till ämnen och svar genom mediebiblioteket. Filstorlek kan begränsas och bilder kan visas i miniatyrbilder. Det stöder också BuddyPress. En proversion som tillåter förbättrade bilagor och ytterligare widgetar är också tillgänglig.
 • bbPress Röster – Tillåter användare att rösta eller rösta på alla ämnen eller svar i bbPress. Det integreras bra med BuddyPress.

BuddyPress och bbPress integration

De samhällen som du lägger till din blogg med BuddyPress kan låta medlemmarna diskutera på ett forum som skapats inom gemenskapen. Du kan ha många forum inom ett gemensamt nätverk. För att forum ska fungera inom gemenskapens nätverk måste du använda BuddyPress och bbPress tillsammans.

Som nämnts tidigare kan forum nås av alla medlemmar från valfri grupp. För att begränsa åtkomst och organisera forum och gemenskaper i din blogg måste du,

 • Tilldela forumen till en föräldergrupp.
 • Aktivera bbPress för att ha grupper.

När du har installerat, aktiverat och konfigurerat båda insticksprogrammen, besök bbPress-inställningarna och skapa ett grupp- eller överordnat forum för alla forum som används av BuddyPress. Ställ attributet till fältet Kategori och publicera det.

Håll dig inom bbPress-inställningarna, fortsätt till BuddyPress-integrationen och skriv in namnet på BuddyPress-forumet du just skapade. Spara inställningarna. När du skapar nya grupper, låt varje grupp skapa ett eget forum.

integration

Om du inte har några befintliga grupper, leta efter Grupper> Lägg till nytt alternativ, och följ stegen för att skapa en ny grupp. Var noga med att markera rutan så att gruppen kan ha ett forum. För befintliga grupper, slå upp inställningarna under Gruppforum och kryssa för alternativet för att tillåta varje grupp att ha forum. Spara alla ändringar.

Gruppmenyn visar nu ett forumalternativ som admin eller tillåtna forummedlemmar kan använda för att skapa nya forum för olika ämnen.

visning-forum

Varje grupp på din webbplats kan välja att ha sitt eget forum. Varje användares ämnen, svar, favoriter och prenumerationer kommer att visas i sina profiler. Det integreras med BuddyPress-grupper, profiler och meddelanden.

BuddyPress och bbPress fungerar bra tillsammans och kan också användas oberoende av varandra. De kan installeras i valfri ordning. Och om någon plugin inaktiveras påverkar den inte den andra.

Slutgiltiga tankar

Det finns likheter mellan BuddyPress och bbPress, men det är också skillnader. Både utvecklats av Automattic och gratis för användare. De fungerar som effektiva kommunikationsverktyg för användargrupper. De två pluginsna syftar till att öka interaktion och utbyte av idéer mellan medlemmarna. Ett antal tillägg som utökar funktioner är tillgängliga för båda plugins, BuddyPress mer än bbPress.

Men BuddyPress handlar mer om att bilda samhällen och nätverk, och bbPress handlar mer om diskussionsforum och forum. bbPress ganska enkelt, BuddyPress är mer funktionsrikt. Du kan använda dem oberoende av varandra – välj att bara ha ett forum för diskussion med bbPress, eller en gemenskap som nätverkar med BuddyPress. Eller installera båda – forum och gemenskaper – och gör din blogg verkligen deltagande.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map