Så här ställer du in åtkomst på författarnivå för personer som publicerar på din WordPress-webbplats

Så här ställer du in åtkomst på författarnivå för personer som publicerar på din WordPress-webbplats

WordPress är den perfekta plattformen för att skapa en blogg eller webbplats med flera författare. Oavsett om du startar ett samarbetsprojekt eller om du vill börja arbeta med en frilansande innehållsskapare för att växa din blogg ger WordPress dig många alternativ för att hantera åtkomst till din webbplats.


Det finns emellertid några viktiga punkter att ta hänsyn till innan du börjar ge användare tillgång till din WordPress-webbplats. Som det är vanligt med WordPress, finns det mer än ett sätt att sköta en katt. Att ge människor tillgång till din webbplats är inget undantag. Missförstå, och du kan riskera din webbplats. Det är också möjligt att försvaga webbplatsens säkerhet och att öppna dig för kostsamma användarfel. Gör det dock rätt, och du kan göra processen att acceptera innehåll från flera författare mycket effektivare och säkrare.

I den här artikeln behandlar vi hur du ställer in åtkomst på författarnivå för personer som publicerar på din WordPress-webbplats eller blogg. Vi tittar på några av de bästa användarrollerna och vem vi ska tilldela dem. Vi täcker också hur du kan anpassa kapaciteten i befintliga WordPress-användarroller eller skapa en ny roll med anpassade funktioner på din webbplats. Med rätt plugin är detta mycket lättare än det låter.

Förstå användarrollerna för WordPress

Ut ur rutan har WordPress en bra uppsättning användarroller. Från den kraftfulla administratörsrollen till den mycket begränsade abonnentrollen, för de flesta projekt bör det finnas en fördefinierad WordPress-användarroll som matchar dina behov. Ibland är det dock inte fallet. När den situationen uppstår, kommer du vara glad att lära dig att du kan anpassa de fördefinierade WordPress-användarrollerna med relativt enkelhet och skapa dina egna ytterligare roller.

Innan vi täcker alternativen för att skapa anpassade WordPress-användarroller och ändra befintliga roller, låt oss dock titta på WordPress-användarrollerna för att hjälpa dig att avgöra om de är lämpliga för ditt projekt och vilka du ska tilldela vem.

Bästa användarroller för ytterligare bloggare och medförfattare

Om du eller någon annan redan tar hand om administrationen och hanteringen av din WordPress-webbplats och du bara vill ge en annan användare åtkomst till din webbplats för att lägga till innehåll i form av nya WordPress-inlägg, kan bidragsrollen vara en bra alternativ.

Men denna roll har begränsningar som kanske inte är förenliga med dina mål. Därför kanske du också vill överväga författarens roll. Låt oss titta på för- och nackdelarna med varje roll för att hjälpa dig bestämma hur du skapar åtkomst på författarnivå för personer som publicerar på din WordPress-webbplats.

WordPress-användarens roll

Så här ställer du in åtkomst på författarnivå för personer som publicerar på din WordPress-webbplats

Ovanstående skärmdump visar det begränsade åtkomst till WordPress-administratörsområdet som användare med bidragsrollen har. Bidragsgivare kan inte komma åt webbplatsinställningarna, hantera plugins, aktivera teman eller få åtkomst till många av de andra administrations- och hanteringsaspekterna av WordPress.

Medan de kan skapa nya inlägg, kan de inte publicera inlägg, redigera publicerade inlägg eller få åtkomst till några inlägg som har skapats av andra användare. De kan inte heller arbeta med WordPress-sidor. När en användare med bidragsrollen har avslutat sitt inlägg kan de trycka på knappen Skicka för granskning. Detta signalerar att den är redo att behandlas av någon med en lämplig användarroll (t.ex. redaktör eller administratör).

Men som du ser från den skärmdumpen kan användare med bidragsrollen inte komma åt WordPress Media Library. På grund av detta kan de inte lägga till bilder eller andra mediefiler till sina inlägg. Detta är huvudbegränsningen i bidragsrollen och det kan göra det olämpligt för dina behov. När allt kommer omkring är att lägga till bilder till blogginlägg ett av de bästa sätten att skapa engagerande webbplatsinnehåll. Därför, om inte du eller någon annan tar hand om att lägga till bilder i blogginlägg, har bidragarrollen förmodligen inte tillräckligt med åtkomst.

Hur du anpassar användarrollerna för WordPress

Capability Manager Förbättrad plugin

Ett alternativ är att använda ett lämpligt WordPress-författarhanteringsplugin, till exempel gratis Kapacitetshanterare förbättrad plugin för att anpassa användarrollen för bidragsgivaren. Att anpassa användarrollerna för WordPress är relativt enkelt. Det handlar helt enkelt om att markera eller avmarkera lämpliga rutor.

Anpassa bidragsgivarens användarroll

Att hålla reda på de ändringar du har gjort och den nya åtkomsten du har gett till befintliga användare kan dock bli förvirrande. I värsta fall kan du, om inte hanteras ordentligt, hamna oavsiktligt ge hög nivå åtkomst till en olämplig delmängd av dina användare.

Om att anpassa WordPress-kärnfunktionaliteten och ändra användarrollerna inte vädjar, oroa dig inte. Den goda nyheten är att det finns mer än en lämplig roll för att lägga till nya användare till din webbplats i denna kapacitet. För ditt projekt kan en bättre roll för dina innehållsskapare vara användarrollen för WordPress Author.

WordPress-författarens användarroll

Författarrollen är nästa steg upp från bidragsrollen när det gäller kapacitet. Till skillnad från användare med bidragsrollen kan författare ladda upp filer till din WordPress-webbplats, vilket ger dem möjlighet att lägga till bilder och videor i mediebiblioteket och sedan till dina inlägg..

Författare Roll Post Editor

Som du kan se från ovanstående skärmdump har författare tillgång till knappen Lägg till media i WordPress-postredigeraren. De kan också ställa in den visade bilden för ett inlägg. Detta ger dem alla funktioner som de behöver för att skapa ett fullständigt bildat inlägg på din blogg.

Användaråtkomst Anpassa författare

Du bör dock fortsätta med försiktighet när du överväger om du ska ge en användare författarrollen. De kan också publicera inlägg samt redigera och ta bort sina egna publicerade inlägg. Denna åtkomstnivå kan vara mer än du är villig att tillhandahålla. För att övervinna detta, som tidigare, kan du använda det gratis kapacitetshanteringsförbättringsprogrammet för att ändra vad användare med författarrollen kan göra på din webbplats.

Bästa användarrollen för WordPress för innehållshanterare

När det gäller att skapa ett användarkonto på din WordPress-webbplats för någon som kommer att hantera innehållet på din webbplats är det bästa alternativet Editor-rollen. Den här användarrollen är en nivå ner från den högsta administratörsrollen så tilldela den till dina användare på ett klokt sätt.

Editor Roll Post Editor

Användare med Editor-rollen kan inte bara skapa och hantera sina egna sidor såväl som de som skapats av andra, utan de kan också hantera inlägg som skapats av andra användare. Eftersom redaktörer kan moderera kommentarer har de tillräckligt med kapacitet för att hantera alla aspekter av innehållsskapande på din webbplats – perfekt för outsourcing eller för att föra en expert på innehållsmarknadsföring till ditt team.

Anpassa redaktörens roll

I de flesta fall kommer de inte att behöva ge regelbundna bloggare och innehållsskapare redaktörstillträde, varvid författar- eller bidragsrollerna ofta är mer lämpade. Men om du anställer någon för att granska och publicera innehållet som skickats in på din webbplats av andra, är redaktören den bästa användarrollen.

Slutgiltiga tankar

WordPress-användarroller är flytande begrepp. WordPress kärnprogramvaruuppdateringar kan göra ändringar i användarroller, antingen lägga till nya roller eller ändra befintliga funktioner. Dessutom kan vissa plugins lägga till nya roller eller anpassa funktionerna för befintliga användarroller också, antingen automatiskt eller genom att ge dig möjlighet att göra ändringar själv.

Därför är det en bra idé att kontrollera senaste dokumentationen om användarroller och funktioner för WordPress samt alla tredjepartsverktyg du använder. Att experimentera med användarrollerna själv för att se exakt vilken nivå åtkomst användare kommer att få till din webbplats är också en bra idé om du vill vara säker på att du inte lämnar bort nycklarna till ditt hus när du tar på en ny bloggare på din webbplats.

Även om det kan vara frestande att helt enkelt ge en ny användare den högsta roll som möjligt för att säkerställa att de kan få jobbet gjort, kan detta orsaka ett allvarligt intrång i WordPress-webbplatsens säkerhet. Istället är det bättre att tänka på vilka funktioner en användare faktiskt behöver innan de tilldelar dem en roll. Om du tycker att dina krav är unika kan du använda det tidigare nämnda kapacitetshanteraren-förbättrade plugin för att skapa en ny anpassad användarroll eller utforska de andra WordPress-multi-author management-plugins som är tillgängliga.

Vilka roller är rätt för användarna på din webbplats? Kommer du att behöva skapa en anpassad användarroll som passar ditt projekt? Vänligen meddela oss i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map