Så här ställer du in WordPress Caching med W3 Total Cache (W3TC)

 1. 1. Nybörjarguide för att förstå interna funktioner i WordPress
 2. 2. Vad är WordPress Caching och varför är det viktigt?
 3. 3. Hur fungerar WordPress Caching?
 4. 4. Hur man installerar och installerar WordPress Caching med WP Super Cache
 5. 5. Läser för tillfället: Så här ställer du in WordPress Caching med W3 Total Cache (W3TC)
 6. 6. MaxCDN Review: Det bästa CDN för WordPress?

Världens två populäraste WordPress-caching-plugins är WP Super Cache och W3 Total Cache (W3TC). Utvecklad av Mashables CTO, W3 Total Cache är den överlägset mest mångsidiga WordPress-cache-plugin som finns tillgänglig, som används på webbplatser med hög trafik som Smashing Magazine, Mashable, MakeUseOf och Yoast. Denna handledning är en nybörjarguide för att konfigurera W3 Total Cache. Råd: W3TC har en uppsjö av avancerade inställningar, av vilka jag har svårt att förstå. Om du inte känner till en inställning är det bäst att inte röra med den. Låt oss börja!


Installera W3 Total Cache

Installera W3 Total Cache

Att installera W3 Total Cache-plugin, öppna din WordPress-instrumentpanel, följt av Plugins> Lägg till nytt. Söka efter “W3 total cache”Och installera det första resultatet. Du kan också ladda ner pluginet manuellt och ladda upp det till wp_content / plugins mapp via FTP. Om du tidigare har installerat ett annat cache-plugin som WP Super Cache, bör du inaktivera det innan du aktiverar W3 Total Cache. Detta skulle förhindra att de två pluginsna kommer i konflikt. Som tumregel, behåll inte mer än ett WordPress-cache-plugin aktiverat vid en viss tidpunkt.

Konfigurera W3 Total Cache – Allmänna inställningar

W3 Total Cache skapar en ny menypost som heter Prestanda i WordPress-instrumentpanelen. Alternativen som vi letar efter ligger under Prestanda> Allmänt. Du kommer att märka att den här sidan har ett överväldigande antal inställningar för ett cache-plugin (och mycket mer om du använder avancerade saker). Varje inställning placeras i en låda – kallad moduler. Jag har diskuterat var och en av dessa moduler med relevanta skärmdumpar. Om du fastnar eller är osäker på en viss inställning, följ bara skärmdumparna.

W3 total cache allmänna inställningsmodul

Den första modulen du hittar är Allmän. Jag rekommenderar att du inte aktiverar alla cache-alternativ med hjälp av kryssrutan för att växla. Du kan aktivera inställningar som inte krävs (eller till och med stöds av) din värd – vilket oavsiktligt bromsar din webbplats. Men om du snabbt vill inaktivera alla moduler kommer den här kryssrutan att vara lämplig! Innan vi går vidare, om du inte känner till termerna “sidcache” eller “databascache”, skulle jag rekommendera att du läser hur WordPress Caching fungerar.

Sidcachemodul

W3 totalt cachesidecache

Den andra modulen vi ska konfigurera är Sidcache. De Metod för sidcache beror på din värdmiljö. Om du använder en delad värd, Disk: Förbättrad är det bästa alternativet. Men om du använder en dedicerad eller virtuell server och du har APC (eller någon annan form av Opcode-cache), bör du välja respektive alternativ.

Förminska modulen

W3 total cache minify modul

De minify modulen komprimerar CSS- och JavaScript-filer som ditt tema använder, genom att ta bort onödiga kodrader som kommentarer och blanksteg. Detta minskar filstorleken med ~ 10% vilket resulterar i en snabbare webbplats. Under Förminska cachemetoden du bör välja lämpligt alternativ baserat på din server.

Andra cachemoduler

W3-cache för totalt cache-objekt

De nästa två modulerna är Databascache och Objektcache. Aktivera var och en av dem och ändra deras cachemetod till den som passar bäst till din värdmiljö – precis som du gjorde under Sidcache och minify.

W3-webbläsarens cache totalt

Den sista modulen som vi vill aktivera är Webbläsarcache. När du har aktiverat dem klickar du på Spara alla inställningar. Det borde göra det! W3 Total Cache är nu aktiverat på din server. Vi kommer nu att ta en djupgående titt på två specifika moduler – Sidcache och Webbläsarcache. Resten av modulernas standardvärden är bara bra.

Inställningar för sidcache

w3 total cache avancerade inställningar - sidcache

Sidcache-inställningarna finns under Prestanda> Sidcache. Inställningarna här är ganska självförklarande. Jag har aktiverat ett par av dem – speciellt Cachera inte sidor för följande användarroller. Detta säkerställer att när en författare redigerar ett inlägg, kan han / hon se den senaste versionen och inte den från cachen..

Förladdning av cachen

w3 totala cache-avancerade inställningar - förladdning av cache

Som standard cachar W3 Total Cache en sida när den först begärs. Du har också möjlighet att för-generera kopior av alla inlägg / sidor. Detta sätt, oavsett när en besökare begär en sida, är cachen klar och sidan serveras på lägsta möjliga tid.

Du bör konfigurera inställningarna för förbelastning av cache baserat på din värdmiljö och hur mycket trafik din webbplats får.

 • Cachen Uppdateringsintervall påverkar direkt serverresurser – sänk tidsintervallet (dvs. högre frekvensen), desto större serverresurs konsumeras. Personer på delade värdservrar bör vara mycket försiktiga med den här inställningen. Ställ in en tillräckligt hög frekvens så kanske du bara får ditt konto tillfälligt inställt för missbruk av serverresurser. Ett säkert förbelastningsintervall för cache är en timme – dvs. 3600 sekunder.
 • Om du inte känner till Webbplatskarta URL, Installera Google XML-webbplatskartor. Det är superlätt att använda och är i själva verket ett måste-ha plugin.
 • Slutligen vill du aktivera det sista alternativet som utlöser en cache-förbelastningsoperation när ett inlägg / sida publiceras.

Inställningar för webbläsarens cache

w3 total cache avancerade inställningar - webbläsarcache

Detta hittas under Prestanda> Webbläsare. Tanken är att utnyttja din besökares enhet. Om du aktiverar webbläsarens cache skulle de statiska filerna (som CSS, JavaScript och bilder) kunna serveras från din besökares webbläsarcache. Naturligtvis finns det en utgångstid som skulle förhindra användning av föråldrade data. Detta tar bort en enorm belastning från servern, sparar bandbredd och förbättrar din webbplats totala prestanda kraftigt.

Det är levande!

Hur vet du att W3 Total Cache verkligen fungerar? Tja, plugin-sidan säger det. Du kan också se källkoden för din webbplats och hitta något liknande:

caching fungerar

W3 Total Cache Performance Benchmark

hastighetsmätare

Jag väntade ungefär en timme efter att jag aktiverade cache och benchmarkade webbplatsens prestanda med hjälp av GTmetrix. Detta är utan någon cache-plugin:

innan cache

Detta är en timme efter W3 Total Cache konfigurerades:

w3 totala cache-referensresultat

Lägg märke till skillnaden? En ökning på 3% och 5% i sidhastighet och YSlow-klass. Snyggt, eller hur? Föreställ dig nu tusen personer som besöker din webbplats dagligen – föreställ dig hur mycket CPU-cykler (fint begrepp för resursanvändning) som du sparar. Cachning minskar inte bara sidstorleken utan förbättrar också den totala webbplatsens prestanda som banar vägen till en stor användarupplevelse.

Felsökning W3 Total Cache

Felsökning w3 total cache

Du kanske märker att din webbplats laddningstid har ökat efter installation av W3 Total Cache. Är det till och med möjligt? Så klart det är! I själva verket är detta ett mycket vanligt nybörjarfel. Det kan finnas många skäl bakom detta:

 • Det mest troliga skälet är att du har genomfört webbplatsens riktmärke medan du laddar in cachen. Att bygga cachen kräver stora serverresurser. Föreställ dig din begäran ovanpå det – naturligtvis skulle din webbplats bli långsam! Lösning: vänta en timme och försök igen – den här gången borde det vara annorlunda.
 • Ett annat vanligt skäl är att välja fel cachemetoder. Låt mig säga att allt annat än Diskcache innefattar viss mängd A / B-test. Du måste spela med några av dessa inställningar för att pressa bästa möjliga resultat.
 • Ibland på en delad server kan du hitta APC eller något annat Opcode-cache-alternativ tillgängligt – och det är troligt att du har valt det. Gör det inte! Återgå till ‘Disk’ eller “Disk Enhanced”. Anledningen är att dessa inställningar har finjusterats för den delade serverns totala prestanda – kom ihåg att du inte är den enda person som använder den. Dessa inställningar kanske inte fungerar med W3 Total Cache.

Om du fortfarande står inför problem och har provat standard / rekommenderade värden rekommenderar jag att du byter till WP Super Cache.

.htaccess File Permission Error

Beroende på din värdmiljö kan du se ett felmeddelande om att din .htaccess-fil inte är skrivbar. Detta innebär att webbservern och / eller PHP-hanteraren inte har den behörighet som krävs för att ändra .htaccess-filen. Det finns två lösningar:

 • Du ändrar tillståndet för .htaccess-filen till 775 via FTP eller cPanel osv.
 • Du lägger till data manuellt till .htaccess-filen

Jag måste påpeka att den andra metoden är säkrare och betraktas som en god säkerhetspraxis.

Slutsats – Vilket plugin ska jag använda?

WordPress Caching-plugins

Du undrar kanske vilken WordPress-cache-plugin du vill använda. När allt kommer omkring skrev jag två separata självstudier för att uppnå samma mål. Ska du gå för WP Super Cache eller W3 Total Cache? Tja, för att göra en lång historia kort – om du är på en delad server och inte vill ha besväret med A / B-tester och / eller felsökning, är WP Super Cache mycket lättare att implementera. Men om du använder en virtuell eller dedicerad server med Opcode-cache (som APC eller XCache) installerat – och inte skulle ha något emot något extra arbete, är W3 Total Cache åt dig. När W3TC har konfigurerats korrekt med avancerade metoder är resultaten mycket överlägsna.

Detta avslutar installationen av våra cache-plugins. Jag kommer också att diskutera hur man konfigurerar ett CDN med vart och ett av dessa plugins. Under tiden kan du kolla in några av de bästa gratis CDN: n för WordPress och hålla dig uppdaterad.

Separationsfråga: Vad är din favorit-cache-plugin? Hur stor skillnad gjorde det i din webbplats prestanda? Vi skulle älska att höra från dig!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me