Säkerhetskopiera en WooCommerce Store

Säkerhetskopiera en WooCommerce Store

I juni 1995 fanns det totalt mindre än 25 000 webbplatser. Spola framåt till 2019 och det antalet har multiplicerats med 12 681 gånger. Det finns nästan 2 miljarder webbplatser för närvarande. Webbplatser har blivit en avgörande form av representation och ett medium för att visa upp sina kunskaper.


Föreställ dig nu om din webbplats plötsligt kraschade. Du kan förlora all din webbplatsinformation och om du driver en webbutik förlorar du till och med kundinformation. Detta kommer inte bara att få ekonomiska följder utan det tar också en mental vägtull. En tidlös lösning på detta är att hålla din sida säkerhetskopierad och genomföra säkerhetsåtgärder. Det är särskilt viktigt för WooCommerce-webbplatser.

Varför säkerhetskopiera en WooCommerce-webbplats

Andra än det faktum att du redan bör ta fullständiga säkerhetskopior av webbplatsen som en del av din webbplatssäkerhet, det finns ett par WooCommerce-specifika skäl.

WooCommerce-uppdateringar

Teamet på WooCommerce släpper regelbundet uppdateringar med säkerhetsuppdateringar och nya funktioner. Till exempel hade WooCommerce 3.5 förbättrad kopia av transaktionsmail och en ny funktion för att exportera produkter till en CSV-fil. Det rekommenderas av teamet själv att alltid säkerhetskopiera hela webbplatsen innan du uppdaterar.

När du uppdaterar kan du möta inkompatibilitet mellan tillägg och plugins och till och med anpassade kodproblem. En säkerhetskopia säkerställer att du alltid kan återgå till den senaste versionen. Du kan också vidta vissa rekommenderade försiktighetsåtgärder innan du uppdaterar.

Det mer på insatsen

Driftstopp, även för en vanlig webbplats kan innebära en förlust på tusentals dollar. Vad skulle då vara fallet med din WooCommerce-webbplats? Utan en säkerhetskopia kan konsekvenserna av att gå ner vara allvarliga.

Alla negativen förstärks – du står inte bara för att förlora data, du kan tappa konfidentiell kundinformation. Varje minut kan du förlora order, betalningar och viktigast av allt, kunderna litar på. Du förlorar kunder och pengar – faktorer som avgör hela din affärsmodell. Säkerhetskopiering av din WooCommerce är det absoluta minimum du kan göra för att säkerställa att ditt företag håller igång.

Vilken typ av säkerhetskopieringslösning kräver WooCommerce?

Det första man ska förstå är att en WooCommerce-webbplats inte alltid kan säkerhetskopieras som en vanlig webbplats. Du ser, alla webbplatser innehåller filer och Databas. En normal databas skulle bestå av 11 tabeller. När du väl har installerat WooCommerce-plugin lägger det till en extra anpassad tabell. Detta innehåller kritisk information om beställningar, skattesatser, leveransdetaljer och transaktioner.

WooCommerce anpassad tabell

Många säkerhetslösningar är inte byggda för att upptäcka denna ytterligare tabell. De kan säkerligen säkerhetskopiera dina filer och databaser, men missar kanske uppgifterna i den anpassade tabellen WooCommerce. I slutändan slutar du med en ofullständig säkerhetskopia som inte är till stor nytta för din butik.

Därför behöver du en backup-lösning som är anpassad för WooCommerce.

För det andra har en WooCommerce-webbplats konstant aktivitet på webbplatsen. När som helst kan du ha besökare som betalar, bläddrar i produkter, ange information osv. Om du har timskopierade timmar, i händelse av en krasch, kan du förlora upp till en timmes värde av kundorderinformation. Så om någon gjorde en beställning den senaste timmen, skulle du inte ha någon aning. Du kan förlora deras personliga uppgifter, leveransadress och värre, deras betalningsuppgifter.

En WooCommerce-webbplats behöver en säkerhetskopieringslösning i realtid som registrerar och säkerhetskopierar data när och när några ändringar inträffar.

Hur säkerhetskopierar du en WooCommerce-webbplats?

Det finns tre sätt att säkerhetskopiera WordPress (som vi behandlade i detalj tidigare). Så det borde inte vara för överraskande att dessa även gäller WooCommerce-butiker.

1. Manuella säkerhetskopior

Den manuella metoden för säkerhetskopiering är inte för komplicerad men det kan vara riskabelt. Även det minsta felet kan ha drastiska återverkningar. Det är också en tidskrävande uppgift. Det innebär vanligen följande steg:

 1. Ladda ner dina WordPress-webbplatsfiler till ditt lokala system (din dator eller bärbar dator). Du kan göra detta igenom
  1. Ett FTP-verktyg som FileZilla
  2. Filhanterare i cPanel på ditt webbhotellkonto
 2. Därefter måste du säkerhetskopiera din databas. Gå till phpMyAdmin genom värdens databashanteringspanel.
 3. Välj databasen från wp-config.php-filen. Tabellerna i databasen visas på skärmen.
 4. Markera alla tabeller och klicka på Exportera.

Denna process är inte idealisk att köras regelbundet, än mindre i realtid. Även om du tilldelar en person till det är det helt enkelt inte genomförbart. Och naturligtvis är det verkligen inte det lämpliga valet för att säkerhetskopiera en WooCommerce-webbplats.

2. Säkerhetskopior via din webbhotell

Hosting Provider Managed Backups

De flesta WordPress-värdleverantörer erbjuder säkerhetskopior antingen inklusive i deras plan eller som en extra betald funktion. De erbjuder dock vanligtvis dagliga säkerhetskopior. Det skulle vara oerhört svårt att hitta en värd som ger backup i realtid. Men om du absolut måste ta en säkerhetskopia genom dina värdar, så här.

 • Kontakta din webbhotell och ladda ner den senaste säkerhetskopian. Om du har möjlighet att göra säkerhetskopior på begäran, starta en ny säkerhetskopia och ladda ner den.
 • Exportera och säkerhetskopiera din databas med den manuella metoden. Alternativt kan du exportera databasen till din lokala mapp med MySQL-hanteraren.

Värd-säkerhetskopior är allmänt kända för att vara notoriskt opålitliga. Om du används för att återställa kan du förlora viktiga data. Dessutom säkerhetskopierar de inte den anpassade tabellen för WooCommerce så att du också skulle förlora data lagrade där.

Vi har redan lyftt fram behovet av en säkerhetskopiering i realtid när det gäller WooCommerce-webbplatser. Efter att ha undersökt dessa två metoder är det uppenbart att ingen av dem passar bra.

3. Säkerhetskopierar med WordPress Plugin

Att använda en automatiserad backup-plugin är det enklaste sättet att säkerhetskopiera WordPress-webbplatser. Det är bekvämt och snabbare att installera och använda. Många plugins som BlogVault, UpdraftPlus och BackupBuddy har förenklat säkerhetskopieringsprocessen och gjort det enkelt att köra och hantera säkerhetskopior.

När det gäller WooCommerce, även om det finns flera tillgängliga alternativ, är inte alla backup-plugins anpassade för butiker. Som diskuterat, skulle du behöva välja ett plugin som säkerhetskopierar din WooCommerce-data såväl som all annan webbplatsinformation. Dessutom måste du välja en vars säkerhetskopior är tillförlitliga och kommer att fungera effektivt när de återställs. Du måste också kunna testa säkerhetskopior på webbplatsen innan du återställer. En lösning som uppfyller dessa kriterier och gör mer är BlogVault. Låt oss se varför.

Varför hantera säkerhetskopior med BlogVault?

BlogVaults säkerhetskopior i realtid använder en process där även de minsta förändringarna i webbplatsaktiviteten omedelbart utlöser en säkerhetskopia. Detta inkluderar ändringar i den anpassade tabellen WooCommerce.

Tunga backup-processer kan överbelasta din server och sakta ner din webbplats. EN WooCommerce Backup Plugin eliminera denna risk på två sätt:

 • Hela deras backup-process sker på deras dedikerade servrar. Detta frigör faktiskt serverresurser för din användning.
 • De använder en inkrementell backup-modul där plugin först installerar en säkerhetskopia av hela webbplatsen efter installationen. Senare ändringar läggs helt enkelt till denna initiala säkerhetskopia, i små bitar. Detta säkerställer att din server och webbplats förblir opåverkad och fungerar optimalt.

Säkerhetskopiera din WooCommerce-webbplats med BlogVault

 1. Registrera dig och skapa ett konto med BlogVault. Lägg till din webbplats i instrumentpanelen som visas.
 2. Medan du manuellt kan installera och aktivera plugin-programmet erbjuder BlogVaults ett enkelt och automatiserat alternativ från instrumentpanelen för att göra det. Efter aktivering tar plugin-enheten en första komplett säkerhetskopiering av webbplatsen.
 3. Gå sedan till avsnittet “Säkerhetskopieringar” på instrumentpanelen. Klicka på växelfältet bredvid ”Realtidsuppdateringar” för att aktivera den här funktionen.

BlogVault för att säkerhetskopiera WooCommerce

Läs mer om BlogVault →

Och där går du! Du har aktiverat säkerhetskopior i realtid för din webbplats. Framöver kommer alla ändringar på din webbplats omedelbart att utlösa en säkerhetskopia.

Medan de flesta lösningar gillar BlogVault är en plug-it and leave-it-modell, det är alltid bättre att vidta alla försiktighetsåtgärder som är möjliga för att se till att din webbplats inte tappar data. När det gäller säkerhetskopiering och säkerhet på webbplatsen, bör din inställning till försiktighetsåtgärder vara “om det finns, kommer jag att göra det”.

Tips för att säkerställa noll förlust av data

 1. Använd alltid en iscensättningssida för att testa dina säkerhetskopior innan du återställer. Du kan använda en iscensättningstillägg som WP Staging eller Dupliceringsapparat för att göra det (om du använder BlogVault har de en inbyggd iscenesättningsfunktion).
 2. Om du är orolig för att tappa data om de beställningar som gjorts medan du återställer en säkerhetskopia, kan du använda ett plugin för underhållsläge. På så sätt kan du stoppa din webbplats från att acceptera nya beställningar tillfälligt. Du kan aktivera den här funktionen och sedan återställa den senaste säkerhetskopian.
 3. Hitta den tid på dagen då din webbplats får minst trafik / beställningar via Google Analytics. Om du behöver återställa en säkerhetskopia kan du försöka göra det inom den tidsperioden. Om du använder periodiska säkerhetskopior kan du planera dem under den perioden.
 4. Se till att du har flera kopior av dina säkerhetskopior och att de är tillgängliga och nedladdningsbara. Förvara helst en kopia på plats.
 5. Om du använder en backup-plugin, se till att du använder en som ger bra kundsupport. Vid problem måste du ha tillgång till hjälp från deras team.

Att se till att din WooCommerce-webbplats säkerhetskopieras bör vara en del av din grundläggande webbplatshantering. Dataförlust har en mycket större inverkan på en onlinebutik än en vanlig webbplats.

Detta kan tillskrivas det faktum att:

 • WooCommerce-webbplatser har mer funktionalitet och flera processer som körs vid en viss tidpunkt.
 • WooCommerce-webbplatsägaren är skyldig att hålla sina kunder information säker. Eventuell förlust eller missbruk av kundens personliga information kan ha lagliga återverkningar.
 • En onlinebutik måste hantera flera leverantörer för produktupphandling, leverans och betalningar. Storleken på de uppgifter som står på spel är betydligt högre.
 • En WooCommerce-butik är en betydligt högre investering än en vanlig bloggplats helt enkelt på grund av de många processer som finns.

För att sätta upp en effektiv säkerhetskopieringsstrategi för din WooCommerce-butik rekommenderar vi att du använder ett WordPress-plugin i realtid som säkerhetskopierar all webbplatsaktivitet, inklusive ändringar gjorda i den anpassade tabellen WooCommerce. Den automatiserade processen är ett enkelt men omfattande sätt att övervaka webbplatsens prestanda och minimera driftstopp. Detta är det närmaste du kan komma till nollförlust av data.

Vi hoppas att den här artikeln hjälper dig att säkerhetskopiera din WooCommerce-butik effektivt. Om du har några förslag eller frågor, lämna en kommentar! Lycklig stöd!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map