Säkerhetskopiera WordPress till Cloud med BackWPup – En omfattande guide

Vi har pratat om vikten av säkerhetskopiering av webbplatser i min senaste postserie – Vanliga WordPress-fel att undvika. I själva verket toppar frågan listan! Men många av oss är under det falska intrycket att säkerhetskopiera en WordPress-webbplats är svårt eller till och med tidskrävande. I dagens inlägg försöker vi vända den uppfattningen.


Idag lär vi oss att konfigurera gratis BackWPup-plugin till automatiskt säkerhetskopiera din WordPress-webbplats till molnet. När du är klar med den här självstudien kommer du att kunna schemalägga automatiserade säkerhetskopior till valfri uppladdningsdestination tillsammans med en mängd konfigurationsalternativ. Du behöver inte spendera mer tid på att konfigurera eller underhålla säkerhetskopior – allt detta kommer att göras automatiskt.

Vi har valt att använda Dropbox som vår molnleverantör eftersom det är en av de bästa leverantörerna av gratis molnlagring i branschen. Om du föredrar att använda en betalad leverantör av molnlagring kan du prova Amazon AWS. Om du inte har en Dropbox-konto, Jag rekommenderar att du får en idag. PS: Vi kommer också att behöva en att använda i vår handledning.

Hur du installerar BackWPup WordPress-plugin

installera backwpup-plugin i wordpress

Att installera plugin är en promenad i parken. Gå bara till:

 • WordPress Dashboard> Plugins> Lägg till nytt
 • I Sök i plugin-rutan, typ “BackWPup”. Det första resultatet ska vara det plugin du letar efter.
 • Klicka bara på Installera och då Aktivera plugin.

Gjort? Bra. Öppna nu en ny flik i din webbläsare och logga in på ditt Dropbox-konto. Du kan stänga fliken om du vill. Vi länkar snart vårt Dropbox-konto till BackWPup-pluginet.

Förberedelserna

backwpup-hero1

Först kontrollerar vi om det finns några beroende på serversidan för att säkerställa att säkerhetskopieringen sker smidigt.

 • Gå till BackWPups administratörspanel under WP Dashboard> BackWPup> Dashboard.
 • Välj punkt # 1 Kontrollera installationen.
 • BackWPup kommer att kontrollera din värdservermiljö för eventuella konflikter eller ouppfyllda beroenden.
 • Den insamlade informationen kommer att visas i Information fliken i inställningar panelen i BackWPup. (Vi kommer att gå igenom den här fliken senare för extra inställning.)
 • I de flesta fall rapporteras inga problem.
 • Om emellertid ett problem är hittade, (till exempel hittas inte cURL-versionen) du bör kontakta din webbhotell för att fixa den.
 • När du är klar, slå på Spara ändringar.

Hur man skapar ett nytt schemalagd säkerhetskopieringsjobb i BackWPup

backwpup-proc-01

Nu skapar vi en ny schemalagd säkerhetskopia med BackWPup. Det är enkelt, allt du behöver för att göra det följer dessa enkla steg:

 • Gå över till WP Dashboard> BackWPup> Lägg till nytt jobb
 • Under Jobb namn, ge ett meningsfullt namn som du senare kan relatera till.
 • Vi har använt First_Backup_Job_WPExplorer
 • Lämna Jobbuppgifter fliken ensam, eftersom vi inte kommer att behöva de avmarkerade funktionerna
 • Under Skapa säkerhetskopieringsfil, ställa in Arkivnamn till backwpup_trial1_% Y-% m-% d_% H-% i-% s
 • Slutligen i Jobbdestination flik, kolla Dropbox.
 • En ny flik heter Till: Dropbox ska visas på toppmenyn. Välj det.

Ansluter Dropbox till BackWPup-plugin

Nu är vi i Till: Dropbox som beskrivs i det sista steget. Öppna en ny flik i din webbläsare och logga in på ditt Dropbox-konto om du inte har gjort det.

connect-dropbpx-backwpup-1

Under Till: Dropbox fliken, följt av Logga in> Appåtkomst till Dropbox, Klicka på Skaffa Dropbox App-godkännande-kod knapp.

connect-dropbpx-backwpup-2

Detta öppnar en ny flik och ber om tillåtelse. Klicka på Tillåta och Dropbox genererar en Begränsad åtkomst en kod för dig. Detta innebär att BackWPup-plugin bara har åtkomst till Appar / BackWPup i din Dropbox. Detta är en idealisk lösning eftersom plugin inte behöver tillgång till ditt fulla Dropbox-konto.

connect-dropbpx-backwpup-3

Kopiera och klistra in koden i App-åtkomst till Dropbox fält.

connect-dropbpx-backwpup-4

Klicka på Spara ändringar för att testa integrationen.

connect-dropbpx-backwpup-5-succes

När du är klar bör du få ett bekräftelsemeddelande som säger “Authenticated”. Detta avslutar vår Dropbox-integration.

Kör säkerhetskopian för första gången

Vi fortsätter nu med att köra säkerhetskopieringsjobbet. Du kan köra säkerhetskopieringsjobbet på ett av fyra sätt:

 1. Starta jobbet manuellt från WordPress-instrumentpanelen
 2. Starta jobbet från den angivna URL: en
 3. Via WordPress CLI
 4. Genom att schemalägga jobbet via WordPress Cron

De två första alternativen passar bäst för hela publiken. Vi kommer att använda den manuella metoden för att köra backupjobb för första gången.

Här är en skärmdump av säkerhetskopieringsprocessen –

backwpup abackup progress cmd

Och den med en fullständig säkerhetskopia –

backwpup-job-1-run

När du är klar bör du se arkivet laddat upp i ditt Dropbox-konto. Om du har installerat det som jag, hittar du ett skrivbordsmeddelande också.

Schemalägga WordPress-säkerhetskopian

Planering av säkerhetskopiering måste göras med försiktighet. Om du befinner dig på en delad värdserver och schemalägg en till många säkerhetskopior, är chansen stor att du kommer att bli flaggad för överanvändning av resurser. Vi har en liten tabell förberedd för att diskutera hur ofta du ska schemalägga säkerhetskopior. Låt oss gå vidare med stegen:

 • Gå till WP Dashboard> BackWPup> Jobb
 • Öppna säkerhetskopieringsjobbet som du senast skapade, vilket i vårt fall var First_Backup_Job_WPExplorer
 • Välj Schema flik
 • Navigera till Jobbschema> Starta jobb och välj med WordPress cron alternativ

Låt oss nu konfigurera schemaläggaren. Vi kommer att använda grundläggande schemaläggningstyp och välj a Dagligen reservfrekvens som börjar vid midnatt.

backwpup-timer

Träffa Spara ändringar för att uppdatera schemaläggaren. När det är gjort är det här vårt jobb panelen ska se ut som –

backwpup-schemalagt jobb

Du har gjort det amigo! Grattis!

Detta avslutar vår grundläggande handledning. Om du har några tvivel eller frågor eller rekommendationer om hur du kan förbättra denna tutorial, vänligen ring mig på @Souravify eller fråga i kommentaravsnittet nedan.

Nu när vi har lärt oss hur du konfigurerar och schemalägg automatiserade WordPress-säkerhetskopior till molnet vill jag dela några backup-relaterade tips med dig.

Spelar med BackWPup-inställningar

I det här avsnittet besöker jag snabbt de avancerade inställningarna för BackWPup-insticksprogrammet. Det här är fantastiska alternativ som skaparna av det inbyggda pluginprogrammet hjälper dig att bättre hantera dina säkerhetskopior.

Fliken Jobb

Till att börja med skulle jag vilja diskutera alternativen som finns tillgängliga under jobb fliken under BackWPup> Inställningar.

backwpup-inställning-02

Du justerar inställningen här för att få ut mesta möjliga av plugin.

 • De Minska serverbelastningen alternativet är utmärkt för att moderera resursanvändning i delade värdmiljöer. Med detta kommer du att kunna schemalägga dagliga säkerhetskopior utan några överanvändningsflaggor.
 • Maximal körningstid för skript alternativet bör hållas till 0, eftersom det beror på serverns bearbetningskapacitet. Men om du upptäcker att säkerhetskopiorna inte lyckas kan du ställa in det till ett ändligt värde för felsökning.

Nätverksfliken

backwpup-inställning-04

De Nätverk fliken är en annan inställning jag vill diskutera. Om din bloggs administrationsområde dvs. wp-admin mappen är skyddad med HTTP-autentisering via .htaccess, då ska du ange inloggningsuppgifterna på den här fliken. Till exempel har DigitalOcean Cloud WordPress-droppar den här funktionen aktiverad som standard. Därför måste inloggningsinformationen anges för att plugin ska fungera korrekt.

Vad är differentiell säkerhetskopiering och varför ska jag använda den??

När du säkerhetskopierar samma webbplats om och om igen, a majoritet av filerna förblir oförändrade. I själva verket visar dessa filer sig vara de stora – de som bidrar till större delen av säkerhetskopiets storlek. Tänk på mediefiler som bilder och dokument. De ändras inte när de har laddats upp. De kallas statiskt innehåll.

Tänk om du bara kunde säkerhetskopiera filerna som do förändra? Sådana filer innehåller nya eller uppdaterade teman och plugins, och naturligtvis WordPress-databasen. Lyckligtvis har utvecklarna en smart lösning – det heter det differentiell säkerhetskopiering.

Kort sagt – det sparar utrymme

Det betyder säkerhetskopiering endast de filer som har ändrats utgör den senaste säkerhetskopieringstiden. Den största fördelen är att säkerhetskopieringsstorleken är signifikant nedsatt. Låt oss inse det – utrymmet är inte obegränsat, så varför inte optimera dina lagringsbehov??

Differentialbackup finns i premiumversionen av plugin – BackWPup Pro, som börjar på $ 75 för en enda webbplatslicens. Du kan kolla in en intressant gratis jämförelse med pro jämförelse av plugin på MarketPress för att se om du verkligen behöver uppgradera (men oroa dig inte – för de flesta bloggare bör den fria versionen få dig helt fint).

Prova BackWPup idag

Med över 1,6 miljoner nedladdning av gratisversionen på WordPress-förvaret och 60 000 premiumabonnenter är BackWPup en av de finaste WordPress-backup-pluginsna på marknaden. Ge det ett försök!

Skaffa BackWPup

Hur ofta ska jag säkerhetskopiera min WordPress-webbplats?

En fråga som många av oss ställer, eller snarare, skall fråga. Helst bör din backupfrekvens bero på tre faktorer:

 • Publiceringsfrekvens
 • Mängd trafik som din webbplats övervakar
 • Antal inlagda kommentarer
 • Värdmiljö

Om du inte vill läsa följande tre stycken går du snabbt igenom tabellen jag har förberett för dig.

Daglig säkerhetskopiering

Om du publicerar 3+ inlägg / vecka, övervakar en månatlig trafik på 10 000+ månatliga besökare och får en stadig ström av kommentarer, bör du schemalägga en dagligen säkerhetskopiering. Allt mer än detta borde också ha detsamma. För att spara utrymme kan du också schemalägga en daglig differentiell säkerhetskopia och en veckos full backup.

Vecka och två veckors säkerhetskopiering

Om du publicerar 1-2 inlägg per vecka, övervakar en månatlig trafik på cirka 5000 besökare, bör du överväga a varje vecka säkerhetskopiering. Om utrymme tillåter, ta en fullständig säkerhetskopia eller så kan du försöka experimentera med en differentiell säkerhetskopia varannan vecka. Om du publicerar ungefär 1-2 inlägg i månaden kan du välja en två veckors säkerhetskopia,

Månadlig säkerhetskopiering

Detta reservschema är idealiskt för en portfölj / produktwebbplats, där mängden nytt innehåll som genereras är ganska lågt, dvs. innehållet är mestadels statiskt. Det är säkert att anta att du inte kommer att aktivera kommentarer på din produkts målsida. Så varför ta en säkerhetskopia varje dag? Månadskopior är bäst lämpade för sådana fall. Jag skulle också rekommendera att du tar en fullständig säkerhetskopia istället för en differentiell.

 Inlägg per veckaMånatlig trafikkommentarerVärdmiljöSäkerhetskopieringsfrekvens
3 eller mer10 000 eller högre10+ per dagCloud, VPS eller Managed WordPress HostingDaglig (Differentialbackup) och Weekly (Full Backup)
1-2Upp till 5 00010 per veckaCloud eller VPS eller Shared HostingVeckovis eller två veckor (differentiell respektive full säkerhetskopiering)
1-2 i månadenMindre än 1 0001-2 per månadDelad värdEn gång i månaden

Observera att denna tabell endast är avsedd för referensändamål. Jag rekommenderar starkt att du hittar ett reservschema som bäst uppfyller dina krav. Om du befinner dig tom för utrymme, läs nästa rad! ��

PS: Du kan säkert ta bort säkerhetskopior som är äldre än tre månader.

Över till dig…

publikens deltagande

Publikens deltagande är en underbar sak och jag vill tacka var och en av er, som tar sig tid och ansträngning för att skriva en kommentar. En diskussion om “backup av webbplatsen” är något Allt webbansvariga kan relatera till. Och många av dem har en egen historia. Vi skulle gärna höra din berättelse!

Om du inte har en, här är några frågor för att skratta dig – Har du provat BackWPup? Vad är din föredragna reservtjänst? Använder du en betald? Hur ofta gör du säkerhetskopiering? Låt oss veta dina tankar!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map