Snabbguide för uppdatering av WordPress – Varför och hur man uppdaterar

Snabbguide för uppdatering av WordPress - Varför och hur man uppdaterar

Vi vet alla att WordPress är ett populärt innehållshanteringssystem som använder öppen källkodsprogramvara för att hjälpa användare att lägga upp bloggar och webbplatser med lätthet. Precis som all annan programvara uppdateras den regelbundet för att hålla jämna steg med användarnas växande behov. Teamet hos WordPress uppdaterar ständigt kärnfunktionerna i WordPress, liksom fixar regelbundet buggar och släpper säkerhetsuppdateringar. Och för att hålla din WordPress-webbplats i topputrustning måste du också utföra dessa ändringar i din WordPress-installation.


Det här inlägget är en snabbguide för uppdatering av WordPress. Vi förklarar exakt varför och vad du bör uppdatera regelbundet. Låt oss börja!

Varför ska du uppdatera WordPress??

Det finns många skäl till varför du bör uppdatera WordPress regelbundet.

1. Nya egenskaper: Om du vill inkludera någon ny funktion som är bunden i en reviderad WordPress-version måste du uppdatera. Till exempel introducerade WordPress 5.0 Gutenberg-innehållsbyggaren. Vilket, om du vill använda som standard, måste du uppdatera WordPress-kärnan.

Detsamma gäller för det nya standardtemat som släpps med varje WordPress-utgåva. Om du gillar de nya funktionerna som erbjuds av Twenty Nineteen och vill lägga till dem på din webbplats måste du uppdatera.

2. Förbättrar kompatibiliteten med plugins: Ofta händer det att många pluginförfattare kontrollerar deras arbete för att se om plugins förblir kompatibla med WordPress-kärnan efter en större uppdatering. De uppdaterar plugins, när så krävs. För att dessa insticksprogram ska fungera utan konflikt på din webbplats kan det vara nödvändigt att uppgradera till en kompatibel WordPress-version.

3. Fixa buggar: Många små glitches kan bli kända efter en större uppdatering. Så WordPress släpper mindre uppdateringar för att fixa dessa buggar och du bör också göra dessa ändringar.

4. Förbättrar prestanda: En uppdatering kan också lägga till funktioner som tonar upp prestanda för WordPress. Det kan lägga till funktioner och funktioner som förbättrar den totala prestanda.

5. Säkerhet: Med mer än 33% av alla webbplatser som drivs av WordPress är det ett lockande mål för hackare. Teamet hos WordPress och WordPress community är varna för säkerhetsproblem och adresserar dem snabbt. För att hålla din webbplats säker måste du också göra dessa uppdateringar på din webbplats.

Vad ska du uppdatera?

Här är vad du behöver för att övervaka och uppdatera:

 • WordPress-kärna – major & minor
 • teman
 • plugins

Kontrollera samtidigt om det finns tillgängliga uppdateringar av tredje parts teman och plugins om du har installerat några. Det finns många faror med föråldrade plugins och teman så att du också vill hålla dem uppdaterade!

Hur du uppdaterar WordPress: Översikt

Dessa enkla steg hjälper dig att hålla din WordPress-installation uppdaterad,

1. En viktig försiktighetsåtgärd innan du uppdaterar WordPress: Säkerhetskopiera alltid din WordPress-webbplats innan du gör stora förändringar. Jag har uppdaterat min WordPress-installation många gånger utan problem. Min är dock en riktig mager installation med få teman och plugins. För en webbplats med flera teman och många plugins kan uppdatering vara riskabelt om det finns någon inkompatibilitet, så säkerhetskopierar alltid.

2. Leta upp förändringsloggen för att förstå vad som förändras: Om du inte behöver en funktion kan du välja att inte uppdatera din WordPress.

3. Testa uppdateringarna i en scenversion av din webbplats: På det här sättet vet du om det finns någon inkompatibilitet mellan din WordPress-installation och den uppdatering du försöker genomföra. Och om det så händer att någonting går sönder, kan du komma till felsökning innan du går igenom förändringarna.

De WP Staging-plugin kan skapa en iscenesättningsversion av din webbplats. Det skapar ett duplikat av din livewebbplats, inklusive hela databasen, i en undermapp av din nuvarande WordPress-installation. Du kan testa din uppdatering här innan du upprepar den på en live-webbplats. En ytterligare fördel är att det kan hjälpa dig att undvika driftstopp under uppdateringen. Men för närvarande kan inte plugin-programmet driva tillbaka den uppdaterade versionen till live-webbplatsen.

4. Installera de uppdateringar du vill: Tänk på att när det gäller säkerhetsuppdateringar har du inte mycket val och kanske måste installera dem ändå.

5. Recension:  Granska din webbplats, särskilt de funktioner som har uppdaterats.

Uppdaterar WordPress

Du kan ställa in att WordPress ska uppdateras automatiskt med hjälp av små kodbitar eller så kan du välja uppdateringar med ett klick.

Ett klick uppdatera

WordPress har ett inbyggt system som informerar dig varje gång en uppdatering är tillgänglig. Du ser det på din instrumentbräda när du loggar in på WordPress. Här är en skärmdump av WordPress version 4.7-intimation.

Uppdatering är helt enkelt en process med ett klick. När uppdateringen är klar är det den här skärmen du ser.

Om du inte brukar logga in på din webbplats regelbundet kanske du inte ens känner till uppdateringar. Om så är fallet kanske du vill följa WordPress på Twitter eller en influencer i gemenskapen (ahem – WPExplorer).

Eller gör ditt liv enklare en övergång till hanterad WordPress-värd. Det finns många skäl till varför vi tycker att det är den bästa WordPress-värden. Men en av topparna är att om det finns en avgörande säkerhetsuppdatering för WordPress kommer din hanterade värd att uppdatera din webbplats för dig. Även om detta kan orsaka några hicka, är det mycket säkrare att ha den senaste versionen av WordPress på din webbplats och att behöva göra några tweaks än att behöva återhämta sig från en hack.

Automatiska uppdateringar

WordPress är som standard inställt för att uppdatera mindre ändringar automatiskt, så att du inte ens vet om dem. Men det är inte fallet med stora uppdateringar.

Men inte alla föredrar automatiska uppdateringar hela tiden. Det finns alltid en risk att en uppdatering kanske inte är kompatibel med något plugin eller tema på din webbplats. Det är också möjligt att du inte vill aktivera funktionen som läggs till av uppdateringen, eller att du helt enkelt vill ha mer kontroll över vad som finns i din installation.

Om så är fallet, kan du aktivera / inaktivera automatiska uppdateringar eller justera den för att endast gälla mindre uppdateringar / större uppdateringar genom att göra ändringar i wp-config.php fil.

Lägg till följande rad för att aktivera större automatiska uppdateringar,

definiera ('WP_AUTO_UPDATE_CORE', sant);

För att inaktivera alla automatiska uppdateringar (inklusive mindre uppdateringar),

definiera ('AUTOMATIC_UPDATER_DISABLED', sant);

Om du av någon anledning inte vill tänka på wp-config.php , kan du också hantera uppdateringar genom att lägga till filter i functions.php av ditt tema eller plugin.

För att inaktivera automatiska uppdateringar helt,

add_filter ('automatisk_updater_aktiverad', '__return_true');

För att inaktivera automatiska mindre uppdateringar,

add_filter ('allow_minor_auto_core_updates', '__return_false');

För att aktivera automatiska större uppdateringar

add_filter ('allow_major_auto_core_updates', '__return_true');

Teman & plugins

Precis som om du uppdaterar WordPress kan du också uppdatera teman och plugins. Om uppdateringar är tillgängliga får du ett meddelande om detta Dashboard> Uppdateringar. Och du kan uppdatera dem med en klickmetod.

Automatiska uppdateringar av teman och plugins inaktiveras som standard. För att aktivera dem kan du lägga till filter i functions.php fil med temat eller plugin. Tema- och pluginförfattare kan också välja att driva automatiska uppdateringar.

För att automatiskt uppdatera dina teman och plugins, lägg bara till den här kodkoden i ditt tema functions.php fil eller till plugin.

add_filter ('auto_update_plugin', '__return_true');
add_filter ('auto_update_theme', '__return_true');

Uppdateringar av tredje parts teman eller plugins kommer troligtvis att finnas i en mapp som du måste ladda ner. Avaktivera den gamla versionen, ladda upp den nya versionen till mappen och aktivera sedan plugin igen.

Men om du använder premiumtema eller plugins från Themeforest eller Codecanyon kan du använda plugin Envato Market för att automatisera dina premiumuppdateringar också. Se vår fullständiga Envato Market-pluginguide för detaljer.

Några poäng att notera

Barntema: När du väljer att uppdatera ett tema kommer alla anpassningar som du har gjort i överordnade temat att gå förlorade. Detta kommer inte att vara fallet om du använder ett barntema för att göra anpassningar. Men om du använder ett barntema måste du hålla reda på uppdateringarna som släpps för temat och uppdatera manuellt.

Så här kontrollerar du en plugin-uppdatering: Om du inte är säker på om en plugin-uppdatering kan du följa med den här kompletta guiden från Fråga WP Girl.

Automatiska uppdateringar med plugin: Du kan också aktivera automatiska uppdateringar för större uppdateringar av kärnor, teman och plugins med hjälp av Enkel uppdateringshanterare plugin. Detta är riskabelt, särskilt om du inte är bra på felsökning. Men efter antalet aktiva installationer (200 000+) av plugin väljer många WordPress-användare att gå med den automatiska uppdateringsmetoden.

Easy Updates Manager

Denna plugin åsidosätter alla inställningar relaterade till uppdatering. Det låter dig hantera alla uppdateringar – större och mindre uppdateringar av WordPress-kärnan, teman och plugins, utvecklingsuppdateringar, översättningsuppdateringar och några tredjeparts plugins. Det gömmer också din WordPress-version i sidfoten.

Att sluta

Nästa gång du ser ett uppdateringsmeddelande i din WordPress, se till att inte ignorera det. Kolla in förändringsloggen för att förstå vad som ändras och se till att din webbplats är säker och pålitlig genom att uppdatera WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map