Spåra vem som gör vad på din WordPress-webbplats med ström

Stream plugin

I ett nyligen avsnitt av Applicera filter, Pippin och Brad pratade med Frankie Jarrett och Japh Thomson, utvecklare från X-Team och diskuterade sitt senaste projekt, Ström vilket jag hittills inte var medveten om.


Jag har arbetat med plugins för aktivitetsloggning tidigare, men de riktar sig vanligtvis till en specifik uppsättning åtgärder (t.ex. inloggningar), eller är inte för väl genomtänkta eller är verkligen röriga.

Stream är en ny och spännande ny plugin på denna arena. Det spårar allt som händer på din WordPress-webbplats och registrerar den. Detta kan vara användbart av många skäl, det viktigaste enligt min mening är att du kan felsöka hur problem uppstår, särskilt på kundens webbplatser.

Till exempel (och detta kan vara mycket bekant för andra WordPress-utvecklare) kan du få ett e-postmeddelande från en klient som säger att något har gått fel på deras webbplats och de vet inte att det har hänt. De är förmodligen sanningsenliga i det, antingen gjorde de något och är inte medvetna om att det bröt något, eller så gjorde en annan användare på deras webbplats något, skadligt eller godartat, som orsakade problemet.

Men du står nu inför uppgiften att försöka ta reda på vad som kan orsaka problemet. Det kan inkludera lite frågor och svar med klienten för att fastställa vad som gjordes nyligen, vilka plugins som kan ha installerats och vad de kan ha försökt ändra på sistone. Då kan det kräva att du tittar på webbplatsen och använder din expertis för att tolka vad du ser med vad som kan orsaka den.

Det här är allt bra och bra, och för bra utvecklare borde det vara tillräckligt för att lösa problemet, men mycket av detta problem kan kringgås med hjälp av Ström. Som jag antydde loggar Stream allt som händer på din webbplats, vare sig det är av en inloggad användare eller av ett plugin, så att du snabbt kan se exakt vad som har förändrats nyligen (eller längre in i det förflutna om problemet har fanns ett tag). Här är en sammanfattning av de typer av saker som strömspår:

 • inlägg
 • sidor
 • Anpassade inläggstyper
 • användare
 • teman
 • plugins
 • Tags
 • kategorier
 • Anpassade taxonomier
 • inställningar
 • Anpassade bakgrunder
 • Anpassade rubriker
 • menyer
 • Media bibliotek
 • widgets
 • kommentarer
 • Temaeditor
 • WordPress Core-uppdateringar

Så allt då!

Använda Stream

Nu när du känner till all användbar information som den kan spåra kanske du vill veta hur den lagrar och presenterar den informationen. Lyckligtvis är UI underbart: en av de bästa jag har sett.

Stream View

Stream ger både en instrumentpanelwidget för en snabb blick på vad som hänt nyligen, och en egen administratörskärm, där du kan gräva lite djupare. På admin-skärmen har du möjlighet att filtrera efter tid, användare och kategori eller specifik åtgärd som utförs. På detta sätt kan du snabbt se vad som har hänt under en viss tidsram, av en viss användare eller som har vidtagit specifika åtgärder, som att ändra widgetar eller skapa radering av sidor.

inställningar

I insticksinställningarna finns det några användbara verktyg, som möjligheten att utesluta att vissa objekt spelas in. Till exempel kanske jag vill ignorera allt som mitt användarkonto gör (eftersom jag känner mig och jag litar på vad jag gör). Eller så kanske du vill ignorera information som inte betyder något för dig, som inloggningar och utloggningar.

En annan praktisk funktion är möjligheten att begränsa hur länge Stream behåller sina data för. Standardinställningen är 90 dagar, vilket enligt min mening är perfekt: tillräckligt länge för att hålla ett register över potentiellt relevant information, men inte så länge att du kommer att ha massiv databasuppblåsning genom att hålla onödiga information runt.

Stream-plugin-tillägg

Cherry-Pick

Med denna tillägg kan du gå igenom alla dina Stream-poster och ta bort de som inte är viktiga, varken enskilt eller i bulk.

Data Exporter

Om du behöver exportera dina data till en CSV-, JSON- eller XML-fil har du tur. Begränsa bara vilka datum, författare, kontakter, sammanhang eller åtgärder du vill ha data från, eller gå ner och exportera allt!

anmälningar

Du känner den irriterande användaren som fortsätter röra med dina widgets? Med detta tillägg kan du ställa in extremt anpassningsbara regler som skickar ett meddelande när något specifikt inträffar på din webbplats. Ännu bättre kan du få meddelanden via e-post eller som ett push-meddelande till din smartphone (Android och iOS stöds, via det gratis Pushover-programmet).

rapporter

Skapa responsiva och interaktiva rapporter som låter dig analysera dina data i ett lättläst format. Perfekt för att se vem som har skrivit mest eller som har svarat på kommentarer.

WooCommerce-kontakt

Denna tillägg går i Stream med den populära e-handelsplattformen, WooCommerce, vilket gör att du kan spåra all aktivitet relaterad till order, kuponger, produkter eller inställningar.

Jag tror att tilläggarna verkligen är rimligt prissatta: för en webbplats får du alla tillägg för bara $ 5, och om du är en utvecklare kan du ha upp till 25 webbplatser för bara $ 49.

Slutsats

Det är trevligt att veta att plugin-programmet har utvecklats med de bästa kodningsstandarderna. Utvecklarna på X-Team är extremt kompetenta, och Pippin nämnde i avsnittet Apply Filters att han hade provat det på en större webbplats och att det hade noll påverkan på prestanda. Och så länge plugins och teman använder rätt krokar och filter för att göra ändringar på din webbplats, kan Stream spela in allt som de gör, utan en prestandahit. Grymt bra!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map