Steg-för-steg-guide för att migrera din WordPress-webbplats till en ny värd

Steg-för-steg-guide för att migrera din WordPress-webbplats till en ny värd

Att flytta din webbplats till en ny värd kan vara en skrämmande och stressande upplevelse, men det behöver inte vara det. Även om det finns viktiga steg för att migrera din WordPress-webbplats om du följer vår guide kan du lyckas.


Många människor möter behovet av att flytta till en ny värd på grund av problem med sin nuvarande leverantör och har precis fått nog. Men alltför ofta förflyttas migrering till en mer pålitlig värd gång på gång av rädsla för att göra ett misstag och skada din webbplats (er).

För att komma runt problemet kommer folk att betala en stor avgift för en professionell att flytta sin webbplats för dem. Eller sök efter en ny värd som erbjuder en migrationstjänst som en del av ett nytt värdpaket. Och sedan är det de som läser den här artikeln som tar det tredje alternativet att själva ta en titt.

Om du lägger lite tid på att förbereda din egen webbplats är migrering inget att oroa dig för. Det kan vara ett mycket okomplicerat projekt om man närmar sig rätt och lätt kan vändas ut ifall problem skulle uppstå.

Låt oss gå igenom stegen som krävs för att flytta din WordPress-webbplats till en ny värd, men innan vi börjar visa dig hur du kan migrera din webbplats, kom ihåg att många av de bästa WordPress-värdföretagen faktiskt kommer att flytta din webbplats åt dig, så om du just har köpt en ny värdplan och vill flytta din webbplats kontrollera först med din nya webbhotell för att se om de erbjuder gratis migrering.

Innehållsförteckning

Rulla snabbt ner till valfritt avsnitt eller så kan du till och med bokmärka någon av länkarna nedan för att göra det lättare att komma tillbaka om du måste ta en paus under processen:

Steg 1: Säkerhetskopiera dina webbplatsfiler

FTP-överföring

Det allra första steget innan du migrerar är att säkerhetskopiera alla aspekter på din webbplats. Detta bör vara en del av din allmänna WordPress-säkerhet och är bra praxis innan några större förändringar. Men det är också ett krav att migrera din WordPress-installation eftersom det finns så mycket data som flyttas.

Så hur säkerhetskopierar du din webbplats? Det finns många plugins som du kan använda för att säkerhetskopiera WordPress för dig, till exempel VaultPress eller Duplicator. Med en backup-plugin installerar du och använder sedan inbyggda inställningar för att hantera vilka filer som säkerhetskopieras, hur ofta och var dina säkerhetskopior lagras.

Alternativt kan du ta ett mer manuellt tillvägagångssätt. För att ge dig en snabb sammanfattning kräver manuella säkerhetskopior ett filöverföringsverktyg (FTP) för att få åtkomst till dina webbplatsfiler. Två populära FTP-program är FileZilla (PC) och Överföra (Mac). Efter installationen måste du använda SFTP-referenser (från ditt webbhotellkonto) för att ansluta till din webbplats servern. När du har anslutit väljer du och laddar ner alla filer under webbplatsens katalog. Detta inkluderar .htaccess fil som är inställd för att vara dold. Konsultera ditt FTP-program hjälpfil så att det visar dolda filer om du inte kan se den här filen.

Beroende på antalet medieuppladdningar du har på din webbplats kan det ta lite tid. Medan denna nedladdning pågår kan vi börja steg två och göra en kopia av din databas.

Steg 2: Exportera WordPress-databasen

Databaseksport

Exportera din databas är en enkel process som bara kräver några steg för att slutföra. Logga in på cPanel kontot för din webbserver och öppna phpMyAdmin Ansökan. Välj databasen som innehåller din WordPress-installation från listan på den vänstra sidofältet och välj en gång klicka på Exportera på navigeringsmenyn.

Standardinställningarna för a Snabbt export och SQL format för export är tillräckligt för vad vi behöver. Klicka på -knappen och databaseksportprocessen kommer att börja och en fil laddas ner till din lokala dator.

När databaseksporten och FTP-överföringen av dina filer båda har slutförts är du redo att gå vidare till nästa steg.

Steg 3: Skapa WordPress-databasen på din nya värdserver

Innan vi kan börja migreringen till den nya webbhotellen måste vi skapa en miljö för en WordPress-installation. För att göra detta måste du skapa en databas som du kan importera dina SQL-data till.

Logga in på din nya webbhotell med de användaruppgifter som de har tillhandahållit dig och anslut till cPanel-programvaran. För vår guide kommer vi att använda programmet MySQL Databases. Om din webbhotell inte har den applikationen igång ska du kontakta deras supportteam för att upptäcka deras metod för att skapa nya databaser.

Stegen för att skapa en databas är ganska enkla:

 • Öppna MySQL-databas och skapa en ny databas med ett lämpligt namn för din webbplats.
 • Skapa en ny MySQL-användare (med ett säkert lösenord).
 • Lägg till det här användarkontot i den nya databasen och bevilja den Alla behörigheter.

Skriv ner databasnamnet, det nya MySQL-användarnamnet och dess lösenord. Du kommer att behöva dem snart.

Steg 4: Redigera wp-config.php Fil

Bläddra till mappen på din lokala dator där du laddade ner dina webbplatsfiler till. I den mappen finns en fil som heter wp-config.php som styr åtkomsten mellan WordPress och din databas.

Skapa en kopia av den här filen och lagra den i en annan mapp på din lokala dator. Detta är nödvändigt för att återställa de förändringar vi håller på att göra om något skulle gå fel senare.

Öppna den ursprungliga versionen av filen med din favorittextredigerare och gör följande tre ändringar:

1. Ändra databasnamnet

Hitta följande rad:

definiera ('DB_NAME', 'db_name');

De DB_NAME del av den här raden kommer för närvarande att ställas in på MySQL-databasnamnet på din gamla webbhotell. Detta måste ändras till namnet på den nya databasen du just har skapat.

2. Ändra databasens användarnamn

Under detta hittar du raden:

definiera ('DB_USER', 'db_user');

I den här raden måste du ändra db_user del från användarnamnet på din gamla värd för att matcha det nya användarnamnet du just har skapat.

3. Ändra lösenord för databasanvändare

Slutligen redigera den tredje raden:

definiera ('DB_PASSWORD', 'db_pass');

Som med de andra db_pass avsnittet i den här raden måste ändras till det nya säkra lösenordet du skapade för din MySQL-användare.

Spara wp-config.php och stäng filen.

Steg 5: Importera din WordPress-databas

Databasimport

Nu när du har en ny databas att arbeta med kan vi börja importprocessen.

Starta phpMyAdmin från cPanel-programvaran på din nya server och välj din nya databas från listan på sidofältet till vänster. När den öppnas väljer du Importera från navigeringsmenyn.

I Fil som ska importeras avsnitt klicka på Välj FIL -knappen och välj den SQL-fil du exporterade tidigare.

Avmarkera Partiell import kryssrutan, se till att formatet är inställt på SQL och klicka sedan på knapp. Databasimporten börjar nu.

Den tid som importen tar varierar beroende på storleken på din databas. Du bör få ett meddelande som informerar dig om importerens framgång när den är klar.

Steg 6: Ladda upp WordPress-filerna till din nya värd

Nu när du har den nya databasen förberedd och du har konfigurerat om wp-config.php-filen är det dags att börja ladda upp webbplatsens filer.

Anslut till din nya webbhotell med ditt FTP-program och bläddra till mappen som din webbplats kommer att hållas. Om detta är den primära eller bara webbplatsen som installeras på denna webbserver är det vanliga katalogen att ladda upp filerna till mappen public_html.

Med den valda fjärrkatalogen kan du ladda upp dina webbplatsfiler som nu bör innehålla den uppdaterade versionen av wp-config.php. Som med den tidigare nedladdningen kan den här processen ta lite tid.

Ta inte bort dessa filer från din lokala dator när överföringen är klar. De behövs fortfarande tills de sista stegen har avslutats.

Steg 7: Definiera nytt domän & Sök / ersätt gammalt domän

Om du flyttar till en ny / annan domän bör du läsa över det här steget, om inte, kan du hoppa över det eftersom du inte behöver uppdatera din webbplats för att peka på en annan domän.

Ett problem som folk alltid tycks ha när de flyttar sin webbplats är att de har lagt till länkar till andra inlägg på sin webbplats eller infogat bilder direkt genom att peka på en URL på servern, vilket får dem att brytas när de flyttas över till en ny domän. Om du snabbt och enkelt vill söka efter några instanser av ditt gamla domännamn och ersätta med det nya namnet föreslår vi att du tittar på Sök Ersätt DB manus på github. Detta gör att du kan göra detta med stor enkelhet. Se bara till att du tar bort den när du är klar (av säkerhetsskäl) och inte placerar den i din root-domän, skapa en temp-mapp med ett slumpmässigt namn för att vara värd för skriptet.

Ändra webbplats-URL: Genom att göra en sökning och ersätta den gamla domänen och ersätta med den nya domänen kommer du också att ändra värdena site_url och home url i databasen (Ändra webbplatsens URL) vilket kommer att se till att när du försöker logga in på din webbplats på den nya domänen inte försöker omdirigera dig till den gamla domänen.

Steg 8: Final Touches

Detta steg innehåller faktiskt två separata ministeg med (potentiellt) flera dagar mellan dem.

Först – innan du kan använda webbplatsen på din nya värd måste du göra det konfigurera om din domäns DNS-inställningar. De kommer att ställas in på din gamla värd och du måste peka rätt poster till den nya serverns IP-adress.

Denna process beror på var du har ditt domänregistrerat. Detaljerna för att slutföra denna process är för varierande för att diskutera i det här inlägget, men din domänregistrator bör ha alla detaljer du behöver för att göra denna ändring.

Det kan ta upp till 48 timmar att ändra DNS-förändringar till fullo. Det är bäst att göra detta under en period då du förväntar dig lägre trafiknivåer. Under det här 48 timmarsfönstret bör du undvika att göra några ändringar på din webbplats eftersom du kan ändra den gamla versionen av webbplatsen.

För det andra – efter att 48-timmarsperioden har gått ut bör du nu komma åt den nya webbhotellen när du går till din webbplats. Det är just nu anslut till din gamla webbhotell för att ta bort filerna och databasen. Du bör fortfarande ha en lokal säkerhetskopia av dessa filer och databaseksporten, tillsammans med den ursprungliga wp-config.php-filen om du behöver rulla tillbaka migreringen. Det kan vara en bra idé att hålla fast vid dessa filer under en längre period bara för att vara på den säkra sidan.


Som du kan se är processen inte så svår när den delas upp i ovanstående enkla steg. Allt det verkligen kräver är att du är försiktig i varje steg och ger dig själv möjligheten att gå tillbaka till originalversionen till sista möjliga ögonblick (i händelse av problem).

Har du migrerat din WordPress-webbplats nyligen? Låt oss veta din erfarenhet av processen i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map