Vad är användarrollerna för WordPress: Allt du behöver veta

Användarroller för WordPress: Allt du behöver veta

Visste du att du kan ge andra människor tillgång till att hantera din webbplats? Genom att använda WordPress-användarroller kan du samarbeta med människor på ett säkert och enkelt sätt, tilldela olika åtkomstnivåer till din webbplats och det innehåll som ligger inom.


I den här artikeln kommer vi att täcka hur WordPress-användarroller fungerar och hur du konfigurerar dem på din webbplats.

WordPress användarroller

Så – vad är WordPress-användarroller och vad används de för? Som namnet antyder är det en inbyggd användarhanteringsfunktion på din WordPress-webbplats. Du kan definiera vilka åtgärder användare kan och inte kan utföra, och gruppera dem under roller. Så en specifik roll kan tilldelas specifika behörigheter för webbplatshantering.

WordPress ger sex standard användarroller för att ge dig mer makt över din webbplatshantering. Låt oss lära känna dem bättre.

Superadministratör

Superadministratörsrollen finns bara när WordPress multisite -funktionen är aktiverad. De ansvarar för att övervaka alla webbplatsadministratörer och nätverket med flera sidor.

De kan hantera och ändra allt – från att skapa och ta bort webbplatser, till att kontrollera innehållet, teman, plugins och profiler.

När Super Administrator-rollen är aktiverad reduceras den vanliga administratörens privilegier. De kan inte längre installera teman och plugins men kan välja att aktivera eller inaktivera dem.

Administratör

Administratörer har full makt att inte bara hantera webbplatsens verksamhet utan också tilldela andra roller.

De kan skapa, ta bort, granska, redigera och publicera innehåll, hantera plugins och teman, till och med redigera kod. Denna roll har också behörighet att anpassa andra användarroller.

Du kan vara din egen webbplatsadministratör eller utse någon annan. Var dock försiktig om du vill tilldela denna uppgift till andra. Det är viktigt att välja någon du litar på.

Redaktör

Redaktörer har full tillgång till att hantera allt webbplatsens innehåll och dess attribut.

De kan skapa, radera, granska och publicera sina egna inlägg samt de som skapats av andra författare. Redaktörer kan också hantera kommentarer, postkategorier och länkar. Användare med denna roll övervakar vanligtvis författare och bidragsgivare.

Författare

Till skillnad från redaktörer som har full kontroll över hela innehållssektionen har författare bara full kontroll över sina egna inlägg. De har behörighet att skapa, redigera, radera och publicera sina egna inlägg. Dessutom kan de redigera sin egen användarprofil.

bidragande

I likhet med författare kan bidragsgivare skapa och redigera sina inlägg och profiler. Den största skillnaden mellan de två är att bidragsgivarna inte kan publicera sina inlägg.

Abonnent

Denna roll kan bara läsa inlägg och hantera deras personliga profil.

I princip kan alla besökare läsa inlägg utan att tilldelas som abonnent. Du kan dock uppmuntra användare att bli prenumeranter genom att erbjuda tillgång till speciellt innehåll som bara kan ses av dem.

Saker att göra innan du ställer in användarroller

Det finns några goda rutiner du bör följa när du beslutar att ange användarroller.

Säkerhetskopiera din webbplats

Det är viktigt att säkerhetskopiera din WordPress-webbplats först innan du gör några ändringar. Inte bara kan du återställa databasen från din webbhotell utan också ladda upp den säkerhetskopierade filen från din lokala disk när det behövs. Du kan kolla in detta HostingWiki-inlägg om hur man gör det ordentligt.

Om övergången till flera användarroller orsakar problem eller säkerhetshot kan du enkelt återställa din webbplats till dess tidigare tillstånd.

Utse lämpliga roller

Du måste ta hänsyn till användarrättigheterna innan du tilldelar rollerna. Välj vad användare kan och inte kan göra.

Fråga dig själv, “litar du på användarna?”, “Kommer de att skriva, granska, redigera, publicera eller underhålla din WordPress-webbplats?”, “Kommer de att ha full kontroll eller delvis kontroll över din WordPress-webbplats?”, Etc. Sedan kan du börja auktorisera rollerna.

Genom att göra det blir kontroll av arbetsflödet och varje användarroll en bris. Dessutom kommer du vara säker på att veta att webbplatsens drift och hantering är i rätt händer.

Bästa metoder för att konfigurera användarroller

Det finns tre sätt att hantera dina WordPress-användarroller.

Lägg till användare från din WordPress Dashboard

Lägg till ny användare i WordPress

Följ dessa steg för att lägga till, redigera och ta bort användare från din instrumentpanel:

 1. När du loggar in på din Dashboards administrationsområde väljer du Användare och väljer alternativet Lägg till nytt.
 2. Fyll i formuläret med den nya användarens personliga detaljer, lösenordskonfiguration och angiven roll. Klicka sedan på knappen Lägg till ny användare för att spara den.
 3. När du har lagt till kan du redigera eller radera användaren genom att välja Alla användare på rullgardinsmenyn.

Redigera eller radera WordPress-användare

För att få mer kontroll över användarrollerna måste du använda en av de två andra metoderna.

Ändra koden manuellt i din mallfil

Om du vill ha fler alternativ när du konfigurerar användarroller, är tweaking och inställning av WordPress-webbplatsens mallfil svaret. Ändra rollerna genom att infoga kodfunktioner i din features.php-fil.

WordPress erbjuder fem kodfunktioner för att anpassa användarroller och deras möjligheter, de är:

 • add_role () – att lägga till en roll
 • remove_role () – ta bort en roll
 • add_cap () – att lägga till en kapacitet till en viss roll
 • remove_cap () – ta bort en kapacitet från en viss roll
 • get_role () – för att få insikter om en viss rolls funktioner.

När du skriver själva kommandot måste du fylla i:

 • roll – rollens namn
 • visningsnamn – vad blir rollens namn på WordPress-instrumentpanelen
 • Förmågor – de privilegier rollen kommer att ha. Om du vill lägga till flera funktioner måste du använda en matris.

Låt oss som exempel lägga till en roll som heter Publisher, som kan publicera inlägg och sidor:

add_role ('utgivare', __ (
'Utgivare'),
array (
'publish_posts' => sant,
'publish_pages' => sant,
)
);

Besök det officiella WordPress kodex för att se tillgängliga kapacitetslistor.

Lägg till WordPress-roll manuellt

Så här börjar du använda koden:

 1. När du har strukturerat kodavsnittet går du över ditt administrationsområde och öppnar Utseende-menyn.
 2. Klicka på Theme Editor från rullgardinsmenyn, välj det tema du vill redigera och öppna din features.php-fil.
 3. Klistra in kodavsnittet längst ner i filen.
 4. Klicka till sist på Uppdatera fil.

Var försiktig med kodavsnittet, eftersom det kan orsaka problem om det skrivs utan korrekt syntax.

Använd ett användarroll-plugin

Förbättrad plugin för kapacitetshanterare

Medan manuell anpassning av WordPress-användarroller genom kod ger dig mest kontroll kan det vara riskabelt om du inte har kodningskompetens. Alternativt kan du bara använda ett plugin som Kapacitetshanterare förbättrad.

Med pluginprogrammet kan du inte bara konfigurera WordPress-användarroller, utan lägger också till användarrättigheter baserade på dina behov.

Kapacitetshanteraren förbättrade alternativpanelen

När plugin-programmet har installerats och aktiverats kan du anpassa användarrollerna från din WordPress-instrumentpanel. Klicka på användare och välj Förmågor. Sedan ser du en redaktör som låter dig ställa in rollen och lägga till kapaciteten.

Tips om effektiv användning av funktionerna för användarroller

Även om användarroller är oerhört användbara när du samarbetar med flera personer på din webbplats, är det i sig mindre säker. En enkel olycka, som att lämna ett lösenord som sparats på en offentlig dator, kan orsaka stora problem. Här är några saker du kan göra för att skydda din webbplats:

 • Använd plugins – detta gör att du enkelt kan hantera användarrollerna när ändringar behövs, eller till och med tvinga att logga ut användare med hjälp av ett säkerhetsplugin (som Allt i ett WP).
 • Begränsa antalet användare med behörigheter – hålla åtkomst till din webbplats kontroll exklusivt. Ta dig tid att bestämma vilken användare som verkligen behöver vilka funktioner.
 • Ta bort tilldelade misstänkta användare – För att undvika missbruk av webbplatser, attacker av brute-force och andra hackförsök är det bäst att ta bort länge inaktiva användare eller de som upprepade gånger försöker logga in utan framgång.

Om du tillämpar dessa tips tror vi att webbplatsens användarhantering kommer att vara säker och sund.

Slutanmärkningar

WordPresss standardanvändarroller är ganska fördelaktiga för att upprätthålla webbplatsens drift. Du kan tilldela upp till sex olika roller, nämligen:

 • Administratör – hantera webbplatsens underhåll och innehåll helt
 • Redaktör – ha full kontroll över författarna och innehållshantering
 • Författare – ansvarar bara för sina egna inlägg
 • bidragande – kan bara skapa och redigera sitt inlägg
 • Abonnent – kan bara läsa inlägg
 • Superadministratör – hanterar ett WordPress-nätverk med flera sidor

Se till att du har säkerhetskopierat din webbplats och övervägt lämpliga roller innan du officiellt tilldelar funktionerna.

Du kan lägga till, redigera och radera användare från din Dashboards administrationsområde. För att göra det, gå till din WordPress Dashboard → Användare → Lägg till nytt.

Dessutom kan du anpassa rollerna manuellt genom att ändra ditt temas funktioner.php-fil.

Att anpassa användarroller med hjälp av ett WordPress-plugin kan dock vara ett bättre alternativ. Vi rekommenderar Kapacitetshanterare förbättrad plugin för att lägga till, ta bort, redigera och anpassa användarroller med några klick.

Slutligen, kom ihåg att alltid begränsa antalet användarroller och tilldela misstänkta användare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map