Vad är WordPress Caching och varför är det viktigt?

 1. 1. Nybörjarguide för att förstå interna funktioner i WordPress
 2. 2. Läser för tillfället: Vad är WordPress Caching och varför är det viktigt?
 3. 3. Hur fungerar WordPress Caching?
 4. 4. Hur man installerar och installerar WordPress Caching med WP Super Cache
 5. 5. Så här ställer du in WordPress Caching med W3 Total Cache (W3TC)
 6. 6. MaxCDN Review: Det bästa CDN för WordPress?

Det är trevligt att se att du har läst min tråkiga gamla artikel om WordPress interna funktion – kudos! Vänta, va? Har du inte? Inga bekymmer, bara läs den snabbt – särskilt delen under “Vad händer när någon tittar på din WordPress-blogg?”.


Som titeln antyder kommer vi att lära oss WordPress-cache. I den här inläggsserien kommer vi att utforska varje aspekt av caching en efter en, i detalj.

 • Varför det är viktigt
 • Hur fungerar det
 • Och slutligen, hur man implementerar det.

Varför är WordPress Caching så viktigt?

Cache i ett nötskal

När de lär mig ett ämne som jag inte vet något om på college, tenderar jag att tänka på dess tillämpningar först, snarare än att lära mig om ämnet. Till exempel – återfallsrelationer. De används för att beräkna det nionde numret på en sekvenssekvens, som Fibonacci-sekvensen. När jag förstod hur viktigt det var – hur återkommande relationer hjälper till att spara mycket värdefull beräkningstid – ja, intresserade jag mig för det. Om du vill veta lite om återkommande relationer, har du tur – jag ska beskriva det kort i nästa stycke. Folk som inte vill lära sig om det kunde hoppa över det – Jag skulle inte ha något emot det. ��

Coola saker som Fibonacci Sequence kan göra

EN Fibonacci-sekvens är helt enkelt tillägget av de föregående två siffrorna i sekvensen. Nästan alla med datavetenskaplig bakgrund vet vad jag pratar om – du är tvungen att skriva ett program (på vilket språk som helst) för att generera en Fibonacci-sekvens. Om jag ska börja från 0, skulle Fibonacci-sekvensen gå:

0, 1, 1, 2, 3, 5, 8 .. upp till oändlighet.

Från ovanstående sekvens, om jag skulle fråga dig det femte numret i serien, skulle svaret vara 3. Nu om jag skulle fråga dig det 500: e talet, skulle du behöva beräkna hela serien fram till 500: e terminen . För en modern dator, heck, din telefon skulle beräkna den på mindre än en sekund. Men vad gäller den moderna processorn är det mycket! Öka det 500 till 50.000.000.000 (50 miljarder tionde) Fibonacci-numret och ja – du behöver mycket mer tid.

Det är här återfallsrelationen kommer in. Tillämpa återfallsrelationer, härleder vi en formel som kan beräkna den nionde Fibonacci-termen. Vare sig det var femte eller 50: e eller 50 biljoner-fibonacci-termen, kan den härledda formeln beräkna dem alla i exakt samma mängd tid, dvs en konstant tid. Detta är oerhört användbart eftersom det sparar mycket dyrbar beräkningstid och det hjälper oss också att beräkna komplexiteten hos ett program.

Så vad är det här stora väsen med WordPress-caching?

Lamb2

Google älskar snabbare webbplatser. Vi alla älskar snabbare webbplatser. En av Googles viktigaste SERP (Search Engine Results Page) -faktorer inkluderar hastigheten på en webbplats och dess responstid.

Caching är en grundläggande faktor för att bestämma webbplatsens totala prestanda. Speciellt i WordPress, eftersom det genererar HTML-sidor dynamiskt – genom att använda PHP-kod i kombination med MySQL-databasfrågor. Med korrekt konfigurerade cacheprotokoll kan din WordPress-webbplats snabbare beställas. Det hjälper till att förhindra redundans och påskyndar belastningstider på din webbplats – gratis! Att påskynda din WordPress-webbplats kan användas på tre huvudsakliga sätt:

 1. Använd avancerade, vansinnigt kraftfulla, grupperade servrar
 2. Använd ett innehållsleveransnätverk (CDN)
 3. Konfigurera WordPress Caching

De två första punkterna kan vara (mycket) dyra och beror vanligtvis på antalet besökare som en webbplats har. Emellertid kan WordPress-cache användas (och bör användas) även på de minsta webbplatserna. Det är intressant att veta att det största namnet i WordPress Managed Hosting – WPEngine använder sin egen specialbyggda, egenutvecklade cacheteknologi som kallas EverCache och som kombinerar alla tre huvudformerna av caching – sida, databas och objektcaching.

Vad är WordPress Caching?

Om du har läst min tidigare artikel vet du antalet saker som sker varje gång någon besöker din webbplats. Här är en bild för att jogga ditt minne:

WordPress intern funktion

Vad händer om de dynamiskt genererade webbsidorna sparades på serverns hårddisk eller minne (RAM) och serverades därifrån, varje gång någon begärde sidan? Var det en eller 1000 personer, samma sida skulle skickas! Det skulle spara en massa databasfrågor, exekvering av PHP-kod och därmed spara den viktigaste faktorn – värdefull beräkningstid. Det skulle vara riktigt, riktigt snabbt.

Det här är WordPress-caching. Återanvända tidigare genererade data (eller förfrågningar som databasfrågor) för att påskynda nya efterföljande förfrågningar.

Men vänta, vad händer om någon kommenterar eller uppdaterar ett inlägg eller publicerar ett nytt? Innehåller inte de tidigare genererade HTML-sidorna fel / föråldrad information? Du har rätt, det skulle absolut! Således har vi något som heter:

Rengör cachen

Att rensa cacheminnet innebär i huvudsak att cache-lagra alla tidigare cachade data. Detta betyder att de gamla tas bort och nya skapas eller regenereras. Detta sker vanligtvis baserat på ett antal protokoll – varav några inkluderar:

 • När en kommentar publiceras
 • När ett nytt inlägg publiceras
 • När ett gammalt inlägg uppdateras

WordPress-kärnan och cache-insticksprogrammen vet när man ska rensa cachen så att gammal, irrelevant data inte serveras för besökaren.

Slutsats

Detta ämne täcker de två faktorerna som jag tycker är viktiga att förstå innan vi börjar lära oss WordPress caching. Nu när du har en solid förståelse för de två är det dags att lära sig hur cache fungerar.

Fördelarna med WordPress Caching

För att avsluta detta kapitel, låt oss ta en titt på några av de fördelar cachningen har att erbjuda:

 • Snabba upp din webbplats gratis
 • Därigenom förbättrar Google och andra rankningar av sökmotorer
 • Spara en avsevärd mängd av serverns resursförbrukning – mycket användbart för personer som är värd för sin webbplats i delade värdservrar

Vad är dina tankar om WordPress Caching? Har du något att lägga till i listan över fördelar? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map