WordPress för artister: enkla sätt att skapa en online-portfölj

Att bygga en onlineportfölj har aldrig varit enklare. Med tillgängliga verktyg har det nu blivit något som alla kan göra.


Tidigare, för att skapa något som såg bra ut och tillät dig att visa konstverk på ett elegant sätt, var du tvungen att anställa en utvecklare. Att anställa någon för att bygga en anpassad webbplats kan vara mycket dyrt och kanske inte är ett alternativ tillgängligt för alla.

Lyckligtvis för dessa artister på en budget har WordPress vuxit under de senaste tio åren. Det är inte längre något som används för att helt enkelt bygga bloggar för författare för att visa upp deras arbete. Med några plugins eller ett specifikt utformat tema kan WordPress enkelt förvandlas till en fantastisk onlineportfölj för alla visuella artister.

Mediahantering har blivit en stor del av de nyare versionerna av WordPress. Utvecklare och designers utnyttjar dessa framsteg för att skapa några spektakulära teman och plugins som konstnärer kan använda sig av.

Låt oss titta på några av de skapelser som du kan använda för att bygga din egen vackra portföljwebbplats.

teman

Vi har redan samlat ett helt urval av portfölj WordPress-teman för dig att bläddra igenom. Vi har lyckats hitta ett stort antal av dem, så låt oss titta på några av mina favorit teman från de vi redan har hittat.

Photocrati

Photocrati

Photocrati har skapats specifikt för att fotografer ska kunna visa upp sitt arbete.

I stället för att vara ett enkelt tema är Photocrati ett ramverk som låter dig använda 60 inbyggda stilar för att skapa en webbplats som ser exakt ut hur du vill ha den. Ramverket inkluderar inte bara kraftfull gallerihantering, den har också ett e-handelssystem inbyggt så att du kan sälja ditt arbete direkt från din webbplats.

Med tillgång till ett samhälle med över 17 000 fotografer är detta premiumtema ett fynd på $ 89.

Totalt WordPress-tema

Totala dra & släpp WordPress-temademonstrationer

Med massor av demos att välja mellan och inbyggda alternativ kan du inte gå fel med Total WordPress-temat. Det är ett flerfunktionstema med inbyggt stöd för att skapa & dra sidan, WooCommerce-integration för att skapa en butik, stöd för den populära plugin för evenemangskalender för att visa händelser och massor av användbara anpassningsinställningar för att göra tematet bäst för dina behov.

Illustrera

Illustrera

Illustrate är ett fantastiskt premiumportföljtema skapat av teamet här på WPExplorer med designhjälp från Blaz på Blazrobar.com.

Temat är rent, enkelt och byggt med avsikt att låta dig enkelt dela ditt arbete online. Temat låter dig skapa obegränsade kategorier och taggar för att organisera din portfölj. Det kommer med en unik portföljfärgöverlägg och bildfärgpalettfunktion för att lägga till lite mer stil och information till dina portföljstycken.

plugins

Om du redan har en WordPress-webbplats med ett tema du gillar kan det inte vara det bästa alternativet att ändra den. Istället för att utforma hela webbplatsen kring ett nytt tema, bör du använda en av de många portfölj plugins som finns där.

Med dessa plugins kan du omvandla ett avsnitt av din webbplats till en fantastisk portfölj som enkelt integreras med din nuvarande webbplatsdesign. Låt oss titta på ett urval av plugins som är tillgängliga för dig att använda.

Fantastisk filtrerbar portfölj

Fantastisk filtrerbar portfölj

Inte bara har detta plugin ett bra namn, det ger exakt vad det säger. Detta plugin låter dig skapa en ren och kraftfull portfölj på din webbplats.

Awesome Filterable Portfolio låter dig skapa flera kategorier för dina portföljobjekt och sedan filtrera portföljsidan med hjälp av dessa kategorier. Filtreringsprocessen händer med en väldigt smidig och professionell animation och har en fantastisk bildförflyttningseffekt som verkligen gör att varje artikel sticker ut.

Detta är en fantastisk plugin som kommer att vara exakt vad den stora majoriteten av konstnärer letar efter. Det är gratis och tillgängligt från WordPress-pluginlagret.

Media Grid

Media Grid

Media Grid är ett premium-plugin som låter dig skapa obegränsade portföljnät. Dessa rutnät ändrar automatiskt varje objekts visningsstorlek för att passa in i varje rutstorlek du anger. Detta betyder att när du lägger till fler objekt i varje rutnät ändras skärmen för att passa dem.

Plugin kommer med en visuell nätverksbyggare så att du kan anpassa utseendet på varje rutnät manuellt. Varje rutnät kan sedan läggas till sidor med hjälp av den korta kodguiden som är inbyggd i plugin. Det finns flera anpassningsalternativ för varje rutnät, inklusive att lägga till objekt i kategorier för filtrering och lägga till flera överläggsfärger för rutnätobjekt som gör att du kan göra rutnätet exakt som du vill.

ZoomFolio

ZoomFolio

ZoomFolio är en mycket elegant portfolio-plugin. Liksom med de andra låter det dig kategorisera varje objekt och sedan filtrera dessa objekt på sidan. Det som skiljer ZoomFolio är det sätt på vilket det gör att du kan anpassa siddesignen.

På din skapade portföljsida finns det en snabbkonfigurationsmeny som låter dig ändra bakgrund, färg på textlänkar och sväva i färg. Med denna konfigurationsmeny kan du också ändra rutnätstil och standardobjektbredd live på sidan.

Varje objekt i portföljen visas i en lightbox när du klickar på dem och kan sedan utvidgas ytterligare till en helbildsbild. Detta är ett bra sätt att visa versioner med högre upplösning av ditt arbete. Plugin har också social delning inbyggd i varje portföljobjekt.

OnePage Portfolio

OnePage Portfolio

OnePage Portfolio-plugin är ett mycket enkelt plugin för att skapa portföljsidor. Plugin gör att du kan lägga till alla dina portföljdelar i en enda kategori och sedan filtrera objekten på sidan med hjälp av taggar.

Plugin visar dina portföljobjekt i en Pinterest-liknande stil som är mycket ren. Varje portföljobjekt kan visa en beskrivning när du klickar på den. Objekt läggs till i gruppen genom att skapa ett nytt inlägg och tilldela det till den portföljkategori du har valt.

Det är en mycket enkel, minimalistisk plugin som kommer att tilltala dem som inte vill göra att deras sidor ser för komplicerade ut. Det är gratis att ladda ner från WordPress Repository.

Har du en online-portfölj?

Som du ser finns det ett stort antal alternativ där ute som hjälper dig att bygga en fantastisk portfölj. Jag har bara repat ytan på vad som är tillgängligt för dig att använda för att skapa din egen portföljwebbplats.

Utvecklare och designers lägger till utmärkta nya teman och plugins på marknaden varje dag med fotografer och andra bildkonstnärer i åtanke. Om de jag har talat om inte passar dina behov kan jag garantera att det kommer att finnas ett tema eller ett plugin där ute för dig.

Har du några förslag på teman eller plugins för att skapa fantastiska portföljer? I så fall skulle vi gärna höra om dem i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map