WordPress Toolkit i Plesk – En snabb och omfattande guide

WordPress Toolkit i Plesk - En snabb och omfattande guide

WordPress är otroligt otroligt, och det ger flera fördelar som du kanske inte förväntar dig från ett innehållshanteringssystem (CMS). Det är mycket enkelt att hantera allt på WordPress, från en ny blogg till nyhetspublicering. Det är därför det är så populärt på många olika kanaler. Dessutom finns det funktioner för alla nischer tack vare enkla att använda plugins och verktyg.


När det gäller att köra WordPress på din webbplats har du några alternativ. Hanterade värdföretag som WP Engine gör det enkelt och installerar WordPress för dig. Men för dem som använder delad hosting har du ofta valet av cPanel, Ubuntu eller Plesk.

Plesk är en kontrollpanel för webbhotell som kan installeras på både Linux- och Windows-servrar. Om du använder Media Temple VPS kanske du har sett det tidigare. Men du kan också installera det själv och använda det för att hantera WordPress-installationer lättare på din egen server.

Plesk 17 WordPress Toolkit är en förlängning för Plesk för att lägga till en rad WordPress-funktioner. Det är ett användbart (och enkelt) alternativ för att hantera dina WordPress-teman, plugins, säkerhet, uppdateringar och mer på ett enkelt sätt.

WordPress Toolkit i Plesk

Plesk är en komplett, mångsidig och säker verktygssats för WordPress som ger en enda instrumentbräda för att enkelt hantera flera WordPress-instanser. Med Plesk är det superlätt att testa nya plugins, funktioner och designidéer i en sandlåda innan du publicerar dem på din live-webbplats. För detta behöver du inte några extra plugins eller separat server – WordPress Toolkit i Plesk hanterar allt.

Du kan också använda WordPress Toolkit för att eliminera en del av komplexiteten i att hantera WordPress-webbplatser. Staging, kloning, synkronisering, uppdatering, migrering och andra komplexa uppgifter – det är lätt att få det gjort med bara ett enkelt klick.

WordPress Toolkit i Plesk

WordPress Toolkit tillhandahåller ett enda hanteringsgränssnitt för att enkelt installera (installation med ett klick), konfigurera och hantera WordPress. Du måste installera WordPress Toolkit-tillägget i Plesk och du kan börja arbeta med det.

WordPress Toolkit kräver naturligtvis Plesk (såväl) som en server-PHP-version 5.3 eller högre version. Om din server fortfarande använder en PHP-version nedanför detta måste du lägga till en anpassad PHP-hanterare. För att aktivera detta måste du ange sökvägen till PHP-binären och byta prenumerationen med WordPress Toolkit till den anpassade PHP-hanteraren.

Dessutom är WordPress Toolkit gratis för ägarna av Plesk Web Host och Plesk Web Pro-utgåvor. Plesk Web Admin-användare erbjuds en annan SE-version med mindre funktioner.

Låt oss nu titta på hur du kan använda WordPress Toolkit i Plesk.

WordPress installation med Plesk

Först måste du logga in på din Plesk-panel. Härifrån bör du ha följande installationsalternativ tillgängliga:

 • Webbplatser och domäner> WordPress> Installera
 • Program> WordPress> Installera
 • Prenumeration> WordPress> Installera

Installera WordPress med Plesk

Klicka på Webbplatser och domäner och du bör se en WordPress-ikon på den övre högra sidan av din Plesk-instrumentbräda. Klicka på WordPress-ikonen och klicka på Installera för att installera en WordPress i din Plesk-panel.

Hantera WordPress-installationer

Efter att ha lyckats installera WordPress med Plesk (eller importera en webbplats via Webbplatser och domäner> WordPress> Import), ditt nästa steg är att gå till WordPress Toolkit-instrumentpanelen för att få en bred titt på WordPress-webbplatserna som körs på din server. Från den här huvudsidan kan du se alla dina installationer snabbt.

Du kan enkelt växla mellan kort, listor eller brickor enligt dina visuella preferenser.

Hantera WordPress-installationer i Plesk

Från Information & verktyg kortfliken har du tillgång till kontroller och verktyg för din webbplats. Använd växlarna för att snabbt inaktivera indexering av sökmotorer, aktivera underhållsläge och felsökning, aktivera cache eller begränsa allmänhetens åtkomst genom att aktivera lösenordsskydd.

Du hittar också snabblänkar för att synkronisera, klona, ​​hantera filer och säkerhetskopiera / återställa dina filer.

Tips: Använd Klona -knappen för att snabbt spinna upp en scenplats för ditt teständamål.

Hantera WordPress-plugins

Med WordPress Toolkit i Plesk är pluginhantering också lätt. Du kan installera, aktivera och ta bort alla plugins från din instrumentpanel.

Hantera WordPress-plugins i Plesk

Installera plugins

det finns två alternativ för installation av plugins. Lägg till ett plugin till en specifik webbplats, gå till: WordPress> fliken Plugins för en webbplats> Installera

Eller om du vill installera ett nytt plugin på alla dina WordPress-webbplatser, navigera till det mer allmänna: WordPress> Plugins> Installera

I båda fallen klickar du på sökikonen och söker efter ett plugin. Som standard aktiveras den automatiskt när du installerar ett plugin med WordPress Toolkit.

Du kan också ladda upp ett plugin från tredje part (till exempel ett som du har köpt på CodeCanyon, eller ett nytt tillägg från WooCommerce). Gå bara till: WordPress> Plugins> Ladda upp plugin

Välj sedan din zip-fil för plugin och klicka på Ladda upp. För att installera och aktivera plugin, gå till: WordPress> Plugins

Klicka för att installera ditt nya plugin och välj sedan de WordPress-webbplatser du vill lägga till den till.

Ta bort plugins

Du kan dock välja vilka insticksprogram som ska tas bort från din WordPress genom att välja och klicka på radera-ikonen för att ta bort den från vald installation.

Välj nu den WordPress-installation som du vill aktivera och inaktivera alla installerade plugin.

Gå till Serverhantering> WordPress> Plugins fliken och välj det plugin du vill aktivera eller inaktivera.

Hantera WordPress-teman

Med Plesk är det mycket enkelt att lägga till, ta bort, aktivera eller inaktivera alla WordPress-teman.

Hantera WordPress-teman i Plesk

Installera teman

Gå till WordPress> Fliken Teman> Installera för att lägga till ett nytt tema. Använd sökningen för att hitta ett tema och markera kryssrutan för det tema du vill lägga till.

Precis som med plugins kan du lägga till samma tema för alla WP-instanser eller lägga till ett specifikt tema till bara en specifik instans (eller mer). För att göra det måste du klicka på rullgardinsmenyn och sedan välja de instanser du vill lägga till eller ta bort ett tema.

Lägg till WordPress-teman i Plesk

Dessutom kan du också enkelt uppdatera alla teman från WordPress> Teman flik. Välj helt enkelt det tema du vill uppdatera för dina installationer (även om vi alltid rekommenderar att du uppdaterar för säkerhet – om du använder ett WordPress-underordnatema för anpassningar borde du inte behöva oroa dig).

WordPress Security

Du kan utföra en säkerhetskontroll för din webbplats med Plesks WordPress Toolkit. Du kan se om alla / readme.html / filer är tomma. Du kan också enkelt ändra dina säkerhetsinställningar och visa din säkerhetsstatus. För det måste du gå till S-kolumnen i avsnittet Webbplatser & domän> WordPress.

Plesk WordPress Security

Klicka på länken “kontrollera säkerhet” för att se status för alla dina WordPress-installationer. Markera kryssrutorna med den säkerhetsförbättring du vill utföra och klicka sedan på den säkra knappen.

Plesk WordPress Security Check

Det är hur du drastiskt kan minska chansen för att någon bryter in på din webbplats genom att säkerställa WordPress-webbplatssäkerhet på högsta nivå.

Säkerhetskopiering och återställning

Tillsammans med generell WordPress-webbplatssäkerhet kan WordPress Toolkit i Plesk också användas för att säkerhetskopiera din webbplats.

Plesk Toolkit för WordPress gör det enkelt att skapa schemalagda säkerhetskopior för din webbplats. Följ stegen för att se till att du har uppdaterade data för att återställa där du kan ta backup när det behövs:

 • Logga först in i Plesk-instrumentpanelen
 • Klicka på Domäner
 • Klicka sedan på Hantera domän eller Hantera värd
 • Klicka nu på webbplatser och domäner
 • Klicka på Backup Manager
 • Klicka på Planerade säkerhetskopieringsinställningar

Plesk Backup Manager

Här kan du välja dina alternativ i säkerhetskopieringsinställningarna, som inkluderar att lägga till ett prefix till ditt säkerhetskopianamn, välja en multivolume-säkerhetskopia, säkerhetskopieringsplats och ställa in en gräns för säkerhetskopian (antalet kopior av din säkerhetskopia) på din server. Du kan till och med ställa in en varningsmeddelande.

Om du går till Schema kan du också aktivera och automatisera din säkerhetskopiappgift. Välj en säkerhetsfrekvens för din webbplats. Du har regelbundna säkerhetskopior av webbplatser för din. Välj bara tiden för att starta säkerhetskopieringsprocessen och spara.

Redigera globala inställningar

Slutligen, i Global inställning område som du kan konfigurera din underhållssida och standarddomänet för underdomän för kloning, vilket gör att du kan ändra webbadressen för stationswebbplatsen.

Plesk globala inställningar

Slutsats

Att hantera WordPress-webbplatser manuellt kan vara ganska komplicerat. En kraftfull kontrollpanel som Plesk gör det enklare, och med WordPress Toolkit i Plesk kan du hantera alla dina webbplatser från en enda instrumentbräda.

Om du är en byrå som är värd för flera klientsajter, eller en ivrig författare med en blogg i varje nisch, är WordPress Toolkit i Plesk ett av dina bästa alternativ för att hantera alla dina webbplatser. Arbeta smartare inte hårdare och hantera dina WordPress-webbplatser effektivt utan krångel.

Vad är dina tankar om WordPress Toolkit i Plesk? Eller har du några frågor om hur du kommer igång med det? Lämna oss en kommentar nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map