WPTouch: Ett snabbt och enkelt sätt att göra din WordPress-webbplats mobilvänlig

Det finns några sätt på vilka du kan hantera mobila besökare. Ett sätt är att använda en responsiv design som använder samma HTML som din skrivbordsdesign men ändrar hur sidan visas med CSS. Den här metoden gynnas av sökmotorer som Google eftersom den säkerställer att det bara finns en URL per sida.


En alternativ metod är att skapa en mobilapp för dina besökare. Detta gör att du kan anpassa hur ditt innehåll visas för besökare, men det betyder att besökare inte tittar på ditt innehåll med samma URL som på stationära datorer.

Idag skulle jag vilja prata om WordPress-plugin WPtouch. Plugin upptäcker när mobilbesökare tittar på en sida och visar ett elegant användarvänligt mobiltema till dem.

Det som överraskar många om WPtouch är att det erbjuder samma typ av gränssnitt som du kan förvänta dig av en dedikerad mobilapplikation; men plugin-programmet visar helt enkelt ett anpassat tema för mobila besökare. Det erbjuder därför den förbättrade användarupplevelsen mer associerad med dedikerade mobilapplikationer med SEO-fördelarna mer förknippade med regelbunden responsiv design.

Plugin ger också besökare möjlighet att inaktivera WPtouch och visa skrivbordsdesignen på din webbplats på deras smartphone. Detta är en användbar funktion eftersom många smartphones har skärmar som är 5 tum i diameter eller större, därför kan besökare föredra att se den normala designen.

WPtouch fungerar bra ut ur lådan, men plugin ger dig en enorm mängd kontroll över hur din mobildesign. Låt oss ta en djupare titt på vad plugin kan göra.

Kärninställningar

Titeln på din mobildesign kommer som standard att titta på din webbplats, men det ger dig möjlighet att ändra den. Det finns också ett förhandsgranskningsläge för administratörer och en ruta för att lägga till Google Analytics och annan anpassad kod.

WPtouch Core-inställningskompatibilitet

Plugin låter dig inaktivera stylingkodkoder när mobildesignen används. Detta är användbart om du använder några kortkoder som inte ser bra ut med de mindre dimensionerna i mobiltema.

Du kan också inaktivera WPtouch för specifika webbadresser och definiera vilka enheter WPtouch kommer att användas på. De allra flesta användaragenter definieras redan inklusive iOS-enheter, Android, Blackberry och webOS.

WPtouch Core-inställningar

Teman och tillägg

WPtouch är gratis att ladda ner, men en premiumversion är tillgänglig från $ 49. Gratisversionen levereras förpackad med en design som heter Bauhaus. Fyra ytterligare design ingår i WPtouch Pro.

WPtouch-teman

WPtouch Pro tillhandahåller också tre tillägg som förbättrar funktionaliteten för plugin. Detta inkluderar en cachemodul, en modul som minskar storleken på bilder för mobilanvändare och en modul som låter dig visa specifikt innehåll för mobilanvändare.

WPtouch-tillägg

Temainställningar

Inställningar som används på din huvudwebbplats, t.ex. antalet blogginlägg som visas, kan också ändras för din mobildesign. Du kan också välja om kategorier, författarinformation och kommentarer ska visas.

Teman skjutreglaget kan visa dina senaste blogginlägg, inlägg med en specifik tagg eller inlägg från en viss kategori (t.ex. nyheter). Du kan också välja exakta inlägg och sidor som ska visas med post och sid-ID.

WPtouch-temainställningar

Temateckensnitt och färger kan enkelt ändras genom varumärkesavsnittet. Du kan också ladda upp din webbplatslogotyp, visa sociala medielänkar och skapa din egen HTML-sidfot.

WPtouch branding-inställningar

Med WPtouch kan du också ändra ikonerna som visas för Android- och iOS-användare när de bokmärker din webbplats.

WPtouch-tema-bokmärkesikoner

menyer

Plugin använder WordPress-menysystemet. Det är därför lätt att anpassa toppmenyn. Allt du behöver göra är att skapa en ny meny och sedan tilldela den i inställningsområdet.

WPtouch-menyer

Ikoner kan kopplas till varje menypost. Allt du behöver göra är att dra och släppa den ikon du vill ha till motsvarande menyalternativ.

WPtouch-menyinställning

Tolv ikonuppsättningar ingår i plugin-programmet. Alla uppsättningar ingår i den fria versionen av plugin så att du inte behöver uppgradera för att ändra ikonerna som används. Det finns också ett alternativ att ladda upp dina egna ikoner.

WPtouch-menyikoner

Mobildesign

Alla konfigurationsalternativ i världen skulle inte betyda något om mobildesignen inte var bra. Tack och lov är det inte fallet. Som jag nämnde i början har designen utseende och känsla som du normalt skulle associera med dedikerade mobilapplikationer. Den professionella designen ser bra ut och innehållet är lätt att navigera.

WPtouch mobil design

Besökare kan navigera till andra inlägg och publicera kommentarer som de skulle göra på din skrivbordsdesign.

WPtouch mobil design

Översikt

WPtouch är en av mina favorit WordPress-plugins. Det är överlägset det enklaste och billigaste sättet att skapa en mobilvänlig version av din webbplats. Detta gör det till ett utmärkt val för dig som inte redan använder ett lyhört tema.

Även de av er som har en lyhörd design kanske vill byta. Utvecklarna hävdar att deras mobildesign laddas två till tre gånger snabbare än de mest lyhörda designen. Jag har inte testat detta själv, men det är meningsfullt att en minimal design skulle vara snabbare att ladda.

Den fria versionen av plugin har allt du behöver, men du kanske vill överväga WPtouch Pro för att dra nytta av tilläggarna. I synnerhet ser cache-plugin ut som om det kan förbättra laddningstiderna avsevärt eftersom det kommer att omformatera bilder i farten för att optimera det för olika enheter. Premiumversionen av plugin ger dig också tillgång till ett av ett biljettstödssystem.

Jag uppmuntrar dig att ge gratis version av WPtouch ett försök först. Om du gillar vad den gör kan du sedan granska om det är värt att uppgradera.

Jag hoppas att du har haft den här recensionen. I så fall uppmuntrar jag dig att prenumerera på WPExplorer för uppdateringar av våra senaste artiklar ��

Kevin

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map