10+ brezplačnih storitev CDN za pospešitev WordPressa

Brezplačne storitve CDN za pospešitev WordPressa

V današnjem svetu, kjer povprečna hitrost interneta v tehnološko naprednih regijah presega 10 Mbps, ni čudno, da uspevajo CDN storitve. Da bi stvari še bolj pospešili, lahko nekateri srečni bralci uživajo hitrosti do 1 Gbps – da, en gigabit na sekundo, zahvaljujoč storitvam, kot so Google Fiber, Cox Gigablast ali Centurylink Gigabit. Kot slaba stran te dirke za hitrejše koščke je potrebno obdobje pozornosti in potrpežljivosti postati spremenljivo.


Vedno je dobro, da vaše spletno mesto poganja omrežje za pošiljanje vsebine. Ne samo, da CDN prihrani stroške pasovne širine pri vašem ponudniku gostovanja, temveč vaše spletno mesto postane noro hitro in se nagiba k višjim uvrstitvam v iskalnikih. Morda ste slišali ta rek:

Nekateri pravijo, da nič na tem svetu ni zastonj,
Pravim, da morate samo vedeti, kje iskati!

Kaj je CDN – Network Delivery Network?

Preden se lotimo brezplačnih CDN-jev za vaše spletno mesto WordPress, preučimo osnove. Preprosto povedano, omrežje za pošiljanje vsebine ali CDN je kup strežnikov, ki so nameščeni po vsem svetu in so namenjeni najhitrejšemu pošiljanju datotek vašega spletnega mesta obiskovalcu spletnega mesta. Tri točke:

 • Kup strežnikov.
 • Nahaja se po vsem svetu.
 • Najhitreje prikaže statične datoteke na vašem spletnem mestu (slike, datoteke PDF, statične knjižnice, kot so datoteke JavaScript in CSS)

Zakaj CDN?

Novo spletno mesto ima običajno en izvor. In to je v redu, ko začnete in nimate veliko obiskovalcev. Ko se vaše spletno mesto veča (tj. Poveča vaš promet), bi se povečal tudi čas, potreben za nalaganje spletnega mesta.

Ljudje na splošno ne marajo čaka za spletno mesto. Učinek je najmočnejši na spletnih straneh za spletno nakupovanje, kjer je en sekundni padec časa nalaganja dodal 6.000.000 USD (to je 6 milijonov) prihodkov. To sem izbral iz briljantnega članka CachePoint – Zelo dejanski učinek uspešnosti na prihodke.

Zato imamo CDN. Pospeši dostavo vsebine z vročanjem vsebine s strežnika, ki je obiskovalcu najbližji. Vaš čas nalaganja se zmanjša in na koncu boste zmagali. Če želite bolje razumeti CDN, Vodnik CDN za Incapsula je odličen kraj za začetek.

Uvod v seznam CDN

Ta članek bomo razvrstili v štiri skupine:

 • Skupina eno so popolnoma brezplačne storitve CDN, ki bodo imele a večno prost načrt.
 • CDN v skupini dva so ena ponudba velikodušna preizkusna obdobja (pomislite na dvanajst mesecev) – to zadostuje za razširitev vašega bloga.
 • Skupina trije vsebuje CDN, ki so spet absolutno brezplačno za gostovanje skupnih skriptov kot so jQuery, Bootstrap itd.
 • Skupina štiri je vsebuje častne omembe ki niso več aktivne, vendar so bile žive v času, ko je bil ta članek prvotno objavljen (to je bilo v letu 2016).

Brezplačni CDN-ji za WordPress, ki imajo načrt za vedno

Glede na to, da ste na tej strani pristali kot “brezplačni CDN za WordPress”, pojdimo navzdol v članek.

1. CloudFlare

Cloudflare-cdn-storitev

CloudFlare je popularno znan kot najboljši brezplačni CDN za WordPress uporabnike. Je eden redkih vodilnih igralcev, ki dejansko ponuja brezplačen načrt. Poganja ga 115 podatkovnih centrov, CloudFlare nudi hitrost, zanesljivost in zaščito pred osnovnimi napadi DDoS. In to je WordPress vtičnik se uporablja na več kot 100.000 aktivnih spletnih mestih.

2. Inkapsula

Incapsula-cdn-storitev

Inkapsula zagotavlja dostavo aplikacij iz oblaka: globalni CDN, varnost spletnega mesta, zaščita DDoS, izravnava nalaganja in preklop. Za aktiviranje storitve potrebujete 5 minut in odlično jih imajo brezplačen načrt in a WordPress vtičnik da dobite pravilne podatke o naslovu IP za komentarje, objavljene na vašem spletnem mestu.

Funkcije, ki jih ponujata CloudFlare in Incapsula:

Na kratko, to počnejo Incapsula in CloudFlare:

 • Usmeri promet celotnega spletnega mesta prek svoje globalno razporejene mreže strežnikov višjega cenovnega razreda (to dosežemo z majhno spremembo DNS)
 • Analiza nevarnosti dohodnega prometa v realnem času in blokiranje najnovejših spletnih groženj, vključno z več gigabitnimi DDoS napadi
 • Odhodni promet se pospešuje prek njihovega omrežja za pošiljanje vsebin na svetovni ravni

3. Photon Jetpack

Photon Jetpack

Vsem uporabnikom WordPress – Jetpack ne potrebuje uvoda. V svoje nedavno izboljšanje odličnosti so vključili brezplačno storitev CDN (imenovano Photon), ki prikazuje slike vašega spletnega mesta prek svoje globalne mreže WordPress.com. Če želite aktivirati to storitev, morate samo prenesti in namestiti Jetpack in aktivirajte svoj Photon modul.

Uporabniki WordPress-a ne potrebujejo predstavitve Jetpacka. Ena najbolj kul funkcij, ki jo Jetpack ponuja, je njihova brezplačna CDN storitev Photon. Najboljši del? Ničesar vam ni treba konfigurirati! Preprosto namestite vtičnik, se prijavite s svojim WordPress.com računom in aktivirajte fotonski modul. To je to. Vse slike boste prenesli v mrežo WordPress, ki pokriva več sto tisoč spletnih strani po vsem svetu.

4. Swarmify

Swarmify, (prej znan kot SwarmCDN), je omrežje za zagotavljanje vsebine, ki temelji na osebni uporabi (P2P), ki v svojem brezplačnem načrtu ponuja pasovno širino 10 GB (samo za slike). Če ga želite preizkusiti, prenesite datoteko WordPress vtičnik in pojdi. Zanimivo je, da Swarmify deluje nekoliko drugače:

Recimo, da skupina ljudi brska po vašem spletnem mestu. Zamislite si jih kot prvega “vrstnika” v P2P. Ko pride nov obiskovalec (vrstnik), se slike postrežejo z že obstoječo skupino uporabnikov (prejšnji vrstnik). To prihrani pasovno širino vašega strežnika in izboljša čas nalaganja, saj so vrstniki običajno bližje drug drugemu. Swarmify ponuja tudi video CDN, ki je le del njihovega plačljivega načrta.

Preizkusne CDN storitve, ki so enako dobre kot brezplačne:

V tem razdelku bomo raziskali nekatere vrhunske ponudnike CDN v oblaku, ki ponujajo velikodušno preskusno obdobje. Menim, da bi trajanje preskusa zadostovalo za preizkus storitve in na koncu nadgraditi na plačljivi načrt

Da bi vam dali nekaj konteksta, je prihodnost spleta v oblaku. Naj bo to dobava vsebine za vaše spletno mesto WordPress ali računalništvo z visoko zmogljivostjo za NASA – oblak je povsod. Objavili smo nekaj člankov o tem, kako namestiti WordPress v oblak. Danes si bomo ogledali iste storitve, ki ponujajo tudi CDN. Ogledali si bomo spletne storitve Amazon in Google Cloud.

5. AWS Cloudfront

Amazon Web Services (AWS) je pionir pri zagotavljanju visoko zmogljivega računalništva v oblaku množicam po dostopni ceni. Ena izmed njihovih storitev je Amazon CloudFront vodilna v industriji omrežja za pošiljanje vsebin, ki jih uporabljata Slack in Spotify!

Poleg tega imajo še en brezplačna stopnja uporabe enega polnega leta. In kvota? 50 GB prenosa izhodnih podatkov v preskusnem obdobju. To je vsekakor treba poskusiti za vse WordPress navdušence.

Kako začnete??

Za začetek bomo uporabili WP Offload S3 Lite vtičnik, ki vam omogoča integracijo storitev Amazon S3 (shramba) in Amazon CloudFront (CDN) s svojim WordPress spletnim mestom. Oglejte si tudi naš članek o tem, kako namestiti WordPress v AWS.

6. Google Cloud CDN

Podobno kot AWS tudi Google Cloud ponuja dobropis v višini 300 USD v obdobju enega leta z dostopom do njihovih Cloud CDN platforma. V preteklosti smo opisali, kako namestiti WordPress v Google Cloud. Danes obstajajo rešitve z enim klikom za namestitev WordPressa (in drugih vodilnih CMS) med več ponudnikov oblakov.

7. Microsoft Azure CDN

Microsoft Azure trenutno (tj. julij 2017) ponuja a 30-dnevno sojenje svojih storitev z dobrotami v vrednosti 200 USD. The Azure CDN je na voljo v več centrih podatkov po vsem svetu.

8. Oblačnost

Če imate spletno mesto, ki je močno odvisno od slik (pomislite na portfelje fotografij / oblikovalskih storitev), bi bilo dobro prenašati vaše slike na drug strežnik. Na koncu bi prihranili veliko dragocene pasovne širine. Oblačno je robustna rešitev za upravljanje slik, ki lahko gosti vaše slike, jih spreminjate med časom in vrsto drugih odličnih funkcij. V svojem večno brezplačnem načrtu ponujajo 2 GB pomnilnika s 5 GB pasovne širine.

9. Imgur

Divje priljubljeno spletno mesto za gostovanje slik, imgur je hiter, zanesljiv in kot nalašč za začetnike. Če šele začenjate in iščete enostaven način za shranjevanje pasovne širine strežnika, se vklopite skupaj z drugimi priljubljenimi spletnimi mesti za gostovanje slik, kot so PhotoBucket in Flickr naj služijo vašim ciljem v največji možni meri.

10. Brezplačna podjetja za shranjevanje v oblaku

brezplačne storitve za shranjevanje v oblaku-cdn

Drug odličen način za shranjevanje pasovne širine strežnika je uporaba brezplačnih storitev za shranjevanje v oblaku. Recimo, da imate na voljo nekaj dokumentov PDF ali videoposnetka za neposreden prenos. Gostovanje na vašem strežniku bi pasovno širino porabilo kot noro. Pametna rešitev bi bila uporaba različnih brezplačnih storitev shranjevanja v oblaku. Če želite javno deliti datoteko, lahko preprosto ustvarite javni URL datoteke in jo prilepite na svoje spletno mesto. Tu je nekaj brezplačnih rešitev za shranjevanje v oblaku:

Brezplačni CDN z odprtokodnimi izvori za gostovane knjižnice

Zdaj si bomo ogledali nekatere knjižnice odprte kode, ki jih gostijo vrhunska omrežja za pošiljanje vsebin.

11. Knjižnice, ki jih gosti Google

Google za nekatere ponudnike ponuja brezplačno gostovanje najbolj priljubljenih knjižnic v njihovi zelo hitri infrastrukturi. To je izjemno koristno za razvijalce WordPress-a, ki jih lahko uporabljajo v svojih temah in vtičnikih.

12. Cdnjs

Cdnjs je CDN s skupnimi močmi, ki ga uporablja več kot 320.000 spletnih strani. Pokrovitelji cdnjs sponzorirajo CloudFlare, UserApp in Algolia 1.000 knjižnice.

13. jsDeliver

jsdeliver-cdn-storitev

jsDelivr je a javno dostopen CDN kjer lahko kateri koli spletni razvijalec naloži in gostuje svoje datoteke. Najbolj primerno je za gostovanje teh knjižnic niso gosti Google. Lahko jih uporabite WordPress vtičnik (čeprav se nekaj let ne posodablja) za vključitev njihovih storitev na vaše spletno mesto.

14. Začetni CDN

Bootstrap je eden najbolj priljubljenih okvirov, ki napaja milijone spletnih mest po vsem svetu. StackPath ponosno gosti CDN knjižnice Bootstrap.

Spoštovane omembe (kratkoročne brezplačne preizkusne različice CDN)

Naslednje storitve CDN ponujajo preizkusno obdobje, vendar morate zaradi varnostnih razlogov za stik z njimi uporabiti kontaktni obrazec. Ko pridobite brezplačno preskusno različico, je za natančno nastavitev potrebno dobro znanje, ki ga lahko pridobite ta super članek.

 1. MetaCDN – Ponudba 7-dnevnega preizkusnega obdobja z neomejenim dostopom do vseh storitev in brez registracije na kreditno kartico – MetaCDN je dobra izbira za preizkusni CDN.
 2. CDN77 – Ponujajo 14-dnevno preskusno različico z dostopom do vseh funkcij, ki so na voljo v premijskem načrtu, in brez potrebe po predložitvi kreditne kartice. Če se odločite za nadaljnjo uporabo njihove storitve, vam bomo zaračunali samo tisto, kar uporabljate na bajt (pro-ocenjeno).
 3. KeyCDN – Ponujajo brezplačno preizkusno obdobje, ne da bi vam ob prijavi morali predložiti kreditno kartico, saj se zdi, da vam nudijo 250 GB brezplačnega prenosa v preizkusnem obdobju.

Zaključek

Da bi bil kratek, vas želim spomniti, da se morajo vse dobre stvari končati. Obstajajo primeri brezplačnih CDN podjetij, ki so prenehale ponujati svoje storitve brezplačno (Exabajti) ali so se popolnoma ustavile (SpeedyMirror, CoBlitz) – kar nas privede do pomembnega zaključka:

Kdaj naj preidem na ustrezen CDN?

Brezplačna storitev CDN bo trajala le tako dolgo. Ko se vaš promet začne povečevati – boste sčasoma zmanjkali preizkusne pasovne širine in / ali bodo vaši obiskovalci začeli godrnjati o počasnem spletnem mestu. To je vaša zelena luč preklopite na ustrezno storitev CDN, kot je CDN77 ali Amazon CloudFront. Vesele poti, Roadrunner!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map