10 načinov, kako narediti svoje spletno mesto WordPress hitrejše

Torej ste že slišali, da bo Google upošteval hitrost vašega spletnega mesta, ko ga bo obravnaval kot najvišje rezultate iskanja, zdaj pa želite spletno mesto narediti čim hitreje, da boste lahko obdržali ali nadgradili do mesta 1, G.


Še dobro, da ste našli to objavo, ker vas bom naučil, kako zmanjšati velikost svojih strani / objav in narediti spletno mesto hitreje kot kdajkoli prej. Spodaj najdete 10 odličnih nasvetov, s katerimi lahko znatno pospešite svoj WordPress blog. Uživajte in ne pozabite komentirati in tvitniti te objave!

Spodaj je 10 odličnih načinov, kako lahko pospešite svoje WordPress spletno mesto, tako da boste svojim uporabnikom zagotovili boljšo izkušnjo in morda še nekoliko izboljšali uvrstitev…

1. Predpomnite svoje strani

Teme WordPress delujejo tako, da kličete na svojo wp-bazo in vrnete vsebino, ki bo prikazana na vašem spletnem mestu. Zato morate vsakič, ko stran naložite na svoje spletno mesto, iz baze podatkov pridobiti potrebne podatke, kar lahko močno upočasni vaše spletno mesto, še posebej, če na vaš db vložite veliko zahtev. Prednostno bi morali imeti “predpomnjeno” različico (HML) svojega spletnega mesta, tako da, ko so vaše strani naložene, je že vse zahtevano. Najboljši način za to je uporaba vtičnika za predpomnjenje WordPress, imenuje se moj najljubši Hyper Chache.

2. Zmanjšanje velikosti slike

Vsakdo danes rad uporablja svoje slike na svojih blogih, zakaj zato, ker naredijo vašo spletno stran bolj zanimivo in čudovito videti. Vendar pa so slike lahko res velike in nalaganje traja veliko časa. Če resnično želite pospešiti WordPress, bi vam predlagal, da naredite 3 stvari: odstranite nepotrebne slike, zmanjšajte količino slik v kateri koli objavi in ​​razmažite slike. Yahoo ponuja storitev, ki se imenuje Razbij ga, kamor lahko naložite katero koli sliko, ki bo zmanjšala njeno velikost, obenem pa ohranila prvotno kakovost. Predlagam, da začnete z brisanjem vseh slik v tematskih datotekah, saj bodo te na vseh straneh vašega spletnega mesta. Lahko se vrnete tudi v mapo za nalaganje datotek wp in naložite katero koli od naloženih slik in to storite za vse prihodnje slike, ki jih naložite.

Pri slikah se želite prepričati tudi o tem, da če na slikah prikazujete sličice, da ne nalagate celotne slike in jo nato prikazujete v manjši dimenziji z oznakami širina = ”” in višina = ”” . Nima smisla naložiti ogromne slike, da bi jo prikazali na polovici svoje velikosti. S privzetim orodjem za ponovno določanje velikosti slike ali skripta lahko samodejno spremenite velikost slik, da ustrezajo vašim potrebam.

Zmanjševanje velikosti in količine slik na vašem spletnem mestu ima lahko zelo opazno razliko v hitrosti nalaganja.

3. Omejite skripte

Številni blogi danes dodajajo na tone različnih skriptov za “izboljšanje” svojega spletnega mesta, vendar bodo to upočasnili vašo spletno stran kot nobena druga. Predlagam, da se držite čim manj skript. Na WPTopTen uporabljam skript Tweetmeme, če pa bi dodal gumb Digg, nedavne tvite, delil na facebook… vse te druge skripte, kot bi moja spletna stran verjetno trajala za vedno. Ljudje in očitno Google želijo hitro nalaganje spletnih mest, zato se držite skriptov, ki jih resnično potrebujete ali resnično dodate na svoje spletno mesto. Vse drugo, kar samo izgleda lepo, odstranite.

4. Očistite kodo

Stavim, da ima več kot 90% vseh spletnih mest, ki podpirajo WordPress (če ne več), vsaj eno vrstico kode v svojem slogu ali tematskih datotekah, ki jih res ne potrebujejo. Če resnično želite pospešiti svoje spletno mesto in zmanjšati njegovo velikost do zadnjega možnega kilobajta, je čas, da si oglejte to kodo in začnete sekati nepotrebno.

Najprej si oglejte preglednico s stili in se prepričajte, da tam ni ničesar, kar trenutno ne uporablja dizajn vašega spletnega mesta, nato pa pojdite na CSS kompresor in se znebite vsega tega grdega praznega prostora.

Nato boste morali pregledati vse druge tematske datoteke (single.php, index.php, page.php….) In v bistvu narediti isto. Poskrbite, da resnično želite vso kodo, ki je tam, nato pa ročno odstranite prazen prostor. Odstranjevanje praznega prostora ne bo prineslo velike razlike, če pa želite, da se vaše spletno mesto naloži čim hitreje, kot je to lahko še ena stvar.

5. Optimizirajte bazo podatkov

Prej sem omenil, da lahko v WordPress objave in strani predpomnilnik shranite, da vam na spletnem mestu ne bi bilo treba klicati / sklicevati na bazo podatkov, ko nalagate stran. Res pa je, da je treba ustvariti predpomnilnik, da je treba to stran ali objavo enkrat naložiti. Z optimizacijo baze podatkov lahko pomagate izboljšati hitrost ne predpomnjenih strani / objav (ali celotnega spletnega mesta, če se odločite, da ne uporabljate predpomnilnega vtičnika).

6. Premislite svoj dizajn

Vsi imajo radi res lepa in spletna mesta, bogata s slikami / vektorji, vendar se lahko to najbolj počasi naložijo. Če želite res hitro spletno mesto, se boste želeli čim več držati CSS-ja, s CSS 3 pa lahko dosežete nekaj res impresivnih modelov, ne da bi potrebovali photoshop (slike). Morate imeti resnično tisto velikansko sliko v ozadju ali lahko uporabite trdno barvo? Ali za navigacijo uporabljate izmenjavo slik JavaScripta? Zastavite si vprašanja o tej vrsti in pojdite čez oblikovanje svojih spletnih mest in prepričan sem, da boste našli načine za zmanjšanje velikosti vaše postavitve.

7. Izreži te izseke

Ste eden tistih ljudi, ki imajo radi svoje celotne objave na domači strani in straneh z kategorijami? V tem primeru bi morali razmisliti o uporabi odlomkov za svoj blog ne le za SEO namene, ampak tudi za hitrost spletnega mesta. Količino vsebine na določeni strani kategorije ali domači strani lahko močno zmanjšate z uporabo manjših odlomkov. Za uporabo odlomkov na vašem spletnem mestu morate le uporabiti predlogo za predlogo in med ustvarjanjem objave kopirajte in vpišite majhen opis v polje z izvlečki.

8. Razmislite o vsebini nad slikami

Slika ne pove tisoč besed, tisoč besed pove tisoč besed. To je miselni nabor, ki ga morate imeti ves čas, ko blogerite. Ne le, da je “kralj vsebine”, če gre za dobro uvrstitev na spletnih iskalnikih, ampak potrebuje tudi veliko manj prostora v pomnilniku za lep dolg članek kot za objavo, kot je “100 super tem WordPress” in prikaz posnetka zaslona vsakega (ou!). Nehajte dodajati toliko slik na svoje spletno mesto in začnite pisati uporabno vsebino. Vaši obiskovalci bodo cenili, ko se bo vaše spletno mesto naložilo hitro.

9. Odstranite nepotrebne vtičnike

V redu, tukaj je dogovor z vtičniki … Upočasnili bodo hec vaše spletne strani, zato poskrbite, da odstranite vtičnik, ki ga na svojem spletnem mestu zares ne potrebujete. Številni vtičniki so opremljeni s svojimi datotekami css in z vedrino kode, ki se vstavi bodisi znotraj oznak predloge v vaši glavi ali v nogi. Vsa ta dodatna koda in pregledi sloga lahko zelo upočasnijo vaše spletno mesto. poleg tega boste morali pri uporabi nekaterih vtičnikov v svojo bazo podatkov vložiti še več zahtev. Torej, oglejte si vse svoje vtičnike in si oglejte, katere tiste resnično ne potrebujete, da bo vaše spletno mesto še vedno tako, kot je (luksuzni vtičniki), in jih izbrisali. Potem boste morda želeli pregledati svojo bazo podatkov, da iz njih odstranite vse preostale smeti.

10. Odkažite svojo poceni storitev gostovanja

Tu je vse, kar se spušča. Če imate krepkega gostitelja, bo verjetno vaše spletno mesto resnično počasno. Razmislite o plačilu nekoliko dodatnih za boljšo in hitrejšo storitev gostovanja. Vi, vaši obiskovalci in iskalniki boste zelo cenili dejstvo, da niste več tako omamni.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map