10 razlogov za preklop spletnega mesta ali spletnega dnevnika na WordPress.org

Z več kot 21 komentarjev je objavljenih na sekundo in 14 milijard ogledov strani na mesec, WordPress je danes postal najbolj priljubljena platforma CMS v internetu. Z WordPressom lahko dobesedno sestavite vse, kar vam je všeč. Od spletnih mest za e-trgovino do namenskega foruma – vse, kar potrebujete, je pravi vtičnik.


Tradicionalno je WordPress na voljo v dveh različicah:

 1. WordPress.com – komercialna storitev, ki vam omogoča ustvarjanje brezplačnega bloga
 2. WordPress.org – odprtokodna programska oprema, ki je začela revolucijo

Najpomembnejši prodajni dejavnik, zaradi katerega je WordPress.com tako privlačen, je dejstvo, da je 100% brezplačen – za življenje. Na tisoče blogerjev vsak dan vpiše račun v WordPress.com in blog dobi v spletu v nekaj minutah. Toda WordPress.com ima svoj pravičen delež omejitev.

Verjetno niste vedeli, da WordPress.com drži pravica do ukinite vaš blog, kadarkoli želite. To je jasno navedeno v njihovih pogojih.

Obstaja še nekaj drugih možnih pasti, zaradi katerih WordPress.com navsezadnje ni tako privlačna. Torej smo našteli nekaj pomanjkljivosti uporabe WordPress.com in pojasnili potrebo po prehodu na WordPress.org – samoplačniško platformo.

Upoštevajte, da se WordPress.org sklicuje na samostojno spletno mesto WordPress. V preostalem delu tega člena sta sinonimno uporabljena.

1. Občasni oglasi

Koncept oglaševanja na oblaku oznak

Da bi obdržali svojo brezplačno storitev, WordPress.com občasno prikazuje nevsiljive oglase v vašem blogu. Tako plačujejo za svoje velikansko omrežje, v katerem živijo milijoni blogov. Ko razmislite, je pravzaprav precej logično. Kako drugače bodo plačevali račune za strežnik?

Ne morejo naleteti na vlagatelje, ki pravijo, “da vložijo milijone dolarjev v nas, da bomo lahko brezplačno gostili bloge drugih ljudi.” To preprosto ni mogoče. Tako je uporaba oglasov povsem upravičena.

A resnično želite, da se vaše spletno mesto oglašuje, še posebej, če od njega ne plačate niti enega penija? To me pripelje do moje naslednje točke.

2. Prikazovanje oglasov v vašem spletnem dnevniku

shutterstock_156197999

Oglasi v blogu so večletni vir prihodka. Zaženete jih lahko sami ali uporabite storitev, kot je Google Adsense ali BuySellAds. Dobro postavljeni oglasi vas bodo imeli ob dobrem prometu; medtem ko bo spletno mesto z zmernim prometom znašalo 20-30 dolarjev vsak mesec. To zadostuje za pokritje stroškov gostovanja in drugih stroškov, kot so premium vtičniki ali naročnine na e-poštno trženje.

WordPress.com vam ne dovoljuje prikazovanja oglasov na svojem blogu, kadar uporabljate njihovo brezplačno storitev. Občasno pa bodo na vašem spletnem mestu prikazovali oglase, da se bodo njihovi strežniki prikazovali.

3. Vrednost blagovne znamke

shutterstock_140282785

Najpomembnejši dejavnik pri spletnem portfelju je vrednost blagovne znamke. Ko rečem Nike, takoj zagledaš ikonični znak klopov. Rolex vas sprašuje, kako ste videti s to krono. To je podoba blagovne znamke Bistveno je, da podjetja delajo na ustvarjanju trdne vrednosti blagovne znamke.

Z WordPress.com imate pravico do brezplačne poddomene. Če nameravate gostiti poslovni portfelj, naj vam to zagotovim mygroovybusiness.wordpress.com ne izgleda profesionalno. Nasploh. Pobarva poceni sliko. Spustite se v občasne oglase in imate recept za katastrofe. Če želite to odpraviti, boste morali kupiti vsaj dva dodatka: Domena in Ni oglasov. Stroški domene bodo veliko cenejši v katerem koli registrarju domen, ki ima certifikat ICANN.

4. Brez partnerskih povezav

shutterstock_47424769

Mnogi blogerji zaslužijo pasivni dohodek na spletu s pomočjo affiliate marketinga. Nekateri zaslužijo celo več kot 20.000 dolarjev vsak mesec. WordPress ima strogo politiko do partnerskih povezav. Ne morete oglaševati izdelkov, ki imajo partnerski sistem. Na primer, lahko na WPEngine napišete pregled s 3000 besedami, ne morete pa vključiti napotnice. Da bi vam predstavil, kaj pogrešate, WPEngine plača 150 USD (ali več) za vsakega odjemalca, ki ga napotite..

Vendar ni izgubljeno vse upanje. Dovoljene sta dve obliki dohodkovnega partnerstva:

 • Ocene knjig, filmov in iger iz Amazonka – noben drug izdelek ni dovoljen
 • Povezave do vaših izdelkov, navedenih v Etsy

Če ste bloger, ki ne oglašuje knjig, filmov ali iger, imate veliko sreče. Če se odločite za upornika, se vam lahko zgodi ena od treh stvari:

 • Opozorilo
 • Zamrznite partnerske povezave
 • V najslabšem primeru je vaš blog zaključen!

5. Omejevanje s temami

cesta zaprta

WordPress.com ima veliko omejitev, ko gre za področje prilagajanja. Oglejmo si te omagalne pomanjkljivosti.

Prva je tema s temami. Danes je na voljo več sto tisoč brezplačnih in vrhunskih tem. Ljudje to ubijajo. Envato je prva prodajna kategorija. WPExplorer je elitni avtor v podjetju Envato in si je ustvaril ime za tematike kickass po nizki ceni.

S temo lahko dobite skoraj poljuben dizajn, ki ga želite. Ko pa ste v programu WordPress.com, ste omejeni samo na teme, ki so na voljo v predstavitveni temi WordPress.com.

Brez dvoma je krasna galerija tematik, ki si jo vsako od njih ogledajo strokovnjaki za kakovost kode. Če pa bi kupili temo kickassa, kot je Total, jih ne bi mogli uporabljati v WordPress.com

6. Prilagajanje teme vas bo stalo

prilagodite wp temo

Recimo, da ste se odločili za temo, ki ste jo izbrali iz tematske vitrine. Kaj pa, če bi želeli nekoliko spremeniti CSS, da bi vključili določene učinke ali recimo vključili podporo za ikono pisave. Oprosti amigo. V brezplačni različici to ni dovoljeno Za boljšo prilagoditev boste morali kupiti paket CSS in pisavo po meri.

7. Politika ničle tolerance do vtičnikov

shutterstock_135573032

To je edini najmočnejši udarec, ki konča razpravo. WordPress.com ne dovoljuje nobenega prostora za namestitev vtičnikov – niti najbolj priljubljenih, ki so jih prenesli več kot 14 milijonov krat in jih uporabljali na skoraj vseh WordPress spletnih mestih. Ob tem naj spomnimo, da je WordPress v svojem srcu dober CMS. To so vtičniki, ki so to Super.

Če lahko živite ob zavedanju tega dejstva, da v svojem blogu ne morete namestiti nobenega vtičnika, potem lahko WordPress.com resno upoštevate kot izvedljivo rešitev za gostovanje spletnega dnevnika.

8. Spletni tečaji učenja in e-trgovina

shutterstock_104989865

WooCommerce je sestavil dva neverjetna vtičnika – Sensei in WooCommerce zaradi česar omenjene značilnosti postanejo resničnost. S Sensei lahko na spletnem mestu WordPress zgradite spletne tečaje učenja. WooCommerce, iThemes Exchange in Easy Digital Downloads so nekateri najbolj priljubljeni vtičniki WordPress za e-trgovino.

V WordPress.com ne morete uporabljati vtičnikov, tako da so vrata zaprta. Lahko pa zgradite spletno mesto za e-trgovino s plačano nadgradnjo – Poslovni načrt ki stane 299 dolarjev letno. To je približno 25 dolarjev na mesec.

9. Gostovanje več mest WordPress

shutterstock_133642784

Kadar gre za gostovanje pasovne širine in prostora za shranjevanje, WordPress.com ponuja dovolj prostora za novo spletno mesto – 3 GB za shranjevanje vseh vaših medijskih nalogov skupaj z 10 GB pasovne širine vsak mesec.

V tradicionalnih spletnih gostiteljih v skupni rabi sta ti dve funkciji neomejeni, vendar velja poštena politika uporabe. Seveda bi morali plačati 4-5 dolarjev na mesec. Kadar pa gre za gostovanje več mest WordPress ali WordPress Multisite, je vedno zmagoval samoplačniška platforma (čeprav smo oboževalci Upravljanega WordPress gostovanja, ki težke dele odvzame samostojno gostovanje vašega spletnega mesta).

V programu WordPress.com vsaka nova namestitev programa WordPress pomeni novo domeno in nakup “brez oglasov” (tj. Če se želite videti profesionalni). Medtem ko vam večina spletnih gostov omogoča, da gostite več domen in WordPress namestitev v enem računu, kar bi znatno zmanjšalo stroške.

10. Izkušnja

domača stran shutterstock 1

Predvsem pa se boste, ko se boste lotili izziva gostovanja vašega spletnega mesta, znašli časi, ko boste naleteli na majhne težave. Beli zaslon smrti, notranja napaka strežnika, napake v temah in neprimerna dovoljenja spletnega strežnika – vse to je navadno za WordPressovega novinca. Dobra novica je rešitev za vse te težave so na voljo na internetu. Samo vedeti moraš, kje iskati.

Izkušnja, ki jo pridobite z uničenjem ovire s cestišča, je drugačna. Nobena količina znanja o učbenikih ne more konkurirati izkušnjam iz praktičnih resničnih življenjskih situacij. Če se želite naučiti WordPress, morate vedno imeti samoplačniško platformo.

Zaključek

Ljudje, ki niso tehnično zdravi, lahko težko ali celo zastrašujejo, ko predajo WordPress. Če ne želite dodatnega glavobola pri gostovanju in vzdrževanju spletnega mesta, vam je veliko bolje, če upravljate storitev gostovanja WordPress, kot sta WPEngine ali Media Temple. Ta podjetja dnevno poslužijo približno milijon ogledov strani in imajo specializirano konfiguracijo strojne opreme, optimizirano za največjo učinkovitost WordPressa. Poskrbijo za varnostne kopije, osnovne posodobitve programa WordPress in splošno varnost spletnega mesta. Tu na WPExplorer uporabljamo WPEngine in zelo priporočam.

Če ste prešli s WordPress.com na WordPress.org, delite svoj razlog zakaj v spodnjih komentarjih. Če pa niste prepričani, ali je WordPress.org pravi za vas, nas obvestite, kaj vas zadržuje – radi bi delili nekaj prijaznih nasvetov ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map