10 stvari, ki jih morate vedeti o uporabi vtičnikov WordPress

10 stvari, ki bi jih morali vedeti o uporabi vtičnikov WordPress

Kaj bi bilo WordPress brez vtičnikov? WordPress je tako odlična naša sposobnost, da skorajda neomejeno razširimo najljubši svetovni sistem za upravljanje vsebine. S skoraj 25.000 vtičniki na voljo na WordPress.org sam je nebo res meja.


Toda z veliko močjo je velika odgovornost in žal je dejstvo, da lahko uporaba WordPress vtičnikov povzroči neželene stranske učinke, če niste preveč previdni. Glede na to želim v tej objavi zajeti najpomembnejše stvari, ki jih morate upoštevati pri uporabi WordPress vtičnikov na svojem mestu WordPress, tako da boste lahko uživali v vsej dodatni funkcionalnosti in se izognili pasti..

1. Posodobite vtičnike

http://www.wpexplorer.com/essential-wordpress-plugins/

To je malo neumno, vendar je treba zaradi popolnosti omenjati: posodabljanje vtičnikov je ključnega pomena za varnost in funkcionalnost spletnega dnevnika. Zastareli vtičniki so glavna tarča tistih, ki iščejo pomanjkljivosti v varnosti in se lahko tudi zlomijo, ko izidejo novejše različice WordPressa in drugih vtičnikov..

Ne samo, da redno posodabljate svoje vtičnike, temveč tudi občasno preverite svoje vtičnike in se prepričajte, da so bili nedavno posodobljeni. Močno bi morali razmisliti o odstranitvi vtičnikov, ki niso bili posodobljeni dlje časa (praviloma recimo eno leto).

V idealnem primeru morate redno posodabljati svoje vtičnike (Opomba: Ne želite pozabiti? Lahko poskusite Enostaven upravitelj posodobitev za avtomatizacijo vtičnikov, tem in manjših / večjih posodobitev jedr WordPress).

2. Naj bodo posodobljeni vtičniki posodobljeni ali se jih znebite

To sledi neposredno iz moje prejšnje točke: tudi če vtičnik ni aktiven na vašem spletnem mestu, morate zagotoviti, da je še vedno posodobljen. Deaktivirani vtičnik je na vašem spletnem mestu še vedno “v živo” v smislu, da bi ga lahko izkoristili kot varnostno pomanjkljivost. Mimogrede, enako lahko rečemo za teme, tako da moj nasvet velja tudi tam.

Če sem iskren, če vtičnik ni aktiven na vašem spletnem mestu in ga v prihodnosti ne nameravate uporabljati, bi bil moj nasvet, da ga odstranite. Še zadnje, kar želite, je, da vaše spletno mesto postane pokopališče neuporabljenih vtičnikov – plača se, da so stvari čiste in urejene..

3. Izklopite vtičnike za zaledne čase, ko jih ne uporabljate

Ko ne uporabljate vtičnikov za izhodno izhodno stanje

Večina vtičnikov obremenjuje vire vašega spletnega mesta, tudi če je ta manjši. Kot takšno priporočam, da vtičnike vklopite le, kadar so potrebni.

Vzemimo za primer WordPress vtičnik za ponastavitev baze podatkov. Ta majhen vtičnik olajša ponastavitev WordPressa tako, da vrnete vse ali dele baze podatkov WordPress v prvotno, privzeto stanje. Vendar mora biti vtičnik za ponastavitev baze podatkov WordPress aktiven samo, ko zaženete ponastavitev – deaktivirati ga lahko kadar koli drugje.

Na kratko, vsak aktivni vtičnik na vašem spletnem mestu naj uporablja vaše spletno mesto. Če ni, ga izključite.

4. Število vtičnikov ni pomembno

Če ga poenostavimo, je vtičnik preprosto dodatna koda, ki se izvaja na vašem spletnem mestu. Kolikor bi lahko v datoteko function.php dodali isto kodo in dosegli enak učinek.

Zato število vtičnikov, ki ste jih namestili in aktivirali na svojem spletnem mestu, ni večja težava. Glavno vprašanje je, kako dobri so kodirani in vire intenzivni vaši vtičniki.

Naj povem tako: veliko bolje bi bilo, da imate na svojem spletnem mestu nameščenih pet lahkih in brezhibno kodiranih vtičnikov kot en vpihnjen, vročinsko intenziven in ranljiv vtičnik. V resnici bi vas morali bolj skrbeti kaj vtičnike, ki jih nameščate, in ne koliko.

5. Število vtičnikov Je Pomembno

Po tem je en razlog, zakaj je število vtičnikov, ki ste jih namestili na svoje spletno mesto, težava: konflikti.

Teoretično gledano, več vtičnikov imate na svojem spletnem mestu, večja je verjetnost, da boste našli enega, ki je v nasprotju z drugim. S težavo se spopadajo s konfliktnimi vtičniki, s katerimi se nenehno srečujejo razvijalci, saj obstaja skoraj neskončno število kombinacij nastavitev v vseh WordPress namestitvah. Večina WordPress blogov je popolnoma edinstvenih glede na kombinacijo nameščenih vtičnikov.

Čeprav se morate zavedati kakovosti vtičnikov, ki jih uporabljate, pazite tudi na številko, da bodo stvari čim bolj preproste. V tem primeru je manj manj, običajno več (ne bodite zaščitnik vtičnikov).

6. Kakovost vedno premaga količino

Ocena zvezd

V skladu z istim razmišljanjem bi morali biti zelo izbirni pri odločanju, katere vtičnike boste namestili na svojem spletnem mestu. Konec koncev lahko vsak vtičnik, ki ga namestite, pusti za seboj odtis, ki ga je težko odstraniti (še posebej, če je slabo kodiran). Čeprav je preizkušanje in namestitev vsakega vtičnika pod soncem na vašem spletnem mestu lahko zelo mamljivo, morate biti na strani previdnosti in selektivnosti..

Ko gre za namestitev vtičnikov, si oglejte nekaj ključnih elementov, kot so:

 • Število prenosov
 • Povprečna ocena
 • Ocene
 • Razvijalec (ali so dobro uveljavljeni?)
 • Dokazi o aktivni podpori

Dejstvo je, da ne nameščate samo vtičnika, ampak nameščate delček funkcije, ki bi ga radi želeli ostani funkcionalna za dogledno prihodnost. Če vtičnik zdaj deluje dobro, se želite prepričati, da bo deloval tudi v prihodnje.

Zame je odločitev o namestitvi novega vtičnika na mojem spletnem mestu precej pomembna. Pozorno se vprašam, ali resnično ne potreba funkcionalnost ali če me privlačijo pregovorno svetleče luči. Morda bi bilo vredno, da si zastavite isto vprašanje.

7. Premium ne pomeni najboljše

Dobro poznano psihološko dejstvo je, da ljudje na dojemanje vrednosti vplivajo na stroške. Če vam ponudim isto stvar brezplačno ali po ceni, se bo vaše dojemanje vrednosti v ločenih okoliščinah verjetno spremenilo.

Ta pojav je včasih mogoče opaziti v odnosu ljudi do premium vtičnikov. Dejstvo je, da je tam veliko brezvestnih razvijalcev premium vtičnikov. Samo zato, ker vam nekdo zaračuna vtičnik, ne pomeni dobrega. Obstaja ogromno izjemno kakovostnih brezplačnih vtičnikov, ki so jih razvili ljudje, ki jim lahko popolnoma zaupate.

Če to povemo, so ponavadi dobro izdelani premium vtičniki najboljši. Če izberete uglednega vrhunskega razvijalca vtičnikov, boste verjetno uživali najboljšo funkcionalnost, vrhunsko podporo in dosledne posodobitve. Ključno je zagotoviti, da podpirate »pravega« razvijalca. Ne iščite samo z Googlom in pojdite s kakršnimi koli prikazi – ugotovite, koga ljudje z veseljem osebno priporočijo. Vključite se v skupnost WordPress in si zapišite, o kom se govori v pozitivni luči. To so ljudje, od katerih bi morali videti.

8. Nekateri vtičniki veljajo za vitalne za skoraj katero koli spletno mesto

Vtičnik Yoast SEO za WordPress.

Yoast SEO je uporabno orodje za večino vrst WordPress spletnih mest.

V večini primerov bodo vtičniki, ki jih namestite, odvisni od vrste spletnega mesta, ki ga ustvarjate. Trgovina za e-trgovino morda potrebuje na primer vtičnik za nakupovalno košarico, medtem ko lahko portfelj fotografij koristi orodje za galerijo slik. Vendar pa obstajajo nekateri vtičniki, ki bi jih morala vključevati skoraj vsaka namestitev WordPressa, ne glede na to, kje je vaše spletno mesto osredotočeno.

Na primer, verjetno želite pritegniti čim več obiskovalcev, zato lahko vaše spletno mesto vedno izkoristi soliden vtičnik za optimizacijo iskalnikov (SEO), kot je Yoast SEO. Varnost je bistvenega pomena za varovanje podatkov in vsebine vašega spletnega mesta, zato vtičnik, kot je Wordfence je vedno pametna stava. Kot drug primer so obrazci za stike po meri (na primer tisti, ustvarjeni s kontaktnim obrazcem 7) uporabni za omogočanje obiskovalcem, da stopijo v stik, ne glede na to, ali vodite blog, poslovno spletno mesto ali trgovino.

Tudi če menite, da spletna stran, ki jo ustvarjate, ne potrebuje vtičnikov, vas bo morda presenetilo, koliko možnosti ponuja neprecenljivo funkcionalnost. Obstaja nekaj vtičnikov WordPress, o katerih bi moral vedeti vsak lastnik spletnega mesta – ne glede na to, ali jih uporabljate ali ne.

9. Vtičniki lahko vaše spletno mesto integrirajo z drugimi orodji in platformami

Nadzorna plošča Google Analytics za vtičnik WP.

Nadzorna plošča Google Analytics za WP vam omogoča integracijo spletnega mesta WordPress s priljubljenim orodjem za analitiko.

Vtičniki niso ustvarjeni v vakuumu. Čeprav je res, da je veliko samostojnih možnosti, ki ponujajo neodvisne funkcije, nekatere so odvisne od druge programske opreme. Pravzaprav obstaja veliko vtičnikov, namenjenih vključevanju vašega WordPress spletnega mesta s priljubljenimi orodji in platformami vseh vrst. To pomeni, da lahko naredite, da ti programi brez težav delujejo z WordPressom, ne da bi poznali niti eno vrstico kode.

Težko pokrijemo vse razpoložljive integracije, vendar je le nekaj primerov:

 • Nadzorna plošča Google Analytics za WP. S tem vtičnikom lahko spremljate uspešnost svojega spletnega mesta z uporabo Google Analytics, in celo videli rezultate v vašem skrbniškem območju.
 • MailChimp za WordPress. Če uporabljate zelo priljubljeno platformo za trženje e-pošte MailChimp, vam bo ta vtičnik omogočil dodajanje novih naročnikov na svoj seznam s svojega mesta WordPress.
 • Facebook vir. Ta vtičnik doda vaš Facebook vir na vaše spletno mesto, in vam omogoča, da ga prilagodite. Podobne možnosti so v Imenik vtičnikov WordPress za večino priljubljenih omrežij socialnih medijev.

Če imate nekaj priljubljenih orodij, ki jih uporabljate vsak dan za vodenje svojega spletnega mesta ali podjetja, je vredno preveriti, ali obstaja način, kako jih vključiti v svoje spletno mesto. Tako lahko racionalizirate svoj potek dela in vam ni treba stalno preklapljati med platformami naprej in nazaj.

10. Na spletu lahko najdete več mest za iskanje vtičnikov

Domača stran imenika vtičnikov WPExplorer.

V našem lastnem imeniku najdete veliko odličnih brezplačnih in vrhunskih vtičnikov.

Če ste popolnoma novi vtičniki, je najbolje, da začnete z Imenik vtičnikov WordPress. Vsi vtičniki so brezplačni in so bili opravljeni skozi postopek preverjanja. V tem imeniku so prikazane tudi ocene in ocene strank ter število mest WordPress, ki trenutno uporabljajo vsak vtičnik, tako da veste, v kaj se vključite.

Vendar to še zdaleč ni edino mesto za iskanje vtičnikov v spletu. Številni razvijalci prodajajo vtičnike prek lastnih spletnih mest, obstajajo pa tudi drugi imeniki z desetinami, stotimi ali tisoči možnostmi. Upoštevajte, da bo večina vtičnikov, ki niso na WordPress.org, premium, kar pomeni, da boste za njihovo uporabo morali plačati pristojbino. Vendar so stroški pogosto precej zmerni, zato boste lahko našli vtičnike, ki zagotavljajo bolj zapletene, nenavadne ali ciljne funkcije.

Če se šele začnete razvejati v iskanju vtičnikov, je tukaj nekaj mest:

 • CodeCanyon: To je največji imenik vrhunskih WordPress vtičnikov na spletu. Tu lahko najdete skoraj vse, po cenah od 2 USD. Ogledali si boste lahko tudi ocene uporabnikov in ocene ter veliko informacij o vsakem vtičniku.
 • WPMU DEV: To je odličen vir kakovostnih vtičnikov WordPress, ki ponuja možnosti na področjih, kot so analitika, varnost, oblikovanje, integracija socialnih medijev in še več. To spletno mesto deluje nekoliko drugače kot večina imenikov, saj boste za uporabo vtičnikov potrebovali članstvo. Vendar pa lahko cenovna cena 49 USD na mesec pomeni dobro ponudbo, če najdete več vtičnikov, ki jih želite (še posebej, če imate več kot eno spletno mesto).
 • WPExplorer: Končno bi nam bilo zavrnjeno, da ne omenjamo lastne spletne strani! Ponujamo vam seznam brezplačnih in po ugodnih cenah vtičnikov v najrazličnejših kategorijah, od e-trgovine do ustvarjalcev strani do SEO. Oglejte si in zagotovo boste našli nekaj, kar ustreza vašim potrebam.

Če veste, kje najti vtičnike za WordPress, odprete svoje možnosti in omogočite iskanje najboljših orodij, ki so na voljo. Če se odpravite od zgoraj naštetih predlogov, se prepričajte, da se držite verodostojnih spletnih mest in razvijalcev. Pred nakupom novih vtičnikov vedno poiščite ocene in ocene uporabnikov in ne pozabite, da varnostno kopirate spletno mesto, preden jih namestite.

Zaključek

Vtičniki so ena najboljših stvari pri uporabi WordPress-a. Vendar je lahko na začetku številka, ki je na voljo, na začetku previsoka. Težko je vedeti, katere izbrati, kako jih spremljati zaradi konfliktov in kako jih upravljati, ko sestavite veliko zbirko.

Vendar uporaba vtičnikov, da kar najbolje izkoristite svoje spletno mesto WordPress, ni treba izzivati. Upoštevati boste morali nekaj preprostih smernic, na primer nalaganje vtičnikov iz zanesljivih virov, posodabljanje in odstranjevanje tistih, ki jih ne potrebujete. Ko boste izvedeli nekaj osnovnih dejstev o vtičnikih, na primer zgoraj predstavljenih, boste pripravljeni začeti prilagajati svoje spletno mesto.

Ali imate kakršna koli vprašanja o uporabi WordPress vtičnikov na svojem spletnem mestu ali blogu? Ali dodatni nasvet, ki ga lahko ponudite drugim uporabnikom WordPress-a? Sporočite nam v spodnjih komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map