12 kul Chromeovih aplikacij in razširitev, ki jih lahko uporabite za WordPress

Večina utrinkov, ki jih izvajamo na WordPressu, je namenjena temu, da spletna stran postane funkcionalna in privlačna za obiskovalca. Za bralce poudarjamo velik del uporabniške izkušnje. Toda ali veste, da obstaja nekaj vrhunskih orodij, ki jih lahko blogerji in lastniki spletnih mest uporabljajo za lažje izvajanje nalog WordPress-a? Teh orodij ni mogoče najti v temah ali vtičnikih. Gre za aplikacije in razširitve, ki jih lahko dodate v brskalnik Chrome.


Nekatere od teh aplikacij in razširitev za Chrome vam bodo pomagale pri izvajanju rutinskih WordPress nalog, ne da bi se morali prijaviti. V brskalniku lahko hitro spremenite in jih shranite v WordPress. Nekaj ​​razširitev potrebujete za enkratno registracijo vaših poverilnic za prijavo v WordPress pri Googlu. Poznejše spremembe lahko opravite s klikom na razširitve, z delom v brskalniku in shranjevanjem v WordPress.

Te aplikacije in razširitve lahko delo z WordPressom navdušijo. Uporabljate jih lahko med pisanjem ali blogiranjem, so lahke in enostavne za namestitev – preprosto jih dodajte v brskalnik Chrome. Če jih ne potrebujete več, jih lahko odstranite iz brskalnika.

Nekatera od teh orodij niso izključno za uporabo samo na WordPressu in jih je mogoče uporabljati na splošno, ko delate v spletu. So potrebne za WordPress? Ne, toda naredijo bloganje prijetnejšo izkušnjo. Oglejmo si podrobneje nekatere od njih.

WordPress Admin Bar Control

Morda uporabljate WordPress za več stvari – in pogosto imate radi, da skrbniška vrstica olajša. Bo pa prišlo tudi čas, ko boste začutili, da je samo na poti. Zavzame prostor na zaslonu in stran izgleda nekoliko zamazano.

Če želite to vrstico izstaviti iz zaslona, ​​jo lahko dodate WordPress Admin Bar Control v Chrome. Ikona WordPress se bo prikazala v vaši vrstici Chrome. Kliknite nanjo in skrbniška vrstica bo izginila z vaše strani WordPress. Kliknite še enkrat in vrstica se bo znova prikazala. Tako lahko obdržite ali zavrnete vrstico po želji.

Nadzor upravne vrstice WordPress za Chrome

Ta vrstica se doda v vaš Chrome le, če želite skriti skrbniško vrstico. Zaradi tega bar ne bo povsem izginil.

WPSNIFFER

WPSNIFFER je izvrstna razširitev za Chrome. Če ste se že kdaj vprašali, katero temo uporablja spletno mesto WordPress, vam bo ta razširitev pomagala. Preprosto kliknite razširitev v brskalniku in tema WordPress, ki se uporablja na tej strani, bo prikazana v polju.

WP Sniffer

Razširitev vas bo nato preusmerila na wpsniffer.com, kjer boste našli veliko statističnih informacij o temi. Na spletnem mestu, predstavljenem zgoraj, lahko vidite, da je tema, ki jo zazna WPSNIFFER, vodilna tema WordPress-a WPExplorer, Skupaj.

WordPress Style Editor

WordPress Style Editor vam bo pomagal oblikovati svojo WordPress temo. Običajno lahko s pomočjo orodij za razvijalce v Chromu dostopate do svoje tabele slog teme in izvedete poljubne spremembe. Toda te spremembe bodo izgubljene, ko osvežite svojo stran.

WP_Style_Editor

Ta razširitev bo spremembe shranila neposredno v tabelo slogi teme, brez potrebe po kakršnem koli FTP-ju. Te spremembe se zgodijo v realnem času, zato bodite še posebej previdni, ko delate s CSS-om.

Prav tako lahko spremeni samo tiste stilske liste, ki ležijo v korenski mapi teme. Ta razširitev je odlična za spreminjanje teme, ne da bi se morali prijaviti.

Vgrajena tehnologija Profiler

Vgrajeno z je uporabno orodje za razvijalce in oblikovalce. Dodajte to razširitev v brskalnik Chrome in kliknite nanjo, da vidite, katera orodja se uporabljajo za izdelavo spletne strani, ki jo trenutno ogledujete. Tehnološki profil spletne strani se na ikoni v brskalniku prikaže spustno.

BuiltWith_Technology_Profiler

Razvijalci lahko to uporabijo za ogled orodij, ki delujejo na spletnih straneh, in odločitev, ali jih želijo uporabiti v svojih projektih. BuiltWith lahko zazna sisteme za upravljanje vsebine, analitična orodja, okvire, pripomočke, gostovanje programske opreme in omrežja za pošiljanje vsebin.

ExpressCurate

Blok pisatelja? Ali ne najdete teme za svoj naslednji članek? Obrnite se na ExpressCurate, visokokakovostno orodje za ustvarjanje vsebine. Pomaga vam pri zamisli, ustvarjanju, optimizaciji iskalnikov in objavi vaše objave, vse iz brskalnika Chrome.

Express Curate

Na podlagi ključnih besed, ki jih hranite, in strani, ki jih brskate, bodo predlagane teme. Ko naletite na zanimivo spletno stran, v orodni vrstici kliknite gumb Curate, izberite slike in besedilo. Dodani bodo v polje s komentarji v pojavnem oknu.

Lahko dodate, uredite in dodate komentar, nato pa kliknete Curate Now. Osnutek objave bo ustvarjen v vašem WordPressu. Lahko se prijavite v WordPress, po želji spremenite in nato članek objavite. Lep podaljšek za spodbujanje vaše ustvarjalnosti.

Shareaholic za Google Chrome

Sharehaholic za Google Chrome ni samo za spletna mesta WordPress. To je kul razširitev, ki uporabnikom omogoča takojšnjo skupno rabo z mnogimi socialnimi platformami, kot so Facebook, Twitter, Pinterest in približno 250 dodatnih storitev. Spletne strani lahko dodate tudi med zaznamke.

Shareaholic za Google Chrome ™

Razširitev ne upočasni vašega brskalnika in v arhivih, lahko si ogledate vse povezave, ki ste jih dali v skupno rabo, in tudi povezave prijateljev, ki jih spremljate v Shareaholic.

Kapljica za oči

Kapljica za oči je odlična pomoč za razvijalce. Dodajte končnico v brskalnik in ko naletite na katero koli barvo, ki pritegne oko, preprosto kliknite barvo. Podaljšek vam bo dal natančno kodo uporabljene barve. V zgodovino lahko shranite toliko barv, kot jih želite, in nato do nje dostopate, ko delate na spletnem mestu.

Kapljica za oči

Če vas zanima kakšen odtenek modre barve, ki ga uporabljate na WpExplorerju, si ga lahko preberete v spustnem oknu, kjer sem barvo izbral s pomočjo Eye Dropper. Dodajte ga v zgodovino in ga prikličite, kadarkoli želite.

WP Write

Delaš na nečem in imaš kanček genialnosti glede tvoje naslednje objave na blogu? Če želite besede umestiti v svojo objavo na spletnem dnevniku, ne da bi se prijavili v WordPress, lahko to storite takoj iz svojega brskalnika z WP Extension Write.

WriteWP

Ko dodate razširitev v vaš brskalnik, kliknite nanjo in začnite pisati na zavihku, ki se odpre v vašem brskalniku. Lahko objavite tudi neposredno iz Chroma, ne da bi morali obiskati svojo WordPress. Delajte v znanem okolju WordPress, ne da bi se morali prijaviti !

WordPress Site Manager

Ta razširitev potrebuje, da vnesete podatke za prijavo na vsa mesta WordPress, ki jih želite upravljati. WordPress Site Manager shrani podatke in vam omogoči dostop do glavnih strani spletnega mesta iz vašega brskalnika.

Upravitelj spletnega mesta

Preklapljate lahko med spletnimi mesti, dodajate in urejate spletna mesta in hitro urejate svojo temo, tako da prek te razširitve dostopate do urejevalnika tem.

Slovnična

Slovnična je ena različica Chroma, ki je noben bloger ne bi smel preskočiti. Ko ga dodate v brskalnik, bo pobrskal po vaši objavi in ​​izbral vse jezikovne napake – črkovanja, ločila, kontekstne napake in število napak postavil na dno. Kot da bi v računalniku imeli urejevalnik !

Napake so poudarjene in ko miška pokaže nad njo, se prikažejo vse možne alternative. Ko kliknete pravilno izbiro, ta samodejno nadomesti označeno besedo.

Slovnična

To razširitev lahko uporabljajo vsi skoraj povsod, kjer pišejo na spletu. Lahko ste bolj prepričani v svoje pisanje. Premijska različica zagotavlja, da je vaše pisanje brez napak, ponuja predloge za izboljšanje besedišča, preverja plagiatorstvo in predlaga stile pisanja.

MultiPress

Če ustvarjate objave z iskanjem po internetu, boste našli MultiPress res priročno. Ta razširitev vam omogoča skupno rabo povezav od koder koli in ustvarjanje novih objav z lahkoto.

Preden uporabite to razširitev, morate namestiti Pritisnite To zaznamek (dostopen na nadzorni plošči WordPress) v vrstici z zaznamki. Pojdi do Orodja na nadzorni plošči in nato Razpoložljiva orodja. Našli boste orodje z imenom Press This. Povlecite ikono zaznamka v vrstico z zaznamki. To boste morali storiti za vsak nov blog, ki ga želite ustvariti.

MultiPress

Če ste v spletu prijavljeni v WordPress, najdete delčke, ki jih želite kopirati, preprosto označite delček in v brskalniku pritisnite oznako Press This Bookmarklet. Slike lahko dodate s pomočjo gumba Dodaj predstavnost. Atribucija se na koncu doda samodejno.

Ko dodate razširitev MultiPress v vaš brskalnik, lahko hkrati dodate več dnevnikov. Pomaga vam lahko pri delu na 5 objavah hkrati. Boljša je možnost, če v vrstici z zaznamki imate več zaznamkov.

In končno

To je seznam razširitev, ki se mi zdijo koristne za WordPress. Ste že poskusili katero? Ali poznate katero koli razširitev za Chrome, ki lahko olajša blogerje? Sporočite mi v spodnjih komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map