12 najboljših vtičnikov in storitev za varnostno kopiranje za WordPress

10+ najboljših WordPress BackUp vtičnikov in storitev

Izdelava spletnega mesta je zabavna izkušnja, ko gredo stvari pravilno. Izkušnja pa se lahko hitro spremeni, če pride do težave s spletnim mestom WordPress. Na primer, lahko postanete zlonamerni heker ali podležete poškodovanim podatkom pri nameščanju nove teme ali vtičnika. Ali pa ste preprosto spremenili spremembo, za katero želite, da je niste, in se zdaj ne morete več vrniti. Naleteti na težave s svojim spletnim mestom je lahko frustrirajoče, še bolj, če nimate pojma, kako ga obnoviti.


WordPress je običajno varen in zanesljiv sistem za upravljanje vsebin za vaše spletno mesto. Toda včasih lahko kljub vsem vašim varnostnim ukrepom kaj gre narobe. Recite, da ste izgubili spletno mesto, kako bi se vrnili na nekdanjo slavo?

Varnostne kopije so odgovor. So ena najboljših – in najbolj zanesljivih – obrambe proti kakršni koli obliki grožnje vašemu spletnemu mestu. Z običajnim razporedom varnostnih kopij morate obnoviti vsebino in znova zagnati.

Ročno proti samodejnim varnostnim kopiranjem (aka s pluginom)

Ročne varnostne kopije bodo delovale za majhno spletno mesto z majhnim številom gledalcev in majhnim osebjem, toda ko se občinstvo in osebje vaše spletne strani povečujeta, si le redko lahko privoščite, da svojemu spletnemu mestu omogočite brez povezave. Čeprav ročne varnostne kopije ponujajo več izbire, je zagotovo bolj okorno, da ročno varnostno kopirate spletno mesto. Več o tem, kako uporabljati ročne varnostne kopije, si lahko preberete v našem celotnem priročniku o varnostnem kopiranju WordPress-a.

Običajno so skrbniki spletnih mest preveč zasedeni, da bi ročno varnostno kopirali svoja spletna mesta in če redno ne bi bilo mogoče varnostno kopirati, lahko vaše spletno mesto dovzame, da bi se mu lahko izognili, če vaše spletno mesto izgubi kakršne koli podatke ali postane žrtev kraje. Ali če so strežniki vašega gostitelja napadli fizično (kakršna koli naravna nesreča, se odločite) ali kako drugače. Za spletno mesto z izjemno veliko občinstva je najbolje, da uporabite vrhunsko varnostno kopijo ali vtičnik. In tudi če vaše spletno mesto ni zelo priljubljeno, vseeno uporabite vsaj brezplačni vtičnik.

Tudi če ste prenizki, je poraba denarja za rezervno storitev dobro porabljena. Te storitve so za vas vse težke, zato boste lahko spali, ko veste, da je vaše spletno mesto WordPress v dobrih rokah. Vendar smo se potrudili, da vključimo najboljše iz najboljših rezervnih vtičnikov WordPress – brezplačne in premium. Torej samo zato, ker vam proračun ne daje dovolj prostora za mahanje za eno od plačanih možnosti, ki jo omenjamo, to ne pomeni, da ne najdete odličnega brezplačnega vtičnika, ki bi vam pomagal redno varnostno kopirati spletno mesto.

1. VaultPress

VaultPress za WordPress

Uradna varnostna storitev, ki jo ponuja Automattic, VaultPress ponuja veliko možnosti izbire varnostnih kopij, ki segajo od najosnovnejšega, začenši z 2 $ / mesečno, do naprednih cen po 20 USD na mesec. V resnici zaupamo VaultPress, da vsak dan varnostno kopira WPExplorer.

Obnovi VP

VaultPress lahko ustvari in hrani posodobljeno kopijo svojega spletnega mesta z vsakodnevno / sprotno sinhronizacijo vseh vaših WordPress vsebin in ponuja samodejne možnosti obnovitve. Poleg tega se izvede varnostno skeniranje, da vas obveščamo o morebitnih grožnjah varnosti spletnega mesta.

VaultPress

Kljub temu, da arhivirate varnostno kopijo in se odločite, katero varnostno kopijo želite uporabiti, je zelo enostavno. Z VaultPress lahko spletno mesto enostavno obnovite s povezavo FTP ali SSH. Lahko prenesete varnostne kopije in jih shranite na katero koli prenosno napravo za shranjevanje ali jih naložite na katero koli spletno mesto za shranjevanje, kot sta Google Drive ali Dropbox. Če imate kakršne koli težave z restavratorji, vam VaultPress nudi veliko podporo pri obnovi spletnih strani.

Za $ 29 / mesec prejmete zaščito pred neželeno pošto, samodejne obnovitve, varnostne kopije v realnem času, varnostno skeniranje, popoln arhiv varnostnih kopij in podporo za varovanje. Najmanjši minimalni načrt Lite, zagotavlja dnevno varnostno kopiranje, samodejne obnovitve, varnostno podporo in 30-dnevni arhiv.

VaultPress lahko uporabljate za več spletnih mest z le enim računom. Do vseh varnostnih kopij lahko dostopate z namestitvijo Vtičnik VaultPress.

2. BackupBuddy od iThemes

BackupBuddy - WordPress Backup Vtičnik za obnovitev Move WordPress

Informacije in prenos

Uporabite BackupBuddy za varnostno kopiranje in obnavljanje spletnih mest WordPress brez težav in brez večjih naporov. Varnostno kopijo lahko shranite kamor koli prek spletnih storitev Amazon, Dropbox, Rackspace Cloud, FTP in e-pošte.

BackupBuddy - WordPress Backup Vtičnik za obnovitev premika WordPress (1)

S storitvijo BackUp Buddy lahko zaženete pogoste varnostne kopije baz podatkov ali dokončate varnostne kopije, uporabite možnosti shranjevanja zunaj mesta, uporabite shranjevanje BackUp Buddy Stash, razporedite varnostne kopije, izključite varnostne kopije določenih datotek in ustvarite varnostne profile.

BackupBuddy - WordPress Backup Vtičnik za obnovitev premika WordPress (2)

Obnavljanju je zelo enostavno slediti, tudi za WordPressa. BackUp Buddy vam lahko pomaga enostavno prenašati spletno mesto WordPress na drugo domeno ali gostitelja. Druge funkcije programa BackUp Buddy vključujejo obvestila po e-pošti, omejitve shranjevanja varnostnih kopij, posamično shranjevanje datotek, pregledovanje zlonamerne programske opreme, zamenjava besedila baze podatkov, pregledovanje in popravilo baz podatkov ter interaktivni zemljevid spletnega mesta.

3. UpdraftPlus

UpdraftPlus WordPress Backup Vtičnik

UpdraftPlus je učinkovit in zelo priljubljen freemium vtičnik, ki pomaga ustvariti varnostne kopije vašega spletnega mesta WordPress na Amazonu S3, Google Drive, Rackspace Cloud, Dropbox, FTP, SFTP, SCP, OpenStack Swift, WebDAV in celo po e-pošti.

S to možnostjo boste lahko hitro naredili popolne varnostne kopije svojega spletnega mesta WordPress in jih shranili v oblak ali jih prenesli naravnost v računalnik. Vtičnik podpira tudi načrtovane varnostne kopije in varnostne kopije na zahtevo ter omogoča različne urnike datotek in baz podatkov vašega spletnega mesta..

Možnosti nadgradnje

Uporabite Updraft za hitro obnovitev, samodejno varnostno kopiranje s ponavljajočimi se urniki, selitev mest, izbiro določenih datotek za varnostno kopiranje in nalaganje arhivov varnostnih kopij. Če se nalaganje ustavi prezgodaj ali ne uspe, vtičnik ponovno poskusi neuspešen prenos. Šifrirajte varnostne kopije baze podatkov s prvotno različico vtičnika. Ta vtičnik deluje v več jezikih, prevajalsko delo pa še poteka. Brezplačna različica bo primerna za večino uporabnikov, čeprav premium različica ponuja cel kup dodatnih funkcij, vključno z dostopom do prednostne podpore.

4. BlogVault

Varnostne kopije BlogVault

Informacije in prenos

Varen sistem varnostnih kopij, ki uporabnikom WordPressa pomaga samodejno ustvarjati varnostne kopije, izvajati samodejne obnove, seliti mesta in si ogledati varnostne kopije do 30 dni. Vsako varnostno kopijo lahko shranite iz arhiva varnostnih kopij v Dropbox. Lahko preizkusite zagon varnostnih kopij na strežnikih BlogVault in preverite, ali je izbrana varnostna kopija tista, ki ste jo želeli.

BlogVault za varnostno kopiranje WooCommerce

Z BlogVaultom lahko omogočite tudi funkcijo za varnostno kopiranje v realnem času. Pomeni, da ko spreminjate svoje spletno mesto BlogVault ne bo posodabljal in posodabljal ustreznih datotek. Tako je vsebina vašega spletnega mesta vedno varna!

Druge pomembne funkcije vključujejo inkrementalno varnostno kopiranje, brezplačno shranjevanje na prostem, večstransko podporo, integrirano prikazovanje, varnostne kopije miz za trgovine WooCommerce in neverjetno podporo ekipo, pripravljeno pomagati 24/7.

5. Razmnoževalec

Podvajalnik brezplačnega vtičnika WordPress

Podvajalnik je migracijski vtičnik, ki ga lahko uporabite za lovljenje varnostnih kopij vašega spletnega mesta. Brezplačni vtičnik vam omogoča kloniranje spletnega mesta WordPress in ustvarjanje ročnih varnostnih kopij na zahtevo. Ustvaril je popolno varnostno kopijo datotek WordPress, vsebine spletnega mesta, baze podatkov, tem in vtičnikov, ki so shranjeni v zip datoteki.

Na voljo je tudi različica različic za načrtovanje varnostnih kopij, povezava za shranjevanje v oblaku, obvestila po e-pošti in drugo.

6. BackWPup

BackWPup Free WordPress Vtičnik

BackWPup je še en freemium vtičnik, ki lahko samodejno varnostno kopira WordPress spletna mesta, izvede izvoz WordPress XML, optimizira, preveri in popravi baze podatkov.

backUpwp brezplačno

Varnostne kopije lahko shranite prek strežnikov FTP, Dropbox, Amazon S3, Microsoft Azure, oblak Rackspace, Sugar Sync in v različicah Pro Amazon Glacier in Google Drive. In če boste kdaj potrebovali več funkcij ali podpore, preprosto nadgradite na premijsko različico vtičnika.

7. SnapshotPro

SnapshotPro

Snapshot je vtičnik WPMU DEV, ki ustvarja varnostne kopije vse vsebine, celotne baze podatkov ali posebnih tabel. Vtičnik je mogoče načrtovati za samodejno varnostno kopiranje, shranite pa ga lahko v Dropbox, Amazon S3 ali SFTP. Vtičnik je del članstva v WPMUdev in vključuje podporo za varnostno kopiranje in obnovo z enim klikom, samodejno varnostno kopiranje, večstransko podporo in celo vključuje 10 GB shranjevanja v oblaku WPMUdev.

8. WPVivid

WPvivid

S programom WPvivid lahko varnostno kopirate, obnovite in preselite spletno mesto – zdaj pa se bomo osredotočili na varnostne kopije. Brezplačni vtičnik vključuje funkcije za samodejno varnostno kopiranje, podporo za shranjevanje v oblaku (Dropbox, Google Drive, Amazon S3, SFTP itd.), Obnovitev z enkratnim klikom, varnostno kopiranje z enim klikom, omejitve velikosti varnostnih kopij in drugo. Vtičnik je združljiv tudi s priljubljenim upravljalcem spletnih mest MainWP, tako da lahko preprosto upravljate varnostne kopije za vsa vaša spletna mesta. In to se lepo igra z ustvarjalci strani, kot so Elementor, SiteOrigin in Beaver Builder.

WPvivid Pro doda še več možnosti za inkrementalno varnostno kopiranje, večstransko podporo, oddaljeno shranjevanje, napredno načrtovanje, zmožnosti uporabniških vlog in še več.

9. BackupGuard

BackupGuard

Preprosto ustvarite varnostno kopijo spletnega mesta z BackupGuardom. Vtičnik ima naštete funkcije varnostnih kopij za ustvarjanje neomejenega števila varnostnih kopij spletnih mest, posameznih varnostnih kopij datotek ali map in celo večstranskih varnostnih kopij. Poleg tega je enostavno načrtovati, izvoziti ali uvoziti varnostne kopije. In BackupGuard ponuja edinstveno vrstico napredka, tako da lahko vidite, kje ste v varnostni kopiji (ali jo celo prekličete, če želite).

10. CodeGuard

Varnostne kopije CodeGuarda

Informacije in prenos

Varnostni sistem, ki ustvari varnostno kopijo vsega na vašem mestu WordPress. Postopek namestitve ne bi smel biti pretežak za nekoga, ki že nekaj časa uporablja WordPress, varnostne kopije se ustvarijo samodejno in lahko spremljate vse spremembe datotek v vašem omrežju.

Obnovitev je mogoče storiti s prenosom datoteke zip in izvedbo ročne obnovitve ali izbiro določenih datotek za obnovitev ali pa bi na enostaven način izbrali samodejno popolno obnovo. Z načrti od 39 do 239 dolarjev / mesečno se morda sliši nekoliko drago, vendar res ni, če upoštevate, da ščiti vaše spletno mesto.

11. WPBackItUp

WPBackItUp WordPress Vtičnik.

Naša predzadnja izbira – WPBackItUp – je trden kandidat za varnostno kopiranje spletnega mesta, z edinstveno strukturo cen. Varnostno kopiranje spletnega mesta in obnavljanje ročno je popolnoma brezplačno. Če pa želite izkoristiti možnosti obnovitve z enim klikom (skupaj s številnimi drugimi funkcijami), boste morali plačati 79 USD za premijsko različico.

Na splošno je WPBackItUp dobra alternativa drugim rešitvam za varnostno kopiranje vašega spletnega mesta WordPress. Njihova podpora in dokumentacija sta odlični, kar pomeni, da za zaščito svojega spletnega mesta zagotovo ne boste potrebovali nič drugega kot brezplačno različico.

12. Migracija vsega v enem WP

Migracija WP vse v enem

Migracija WP vse v enem je natanko tako, kot se sliši – vtičnik, ki vas nastavi pri uspehu pri premikanju spletnega mesta. Vtičnik pa lahko uporabite le za izvoz varnostnih kopij spletnega mesta. Preprosto se prijavite na svoje spletno mesto, pomaknite se na vtičnik All-in-One WP Migration in kliknite velik zeleni gumb za izvoz. Vtičnik vključuje integracijo WP-CLI, tako da lahko ustvarite varnostne kopije in izključite datoteke (kot so neželeni komentarji, revizije objav, neaktivni vtičniki itd.) S hitrimi ukazi.

Zakaj so varnostne kopije spletnih strani tako pomembne

Preprosto povedano, varnostna kopija je kopija vašega spletnega mesta, ki je naložena drugje (na primer na vaš strežnik ali v storitev gostovanja datotek, kot je Dropbox). Bistvenega pomena so za obnovitev spletnega mesta, ko gre narobe. Na primer, predstavljajte napako, ki vpliva na vaše spletno mesto za e-trgovino. Če nimate varnostne kopije – in ne morete obnoviti izgubljenih podatkov – bo to močno vplivalo na vaše celotno podjetje. Obeti so lahko mračni, vendar bo varnostna strategija shranila varnostno strategijo – tudi preprosto.

Na splošno lahko varnostno kopiranje spletnega mesta pomaga zaščititi pred številnimi grožnjami, vključno z:

  • Hekerji za spletna mesta. Medtem ko si nekateri hekerji želijo ukrasti občutljive informacije, bodo mnogi vdrli na spletna mesta samo zato, da bi dokazali, da zmorejo. Če imate spletno mesto, ste že v nevarnosti.
  • Zlonamerna programska oprema in virusi. Zlonamerne grožnje, kot so virusi, trojanski računalniki in druge zlonamerne programske opreme, se lahko vdrejo na vaše spletno mesto s pomočjo vtičnikov WordPress in poškodujejo ali ukradejo vaše podatke. Čeprav je WordPress varen, še vedno ni 100% nezmotljiv. Zadnje različice WordPress-a so bile prizadete in če imate varno popolno varnostno kopijo, pomeni, da boste pripravljeni na najslabši primer.

Na splošno so varnostne kopije izjemno pomembne – toda prav tako je ključen vaš celotni razpored. Oglejmo si, kako to storiti.

Ustvarjanje rezervnega razporeda

Rezervni razpored je preprosto frekvenca, s katero izvajate varnostne kopije. To je lahko tedensko ali mesečno varnostno kopiranje, čeprav se pogostost lahko razlikuje glede na vaše posebne zahteve. Vendar ne glede na to priporočamo izvajanje varnostnih kopij.

Ustvarjanje rezervnega razporeda je relativno preprost postopek. Medtem ko ti bi lahko izvedite nekaj preprostih izračunov (vključno s faktoringom v stopnji prometa), resničnost pa je, da če se redno varnostno kopirate in pogosto uporabljate vgrajene funkcije izbrane rešitve, morate biti dobri..

Po tem ne želite shraniti kopij vsake varnostne kopije, ki jo naredite na enem mestu. Namesto tega si prizadevate imeti vsaj eno lokalno varnostno kopijo z drugo kopijo, shranjeno zunaj mesta. Ponovno vam lahko vtičniki pri tem pomagajo in mnogi ponujajo način shranjevanja varnostnih kopij zunaj.


Samo, da ponovim – varnostne kopije so ključne. Pomagajo vam, da se po težavi hitro in enostavno vrnete na splet, še pomembneje pa, da zmanjšate čas izpadov vaših obiskovalcev. In na koncu res ni nobenega dobrega razloga (niti enega), da ne bi naredili varnostne kopije vaše spletne strani. Bolje je biti varen kot žal – prav zaradi tega se močno priporoča varnostno kopiranje spletnega mesta. Tudi če bi se vam zdelo, da vaše spletno mesto zaradi malo časa ne bo izgubilo veliko prometa ali prihodkov, bi lahko vseeno izgubili vse, kar ste postavili na svoje spletno mesto.

Vsekakor priporočam, da si vsaj zagotovite brezplačen vtičnik, s katerim boste zaščitili svoje spletno mesto WordPress. Ob objavi novih objav, pa tudi pred in po večjih posodobitvah svoje namestitve, teme in vtičnikov WordPress (ali vsaj enkrat mesečno samo za varno), vedno poskrbite za varnostno kopijo..

Ste že preizkusili katero od možnosti v našem najboljšem krogu rezervnih vtičnikov WordPress? Ali smo pogrešali vaš najljubši rezervni vtičnik? Sporočite nam v razdelku s komentarji – radi bi vas slišali!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map