15 načinov, kako pritegniti obiskovalce in jih spremeniti v bralce

Ta članek verjetno berete z malo več zanimanja kot običajno, samo da vidim, če imam kaj koristnega povedati o tem, kako vključiti obiskovalce.


Potrudil se bom, da vas ne razočaram. Začnimo.

Verjetno se sprašujete, zakaj sem izbral tako nenavaden naslov članka. Povedano povedano, naslov članka (ki je oznaka H1) je ena najvplivnejših lastnosti SEO. Prav imaš! Ampak jaz imam razlog.

Vidiš, prva lekcija, ki bi jo rad delil, je ta:

Namen bralcem, ne obiskovalcem.

Konec koncev daš človeku ribo, on poje dan; naučite ga ribolov in on jedo vse življenje.

Podobno logiko lahko uporabimo tudi za debato bralcev in obiskovalcev. Vaši bralci so v primerjavi z vašimi obiskovalci bolj dragoceni. Vaši bralci so ljudje, ki jih dejansko zanima, kaj imate povedati. Bolj verjetno je, da se naročijo na vaše glasilo, sodelujejo v anketah in anketah ter redno obiskujejo vaš blog v primerjavi z le obiskovalci.

Imate majhno število obiskovalcev, katerih večina je bralcev, je treba v vaši knjigi šteti za uspeh. Ta članek želi pokazati, kako vključiti obiskovalce in jih spremeniti v bralce.

Naslov

pisanje spletnega dnevnikaNaslov teme je priložen pod oznako H1 in je eden temeljnih dejavnikov SEO. Vaš naslov naj vsebuje natančne ključne besede, na katere želite ciljati objavo. V svojem članku si prizadevam za kombinacijo – “obrnite svoje obiskovalce na bralce” ali kaj podobnega.

Kot pravilo palec bi moral biti naslov, ki ga je treba zadnjič narediti, ko pišete članek. To je zato, ker šele ko končate svoj članek, mu lahko daste ustrezen naslov. Obstaja šola misli, ki trdi, da bi moral biti naslov teme prva stvar, ki bi jo morali rešiti. Popolnoma odvisno od vas, dokler opravite delo!

Odpiranje članka

Predstavitev članka mora biti kratka, privlačna in pritegniti pozornost bralca. To je eno najtežjih zaposlitev tam, saj imajo vsi drugačne vzorce. Brez skrbi – praksa je popolna.

Z branjem pozornosti bralca je 50% opravljenega dela

Na primer, ta članek, ki ga pišem, je bolj prepričan. Zato raje začnem z nenavadno črto – česa ljudje ne bi pričakovali.

Tu je nekaj nasvetov:

 • Vaš uvod mora biti v skladu z razpoloženjem vašega članka. Če pišete o resnem dogodku, kot je prepir med Evanto in WordPressom glede licenc za odprtokodno datoteko, bi morali začeti s formalnim tonom.
 • Navdušujoče odprtine so še en odličen način, kako pritegniti pozornost bralca. Nekateri raje sklenejo s radovednim tonom, medtem ko nekateri raje oboje.
 • Naj bo kratek in sladek.

Strukturiranje vsebine

Verjetno ste že prebrali veliko stvari o tem, kako izboljšati svojo vsebino, toda tukaj je nekaj brezčasnih, ki se mi zdijo še posebej koristni:

Slovnica je kot kisik

 • Roke ženske, ki uporabljajo prenosni računalnikSlovnica je kritično pomembna. Nepravilna napetost je kot čaj s soljo. Ne Tudi če je čaj odličen, se okus izgubi.
 • Lektoriranje je prav tako pomembno. Ne glede na to, kako prepričani ste, da delate 0 napak, je najbolje, če vsebino (s svežim umom) pregledate, preden jo objavite..
 • Vsebino razvrstite v odstavke in jim po možnosti dodajte ustrezne naslove.
 • Vključite vire. Če vlagate trditev, podprite svoj argument s povezavami s spletnih mest avtoritete.
 • In za konec še piši za ljudi. Ne iskalnikov. Slednje so daleč od zagotavljanja enostavnih rezultatov do tehtanja na tisoče dejavnikov, preden so vaše spletno mesto uvrstile na stran z rezultati iskalnikov (SERP). Ne pozabite, da je dobra vsebina osnova vsake dobre spletne strani.

Način kavča

Kavč način se nanaša na način branja brez motenj. To pomeni, da ni oglasov, nobenih transparentov – nič. Samo jasno besedilo za odlično bralno izkušnjo – podobno kot Žep. Poleg tega, da je izredno koristno, to kaže tudi, da vas sporočilo zanima, ne pa prikazovanje oglasov bralcu. Imeli bomo kratek članek, ki prikazuje, kako omogočiti način kavča na vašem spletnem mestu. Slobodan Manič je pravzaprav sestavil objavo o tem, kako dodati kodo, ki ne bo motila, na vaše WordPress spletno mesto s pomočjo kode.

Zaključni članek

Zaključek naj bo dober kot vaš uvod. Običajno končam tako, da želim bralcem srečo.

Pametneje je končati na radovedni noti

Vedno je bolje, da jih vprašate za njihovo mnenje. To odpira prostor za komentarje in izmenjavo idej.

Avtor polje

Naslednja stvar, ki jo vidijo vaši bralci, je polje »O avtorju«. To polje se uporablja za ustvarjanje podzavestne povezave z vašim bralcem. Morda se sliši ožičeno, vendar je res. Preprosto povedano, v avtorjevo polje vstavite avatar, kratek življenjepis, svoj Twitter profil, stran v storitvi Google+ itd. Prikaže se po vsaki objavi.

Tu je nekaj nasvetov:

 • Dajte svoji biografiji mešanico neformalnega in formalnega tona, da boste dosegli pravo ravnovesje. Osebno sem izbral neformalne uvode.
 • Poskusite se izogniti neživim predmetom za vaš avatar. Dober avatar je težko, vendar se splača, saj ustvari dober vtis v glavah vaših bralcev.

Vedno je dobro povezati svoje prejšnje članke

Če preberem dober članek, osebno rečem, da sledim avtorju na Twitterju kot znak mojega spoštovanja. In ne, ne namigam ti, da bi storili isto! ��

gravatar-modra-alfaŠale narazen, zdaj se vidi, da ima večina premijskih (in nekaj brezplačnih) tem za avtorsko polje. Če ste zmedeni, kam dodati avatar, je preprosto. Samo pojdite na Gravatar in e-poštnemu naslovu dodelite fotografijo, ki ste jo uporabili za registracijo na svojem mestu WordPress. Vaša fotografija bo samodejno vročena.

Sorodne objave

Ne morem več zapisati večkrat, ko sem prehajal iz ene teme v drugo zahvaljujoč sorodnim objavam na dnu članka. Odličen način za povečanje števila klikov na vašem spletnem mestu. YARPP je odličen brezplačni vtičnik, ki vam omogoča prav to!

Pripombe

Zelo slaba ideja je, da vaši obiskovalci izpolnijo captcha in pošljejo komentar. Zakaj? Ker uničuje moj pristen poziv k komentarju. Izogibajte se kot kugi. Obstaja ogromno odličnih vtičnikov, kot so Disqus, IntenseDebate in Livefyre ki imajo zaščito pred neželeno pošto, integracijo OpenID, odgovore in obvestila v realnem času. Če uporabljate privzeto polje za komentar za WordPress, potem ga omogočite Jetpack poganjajoče komentarje, tako da lahko obiskovalci zapustijo komentar preko svojega Facebooka, Twitterja ali WordPress računa.

Pošiljanje komentatorja z zahvalo je vedno dobra ideja. Hvala kasneje je vtičnik, ki vam omogoča samo to. In KomentarLuv je vtičnik, ki dodeljuje uvrstitve vašim komentatorjem. To pomaga zgraditi močno bralno bazo.

Socialni mediji

Nekateri ljudje, ki so lačni v prometu, ponavadi namestijo vtičnike, ki se pojavljajo vsaki dve minuti in vas prosijo, da jim “všečkate” njihovo Facebook stran ali jim sledite na Twitterju. To pošlje slabo sporočilo – kot da prosite za promet. Verjemite mi, da to ni tisto, kar želite.

gumb-všeč miNe prosite za podobno

Kljub temu je dobra ideja, da vpišete e-poštno naročnino / Facebook kot polje enkrat potem ko je obiskovalec nekaj časa preživel na spletnem mestu. To je pravzaprav odlična marketinška strategija za ustvarjanje več potencialnih strank. Oglejte si Tomin seznam njegovih najljubših vtičnikov za socialne medije.

Objavite brezplačne e-knjige

Ta metoda zahteva veliko truda, vendar je v celoti vredna. Če imate zbirko odličnih vtičnikov za WordPress ali podroben pouk, je odlična ideja, da jih razvrstite v e-knjigo, postavite odlično platnico in jo objavite. Seznam na svojem spletnem mestu in ko ljudje kliknejo na povezavo za prenos, jih vprašajte za svoj e-poštni naslov, v katerem piše, da jim bo povezava za prenos poslana po e-pošti..

Vsi imamo radi brezplačne stvari

Preprosti digitalni prenosiTo je klasičen način pridobivanja več potencialnih strank. Enostavni digitalni prenosi Pippina so v ta namen odličen brezplačni vtičnik. Iskreno, kupil bi ta vtičnik, če ne bi bil Pippin tako velikodušen. Povezavo za prenos lahko zaklenete tudi v svojo e-knjigo tako, da namestite ta prvotni vtičnik Plačaj s Like. Ta vtičnik v bistvu zaklene vsebino objave (v tem primeru povezavo za prenos) za Facebook Like ali +1 ali gumbom Tweet. Obstaja tudi brezplačni vtičnik ki ti to omogoča!

Infografika

Preprosto povedano, infografika prikaže veliko podatkov (več števil in manj besed) s pomočjo grafike. Na družbenih omrežjih lahko zelo enostavno berejo in prenašajo viralno. Če vprašate mene, je odličen način, da pridobite več privržencev na svojih družbenih kanalih!

Virusne slike narejene pravilno

Čeprav je to odličen način, da pridobite več bralcev, je treba vložiti veliko truda. Če imaš nadarjenega oblikovalca, pojdi po svoje.

Glasila

nesletter prijaveTo mora imeti vsak blog. Trženje po e-pošti je ena največjih oblik internetnega marketinga doslej. Prepričan sem, da ga že imate v svojem blogu.

Pravi denar je v e-pošti

Večina spletnih dnevnikov nima možnosti prilagajanja v glasilih – naj si želim tedensko ali mesečno e-pošto. Vedno je lepo imeti možnosti.

Ankete in ankete gostiteljev

Glasovanje je temeljna pravica. Zakaj torej ne bi na svojem spletnem mestu imeli kaj takega? Gostovalne ankete in ankete ne samo da vam pomagajo pridobiti vpogledne podrobnosti o svojih bralcih, ampak tudi pokažejo, da cenite njihovo mnenje. Odličen način za izgradnjo spletne skupnosti.

Postavite oglase pametno

Iskreno imam manj izkušenj na tem področju, vendar so mi povedali, da je umestitev oglasov izredno pomembna na katerem koli spletnem mestu. Nariše fino črto med eleganco in sitnostjo. V idealnem primeru bi se morali vaši oglasi zliti z barvno kodo spletnega mesta. Ustrezne bi morale biti – ne bi želeli zlonamerne programske opreme iz svojih oglaševalskih omrežij in tvegali, da bi jo Google prepovedal.

Svet teče po oglasih

Bilo bi pametno, da ne bi vlagali v neverjetno visoke družbe s CPC. Če je predobro, da bi bilo res, verjetno ne gre. Najbolje je, da greš zraven AdSense ali partner s BuySellAds.

Besedne besede

Navedel sem nekaj načinov, kako lahko obiskovalce spremenite v bralce in s tem povečate bralstvo svojega bloga. Ko ste začeli graditi ugled, se širi kot divji požar – vaša e-poštna baza, privrženci družbenih medijev – vsi začnejo naraščati.

Kaj je tvoja funda?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map