2 koraka k usmerjanju prometa na svoj WordPress blog s Twitterjem

Sem velik oboževalec Twitterja – ne zato, ker mislim, da je to velika družabna omrežja za spremljanje mojih prijateljev, ampak zato, ker je (a) odličen prostor za mreženje s svojimi bralci in podobnimi blogerji in (b) je lahko odličen vir ciljno usmerjenih napotitev na vaše spletno mesto.


Modro ptico je treba imeti veliko rada. S Twitterjem lahko hitro in enostavno stopite v stik z bralci spletnega dnevnika. Če ne so vsi bralci še, lahko s pomočjo Twitterja ustvarite slednje iz nič. In če uporabljamo učinkovite tehnike in vtičnike za povečanje obiskovalcev spletnih dnevnikov WordPress, je Twitter daleč moja najprimernejša možnost.

Glede na zgoraj navedeno vam želim v tej objavi pokazati nekaj načinov, kako Twitter uporabim za usmerjanje prometa na svoj blog.

1. korak: Izdelava sledilca

Ta prvi korak ni specifičen za WordPress – slediti bi mu moral vsakdo, ki želi ustvariti sledenje na Twitterju. Vendar pa, preden boste lahko izkoristili tehnike in vtičnike v 2. koraku, boste morali zgraditi veliko število, ki mu sledi, zato se mi zdi samo prav, da vas usmerim v pravo smer, preden se lotite dobre stvari.

V preteklosti sem že veliko pisal o tem, da sem zasnoval Twitter, saj je to nekaj, s čimer sem že imel nekaj uspeha – do leta 2012 sem svoj profil povečal iz približno 500 sledilcev na več kot 9.000. To morda ni posebej impresivno v primerjavi z Barackom Obamo ali Lady Gago, vendar so imeli nadgraditi ogromno blagovno znamko – nisem.

2. korak: Privabljanje prometa na vaše spletno mesto

Ko imate nekaj sledilcev, lahko začnete razmišljati o tem, kako jih (in druge) pripeljati na svoje spletno mesto. Predvidevam, da imate osnovne stvari, kot je povezava do vašega spletnega mesta s svojega Twitter profila in tako naprej:

Tom Ewer na Twitterju

Kljub temu bi morala vaša strategija temeljiti na dveh konceptih.

1. koncept: Učinkovita raba vsebine

Če samo zadenete objavo v svoji najnovejši objavi na spletnem dnevniku in nadaljujete z dnem, ne bo prineslo nič drugega kot trik obiskovalcev (razen če že vodite uveljavljen blog). V promocijo svoje vsebine morate postaviti trde površine. Eden takšnih možnosti za skupno rabo vaše vsebine so seveda socialni mediji in natančneje Twitter.

Prvo, kar morate imeti v mislih, je to je popolnoma sprejemljivo, da delite vsako novo objavo spletnega dnevnika, ki jo objavite več kot enkrat. Dokler niste samo Če s svojim profilom oglašujete svojo vsebino, si zelo malo privržencev pripomore, če dva ali trikrat promovirate nove objave, pri čemer je vsak tvit razumen. To pomeni tudi, da je vaša objava izpostavljena v več časovnih pasovih.

WordTwit

WordTwit

Pred kratkim sem začel uporabljati odličen vtičnik WordPress, zaradi česar je postopek pošiljanja novih objav izjemno preprost (pravzaprav samodejno) – WordTwit. Čeprav je na voljo brezplačna različica, vam srčno priporočam, da greste profesionalno, kar vam omogoča, da samodejno razporedite več tvitov iste objave. S tem vtičnikom pritisnete Objavi in ​​v njem se samodejno objavi nova objava – ni treba, da dvignete prst. Obstaja tudi kup dodatnih funkcij, kot je tweeting na več računov, hashtags po meri in še veliko več.

Torej, za nove objave je poskrbljeno, kaj pa stari izdelki? Če objavljate zimzeleno vsebino, bi morale biti objave, ki ste jih objavili pred pol leta, enako pomembne kot danes. Ročno pošiljanje starih vsebin je lahko prava naloga, zato se namesto tega obrnite na vtičnik Tweetily, ki samodejno in občasno tweeta iz stare vsebine prek svojega Twitter profila.

To sta dva vtičnika, ki ju priporočam za učinkovito skupno rabo vaše vsebine prek Twitterja. Ko bodo te podlage pokrite, bodo vaši Twitter sledilci redno spodbujali, da preverjajo vaš blog. Vendar poskrbite, da bo vsa ta samopromocija dosledno prepletena s koristnimi vsebinami tretjih oseb in drugimi edinstvenimi tvitovi.

2. koncept: olajšanje ljudi za skupno rabo vaše vsebine

Z zgornjimi ukrepi bi moral Twitter zdaj dober pretok prometa na vašo spletno stran. Vendar pa so ti obiskovalci svoj Twitter sledilci – naslednji korak je najti ljudi, ki niso trenutno vas spremljajo in vodijo na vaše spletno mesto. Najboljši način za to je, da svoje obstoječe bralce naredijo, da z vami delijo svojo vsebino, tako težko.

Glede na to je ključno, da je (1) enostavna in (2) vabljiva – enostavna, saj lahko uporabniki delijo vsebino v samo nekaj klikih in povabijo, da se resnično počutijo prisiljeni deliti vašo vsebino.

Začnimo z lažjo skupno rabo. Čeprav je na voljo ogromno priljubljenih vtičnikov za skupno rabo v družabnih omrežjih (poskušal sem večino), moje priporočilo številka ena je Digg Digg. Je brezplačen, dobro predstavljen, lahek in razvit s strani vrhunskih fantov na Buffer (če še niste slišali za to aplikacijo, jo vsekakor preverite). Ko je Digg Digg nameščen in pravilno nastavljen, bodo imeli vaši bralci vedno možnost skupne rabe.

Digg Digg pušča delo za sabo

Digg Digg deluje na mojem blogu.

Ko preprosto delite skupno rabo, se želite osredotočiti na to, da jo omogočite vabljiv. Ustvarjanje odlične vsebine je očitno odličen začetek, vendar to ni vse, kar lahko storite. Na koncu ljudje želijo tvitniti nekaj zanimivega in naslov objave ni vedno posebej prepričljiv. Glede na to si želim v svoje objave vdelati prednastavljene tvite, kot je ta:

Vdelani Tweet

Povezava…

Vdelani Tweet

… In vnaprej naseljeni tvit.

Zanimiv delček besedila, ki mu sledi povezava do vaše objave – kaj bi lahko bilo bolj preprosto?

Nisem našel vtičnika, ki bi mi omogočil enostavno ustvarjanje takih povezav, tako da sem jaz in prijatelj naredil eno – se imenuje Vstavite enostavno Tweet. Ključ do najboljše uporabe vtičnika (in s tem povečanje deleža vaše vsebine) je v vključuje zanimive vnaprej naseljene tvite tako lahko ljudje svojim sledilcem pošljejo veliko vsebine s samo nekaj kliki. Ugotovil sem, da znani citati in vaši biseri modrosti pritegnejo veliko deljenja. Kadarkoli v objavo vključim vnaprej naseljene tvite, ponavadi ugotovim, da se število tvitov poveča za 20-40% ali celo več.

Štirje vtičniki = veliko več prometa

Zgoraj sem omenil štiri vtičnike, od katerih je samo eden premium. To so vse, kar uporabim za privabljanje prometa na svoje spletno mesto s Twitterja in zame zelo dobro delujejo.

Če pa imate kakšne dodatne predloge (naj bo to specifična tehnika ali vtičniki), kako bi lahko ljudje na Twitterju privabili še več prometa na svojem spletnem mestu, sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map